Hírek > A thyssenkrupp Ferroglobus ZRt. az új tulajdonosa az Ib Andresen Industri Magyarország Kft.-nek >

A thyssenkrupp Ferroglobus ZRt. az új tulajdonosa az Ib Andresen Industri Magyarország Kft.-nek

2016.03.22 22:30
A thyssenkrupp Ferroglobus Kereskedelmi ZRt. saját forrásból 100 százalékos tulajdonrésszel vásárolta meg a győri székhelyű Ib Andresen Industri Magyarország Kft.-t, amelynek közvetlen, egyedüli irányítását a vállalat 2016. február 29-től vette át. A GVH által is engedélyezett felvásárlási tranzakció által Magyarország vezető acél, könnyű- és színesfém, valamint műanyag kereskedelmi vállalata tovább erősíti regionális autóipari beszállítói pozícióját.

Az akvizíciónak köszönhetően a legmagasabb szintű autóipari igényeknek is képes eleget tenni a thyssenkrupp Ferroglobus Kereskedelmi ZRt., jelentősen bővül a vállalat hasítási és táblásítási portfóliója, a szénacél mellett pedig alumínium és rozsdamentes acélok megmunkálása is zajlik majd az új telephelyen. A győri vállalat thyssenkrupp Materials Processing Hungary Kft. néven működik a jövőben, 200 000 tonna éves kapacitással.

 

„A magyar autóipari beszállítói szektor komoly növekedés előtt áll, értékesítési hálózatunk és termék- illetve szolgáltatáspalettánk pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy a növekedés támasztotta igényeknek megfeleljen. Vállalatunk ez idáig hat vidéki telephelyének, valamint a budapesti autóipari- és acélmegmunkáló központjának szolgáltatásaival állt az építő-, gép-, és autóipari vevők rendelkezésére. Ez a hálózat bővült most ki az elsősorban az autóipart kiszolgáló győri telephellyel. A győri központ kiemelkedő logisztikai adottságai, a kiváló közúti, vasúti és vízi közlekedés, nemcsak a hazai, de a kelet-európai régió autóipari ügyfeleinek kiszolgálását is lehetővé teszik, megalapozva ez által vállalatunk további piaci növekedését.” – emelte ki Petró Zoltán, a thyssenkrupp Ferroglobus Kereskedelmi ZRt. vezérigazgatója.

 

A thyssenkrupp Ferroglobus Kereskedelmi ZRt. vevői között számos autóipari beszállító található. A vállalat 2009-től a budapesti Automotive Service Centere területén ISO/TS 16949 autóipari szabvány szerinti minőségirányítási rendszert épített ki és működtet, illetve komoly hangsúlyt fektet a minőségbiztosítási tanúsítványok elnyerésére, ezáltal a forgalmazott termékek maximálisan megfelelnek az iparági szabványokban előírtaknak.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák