Az arany ára nagyot ugrott, majd tegnap korrigált

A vártnak megfelelő fogyasztói inflációs adat után hétfőn új csúcsot döntött az arany árfolyama, mivel az elősegítheti a Fed döntését a kamatok csökkentéséről.

Az arany ára nagyot ugrott, majd tegnap korrigált

Az árfolyam ma reggelre korrigált az új csúcsról. A hírek szerint a kínai vásárlások mértéke a magas árak miatt visszaesett, áprilisban 136 tonna volt a nettó aranyvásárlás, ami 30%-kal marad el a márciusitól. 

Az aranyat továbbra is a jegybanki vételek, főleg Kína vásárlásai hajtják. A jelenlegi jegybanki tartalék 4,5%-a arany az ázsiai országban, s lehet olyan hírekről hallani, hogy ezt legalább 20%-ra akarják évek alatt feltornázni, ezzel elősegítve a kínai jüan nagyobb szerepét a világban. 

Másrészt egy USA-val kitörő konfliktus esetén nem dollárban lenne a kínai tartalék nagy része. Az aranyat erősíti a jegybanki pénzekbe vetett bizalom visszaesése is, a befektetők többsége fennmaradó inflációra és nagy költségvetési hiányok miatt negatív reálkamatra számít.

5 vezető kriptovaluta, amelyek a címlapokra kerültek: Worldcoin, Solana, Cybro, Ripple és Cardano

Öt kriptovaluta kelt hullámokat a piacon, és egyaránt vonzza a rajongók és befektetők figyelmét. A digitális érmék dinamikus világa most a Worldcoin, Solana, Cybro, Ripple és Cardano körül forog. Mindegyik kriptovaluta jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, ami kíváncsiságot kelt a következő nagy lépéseik iránt, és hogy mi különbözteti meg őket ebben a zsúfolt mezőnyben.
2024. 09. 29. 19:00
Megosztás:

Ismét csapadékosabbá válik az időjárás

A jövő hét még napos, száraz idővel indul, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani. A hőmérséklet csúcsértéke már jellemzően 20 Celsius-fok alatt várható a legmelegebb órákban, a hét elején a hidegre hajlamos helyeken pedig akár fagyhat is a hajnali órákban - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024. 09. 29. 18:00
Megosztás:

Folytatódik a települések zöldvagyonát gyarapító program

Megkezdődött a településfásítási program őszi ültetési időszaka, amelyben 317 településre újabb 6000 fát szállítanak, ezzel 56 ezerre növelve a kezdeményezés során elültetett fák számát - jelentette be az agrárminiszter. Nagy István az Agrárminisztérium által az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben hangsúlyozta: a falvak és városok zöldítése a Magyarország zöldvagyonát megóvó és gyarapító, az agrártárca által koordinált stratégia része.
2024. 09. 29. 17:00
Megosztás:

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
2024. 09. 29. 16:00
Megosztás:

6 bikapiaci kriptovaluta, amelyek új csúcsokra készülnek 2024 4. negyedévében – Ne hagyd ki a lehetőséget!

Az izgalom egyre fokozódik, ahogy közeledik 2024 utolsó negyedéve. Számos kriptovaluta mutat erős potenciált, és lenyűgöző nyereségre készülnek. Ez a cikk részletesen bemutatja, mely digitális érmék készen állnak arra, hogy új történelmi csúcsokat érjenek el. Ne maradj le annak felfedezéséről, mely kriptók lehetnek a következő hónapok vezetői!
2024. 09. 29. 15:00
Megosztás:

A világ legjobb turisztikai fejlesztésének választották a Liget Budapest Projektet az International Travel Awards díjátadóján

Az International Travel Awards történetében először fordult elő, hogy egy fejlesztés 3 díjat is elnyert: a Liget Budapest Projekt két kategóriában is első helyet szerzett: a világ legjobb turisztikai fejlesztése és Európa legjobb családbarát fejlesztése lett, a Magyar Zene Háza pedig az Európa legvonzóbb turisztikai attrakciója elismerést kapta meg a Dubajban tartott díjkiosztón - jelentette be Gyorgyevics Benedek, a projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.
2024. 09. 29. 14:00
Megosztás:

Különleges mesemaratonnal csatlakozik a közmédia a magyar népmese napjához

A közmédia gyerekeknek szóló adói, az M2 Gyerekcsatorna és a Csukás Meserádió rendhagyó mesemaratonnal készül szeptember 30-ára, a magyar népmese napjára - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.
2024. 09. 29. 13:00
Megosztás:

Emelkedő izgalmi szintek: Ez a 4 kriptovaluta ígér nyereségeket

A kriptopiac rallyja felerősödött, mivel a vezető altcoinok, mint az AAVE, a PEPE és a Celestia (TIA), kétszámjegyű nyereségeket értek el a heti grafikonokon.
2024. 09. 29. 12:08
Megosztás:

Az USA támogatja Izrael önvédelemhez való jogát

Az Egyesült Államok teljes mértékben támogatja Izrael önvédelemhez és polgárainak megóvásához való jogát az Irán által támogatott terrorista csoportokkal szemben - közölte az amerikai védelmi minisztérium szombaton az Izrael által pénteken végrehajtott bejrúti támadást követően, amelynek célpontja Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője volt.
2024. 09. 29. 11:00
Megosztás:

Egyéves évfordulóját ünnepli az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnersége

Az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet idén egyéves stratégiai partnerségét ünnepli, amelynek keretében az elmúlt egy évben több tízezer család mindennapját tehették könnyebbé az MBH Tudatos Segítség Programon keresztül.
2024. 09. 29. 10:00
Megosztás:

Futárból milliomos: mindössze 1000 dollárnyi befektetés a Shiba Inu-ba és a DTX-be 2,25 millió dolláros nyereséget hozott ennek a kereskedőnek

Egy jól időzített befektetés megváltoztathatja egy befektető életét: Ez történt egy futárral, aki befektetett a Shiba Inu (SHIB) rallyjába, és több mint 2 millió dollárt keresett. Ezután nagy tétet tett az új hibrid platformra, a DTX Exchange-re (DTX), és jelenleg 200%-os nyereségen ül.
2024. 09. 29. 09:00
Megosztás:

Az Ethereum 3000 dollárra emelkedik? Elemzők robbanásszerű növekedést jósolnak ennek az olcsó kriptovalutának a 4. negyedévben!

A kriptovaluta szakértők szerint az Ethereum ára akár 3000 dollárig is emelkedhet. A másik oldalon ott van a Raboo ($RABT) nevű olcsó kriptovaluta, amely még nagyobb hozamot is hozhat.
2024. 09. 29. 08:00
Megosztás:

3 "muszáj megvenned" altcoin, ahogy a Bitcoin közelít a 70 000 dollárhoz: Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP) és IntelMarkets (INTL)

A kriptopiac erős emelkedést mutatott, ami egyszerre növelte a befektetők bizalmát és a piaci hangulatot. A Bitcoin (BTC) átlépte a 65 000 dolláros szintet, és gyorsan közelít a 70 000 dollárhoz.
2024. 09. 29. 07:00
Megosztás:

Híres Mihályok itthon és a nagyvilágban Mihály névnap apropóján

Mihály névnapot szeptember 29-én ünnepeljük, és a név számos ismert személyiséggel büszkélkedhet mind Magyarországon, mind külföldön. Ebben a cikkben bemutatunk 5 híres magyar Mihályt és 5 külföldi hírességet, akik különböző területeken alkottak maradandót.
2024. 09. 29. 06:00
Megosztás:

Te is pálinkát iszol? Akkor elárulunk valamit...

A magyar emberek számára a pálinkafőzés szinte szabadságjog, a nemzeti kultúra szerves része - jelentette ki a Közigazgatási és Területfejlesztési (KTM) Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Füzéren, a XV. Zempléni Szabad Pálinkafesztiválon.
2024. 09. 29. 05:00
Megosztás:

Nem érted miért, mennyi adót fizetsz Magyarországon? Akkor most ennek vége!

A NAV egyszerűsítette az állampolgárok és a vállalkozások adóügyeit. Közérthetőségi Programjában eddig 30 ezer oldalnyi, adózóknak szóló levelet, tájékoztatót, űrlapot, információs füzetet és kitöltési útmutatót egyszerűsített - tájékoztatta Vágujhelyi Ferenc, a NAV elnöke az MTI-t.
2024. 09. 29. 04:00
Megosztás:

A jövőben is fontos az őshonos juhfajták megőrzése

Nagy erőfeszítéseket tesz az Agrárminisztérium azoknak az őshonos állatfajtáknak a megőrzéséért, amelyek az elmúlt évszázadok során a magyarsággal együtt éltek - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a III. Racka Fesztiválon Kunadacson.
2024. 09. 29. 03:00
Megosztás:

Megtört a munkanélküliség csökkenő trendje Magyarországon - mire számíthatunk?

A munkaerőpiaci trendet mutató háromhavi időszakban, június-augusztus átlagában, a 15-74 év közötti munkanépes korú népesség körében a foglalkoztatottak száma 4 millió 752 ezer fő volt, 31 ezer fővel több, mint egy évvel korábban.
2024. 09. 29. 02:00
Megosztás:

Ez a 3 mém érme ICO csinálhat belőled milliomost?

A legtöbb befektető álma, hogy egy napon milliomossá váljon, és elérje a pénzügyi függetlenséget. A gazdagsághoz vezető út azonban nem egyszerű, és tele van viszontagságokkal.
2024. 09. 29. 00:01
Megosztás:

A kriptovaluta bálnák az RWA altcoinokat támogatják 2000%-os hatalmas nyereség reményében 2025 januárjára

Nagy befektetők hatalmas téteket helyeznek el egy speciális digitális valuta típusban, céljuk a megdöbbentő hozam elérése 2025 elejére. Ezek a kevéssé ismert érmék egyre nagyobb figyelmet kapnak. A körülöttük zajló felhajtás óriási profit hullámokat sejtet. A kíváncsi olvasók felfedezhetik, mely altcoinok állnak készen robbanásszerű növekedésre, ahogy ez az izgalmas cikk részletezi.
2024. 09. 28. 23:30
Megosztás: