A régióban terjeszkedne az InstaCash

Az InstaCash a közeljövőben régiós szintű fintech céggé szeretne válni a dinamikusan növekvő, Buy Now Pay Later (BNPL - vásárolj most, fizess később) digitális részletfizetési megoldások piacán - tájékoztatta Bruzsa Géza, az InstaCash vezérigazgatója az MTI-t.

A régióban terjeszkedne az InstaCash

Elmondta: Nyugat-Európában az online vásárlásokon belül a halasztott fizetés az egyik leggyorsabban növekvő szegmens. A szolgáltatás megjelenése óta eltelt 5-6 évben a BNPL penetráció 5-10 százalékra növekedett, ez az arány például Lengyelországban a régiós országok sorából kiemelkedve már most 5 százalékon áll.

A vezérigazgató jelezte: Szlovákia, Románia és Csehország egy-két évvel Magyarország előtt jár, de a régió többi országában is a nyugat-európaihoz hasonló gyors bővülésre számítanak. Magyarországon a közeljövőben 3-6 százalékra növekedhet a BNPL az online vásárlások arányában a jelenlegi egy százalékról.

A tranzakciók számában évesített szinten már az idén tízszeres a növekedés  az előző évhez képest, és a BNPL fizetési szolgáltatás terjedésének további gyorsulása várható - tette hozzá.

Jelenleg a magyar piacon a Leanpay, a svéd székhelyű Klarna, valamint az instant részletfizetési megoldást 2022-ben elindító IzzyPay nyújt hasonló megoldást az online vásárlásokhoz. Bruzsa Géza arra számít, hogy a következő években a nagy fintech cégek szolgáltatásai is elérhetők lesznek Magyarországon.

Tájékoztatása szerint az InstaCash technológiai megoldását jelenleg 40 webshop, köztük a Garmin órákat forgalmazó Navi-Gate Kft., a Notebook.hu, a Homelux, valamint több magánegészségügyi szolgáltató integrálta saját rendszerébe.

A társaság saját szoftvere banki interface alapokra építve elektronikus úton vizsgálja az ügyfelek bankszámlatörténetét a bejövő és kimenő pénzmozgások értékelésével, és valós időben, néhány másodperc alatt elvégzi az ügyfelek hitelminősítését. Ez alapján javasolja a halasztott fizetés jóváhagyását, vagy elutasítását a kereskedő partnercég számára.

Az InstaCash nem fér hozzá az ügyféladatokhoz, így jelszavakat sem kell megadniuk a vásárlóknak, akik mindössze azt engedélyezik, hogy számlaadó bankjuk elküldje számára bankszámlakivonatukat - tette hozzá Bruzsa Géza.

Az InstaCash innovatív fizetési szolgáltatásával elsősorban a prémium vásárlói réteget célozta meg, az átlagosan 500 ezer forint feletti munkabérrel rendelkezőket, így a fizetési morál is kiemelkedő. Adataik szerint a szolgáltatás 2022-es indulása óta jóváhagyott mintegy 40 ezer tranzakcióból a 30 napon túli késedelmes hitelek aránya alig 0,1 százalék, a 60 napon túli tartozásoké pedig még ennél is alacsonyabb.

A társaság várakozása szerint a halasztott fizetési szolgáltatást igénybe vevő webshopok száma a jelenlegi 150-200-ról a közeljövőben 1000 fölé emelkedhet, továbbá a legnagyobb online kereskedők is használhatják ezt a fizetési módot, és megjelenésük majd a kkv-szektort is magával húzhatja.

Az InstaCash stratégiájában azt a célt tűzte ki, hogy a következő három-öt évben a nyugat-európai nagy szereplők szolgáltatásával megegyező, vagy annál jobb alternatívát biztosítson a hazai és regionális online kereskedők és szolgáltatók számára. Az üzleti tervükben azzal számolnak, hogy három év múlva kelet-közép-európai szintű fintech céggé növekednek, két hasonló méretű üzletággal: az egyikben a bankok, a másikban pedig az online kereskedői és szolgáltatói szektor számára biztosítanak technológiai hátteret - jelezte a cégvezető.

Magyarország mellett már megjelentek a román és a szlovák piacon, és kézzelfogható közelségben van a cseh piacra lépés is - mondta.

Az InstaCash Kft. anyacége, a Fintrous Group Kft. két befektető, a szakmai inkubátor BNL Start és a Solus Capital kockázati tőkealap tulajdonában van, amelyek eddig mintegy 300 millió forint befektetést hajtottak végre a cégben.

A Fintrous Group Kft. árbevétele 2022-ben 105,354 millió forintra nőtt az előző évi 61,099 millió forintról, 2022-ben 116,919 millió forint veszteséggel zárt, az előző évben pedig 64,372 millió forint volt a vesztesége.

Több mint harminc helyszínen várják a látogatókat Kecskeméten a Múzeumok éjszakáján

Több mint harminc helyszínen várják a látogatókat Kecskeméten június 22-én, szombaton a Múzeumok éjszakáján - közölte a programokat összefogó Bozsó Gyűjtemény az MTI-vel.
2024. 06. 16. 19:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 16. 18:00
Megosztás:

Több mint 650 ezren regisztráltak a Gondosóra programra

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán.
2024. 06. 16. 17:00
Megosztás:

Gyógyszertárkereső és szűrővizsgálati funkciókkal bővült az EgészségAblak alkalmazás

Gyógyszertárkereső és szűrővizsgálati funkciókkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2024. 06. 16. 16:00
Megosztás:

Az azonnali Ethereum ETF-ek jóváhagyása - újabb történelmi kriptodeviza mérföldkő?

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) 2024. május 23-án adott zöld utat az azonnali (spot) Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alapok (ETF) bejegyzésének. Ennek hatására az Ethereum árfolyama már két nappal a döntés előtt 18%-os emelkedést mutatott.
2024. 06. 16. 15:00
Megosztás:

Elindult az Ifjúsági Garancia Plusz Program Nógrád vármegyében

Közös európai uniós vállalás részeként elindult a fiatalok körében megjelenő munkanélküliség ellen küzdő Ifjúsági Garancia Plusz Program Nógrád vármegyében, ahol több mint 1500, 30 év alatti fiatalnak nyújtanak támogatást - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi főosztálya pénteken.
2024. 06. 16. 14:00
Megosztás:

Csökkent az ipari termelés Japánban

Japánban csökkent az ipari termelés áprilisban havi és éves összevetésben egyaránt.
2024. 06. 16. 13:00
Megosztás:

Megjelentek a feldolgozóüzemek beruházásait támogató pályázati kiírások

A kormány stratégiai ágazatként tekint az élelmiszeriparra, ezért az ágazat a következő években is kiemelt támogatási lehetőségekre számíthat. A 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg a feldolgozóüzemek fejlesztéseinek támogatására - jelentette be Nagy István agrárminiszter a szaktárca közleménye szerint pénteken.
2024. 06. 16. 12:00
Megosztás:

MÁV nyári menetrend és Volán nyári menetrend: Így alakul a nyári főszezoni menetrend

A népszerű turisztikai úti célokat sűrűbb közlekedéssel kiszolgáló nyári főszezoni közlekedési menetrend június 22-től szeptember 1-jéig lesz érvényben, azt követően pedig utószezoni menetrenddel nyújtják meg a nyarat szeptember 22-ig - közölte a MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 11:00
Megosztás:

Támogatja a villamosenergia-ágazat szereplőinek kiberbiztonsági felkészülését az energiahivatal

Hatályba lépett a rendelet, amely európai szabályrendszert állít fel a határokon átnyúló villamosenergia-áramlás kiberbiztonságára; az egységes európai szabályozás hazai végrehajtásának felügyeletét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) látja el - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 10:00
Megosztás:

Elrendelte a Centrál Workout pénzügyi vállalkozás végelszámolását az MNB

Visszavonta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a budapesti székhelyű Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 09:00
Megosztás:

Minden termékcsoportban nőtt az építőanyag-értékesítés volumene

Az építőanyag-piacon minden termékcsoportban nőtt az értékesítés volumene májusban, az árak azonban csökkentek, ami kedvező jel az otthonfelújítási program júniusi indulása előtt és a lakásépítési szegmens lassú, de biztos felpörgésére utal - erről Juhász Attila, az Újház Zrt. és az ÉVOSZ Építőanyag-kereskedelmi tagozatának elnöke tájékoztatta az MTI-t pénteken.
2024. 06. 16. 08:00
Megosztás:

Átadták a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben

Átadták szombaton a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben, a székelyföldi műemlék épületet magyar kormánytámogatással restaurálták - számolt be a Székelyhon.ro.
2024. 06. 16. 07:00
Megosztás:

Meghirdették az év családbarát vállalata pályázatot

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az idén is meghirdette az év családbarát vállalata pályázatot.
2024. 06. 16. 06:00
Megosztás:

11,0 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene

2024 áprilisában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 15,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 10,8, az egyéb építményeké 22,6 százalékkal bővült - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.d
2024. 06. 16. 05:00
Megosztás:

A mesterséges intelligencia korszakába lép az audit

Valódi forradalmat indít a pénzügyi jelentéstétel és a könyvvizsgálat területén a mesterséges intelligencia: a vállalatok csaknem háromnegyede valamilyen szinten már most is alkalmazza ezt pénzügyi beszámolói elkészítéséhez, és ez az arány három éven belül 99 százalékra emelkedik majd - közölte a KPMG legújabb kutatása alapján pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 04:00
Megosztás:

8 Bitcoin bányász eléri az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizációt, jelezve az iparági fellendülést, míg ez a legjobb 5 választás a hullám meglovagolásához

Mivel nyolc Bitcoin bányász már átlépte az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizáció küszöbét, a kriptovaluta piac hihetetlen növekedést tapasztal, ami egy jelentős iparági fellendülésre utal. Az öt legjobban várt kriptovaluta, amely készen áll profitálni ebből a trendből, kiemelt figyelmet kap a befektetőktől és rajongóktól.
2024. 06. 16. 03:00
Megosztás:

Jövő Heti Horoszkóp – Komoly pénzt nyerhet 3 csillagjegy szülötte is!

Üdvözlünk a heti horoszkópban, ahol most különösen szerencsés és pénzügyi lehetőségekkel teli időszak vár rád! A jövő héten (június 16 -22. között) mindegyik csillagjegy számára izgalmas és váratlan eseményeket mutatnak a csillagok, amelyek a személyes életedet is pozitívan befolyásolják. Készülj fel szerencsés találkozásokra, kreatív üzleti fogásokra és váratlan pénzügyi nyereségekre! Olvasd el, milyen szerencsés napok és számok várnak rád, és ne feledd: a szerencséd a csillagokban rejlik!
2024. 06. 16. 02:00
Megosztás:

Figyelmeztetik a nyugdíjasokat – Hamarosan lejár a határidő, sokan rosszul járhatnak

Ebben a hónapban még lehetőség van a tavalyi feltételek szerint kérni a nyugdíj megállapítását - számolt be a tudasfajta.hu.
2024. 06. 16. 01:00
Megosztás:

Ez a három kutyás kriptó nagyot mehet ezen a nyáron

Vitathatatlan, hogy a 2024-es év a mém érmék nagy visszatéréséről szól. A befektetők elkapkodják ezeket az érméket, és várják, hogy elődeikhez hasonlóan elképesztő nyereséget hozzanak. Ez sok érmével meg is történik, ezért nem árt, ha alaposan tájékozódunk, és szemügyre vesszük az aktuális előértékesítéseket.
2024. 06. 16. 00:01
Megosztás: