A Bitcoin vérfürdőben úszik, drámai esések a kriptopiacon

Vasárnap megzuhant a kriptopiac értéke, mivel a befektetők nem álltak le a kockázatos eszközök kiárusításával.

A Bitcoin vérfürdőben úszik, drámai esések a kriptopiacon

Az elmúlt 24 órában a Bitcoin 15,62%-ot esett, míg az Ethereum 22,30%-ot. A CoinGecko adatai szerint a kriptopénzek összértéke mintegy 16,4%-kal csökkent.

A kriptopiaci eladások egybecsengenek az Ázsiai-csendes-óceáni piacok részvényeinek szélesebb körű zuhanásával.

A japán Nikkei 225 például már 12,40%-ot esett azóta, mióta a Bank of Japan bejelentette, hogy az elmúlt 16 év legmagasabb szintjére viszi fel az irányadó kamatlábat.

Nikkei japán tőzsdeindex grafikon

Forrás: CNBC

Az USA-ban a Nasdaq is 2,43%-ot csúszott a korrekciós tartomány felé, és ezzel megkoronázta a technológiailag erős index 2022 szeptembere óta tapasztalt legrosszabb háromhetes szakaszát, amikor a piac szabadesésben volt. A csökkenéshez egyébként az Amazon és az Nvidia is hozzátett.

A részvények múlt heti esése több, csalódást keltő eredményhez köthető. Az egyik ilyen a vártnál gyengébb munkahelyi jelentés, a magasabb munkanélküliség és a csökkenő feldolgozóipari ágazat. 

Ezen kívül az amerikai jegybank arra a döntésre jutott, hogy nem változtat az irányadó kamatlábon, tehát elmarad a várt szeptemberi kamatcsökkentés, pedig már sok piaci szakértő beépítette az előrejelzéseibe. Azt tudni kell, hogy alacsonyabb kamatlábak többnyire együtt járnak a a kockázatos eszközök jobb teljesítményével.

munkaerőpiac USA

Forrás: CNBC

Nem kertelünk, a Bitcoin árfolyama február óta nem volt ilyen alacsony. A világ legnagyobb kriptója hétfő délután 14:18 perckor 50,531 dolláron kereskedik. Ám ez még mindig 73,68%-os emelkedést jelent az elmúlt egy év alatt.

Az ETH, az Ethereum blokklánc alapjául szolgáló natív érme ára 2,240 dollár körüli szintre zuhant, és ezzel az év során elért nyereségét egy csapásra semmissé tette. A Binance BNB tokenje több mint 19%-ot esett, a Solana pedig 18%-kal lentebbi szinten kereskedik.

bitcoin árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

A befektetők ezen a héten sem biztos, hogy megnyugodhatnak, hiszen figyelniük kell a kínai és tajvani új kereskedelmi adatokra, valamint az indiai és az ausztrál központi banki döntésekre is. Egy biztos, ez a hét is rendkívül izgalmas lesz.

Ezt a mostani zuhanást a befektetők szélesebb köre is megérzi, hiszen a SEC ebben az évben hagyta jóvá a BTC és az ETH tőzsdén kereskedett alapokat. Az ETF-ekbe már több százmillió dollár áramlott.

Pénteken a CNBC beszámolt róla, hogy a Morgan Stanley hamarosan elérhetővé teszi 15 000 pénzügyi tanácsadójának, hogy Bitcoin ETF-eket ajánljon az ügyfeleinek, ami még a Wall Street-en is példa nélküli volt eddig.

Ezekben az időkben a befektetők jobban járnak, ha alternatívákat is keresnek a Bitcoin helyett. Úgy gondoljuk, hogy a 99Bitcoins egészen jó választás lehet.

Nézd meg a 99Bitcoins ICO-ját

A 99Bitcoins érme augusztus 6-án zárja előértékesítését, majd jön a DEX listázása

Az óra rohamtempóban ketyeg, hiszen a 99Bitcoins Token (99BTC) előértékesítéséből már csupán pár óra maradt hátra, és utána az érme a nyílt piacon landol.

A 99BTC a már bő 10 éve létező kripto oktatási felület, a 99Bitcoins új tokenje. Hivatása, hogy segítse a kezdő és a már tapasztaltabb kereskedőket is eligazodni a Web3 világában. Maga a platform 2,8 millió előfizetővel és 79 kurzussal rendelkezik, és a kriptója is rendkívül hasznosnak ígérkezik.

99Bitcoins kripto ico

Az ökoszisztéma Learn-to-Earn mechanizmusának mozgatórugója maga a 99BTC érme. A lényeg, hogy a felhasználók bővíthetik a tudásukat a kriptovalutákkal kapcsolatban, és közben kriptót kereshetnek. Ki ne szeretné, ha fizetnének neki a tanulásért? Persze a már tapasztaltabbak is hasznot húzhatnak ebből, hiszen itt a lehetőség, hogy felfrissítsék a tudásukat, és még némi kriptót is keressenek mellé.

A 99Bitcoins Token közössége már most hatalmas, Telegram oldalán 4613 fő van jelen, akiknek módjuk van egymással megtárgyalni a projekt jövőbeli lehetőségeit. 

A visszaszámlálás tehát már elindult, és a 99BTC hamarosan zárja az ICO-ját, és felkerül a DEX-ekre. Ám most még van lehetőséged beszállni néhány óráig, és 0,00116 dollárért vásárolhatsz meg egy natív érmét. 

A bevezetésre egészen pontosan augusztus 8-án 10 órakor (UTC)  kerül sor.

99bitcoins kriptovaluta

Amennyiben most vásárolsz, biztosítod a helyed a 99Bitcoins Token ökoszisztémában, és a Learn-to-Earn metódus jóvoltából nagy versenyelőnyre tehetsz szert. Persze az is szuper lesz, amennyiben a tőzsdére betoppanó érme ára exponenciálisan megnövekszik.

Nézd meg a 99Bitcoins ICO-ját

Staking, auditok, és ambiciózus ütemterv a hype szolgálatában

A 99Bitcoins Token fejlesztői csapata egy lekötési protokollal is készült, a jelenlegi éves hozam 656%-os.

99 bitcoins előértékesítés

Kösd le te is a 99BTC-det, és kövesd figyelemmel, milyen nagy mértékben növekedik a hozamod. 

A biztonság is elsődleges, a 99Bitcoins intelligens szerződései teljes auditot kaptak a SolidProof-tól, mely során nem derült fény kritikus problémákra.

A projekt részletes ütemtervvel is készült.

kripto projekt

A DEX indítását augusztus 8-ra tűzték ki. Ezt a nagy eseményt követi majd a Learn-to-Earn mechanizmus optimalizálása és még egy híd a BRC-20 token szabványhoz. A csapat 2024 utánra tervezi a teljes platform kiadását és a stratégiai együttműködések kidolgozását, az utóbbival kapcsolatban még nem tudunk konkrétumokat. 

Amennyiben a 99BTC projekt lendületben marad a tőzsdei bevezetés után is, akkor minden remény megvan arra, hogy ígéretes jövő elé nézzen.

Nézd meg a 99Bitcoins ICO-ját

Ezek is érdekelhetnek:

A top 3 mém érme, amire érdemes figyelni augusztusban

Egy új kripto bevezetés, amire figyelj: A 2,5 millió dolláros előértékesítés után a 99Bitcoins tőzsdére lép

A legjobb 17 play to earn játék 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

A következő Bitcoin-csúcsot csak 2025 nyarára várják, a kereskedők más kriptovalutákra váltanak a rövid távú nyereség érdekében – Fektess be ma 200 dollárt ezekbe az altcoinokba, hogy két hónap alatt akár 1,5 millió dolláros portfóliód legyen

A Bitcoin jövője bizonytalannak tűnik, mivel egyes elemzők azt jósolják, hogy az árfolyam akár 10 000 dollárra is eshet. A jelenlegi árfolyam adatok olyan mintákat mutatnak, amelyek támogathatják ezt a jóslatot. Ez a cikk azt vizsgálja, hogy a Bitcoin valóban esés előtt áll-e, vagy meglepetésszerű fellendülés várható, és kiemel más kriptovalutákat, amelyek jelentős növekedés előtt állhatnak.
2024. 09. 09. 22:00
Megosztás:

Egymilliárd forint értékű támogatást hívhatnak le a vidéki kávéházak és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhelyek

Mintegy ezer vidéki kávézó és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely pályázhat hétfőtől egymilliárd forint értékű vissza nem térítendő forrásra - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 09. 21:00
Megosztás:

Tovább öntik a pénzüket a megtakarításokba a magyarok

Nem lankad a magyarok megtakarítási kedve, júliusban több mint 380 milliárd forintért vásároltak értékpapírokat, és már csaknem 30 ezer milliárdot tartanak ilyen befektetésekben. A legkelendőbbnek ezúttal a magyar állampapírok bizonyultak - derül ki a Bank360.hu összesítéséből.
2024. 09. 09. 20:00
Megosztás:

Stratégiai megállapodást kötött az MBH Bank és a Magyar Kórházszövetség

Stratégiai megállapodást kötött az MBH Bank és a Magyar Kórházszövetség hétfőn Budapesten. Az együttműködés célja, hogy kedvező pénzügyi konstrukciókat biztosítson a kórházszövetség tagkórházai és azok dolgozói számára, valamint fejlessze a bank dolgozóinak egészségét, egészségtudatosságát.
2024. 09. 09. 19:30
Megosztás:

Az IntelMarkets örökös határidős platformja vonzza a kereskedőket, miközben az Ethereum Alapítvány 100 ETH-t értékesít

A jelenlegi medvepiac ellenére az Ethereum Alapítvány 100 ETH-t értékesített. Ez a lépés pánikot keltett az ETH birtokosok körében, mivel a vezető altcoin már hetek óta csökkenő trendben van.
2024. 09. 09. 19:00
Megosztás:

Az árösszehasonlító oldalak hátrányai a webáruházak számára

Nyilvánvaló az árösszehasonlító oldalak népszerűsége a vásárlók körében, hiszen ezek segítségével nagyon hamar megtalálhatják az adott terméket legalacsonyabb áron kínáló webáruházat. Az előny azonban a webáruházak szempontjából alig jelentkezik, cikkünkben pedig azt is megmutatjuk, hogy miért van ez így!
2024. 09. 09. 18:30
Megosztás:

Aggasztó gazdasági adatok Kínából

A kínai maginfláció 2021 márciusa óta most a legkisebb havi összevetésben, az árak 0,3 százalékkal nőttek. A teljes fogyasztói kosár is mindössze 0,6 százalékkal drágult év/év alapon, ami még az elemzők 0,7 százalékos várakozását is alulmúlta.
2024. 09. 09. 17:30
Megosztás:

SMA szűrés - Már 16 újszülött kapott új esélyt

Az SMA egy olyan ritka betegség, ami itthon megközelítőleg 8000-ből 1 újszülöttet érint. Az idő pedig meghatározó tényező a betegség elleni küzdelemben. A korai felismerést és ezzel a betegség hatékony kezelését szolgálja a Magyarországon közel két éve – pontosabban 21 hónapja – elérhető, ingyenes újszülöttkori szűrés, aminek köszönhetően már 16 babánál sikerült kiszűrni a génhibát és megkezdeni a kezelést.
2024. 09. 09. 17:00
Megosztás:

Emlékezetes ajándék kedvező áron? Lehetséges!

Manapság már alaposan meg kell gondolni, milyen ajándékot választunk szerettünknek – nemcsak azért, mert olykor nehéz eltalálni, minek örülne igazán az illető, hanem azért is, mert a legelcsépeltebb ötletekért is gyakran mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.
2024. 09. 09. 16:30
Megosztás:

A legegyszerűbb szerszámok jelentik olykor a legnagyobb segítséget

Sok esetben nem a legmodernebb eszközre van szükség, hanem egy szimpla kéziszerszámra, amivel gyorsan és hatékonyan elvégezhetjük az adott műveletet. Ez költséghatékonyság szempontjából is hatalmas előnyt jelent. Nem kell drága gépekre költeni, csak legyen mindig kéznél a megfelelő szerszám.
2024. 09. 09. 16:00
Megosztás:

A DTX Exchange VulcanX indulásának hype-ja 300 ezer dolláros egynapos rallyt váltott ki, miközben a Dogecoin (DOGE) és a Solana (SOL) árfolyama csökkent

A VulcanX DTX tőzsdén való indulása lendületet adott a piacnak, amely egyetlen nap alatt 300 ezer dolláros rallyhoz vezetett. Miközben nő az izgalom e mérföldkő körül, a nagyobb kriptovaluták, mint a Dogecoin (DOGE) és a Solana (SOL), enyhe visszaesést tapasztalnak különböző tényezők miatt.
2024. 09. 09. 15:30
Megosztás:

Tudjon meg többet a biocid termékek átmeneti időszakos engedélyeztetéséről

Minden biocid terméket engedélyeztetni kell a forgalomba hozatal előtt, ezt az európai uniós rendelet, a BPR, 528/2012/EU szabályozza. A biocid termékekben megtalálható hatóanyagok arra hivatottak, hogy védelmet biztosítsanak a káros mikroorganizmusokkal szemben. Ez a védelem kiterjedhet emberre, állatra, árucikkre.
2024. 09. 09. 15:00
Megosztás:

Nyakunkon a recesszió! Zuhanó USA részvénypiacok

Megint jó nagyot estek az amerikai piacok, s most is azt láthattuk, hogy nyílik az olló. Ugyanis a Dow 1, míg a Nasdaq 2,5 százalékkal értékelődött le. Ha a grafikonra nézünk, akkor az S&P500 pár napos vívódás után pénteken zuhant be a 20-30 napos mozgóátlag alá, míg a Dow Jones egyelőre kitart.
2024. 09. 09. 14:00
Megosztás:

Belgiumban egy Audi üzem dolgozói több száz gépkocsikulcsot koboztak el

Az Audi német autógyár egy belgiumi üzemének dolgozói mintegy 200 gépkocsikulcsot koboztak el, hogy megpróbálják rákényszeríteni a vezetőséget a telephely jövőjének tisztázására - írták vasárnap a helyi lapok.
2024. 09. 09. 13:30
Megosztás:

Változott a kukorica és napraforgó terméshozam előrejelzése

Szeptember elejére mind műholdas, mind termelői adatszolgáltatáson nyugvó agrárkamarai termésbecslési adatok rendelkezésre állnak a hazai kukorica és napraforgó esetében. Előbbinél az elmúlt 15 év harmadik legalacsonyabb termése várható 5,1 millió tonnával, de ez mennyiségileg fedezi a hazai felhasználási igényeket - közölte az Agrárminisztérium vasárnap az MTI-vel.
2024. 09. 09. 13:00
Megosztás:

Elindult a holmozogj.hu oldal

Elindult a holmozogj.hu oldal, amelynek célja, hogy hírekkel és információkkal lássa el, állandó motivációs forrása, találkozási helye és kiindulópontja legyen azoknak, akik aktív életmódot élnek, sportolnak, vagy épp szeretnék elkezdeni a mozgást.
2024. 09. 09. 12:30
Megosztás:

Lazulhat a fegyelem, romlik a forint

Pénteken a gazdaságpolitika vezetői között megvívott verbális csörte lökte 395 közelébe a forintot, végül azonban 394 alatt zárt a jegyzés.
2024. 09. 09. 12:00
Megosztás:

Az online előminősítés a lakásvásárlás új katalizátora

Az ingatlan.com online előzetes hitelbírálat szolgáltatása iránti érdeklődés folyamatosan növekszik, az elmúlt három hónapban több mint 900 felhasználó indította el az előminősítő folyamatot. A money.hu szakértője szerint az ingatlanpiac élénkülésével párhuzamosan ez a trend még tovább erősödhet, a 2024-es év növekvő keresleti adatai újabb lendületet adhatnak a biztonságos ingatlanvásárlást választó vevőjelöltek számának.
2024. 09. 09. 11:30
Megosztás:

Sok programot kínál a kecskeméti Művészetek Főutcája

Több mint 60 programot kínál az új összművészeti fesztivál Kecskeméten, a Művészetek Főutcája szeptember 14-én és 15-én – közölték a szervezők az MTI-vel.
2024. 09. 09. 11:00
Megosztás:

Eséssel zárták a hetet a vezető Wall Street-i indexek; szenvedett a technológiai szektor

A Wall Streeten sem volt megállás a lejtőn pénteken, amikor az egész hetet lázban tartó augusztusi jelentés végül felemás képet festett az amerikai munkaerőpiac állapotáról, nyitva hagyva a 25 vs. 50 bázispont szeptemberi kamatvágás kérdését, így a figyelem most átterelődhet az augusztusi inflációs adatokra, amelyek egyértelműbbé tehetik a döntést. Nem csupán pénteken, de heti összevetésben is vaskos mínuszok gyűltek össze az Egyesült Államokban a rövid héten, amikor Európához hasonlóan leginkább a technológia és az energia szektor szenvedett.
2024. 09. 09. 10:30
Megosztás: