Az OTP és a Richter húzta ma a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 538,63 pontos, 0,82 százalékos emelkedéssel 66 080,19 ponton zárt szerdán.

Az OTP és a Richter húzta ma a BUX-ot

A részvénypiac forgalma 8,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az átlagosnál kisebb forgalom mellett a budapesti börze egyértelműen felülteljesítő volt a főbb európai és az amerikai piacokhoz képest.

A Richter csütörtökön esedékes pénzügyi jelentésében érdemi javulásra számítanak az elemzők, és ez állhat a gyógyszerpapír jó teljesítménye mögött. A többi vezető részvénnyel kapcsolatban nem érkeztek hírek - mondta.

A Mol 8 forinttal, 0,28 százalékkal 2900 forintra erősödött, 901,7 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 180 forinttal, 1,05 százalékkal 17 265 forintra nőtt, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 839 forinton stagnált, forgalma 320,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 1,29 százalékkal 9820 forintra erősödött, a részvények forgalma 2,6 milliárd forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 5742,30 ponton zárt szerdán, ez 28,74 pontos, 0,5 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Átadták a gróf Batthyány Lajos-díjat és a gróf Zichy Antónia-díjat a Fiumei úti sírkertben

Lezsák Sándor József Attila-díjas költő, tanár, politikus kapta idén a gróf Batthyány Lajos-díjat, a mártír miniszterelnök feleségéről elnevezett gróf Zichy Antónia-díjat pedig Tímár Böske táncművész, táncpedagógus a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes egyik alapítója vehette át vasárnap Budapesten, a Fiumei úti sírkertben tartott ünnepségen, ahol bemutatták az aradi vértanúk emlékére kibocsátott emlékérmet is.
2024. 10. 06. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 40. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 10. 06. 21:00
Megosztás:

A piaci összeomlás 200 milliárd dollárt törölt a kriptovaluták értékéből—5 tipp szakértőtől, a mélypont kihasználására

A kriptopiac drámai átrendeződésen ment keresztül, amely során 200 milliárd dollárnyi érték eltűnt. A zűrzavar közepette a tapasztalt befektetők lehetőségeket fedeznek fel. A legjobb kriptoszakértők ajánlásaikat osztják meg azokról a coinokról, amelyek esélyesek lehetnek a felívelésre. Mely digitális valuták állnak készen a növekedésre? Merülj el ebben az elemzésben, hogy felfedezd a fontos befektetési tippeket, és navigálj a piaci visszaesésben.
2024. 10. 06. 20:00
Megosztás:

Nélkülözhetetlen az ember az AI mellett egy friss kutatás szerint

Az AI és az automatizáció jelentősen átalakítja az értékesítési folyamatokat, lehetővé téve a vállalatok számára a valós idejű adatkezelést és a személyre szabott ajánlatok gyors kidolgozását – derül ki a Timeteam Hungary friss kutatásából.
2024. 10. 06. 19:00
Megosztás:

Tegyünk nagy tétet az IntelMarkets (INTL) kriptóra az 50x-es potenciálra, vagy válasszuk a túlárazott Ethereumot (ETH) és Solanát (SOL)? Szakértők szerint ez egy könnyű döntés

A kriptopiac még mindig gyerekcipőben jár a hagyományos pénzügyi rendszerekhez képest, de a potenciálból nincs hiány. A látszólag túlárazott Ethereum (ETH) és Solana (SOL) mellett az IntelMarkets (INTL) egy ígéretes szereplő, amire érdemes odafigyelni.
2024. 10. 06. 18:00
Megosztás:

Új történelmi csúcsra ért a SUI kriptovaluta, miközben a DTX Exchange (DTX) várhatóan megelőzi a Dogecoint ebben a bikapiaci ciklusban

A Sui (SUI) nem lassítja a bikás lendületét, akár van korrekció, akár nincs. A token jó úton halad afelé, hogy ebben a hónapban új történelmi csúcsot (ATH) állítson fel, hacsak nem történik valami meglepetés. Eközben a Dogecoin (DOGE) a piac egészét érintő visszaesés áldozata lett, de a széleskörű vélemény szerint néhány nap múlva visszapattanásra lehet számítani.
2024. 10. 06. 17:00
Megosztás:

Október 8-tól forgalmi változások lesznek a Gyermekvasúton

Karbantartás miatt október 8-tól hétköznapokon forgalmi változások lesznek a Gyermekvasúton - tudatta a Mávinform vasárnap a vasúttársaság honlapján.
2024. 10. 06. 16:00
Megosztás:

Az 5 legjobb kriptovaluta, amelyek várhatóan lehagyják a Dogecoint — 100-szoros megtérülést jósolnak 2025-re

A kriptovaluta piac gyorsan változik, és új érmék kerülnek a figyelem középpontjába. Egyes digitális valuták erőteljes növekedési jeleket mutatnak, és 2025-re túlszárnyalhatják a népszerű nevek teljesítményét. Az előrejelzések szerint hatalmas megtérülést hozhatnak a befektetőknek. Ez a cikk öt ígéretes érmét mutat be, amelyek lenyűgöző növekedés előtt állnak, felkeltve az érdeklődést jövőbeli potenciáljuk iránt.
2024. 10. 06. 15:00
Megosztás:

Szakképzési oktatók adatalapú előrejelzéssel segítik a sikeres szakmaszerzést

Az Esélyteremtő Program (ETP) olyan pályázati lehetőséget kínál a szakképzésben oktatók számára, amelynek célja a korai iskolaelhagyás megelőzése és a diákok sikeres szakmaszerzésének elősegítése. Ezt támogatja a KRÉTA előrejelző rendszere, ami a diákok tanulmányi eredményei és egyéb adatai alapján figyelmezteti a szülőket és a tanárokat a korai iskolaelhagyás kockázatára – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) vasárnap az MTI-vel.
2024. 10. 06. 14:00
Megosztás:

Lendületesen növekszik Vietnám gazdasági teljesítménye

Lendületesen nőtt a harmadik negyedévben Vietnám bruttó hazai terméke (GDP) és szeptemberi ipari termelése az országot szeptember elején sújtó tájfun ellenére is a statisztikai hivatal jelentése alapján.
2024. 10. 06. 13:00
Megosztás:

Az Egyesült Államok délkeleti részén folytatódott az árvíz utáni kárfelmérés

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban szombaton folytatódott az árvíz utáni kárfelmérés, megkezdődött a helyreállítás, miközben tovább kutatnak az áldozatok után.
2024. 10. 06. 12:00
Megosztás:

Egy nagy Shiba Inu (SHIB) befektető milliókat fektet FXGuys-ba (FXG) – Ez lesz a következő nagy áttörés?

A kriptovaluták világában a megfelelő időzítés és előrelátás óriási nyereségekhez vezethet. Egy korai Shiba Inu (SHIB) befektető, aki a mémérme meteorszerű emelkedése során milliókat keresett, nemrégiben áthelyezte a figyelmét – és nyeresége jelentős részét – az FXGuys (FXG) projektbe.
2024. 10. 06. 11:00
Megosztás:

Donald Trump több tízezer támogatója előtt tartott beszédet

A Pennsylvania állam nyugati részén fekvő kisvárosban a becslések szerint több mint 50 ezer támogatója gyűlt össze.
2024. 10. 06. 09:00
Megosztás:

Komoly kihívások előtt a magyar kereskedelmi szektor - Az omnichannel alapvető igény lett

A digitális fejlődés, a globális piac gyors ütemű növekedése és a megváltozott fogyasztói szokások új kihívásokat és lehetőségeket teremtenek mind a gyártók, mind a kereskedők számára. Ez kiemelten igaz a hazai kereskedelem résztvevőire, akik sokszor érzik magukat kiszorulni a fokozódó versenyben. Hogyan javítható a versenyképesség, mi lehet a jó stratégia? Erre keresi a választ az első hazai Omnichannel Scale 2024 kutatás, amely átfogó képet nyújt arról, hogyan képesek a kereskedők megragadni a lehetőségeket, miközben szembenéznek az omnichannel stratégia bevezetésével járó kihívásokkal.
2024. 10. 06. 08:00
Megosztás:

Tokajban történelmi léptékű fejlesztés zajlik

Tokajban történelmi léptékű fejlesztés zajlik, teljesen megújul a belváros - mondta a családokért felelős államtitkár szombaton Tokajban, a Szüreti Napok ünnepélyes megnyitóján.
2024. 10. 06. 07:00
Megosztás:

Országos Mentőszolgálat: Elindult az új ügyeleti rendszer

Az új ügyeleti rendszer 2024. október 1-jén elindult és jól működik Budapesten is.
2024. 10. 06. 06:00
Megosztás:

Új vezetőkkel készül nemzetközi terjeszkedésre a Biggeorge Property

Nemzetközi expanziós terveinek megvalósításához kiváló piaci szakemberekkel erősíti csapatát a Biggeorge Property - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.
2024. 10. 06. 05:00
Megosztás:

Csökkent az első három negyedévben a német autógyártás

Az év első kilenc hónapjában csökkent a Németországban gyártott és forgalomba helyezett személygépkocsik száma a német autóipar szakmai képviseleti szerve a VDA (Verband der Automobilindustrie e.V.) jelentése alapján. Átlagon felüli mértékben csökkentek az elektromos autók eladásai.
2024. 10. 06. 03:00
Megosztás:

Jöhet a bruttósított magyar nyugdíjrendszer! De ki jár jól ezzel?

A jól ismert nyugdíjszakértő Dr. Farkas András az ATV egyik korábbi adásában a nyugdíjak bruttósításának témáját mutatta be. Mit takar ez pontosan? Kiknek lenne előnyös, és kik számára jelentene veszteséget a nyugdíjak bruttósításának bevezetése?
2024. 10. 06. 02:00
Megosztás:

A BAK mellett még váratlan pénzeső hull 4 csillagjegyre a jövő héten, csak tudd, mire figyelj

Ne feledd, a szerencse változó, de a lehetőségek megragadása a te kezedben van! Sok sikert és anyagi gyarapodást kívánunk ezzel a friss pénzügyi horoszkóppal a jövő hétre!
2024. 10. 06. 01:00
Megosztás: