Az ország legnagyobb spekulatív ipari ingatlana épül Budapest déli alpiacán

Hamarosan elkészül Magyarország legnagyobb spekulatív ipari ingatlana a HelloParks fejlesztésében. A 60.000 négyzetméteres BigBox típusú AN1 csarnok nyár végétől várja a bérlőket a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől mindössze 20 percre található HelloParks Alsónémediben. A 13,5 hektáros területen épülő ipari épület az M0 és M5 autópályák találkozásához közel, Budapest déli alpiacán, logisztika szempontjából az egyik legfrekventáltabb környéken helyezkedik el, így különösen vonzó célpont lehet többek között a Kecskemét-Szeged tengelyen mozgó autóipari beszállítóknak.

Az ország legnagyobb spekulatív ipari ingatlana épül Budapest déli alpiacán

Az M0 és M5 autópályakapcsolattal is rendelkező HelloParks AN1 a kivételes stratégiai lokációján túl is számos tekintetben meghaladja más hagyományos ipari ingatlanok adottságait. Az épület nagyméretű, 15.000 négyzetméteres egybefüggő területei, 12 méteres belmagassága és cross-dock opciója vonzó megoldást kínálhat elsősorban logisztikai szolgáltatók, csomagküldő szolgálatok, szállítmányozó társaságok, valamint e-kereskedő és fullfilment vállalkozások számára. Az épület magas áramkapacitása révén speciális igények kielégítésére – egyebek mellett hűtő- vagy gyógyszerraktár létesítésére – is alkalmas.

A csarnok a magyarországi központú ipari ingatlanfejlesztő vállalat 2022. után használatbavételi engedélyt szerzett fejlesztéseihez hasonlóan az AN1 csarnok is a BREEAM New Construction kategória legmagasabb, Outstanding minősítése szerint épül, és meg fog felelni az EU Taxonómia elvárásainak. Ilyen eredményeket világszinten is csak az épületek kevesebb, mint 3%-a ér el, hiszen a New Construction kategóriában az elkészült épület mellett a teljes tervezési és kivitelezési folyamatot is értékelik, az alapanyagok beszerzésétől, szállításától kezdve a hulladékkezelésen át egészen a beépített és felhasznált technológiákig. A vállalat a magyar piacon egyedüliként fejleszt ipari ingatlanokat ilyen szigorú feltételek mentén.

Mindez a társaság HelloZero elnevezésű fenntarthatósági stratégiájával összhangban valósul meg, és számos olyan megoldást tartalmaz, amely jelentősen csökkenti a beépülő karbonlábnyomot. Ezek közé tartozik a műanyagszálas ipari padló, a csökkentett karbonlábnyomú betonszerkezetek, valamint a 100 százalékban újrahasznosított forrásból származó betonacél felhasználása. A HelloParks-nál mindezek mellett a létesítmény kivitelezésének kezdetétől szelektálják az építési hulladékot, amelyet több mint 85 százalékban újrahasznosítanak, az építkezés során pedig ISO 14001-es minősítésű anyagok kerülnek felhasználásra.

A kész épület hatékony működését pedig többek között a tetőn elhelyezésre kerülő napelemek – amelyeknek köszönhetően az irodák primer energiafogyasztása nulla lesz –, a hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer, valamint a HelloParks saját fejlesztésű mobilapplikációja is szolgálják. Még a tetőre hulló csapadék is felhasználásra kerül, ezt locsolási céllal egy külön tárolóba gyűjtik. A közös területeken smart ready lámpák világítanak, a raktárak parkolójában pedig elektromos autó töltők is rendelkezésre állnak majd.

Az alsónémedi fejlesztés keretében a vállalat már a nyolcadik épületét fejezi be, amivel a cég kevesebb mint négy év alatt összesen 368.000 négyzetméternyi ipari területet valósít meg. Ezzel az eredménnyel a harmadik legnagyobb portfólióval rendelkező ipari fejlesztővé vált Magyarországon. A Fóton, Maglódon és Pátyon épülő három modern megapark mellett az Alsónémediben lévő projekttel már a negyedik kulcsfontosságú ipari és logisztikai alpiacon is jelen lesz Budapest körül a HelloParks. Emellett Pátyon és Fótón is zajlanak jelenleg csarnokfejlesztések összesen 88.000 négyzetméteren.

A Cybro AI hozamaggregátor átlépte a 2,1 millió dollárt, köszönhetően a SOL és AAVE befektetők támogatásának

A SOL és AAVE közösségek befektetői jelentős támogatást mutattak a Cybro Ai hozamaggregátor iránt, ezzel az értékét 2,1 millió dollár fölé emelve. Ezen jelentős coin-tulajdonosok támogatása arra utal, hogy a projekt előtt jelentős növekedés és jövedelmező lehetőségek állhatnak. Ez a cikk részletesen bemutatja befektetésük hatását és azt, mit jelent ez a jövő piaci trendjeire nézve.
2024. 09. 16. 22:00
Megosztás:

Ukrajna száz szakembert küld segítségül Lengyelországba az árvíz elleni küzdelemhez

Ukrajna felajánlotta, hogy száz katasztrófavédelmi szakembert küld Lengyelországba, hogy segítsenek felszámolni az országban pusztító árvizek következményeit - írta az X-en Donald Tusk lengyel miniszterelnök, akit a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál idézett.
2024. 09. 16. 21:00
Megosztás:

Magyar aranyéremmel zárult az idei WorldSkills világverseny

Magyar aranyéremmel zárult az idei WorldSkills világverseny, amelyet szeptember 10-15. között tartottak a franciaországi Lyonban - tájékoztatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) hétfőn az MTI-t.
2024. 09. 16. 20:30
Megosztás:

Vizsgálja a versenyhivatal a Spar által vállalt kötelezettségek végrehajtását

Utóvizsgálat keretében vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. által vállalt kötelezettségek végrehajtását - tájékoztatta a nemzeti versenyhatóság hétfőn az MTI-t.
2024. 09. 16. 20:00
Megosztás:

A Pilisi Parkerdő szakemberei is bekapcsolódtak az árvíz elleni védekezésbe

Az árvíz elleni védekezésbe a Pilisi Parkerdő szakemberei is bekapcsolódtak, hogy a katasztrófavédelemmel és az önkormányzatokkal együtt nyújthassanak segítséget a veszélyhelyzetben - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 16. 19:30
Megosztás:

Rómában újabb korlátozásokat vezetnek be a tömegturizmussal szemben

Rómában szárnyal az idegenforgalom, de a tömegturizmus a város több pontján is tarthatatlan helyzetet teremt, amivel szemben újabb korlátozásokra vezetnek be - nyilatkozta Alessandro Onorato, a főpolgármesteri hivatal idegenforgalmi tanácsosa a sajtónak hétfőn.
2024. 09. 16. 19:00
Megosztás:

Megalakult az új brit határbiztonsági parancsnokság

Vezetőjének kinevezésével hivatalosan is megalakult az új brit határbiztonsági parancsnokság. Yvette Cooper belügyminiszter hétfőn bejelentette, hogy a széles jogkörű határőrizeti szervezetet Martin Hewitt, a rendőrfőnökök országos tanácsának volt elnöke irányítja.
2024. 09. 16. 18:30
Megosztás:

82%-kal növelte árbevételét az idei első félévben a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett kibervédelmi cég

82 százalékos növekedéssel, 742,4 millió forintra növelte nettó árbevételét a 2024-es év első hat hónapjában a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett kibervédelmi cég az előző év azonos időszakában elért 408,6 millió forintról.
2024. 09. 16. 18:15
Megosztás:

Kissé nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon augusztusban

A befektetési alapokban kezelt vagyon augusztusban 0,6 százalékkal, 95 milliárd forinttal nőtt, így a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai 16 611 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban - közölte a szövetség hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 16. 18:00
Megosztás:

Augusztusban 0,5 százalékkal emelkedtek a lakbérek havi szinten

Tovább emelkedtek augusztusban a lakbérek: az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal nőttek országosan, Budapesten viszont nem változott az értékük - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.
2024. 09. 16. 17:30
Megosztás:

Brother tintatartályos nyomtatók otthonra most 5 év garanciával

A digitális korban az otthoni nyomtató már nem luxuscikk, hanem alapvető eszköz, amely megkönnyíti a mindennapi feladatokat. A Brother 5 év garanciával kínálja külső tintatartályos nyomtatóit, amelyek kifejezetten alkalmasak otthoni használatra. Ezek a tintasugaras nyomtatók kiváló minőségű nyomtatást biztosítanak, fokozott színmeghatározással, így tökéletes választást jelentenek, ha színes dokumentumokat szeretne nyomtatni. A japán cég nyomtatói ideálisak családoknak, diákoknak, egyetemistáknak, és természetesen felnőtt felhasználóknak egyaránt.
2024. 09. 16. 17:15
Megosztás:

Az EU klímafigyelő szolgálata műholdas felvételekkel segíti a védekezést

Műholdas térképekkel segíti a Közép-Kelet-Európában dúló árvizek ellen küzdő mentőegységeket és helyi hatóságokat az Európai Unió klímaváltozást figyelő szolgálata, a Copernicus - jelentette be hétfőn az Európai Bizottság szóvivője.
2024. 09. 16. 17:00
Megosztás:

Így spórolhatunk sokat a klímatelepítés árán

Az idei forró nyár hatására egyre többen gondolkoznak el klímavásárláson, a beruházás előtt ugyanakkor nemcsak a berendezés, hanem a telepítés árának befolyásoló tényezőit is körül kell járni. Külön utat járni nem érdemes, ugyanis a klímatelepítéssel foglalkozó cégek nemcsak szakmai tanácsokkal látnak el bennünket, hanem a kivitelezési díj is kedvezőbb lehet, ha náluk vásároljuk meg a készülékeket. Ellenkező esetben a telepítés akár 150-200 ezer forintra is rúghat, ugyanakkor szezonon kívül, például ősz végén rendkívül jó ajánlatokba is bele lehet futni.
2024. 09. 16. 16:30
Megosztás:

Indul a rókavakcinázás

Október 5-től indul a repülőgépes rókavakcinázás az ország keleti és déli vármegyéiben, ezzel párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom lesz érvényben az érintett térségekben - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 16. 16:00
Megosztás:

Véglegessé vált a Kulcs-Soft cégformaváltása: Zrt-vé alakul át a vállalat

A rendkívüli közgyűlés határozata értelmében néhány hónapon belül zártkörű részvénytársaságként folytatja működését a Kulcs-Soft.
2024. 09. 16. 15:30
Megosztás:

Kedvezményes utazási lehetőség az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap alkalmából

Az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap rendezvényeihez kapcsolódóan az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedvezményeket biztosít az utazóközönségnek - közölte a tárca hétfőn.
2024. 09. 16. 15:00
Megosztás:

Elkészült a Richter biotechnológiai kapacitásbővítése Németországban

A Richter 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata, a Richter BioLogics GmbH & Co KG befejezte kapacitásbővítő beruházását és átadta az új, csúcstechnológiát képviselő biotechnológiai üzemét az észak-németországi Bovenauban.
2024. 09. 16. 14:30
Megosztás:

Negatív meglepetés Kínában

Kínában szombaton tették közzé a kiskereskedelmi forgalomról és az ipari termelésről szóló augusztusi adatokat.
2024. 09. 16. 14:00
Megosztás:

Szinte megszűnt a csomagok fosztogatása a Liszt Ferenc repülőtéren

Szinte megszűnt a csomagok fosztogatása a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, miután a rakodómunkásokat arra kötelezték, hogy viseljenek testkamerát - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata hétfőn a police.hu oldalon.
2024. 09. 16. 13:30
Megosztás:

Nyáron is mindenhol ott volt a fogyasztóvédelem

A fogyasztóvédelemért felelős minisztérium és a szakmai irányítása alatt álló kormányhivatalok egész nyáron éberen őrködtek a magyar fogyasztók védelme érdekében - erősítette meg hétfői összegzésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 09. 16. 13:00
Megosztás: