A 400 millió fős globális tartalomgyártói piacot hódítaná meg a RECnGO a vezető kínai videós hardvergyártóval karöltve

A RECnGO nevét ma már szinte mindenki ismeri, aki minőségi videós anyagok készítésével foglalkozik akár hobbi, akár profi szinten: a magyar startup forradalmi applikációja bármilyen okoseszközt képes egy gombnyomással profi videóstúdióvá változtatni. A kreatív tartalomgyártás mára egy több mint 400 millió fős globális iparággá nőtte ki magát, átlagosan pedig heti 17 órányi videót fogyasztunk a különböző platformokon. Az ebben rejlő üzleti lehetőségek szinte korlátlanok, ennek kiaknázásában pedig fontos együttműködést kötött a RECnGO. A kameratechnikai kiegészítők világpiacának 40%-át uraló kínai óriás, a SmallRig csúcskategóriás eszközei mostantól a magyar fejlesztésű alkalmazás tudásával felvértezve készíthetnek stúdióminőségű videókat bárhol, bármikor. A RECnGO ezzel közvetlen elérést kap a mintegy 70 millió kínai videós tartalomgyártóhoz, globálisan pedig még több kaput nyithat meg az együttműködés. A cél a 400 milliós globális piac minél nagyobb elérése.

A 400 millió fős globális tartalomgyártói piacot hódítaná meg a RECnGO a vezető kínai videós hardvergyártóval karöltve

Őrült tempóban fejlődik világszerte a videós tartalomgyártói szegmens: a milliós nagyságrendű követővel rendelkező Youtuberek éves keresete megközelítheti az 500 000 dollárt, az influenszer marketing kampányok hatszoros hasznot hoznak a hirdetőknek minden elköltött dollár után, az online videó streaming piac értéke pedig elérte a 670 milliárd dollárt 2024-re. A szinte végtelen üzleti lehetőségek mellett viszont egyre nagyobb a nyomás is, mindenki gyorsan és egyszerűen szeretne minél több és minőségibb videót készíteni. A profi tartalomgyártók, produkciós szakemberek, valamint a hobbifelhasználók számára is jelentős fejlemény a videó streaming-megoldásokat fejlesztő magyar RECnGO és a világpiacot uraló, kamerás kiegészítőket gyártó és forgalmazó kínai SmallRig együttműködése. Az iparágban így elsőként érhetőek el a csúcstechnológiás hardveres és szoftveres megoldások egy csomagban, ezzel pedig gyakorlatilag bármilyen mobileszközből komplett kreatív stúdiót varázsolhatunk.

Jókor érzett rá a piaci igényekre a magyar startup

A RECnGO által fejlesztett applikációt ma már globálisan több százezer videós és tartalomgyártó használja rendszeresen, segítségével akár 12 okoseszközből (illetve azok kameráiból) álló, videó stúdió/live streaming rendszert lehet felépíteni, illetve távolról, egy mobilkészülék segítségével működtetni. Használata rendkívül egyszerű, a szerkesztést és az utómunkát is könnyedén, stúdióminőségben teszi lehetővé. A RECnGO iparági tapasztalata és piacismerete biztos alapokon nyugszik, hiszen egyik megálmodója egy másik magyar sikerstartup, az Ustream soraiból érkező Schwarz Gábor volt: „Mikor 2015-ben elkezdett formálódni az applikáció koncepciója, még nagyon más volt a tartalomgyártói piac, de pontos víziónk volt arról, hová szeretnénk eljutni. Igazunk lett, nemzetközi szinten is hamar komoly érdeklődést váltott ki a fejlesztésünk, ma pedig elsősorban influenszerek, vloggerek, szabadúszó videósok és sport tartalomgyártók használják. Itthon egy kicsit más a piac, főként vállalati ügyfeleink vannak, akik különböző rendezvények, céges események közvetítése kapcsán keresnek meg és jellemzően a teljes kivitelezésben kérik a segítségünket.”

A startup 2019-ben indult, és egy év múlva már összesen 50 millió forintos befektetésnél járt, ekkor vált elérhetővé az applikáció a Google Play és az App Store áruházakban, majd 2021-ben újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor a Hiventures magvető programjából további 250 millió forintnyi tőkebefektetéshez jutott. Az újító megoldás közben olyan globális szereplők érdeklődését keltette fel, mint a Catawiki (Európa egyik legnagyobb digitális piactere) vagy éppen a Huawei, de nem túlzás azt állítani, hogy a SmallRig-gel kialakított partnerség új dimenziót jelent a RECnGO számára. A kínai óriással, mely a kameratechnikai kiegészítők világpiacának 40%-át uralja, egy szakmai rendezvényen ismerkedtek meg, a 2023-ban megkezdett együttműködést pedig olyan sikeresen zárták, hogy 2024-ben megindult a közös globális értékesítés.

Szintet lép a RECnGO a kínai együttműködéssel – és a tartalomgyártók is

A magyar fejlesztésű videó streaming applikáció tehát mostantól közvetlenül is elérhető a SmallRig csúcskategóriás fotós-videós eszközeit használók számára, ezzel pedig két élvonalbeli technológiához jutnak egyben: mostantól egy olyan komplex, hardveres-szoftveres rendszert használhatnak a tartalomgyártáshoz, amely nemcsak leegyszerűsíti a videók készítésének folyamatát, hanem növeli annak hatékonyságát, minőségét és hozzáférhetőségét is. A megoldás abszolút mobiloptimalizált, a felhasználók az okoseszközükön keresztül szerkeszthetik és streamelhetik a tartalmakat, így utómunkára sincs szükség, emellett sokoldalúságának köszönhetően az indie filmektől kezdve a kereskedelmi forgatásokig a legkülönbözőbb gyártási környezetekben is bevethető. A RECnGO és a SmallRig fontos célja volt az is, hogy rendszerük ne csak felhasználóbarát, de megfizethető is legyen így a hobbi alkotók és a korlátozott költségvetéssel rendelkezők számára is elérhetővé teszik a professzionális videógyártást.

„A szakmai egyetértés mellett nagyon jó üzleti kémia is kialakult a SmallRig-gel, abban pedig abszolút egyetértettünk, hogy a legfontosabb irány, amit követnünk kell, az a vevők kiszolgálása a lehető legmagasabb minőségben. Ez az együttműködés egy nagyon komoly lépés a RECnGO életében, hiszen olyan léptékű piachoz jutunk, amely szinte elképzelhetetlen: kínai partnerünk legtöbb termékét havi 10-12 ezres darabszámban értékesíti, a saját csatornáin és például az Amazonon is messze előzi a versenytársakat. Mostantól a hardveres és szoftveres megoldások legjava kéz a kézben szolgálja ki a tartalomgyártókat, mi pedig tovább építkezünk, hogy ez a lehetőség minél több felhasználóhoz eljusson, sőt, továbbra is célunk, hogy az applikációnkat a jövőben professzionális kamerákhoz is használhassák, ezért is tettük elérhetővé az app MacOS verzióját” – mondja Szél Gergely, a RECnGO társalapító-ügyvezetője.

Vegyesen indítottak a vezető európai tőzsdék

Vegyesen kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 07. 23. 10:00
Megosztás:

Enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés

Enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.
2024. 07. 23. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 07. 23. 08:00
Megosztás:

Egy Mesterséges Intelligencia kriptó token megrázza a piacot, és lehagyja a Donald Trump által inspirálta Solana mémérméket

Ahogy közelednek az amerikai elnökválasztások, a Trump alapján készült Solana mémérmék nemrégiben nagy figyelmet kaptak; azonban egy hirtelen érkező új szereplő, egy AI kriptodeviza, felkavarta a piacot egy új koncepcióval.
2024. 07. 23. 07:30
Megosztás:

Befektetés Chainlinkbe vagy Ripple XRP-be? Navigálj a kriptopiacon a WW3 Shiba emelkedését meglovagolva!

Miközben az olyan bevált szereplők, mint a Chainlink (LINK) és a Ripple (XRP) népszerű választások, az új mém érme a <a href="https://ww3shiba.com/" target="_blank">WW3 Shiba</a>, amely egy play-to-earn modellben működik, jelentős érdeklődést kelt.
2024. 07. 23. 07:00
Megosztás:

Az OXO Technologies Holding több lépésben felvásárolja és beolvasztja a 3TS Capitalt

Elvi megállapodást írt alá az OXO Technologies Holding és a 3TS Capital Partner, melynek értelmében az OXO Technologies több lépésben többségi tulajdont szerez a 3TS Capital Partnerben, majd a fennmaradó részesedések apportálásával a tulajdonosok egyesítik a két cégcsoportot. A tranzakció eredményeként a régió egyik piacvezető kockázati- és magántőke befektető csoportja jöhet létre.
2024. 07. 23. 06:00
Megosztás:

Ezért éri meg a pénztárcánknak, ha intelligens otthont alakítunk ki

Az intelligens otthon rendszerek népszerűsége az elmúlt években folyamatosan növekszik a technológiai fejlődésnek és a fogyasztói igények változásának köszönhetően. Egyik legnagyobb előnyük azonban, hogy a kényelem és a biztonság mellett egy energiahatékonyabb háztartás vezetését teszik lehetővé, ami azt is jelenti, hogy jelentős megtakarításokat is eredményezhetnek az energiaszámlákon.
2024. 07. 23. 05:00
Megosztás:

Ma már a hitelkártya a fő segítség a pénzzavarban lévő embereknek

A rövid távú, átmeneti pénzzavarban lévő emberek egyre inkább a hitelkártyákra hagyatkoznak: a hitelkártya-tartozás ma már nagyobb, mint a folyószámlahitel-állomány – a hitelkártyás költések növekedése közel 50 százalékkal haladta meg a betéti kártyás vásárlások értékének bővülését – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 07. 23. 04:00
Megosztás:

Már 25 éve támogatja a növényvédelmet a nyírségi agrovállalat

25. születésnapját ünnepli idén a Nyír-Chem Kft., a Szabolcs Szatmár-Bereg vármegyei és környéki gazdálkodók megbízható szakmai partnere. A vállalat mezőgazdasági szakáruházzal, szaktanácsadással, különleges szolgáltatásokkal és egyedülálló kínálattal is a minőségi növényvédelem éllovasa a környéken.
2024. 07. 23. 03:00
Megosztás:

Mennyit keres most egy fizikai munkás? Átlag órabérek Magyarországon 2024

Az idei második negyedévben 2104 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez a szint 13,5 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában tapasztalt 1853 forintos értéket. A felsőbb bérkategóriákban is intenzív maradt a bérek emelkedése: a Moore Hungary több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2023 második negyedévéhez képest 10,7 százalékos bérnövekedést tapasztalt.
2024. 07. 23. 02:00
Megosztás:

A nyugdíjasok több WC-papírt fogyasztanak - mi ennek az oka?

A háztartási cikkek fogyasztása sokféle tényezőtől függ, és a WC-papír sem kivétel ez alól. Érdekes megfigyelés, hogy a nyugdíjas korosztály gyakran több WC-papírt használ, mint a fiatalabb generációk. Ennek több oka is lehet, amelyek biológiai, életmódbeli és szokásbeli tényezőkre vezethetők vissza.
2024. 07. 23. 01:30
Megosztás:

Zavarnak a legyek? Így tartsd távol őket egy egyszerű módszerrel!

A nyár beköszöntével nemcsak a jó idő és a hosszú nappalok érkeznek meg, hanem sajnos a legyek is. Ezek az apró, de annál idegesítőbb rovarok mindenhol ott vannak: az ételben, az italban, a konyhapulton és még az arcunk körül is zümmögnek. Nem csak zavaróak, de számos betegséget is terjeszthetnek, így érdemes hatékonyan védekezni ellenük. Szerencsére léteznek egyszerű, olcsó és természetes módszerek, amelyek segítségével távol tarthatjuk őket otthonunktól. Mutatjuk hogyan!
2024. 07. 23. 01:00
Megosztás:

Új kripto lép tőzsdére – még van lehetőséged olcsón vásárolni

A közelmúltban tapasztalt piaci visszaesés ellenére néhány mém érme gyarapodni tudott, ami a befektetők érdeklődését is felkeltette.
2024. 07. 23. 00:01
Megosztás:

A Minotaurus ($MTAUR) előértékesítés teljes lendületben a piaci kihívások ellenére

A kriptopiac jelentős kihívásokkal néz szembe, a JPMorgan elemzői kétségbe vonják a közelmúltbeli korrekció fenntarthatóságát.
2024. 07. 22. 23:00
Megosztás:

Az EU-ban csökkent a GDP-arányos hiány és nőtt az államadósság az idei első negyedévben

Az euróövezetben és az Európai Unióban is csökkent a GDP-arányos államháztartási hiány az idei első negyedévben az tavalyi utolsó negyedévvel összevetve, míg az államadósság aránya mindkét körben nőtt - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat nem végleges adatként hétfőn.
2024. 07. 22. 22:00
Megosztás:

Hatályba lépett az Ecodesign Keretrendelet – új szabályok a termékek fenntarthatóságának növeléséért

Július 18-án hatályba lépett az Ecodesign Keretrendelet az Európai Unióban, lehetővé téve azon kötelező környezetvédelmi szempontok előírását, amelyeket az uniós piacra kerülő termékek tervezésekor figyelembe kell venni. A Keretrendelet célja, hogy lényegesen javítsa az uniós piacon forgalmazott termékek körforgásos jellegét, energiahatékonyságát és más fenntarthatósági tulajdonságait. Dránovits Dóra és Horváth Fanny, a DLA Piper Hungary szakértői összefoglalták a rendelet főbb intézkedéseit.
2024. 07. 22. 21:00
Megosztás:

Az SZTE frissdiplomása bekerült az Európai Űrügynökség (ESA) különleges programjába

Antal Levente 1 hónapot tölthet el Belgiumban a „CubeSat Summer School" program keretein belül, ahol az Európai Űrügynökség (ESA) munkatársai és külső szakértők előadások és gyakorlati tevékenységek széles skáláját tartják majd a több mint 20 országból érkező egyetemisták elit csoportjának.
2024. 07. 22. 20:00
Megosztás:

Ötből négy magyar diák megfelelő pénzügyi alapműveltséggel rendelkezik

Csaknem minden harmadik magyar diák kifejezetten magas pénzügyi műveltséggel, a hazai tanulók 81,7 százaléka a társadalmi szempontból elvárható vagy annál magasabb szintű pénzügyi képességekkel rendelkezik - ez derült ki az Oktatási Hivatal és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében elkészült a 2022-es PISA vizsgálat pénzügyi műveltség mérésének magyar jelentéséből. A magyar diákok által elért átlagpontszám 492, amely meghaladja a mérésben részt vevő 20 ország 475 pontos átlagát.
2024. 07. 22. 19:00
Megosztás:

Az employer branding kulcsa az autókölcsönző szektorban: hogyan legyen a legvonzóbb munkahely a piacon?

Az autókölcsönző szektor egy dinamikusan változó, folyamatosan toborzó iparág, ahol a szezonális ingadozások és a folyamatos fluktuáció kihívásokat jelentenek. Legújabb kutatásunk rávilágított, hogy az autókölcsönző cégek online jelenléte jelentős, de a munkavállalói kommunikáció hiányzik.
2024. 07. 22. 18:38
Megosztás:

Idén az első félévben az ingatlanpiac éves összevetésben jobban teljesített

A hazai ingatlanpiacon a Duna House (DH) becslése szerint az első félév 61 646 adásvétellel zárult, ami 40 százalékos emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte a DH hétfőn az MTI-vel.
2024. 07. 22. 18:00
Megosztás: