Appeninn Nyrt.: sikeresen lezárt belföldi és külföldi akvizíciók, felminősítés és megduplázott árbevétel 2023 első felében

2023 első fél évében több mint 100 százalékkal 9,093 millió euróra növelte árbevételét a tavalyi év hasonló időszakához képest az Appeninn Nyrt. – derül ki a tőzsdei társaság ma kiadott első féléves jelentéséből. A konszolidált leányvállalatokkal együtt az Appeninn-csoport első hat hónapos korrigált működési eredménye 4,72 millió euró volt. A jelentős növekedés hátterében az ingatlanportfólió stratégiai átalakítása, a társaság belföldi és külföldi akvizíciói, illetve a költséghatékony operatív működés áll. A jelentés felidézi: a Scope Ratings áprilisban az Appeninn kibocsátói hitelminősítését „B” kategóriáról „B+”-ra, kötvényét pedig „B–”-ról „B+”-ra javította, azaz befektetésre ajánlja, hitelképességi mutatóit, hitel-visszafizetési képességét stabilnak ítéli.

Appeninn Nyrt.: sikeresen lezárt belföldi és külföldi akvizíciók, felminősítés és megduplázott árbevétel 2023 első felében

2023 első fél évében jelentős akvizícióknak köszönhetően számottevő növekedést ért el kereskedelmiingatlan-portfóliójával az Appeninn-csoport. Az év első felében realizált 9,093 millió eurós árbevétele több mint duplája a tavalyi év első féléves árbevételének, az átértékelési hatásoktól mentes első hathavi működési eredmény 4,72 millió euró volt. A jelentés rámutat: a jövedelmezőségi mutatók változásához az újonnan akvirált leányvállalatok eredménye járult hozzá leginkább.

„Ez a sikeres fél év is azt mutatja, hogy helyes úton indultunk el másfél évvel ezelőtt. Sikeres akvizícióink itthon és külföldön, javuló hitelminősítésünk és megkétszerezett árbevételünk mind arra utalnak, hogy olyan stabil alapokat építettünk, amelyek hosszabb távon is lehetővé teszik stratégiai céljaink megvalósítását és a folyamatos növekedést” – fogalmazott Szűcs Györgyi, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.

Az Appeninn-csoport – 2022-ben meghatározott stratégiájával összhangban – 2023 elején eladta utolsó turisztikai érdekeltségét, februárban pedig megszerezte a székesfehérvári, illetve a zalaegerszegi Zone bevásárlóparkot tulajdonló Tidaholm Properties Kft.-t, valamint a nagykanizsai Kanizsa Centrum bevásárlóközpontot 100%-ban tulajdonló Kantrum Property Kft.-t.

A kereskedelmiingatlan-portfólió fejlesztésének következő markáns lépéseként – és egyben első külföldi tranzakciójaként – az Appeninn-csoport 2023 márciusában megvásárolta a varsói Wiśniowy Business Park C, D, E és F irodaépületeit tulajdonló Dounby SP. Z O.O. részvényeit.

A Scope Ratings 2023. április 5-én tette közzé a társaság és az MNB Növekedési Kötvényprogramja keretében kibocsátott „APPENINN 2029/I” elnevezésű kötvényeinek felülvizsgálati eredményét. A Scope az Appeninn hitelminősítését „B”-ről „B+”-ra, míg kötvényeit „B–”-ról „B+”-ra javította. A felminősítés hátterében a 2022-ben meghatározott stratégia megvalósításának megfelelő idei akvizíciók álltak, amelyek a társaság konzervatív finanszírozási struktúrájával párosulva jelentősen javították az Appeninn kockázati megítélését.

A csoport a jövőben további tranzakciókkal szeretné diverzifikálni portfólióját, és a portfólió energiahatékonysági kérdései mellett a SZIT-minősítés megszerzése is napirenden van.

A stratégiai célokat az Appeninn-csoport a megnövekedett piaci és finanszírozási kockázatokat szem előtt tartva, a Scope Ratings minősítési szempontjait figyelembe véve valósítja meg. A jelentés rámutat: a gyorsan változó finanszírozási és kamatkörnyezetben érdemi előnyt és kockázatcsökkentő tényezőt jelentenek a Társaság fix kamatozású, hosszú lejáratú forrásai.

A kihívások és a gyorsan változó pénzügyi környezet ellenére az Appeninn Nyrt. célja, hogy tovább erősítse piaci pozícióját Közép-Kelet-Európában. A társaság elkötelezett az átlátható és költséghatékony szervezeti struktúra fenntartása mellett, amely hatékonyabbá és versenyképesebbé teszi operatív működését.

Együttműködést kötött az EXIM Magyarország a görög exporthitel-ügynökséggel

A két ország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást írt alá az EXIM Magyarország és görög partnerszervezete, az Export Credit Greece (ECG) a május 21-23. között Athénban rendezett Berni Unió Prágai Klubjának ülésén - közölte az EXIM Magyarország pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 25. 06:00
Megosztás:

Az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajója lettünk

Magyarország mára az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajójává vált Közép-Európában, az ágazatban dolgozók száma öt év alatt a duplájára nőtt és átlépte a százezret - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Nyíregyházán.
2024. 05. 25. 05:00
Megosztás:

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.
2024. 05. 25. 03:20
Megosztás:

Ez fog történik a Te pénzeddel is, ha Magyarország bevezeti az eurót

Az euró bevezetése egy országban számos gazdasági, pénzügyi és társadalmi hatással járhat. A magyar forint helyett az euró bevezetése hasonló hatásokat eredményezne, mint amiket más eurózóna tagországokban tapasztaltak. Nézzük meg a fontosabb hatásokat!
2024. 05. 25. 02:30
Megosztás:

Az Új Kripto szezon bullish, a befektetők gyorsan halmozzák fel ezeket a top altcoinokat a KANG Mellett

Miközben számos kriptovaluta folytatja a kilábalást a medvepiac végéhez közeledve, a kereskedők gyorsan felhalmozzák a legjobb altcoinokat, mivel ezek lenyűgöző teljesítményt mutatnak a piacon. Ezek az altcoinok, nevezetesen a Polkadot, az Avalanche, a Thorchain és a Near Protocol kiemelkedtek a többiek közül, az elemzők többségüknél kitörést prognosztizálnak. Ugyanebben a szellemben a kereskedők rohannak felhalmozni a KangaMoon (KANG) nevű új kriptovalutát is, amely a GameFi iparág átalakítására összpontosít, és a szakértők az egyik legjobb megvásárolható kriptovalutának tartják.
2024. 05. 25. 02:00
Megosztás:

Élettársad van nem pedig házastársad? Akkor most bajba kerülhetsz!

Még mindig sokan nincsenek tisztában az élettársak vagyonjogi viszonyaival (pedig becslések szerint megközelítőleg egymillió magyar ember él ebben a formában jelenleg), olyannyira, hogy egy friss MOKK-kutatás szerint az élettársi közösségben élő emberek töredéke tudja csak, hogy milyen jogi szabályok vonatkoznak rájuk. Cikkünkből most minden kiderül!
2024. 05. 25. 01:30
Megosztás:

Munkaviszonnyá válhat a taxisok és ételfutárok munkája?

Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. Ez egy nagy fejlemény az európai uniós jogalkotásban, melyet dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője segítségével vizsgálunk meg.
2024. 05. 25. 01:00
Megosztás:

2024 a kripto gaming visszatérésének éve? Mutatjuk a legjobb gaming érméket!

A globális kriptovaluta piac pozitív árfolyam-mozgásokat produkál, a feltételezések szerint ugyanis a SEC hamarosan engedélyezi az Ethereum ETF-eket.
2024. 05. 25. 00:01
Megosztás:

Fittyet hány a magas kamatokra az amerikai gazdaság

Az Egyesült Államokban az S&P feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe májusban 50,9-re emelkedett az áprilisi 50 pontról.
2024. 05. 24. 23:00
Megosztás:

Mesterséges intelligencia innovációs központot nyitott Bukarestben a Genpact

Mesterséges intelligencia innovációs központot nyitott Bukarestben a Genpact - írja az economedia.ro.
2024. 05. 24. 22:00
Megosztás:

Új elnököt választott az MGYOSZ

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary), a legnagyobb múltra visszatekintő hazai munkaadói szervezet. Az MGYOSZ közgyűlésén egyhangúlag választották meg négy évre Lakatos Péter, aki 8 éve vesz részt aktívan a szövetség építésében, az elmúlt 4 évben a szervezet társelnöke volt.
2024. 05. 24. 21:00
Megosztás:

Indexcsökkenéssel zártak a főbb európai értékpapírpiacok

Gyenge kezdés után vegyes eredménnyel, többségében indexcsökkenéssel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 05. 24. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 526,62 pontos, 0,77 százalékos emelkedéssel 68 846,13 ponton zárt pénteken.
2024. 05. 24. 19:30
Megosztás:

Erősödött pénteken a forint

Erősödött pénteken a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon és nyereséggel fejezte be a hetet is.
2024. 05. 24. 19:00
Megosztás:

Nőtt a Zwack árbevétele, nyeresége csökkent

A Zwack Unicum Nyrt. 2023-2024-es üzleti évében 36,9 milliárd forint bruttó árbevételt ért el, 4,5 százalékkal többet az előző évihez képest; adózott eredménye 2,9 milliárd forint volt, 15,7 százalékkal csökkent - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
2024. 05. 24. 18:30
Megosztás:

Az első negyedévben rekordösszegű osztalékot fizettek ki világszerte

Rekordszintű osztalékot fizettek ki a cégek a világon az idei első negyedévben - áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében.
2024. 05. 24. 18:00
Megosztás:

Rekordbevétele volt előző évben Csehországnak a turizmusból

Tavaly 174,9 milliárd koronát (2798,4 milliárd forint) költöttek el a külföldi turisták Csehországban; az új rekordot jelentő összeg 34,5 százalékkal magasabb, mint az egy évvel korábbi, míg a koronavírus-járvány előtti, 2019-es rekordbevételeket 4,4 százalékkal haladja meg - derült ki a Czech Tourism állami idegenforgalmi ügynökség által pénteken nyilvánosságra hozott közleményből.
2024. 05. 24. 17:30
Megosztás:

Az elektromos autók akkumolátorainál oda kell figyelni a tartósságra és megfelelő cserére

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter részt vett az Európai Akkumulátorszövetség Brüsszelben megrendezett "European Battery Day" ülésén, ahol a felek megtárgyalták az európai akkumulátor-ökoszisztémát és az elektromos mobilitási ágazatot érintő legújabb fejleményeket. Ennek keretében a részvevők értékelték a 2018. évi akkumulátor-cselekvési terv végrehajtását és számba vették a lehetséges jövőbeli intézkedéseket - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.
2024. 05. 24. 17:00
Megosztás:

Erősödésre számít a Duna House idén az ingatlanpiacon

Erősödő befektetői aktivitásra számít a Duna House idén az ingatlanpiacon: 2024. első negyedévének átlagában vidéken a vásárlók 25 százaléka, Budapesten a vásárlók 34 százaléka került ki a befektetők közül.
2024. 05. 24. 16:30
Megosztás:

Negyedéves összevetésben nőtt, éves összehasonlításban csökkent a német GDP

A német hazai össztermék (GDP) az első negyedévben 0,2 százalékkal nőtt negyedéves összevetésben, míg 0,2 százalékkal csökkent éves összehasonlításban - közölte végleges adatként a német statisztikai hivatal (Destatis) pénteken.
2024. 05. 24. 16:00
Megosztás: