Tulajdoni lap lekérése online - ingyenes tulajdoni lap lekérdezése Ügyfélkapun

Hogyan lehet interneten, online tulajdoni lapot ingyenesen letölteni Ügyfélkapu segítségével? Hány ingyenes tulajdoni lap tölthető le? Mennyit kell fizetni a tulajdoni lap letöltéséért, ha már kimerítettük az ingyenes lekérdezési lehetőségeket?

Tulajdoni lap lekérése online - ingyenes tulajdoni lap lekérdezése Ügyfélkapun

A számítógépes földhivatali-nyilvántartási rendszerből a hatályos jogszabályokban megállapított díjazás ellenében jelenleg a következő áron tölthető le tuladoni lap:

Tulajdoni lap I. rész:

ingyenesen letölthető, havonta 20 letöltési lehetőséggel

Elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdoni lap:

Természetes személy számára évente két alkalommal az elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdonilap-másolat lekérdezése ingyenes. 

Az elektronikus dokumentumként szolgáltatott e-hiteles tulajdoni lap lekérdezés ára:

3600 Ft/ingatlan

Az elektronikus formában szolgáltatott hiteles másolatot a hosszú távú érvényesítés feltételeit biztosító minősített elektronikus aláírással van ellátva. Az ilyen módon hitelesített tulajdoni lap kizárólag elektronikus formában rendelkezik bizonyító erővel.

Elektronikus dokumentumként szolgáltatott térképmásolat ára:

2400 Ft/ingatlan

Az elektronikus formában szolgáltatott térképmásolat valamint az erről készített papír alapú másolat bizonyító erővel nem rendelkezik.

Tulajdoni lap Ügyfélkapus letöltés folyamata

1. lépjünk be az Ügyfélkapuba a jelszavunkkal és ezt a képernyőt fogjuk látni:

2. lépés: kattintsunk a felső menüsoron az "Ügyintézés" menüpontra, majd az A-Z listában (ABC sorrend - képünkön legalul) nyomjuk meg a "T" betűt. Az így megjelenő listából válasszuk ki a kívánt szolgáltatást: pl. "Tulajdoni lap e-ügyintézés" vagy "Tulajdoni lap hiteles másolata iránti kérelem". Itt az dönti el, hogy melyikre kattintunk, hogy hiteles tulajdoni lapra van-e szükségünk, vagy sem. Példánkban a "nem hiteles" úton megyünk tovább és a "Tulajdoni lap e-ügyintézés"-t választjuk. Ezt a képernyőt fogjuk látni:

tulajdoni lap lekérdezése online ügyfélkapun

Kattintsunk ezután a szürke/narancssárga színű, nyíllal kezdődő "Használom a szolgáltatást" szövegre! Ezután újra meg kell adnunk belépési kódjainkat, mert a rendszer át fog navigálni minket a Földhivatal Online rendszerébe (ez pár másodpercig eltarthat). Ezt a képernyőt fogjuk látni:

földhivatal online tulajdoni lap lekérése

Ezt követően máris a FöldHivatal Online rendszerében találjuk magunkat:

földhivatal online

Kattintsunk a legelső "Szolgálttások indítása" menüpontra, hogy a Földhivatal által kínált szolgáltatások közül választani tudjunk. Ezt a képernyőt kell látnunk most:

Itt pedig válasszuk az "Ingatlan keresése" menüpontot, melybe kattintva ki tudjuk azt is választani, hogy a helyrajzi szám vagy cím alapján szeretnénk lekérfezni a tulajdoni lapot. Javasoljuk, hogy ha tudja a helyrajzi számot, akkor azt válassza, azzal (pl. egy soklakásos társasház esetén) könnyebben és egyértelműen beazonosítható az adott ingatlan. (példánkban ezt mutatjuk be).

keresés az ingatlan nyilvántartásban cím vagy helyrajzi szám alapján

Mindezek után a megjelenő adattáblában adjuk meg a város/település nevét majd a másik rubrikába írjuk be az ingatlan helyrajzi számát. Ezek után a kis  üres mezőbe másoljuk be az ott látható betű/szám karaktereket és nyomjuk meg a "Keres" gombot a lap alján.

Ezt követően az alábbi képernyőt fogjuk látni:

Itt jelöljük meg, hogy pontosan melyik szolgáltatást szeretnénk igénybe venni. Elég egyértelmű, hogy melyik szolgáltatásért kell fizetni  (3600 Ft / teljes tulajdoni lap, mely e-hiteles) és melyik tulajdoni lap az amelyik díjmentesen is lekérdezhető. Ha megjelöltük a kívánt a szolgáltatást, akkor nyomjuk meg a lap alján található "Tovább" gombot.

És már készen is vagyunk! A tulajdoni lapot mentsünk le a képünkre (jobb klikk: "save image as", "mentés másként").

Ugye, hogy nem is volt olyan nehéz. :)

Hozzászólások

Mi lesz a tőzsdékkel? Biden 40%-ra emelné a tőkenyereség adót!

A hírek szerint Biden duplájára, 40 százalék környékére emelné a tőkenyereség adót az 1 millió dollár fölötti jövedelmek esetében.
2021. 04. 23. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Meddig kérhető még a kérhető a KFI bértámogatás?

Május 23-ig nyújthatják be bértámogatási kérelmeiket a kutatás, fejlesztés és innováció területén dolgozó munkavállalóik után a munkáltatók - hívta fel a figyelmet Bodó Sándor.
2021. 04. 23. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az USA minimum 50 százalékkal csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását

Az Egyesült Államok 2030-ig minimum 50 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását - jelentette be csütörtökön Joe Biden amerikai elnök, az általa összehívott, virtuálisan megrendezett globális klímacsúcson a Fehér Házban.
2021. 04. 23. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Brit kutatók szerint már az első adag oltás is védhet

Brit kutatók pénteken ismertetett vizsgálati eredményei szerint a koronavírus elleni nagy-britanniai oltási kampányban használt két fő vakcina, az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca, illetve a Pfizer és BioNTech közös fejlesztésű oltóanyaga már egyetlen adag beadása után is jelentősen csökkenti a fertőződés esélyét.
2021. 04. 23. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Növekedést vár a lakáshitelpiacon a Duna House

További 10-15 százalékos növekedést vár éves szinten a Duna House Pénzügyek a lakáshitelek piacán az aktív ingatlanpiac, a kitartó és több szegmensben emelkedő ingatlanárak, illetve a kedvező hitelfelvételi lehetőségeknek köszönhetően.
2021. 04. 23. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

India is felkerült Nagy-Britannia beutazási tiltólistájára

A brit kormány rendelete alapján péntektől India is felkerült azoknak az országoknak a listájára, amelyekből külföldi állampolgárok nem utazhatnak be Angliába. A tilalom célja az Indiában rendkívül gyorsan terjedő koronavírus-variáns tömeges behurcolásának megakadályozása.
2021. 04. 23. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Érezhetően javult a fogyasztói bizalom az euróövezetben és az EU-ban

Érezhetően javult a fogyasztói bizalom az euróövezetben és az Európai Unióban áprilisban - derült ki az Európai Bizottság csütörtökön közzétett előzetes gyorsbecsléséből.
2021. 04. 23. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erős forgalommal zárta az első negyedévet az Otthon Centrum

Forgalmi csúccsal zárta az első negyedévet az Otthon Centrum, a tranzakciók darabszáma megugrott, de a korábbi évek ingatlandrágulási üteme nem tért vissza idén - közölte az Otthon Centrum az MTI-vel csütörtökön.
2021. 04. 23. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szerbia módosította 2021-es költségvetését

Elfogadta a szerbiai parlament a 2021-es költségvetés módosítását csütörtök este, amellyel az idei hiány a GDP 6,9 százalékára nő; a lépéstől azt várják, hogy segítse a koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelmet, ösztönözze a gazdasági növekedést és csökkentse a járvány okozta válság negatív hatásait.
2021. 04. 23. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

3 és fél millió beoltottnál tartunk

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli Facebook-bejegyzése szerint három és fél millió honfitársunk már megkapta a koronavírus elleni védőoltást.
2021. 04. 23. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Felmérték a hazai agrárgazdaságokat - íme az eredmények!

Mintegy 234 ezer gazdaság működik hazánkban, kétharmaduk elsősorban növénytermesztéssel foglalkozik. Az általuk művelt több mint 4,8 millió hektár mezőgazdasági földterület nyolctizede szántó. A gazdaságok irányítóinak többsége 40–64 éves, 2010 óta nőtt a gazdák átlagéletkora. Az elmúlt tíz évben jelentősen emelkedett a legalább középfokú mezőgazdasági végzettségű gazdaságirányítók aránya – jelenti a Központi Statisztikai Hivatal a 2020-as agrárcenzus előzetes eredményeit összefoglaló kiadványában.
2021. 04. 23. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban fejezték be a napot az ázsiai tőzsdék

Jórészt erősödéssel fejezték be a napot a már bezárt ázsiai tőzsdék, a még nyitva tartó valamennyi piac a térségben pedig pluszt jelzett.
2021. 04. 23. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Takarítson meg adót, legyen akár veszteséges vagy nyereséges!

Már csak 5 hetük van a vállalkozásoknak a május 31-ei határidővel teljesítendő évzárási feladataikra. „Ugyan a határidő és a kötelezettségek is megszokottak, de mivel 2020 nagyon is szokatlan volt, az évzárási teendőket sem szabad rutinszerűen végezni.” – figyelmeztetett Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere. „Egyrészt most valóban itt az ideje az adó-megtakarításnak, másrészt érdemes odafigyelni az adminisztrációs feladatok részleteire is.”
2021. 04. 23. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A kkv-k optimizmusa erősödik, de beruházásokat még óvatosan terveznek

A járvány negatív hatása lassan enyhülni látszik a hazai kis- és középvállalkozások körében, ugyanis a második hullámhoz képest mérséklődött azok száma, akiknek csökkent az árbevétele, valamint azok aránya is, akiket kedvezőtlenül érintett a pandémia kapcsán kialakult gazdasági helyzet. Ennek ellenére csak visszafogottan terveznek fejlesztéseket: a K&H kkv bizalmi index első negyedéves kutatása alapján a cégek beruházási hajlandósága folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, melyet a járványhelyzet tovább erősített. A kkv-k óvatosságát a gyorsan változó árfolyam is indokolhatja, ami a cégek harmadának üzleti tevékenységét akadályozza.
2021. 04. 23. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az EU szabályozni akarja a mesterséges intelligencia használatát, a szakértők pedig örülnek ennek

Az Európai Bizottság április 21-én közzétette a mesterséges intelligencia szabályozására vonatkozó tervezetét, amelynek elsődleges célja, hogy szabályozza a magas kockázattal járó MI-alkalmazások használatát. A bizottság tervezete szerint elfogadhatatlan kockázati tényezőnek számítanak az olyan MI-rendszerek, amelyek az emberek biztonságát és megélhetését veszélyeztetik, ezeket a testület betiltaná, a tiltást kikerülő vállalatokat pedig magas pénzbírsággal sújtaná. A bírság mértéke nagyobb, mint az adatvédelmi (GDPR) szabályok megsértésére vonatkozó büntetésé, a legnagyobb vállalatok esetében az éves árbevétel 6%-át is elérheti.
2021. 04. 23. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Röst Gergely szegedi matematikus új modellel segíti a gyomorfekély elleni küzdelmet

A rezisztens baktériumok terjedésére állított fel új epidemiológiai modellt Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetének matematikusa a Semmelweis Egyetem két kutatóorvosával közösen. A modell a gyomorfekélyt, gyomorrákot és más betegségeket okozó fertőzés és az antibiotikum-rezisztencia kapcsolatát vizsgálja. A kutatás eredményei a rangos Nature Communicationsfolyóiratban is megjelentek.
2021. 04. 23. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

2050-ig klímasemelges lehet a MÁV-Volán Csoport

A MÁV-Volán Csoport 2050-ig kívánja elérni a klímasemlegességet, ezért zöldstratégiát fogadott el - közölte a vállalat csütörtökön, a Föld napja alkalmából az MTI-vel.
2021. 04. 23. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

5 millió dolláros befektetés egy agrártechnológiai startupban

A svájci-fehérorosz alapítású OneSoil a mai napon bejelentette, hogy Series A befektetési körben összesen ötmillió dollár kockázati tőkét vont be az Almaz Capital és a hazai PortfoLion Capital Partners részvételével. A OneSoil rendkívül könnyen használható, digitális eszközöket fejleszt mezőgazdasági termelők számára. Applikációjuknak köszönhetően a gazdák automatikusan kijelölhetik művelt területeik határvonalait, nyomon követhetik azok állapotát és terméshozamaikat. A OneSoil megoldásait hazánkban több mint kétezer mezőgazdasági szakember használja, akik összesen mintegy 300 ezer hektár termőföldet birtokolnak, ez a teljes hazai termőföld terület 7 százalékát teszi ki.
2021. 04. 23. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Te is visszakaphatsz 280.000 Ft-ot az adóbevalláskor, ha okosan gazdálkodsz!

A hatályban lévő adójogszabályok egy olyan lehetőséget is kínálnak mindannyiunknak, hogy az adóév során befizetett személyi jövedelemadónkról (SZJA) úgy rendelkezzünk, hogy az lényegében a saját zsebünkbe vándoroljon vissza! Nézzük, hogyan lehetséges mindez! Nem kell hozzá más, csak egy olyan nyugdíjmegtakarítási program, amely adójóváírást is lehetővé tesz. Ilyen a NYESZ (nyugdíj előtakarékossági számla), az önkéntes nyugdíjpénztár vagy a közkedvelt nyugdíjbiztosítási megtakarítás.
2021. 04. 23. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Delta elemzés

2021. 04. 23. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások: