Az uniszex ruha jellemzői

Manapság egyre több helyen kapni úgynevezett uniszex ruhákat. Ezek olyan kelmék, melyeket férfiak és nők egyaránt hordhatnak, nincs jelentősége, ki viseli. Sok minden tartozhat ide: pólók, pulcsik, szabadidőruhák, de más egyebek is.

Az uniszex ruha jellemzői

Az uniszex pólók

A hétköznapokban leggyakrabban pólót viselünk. Ebbe bújunk bele, ha otthon vagyunk, de akinél nincs dress code a munkahelyen, az is szívesen hord pólót jó időben.

Az, hogy egy póló férfinak vagy nőnek lett-e tervezve, a szabása és a mintája mondja meg. A karcsúsított változatokat a nők hordják, a férfiak a lezserebb változatot viselik, bár ma már egyre több fiún látható testhezálló póló, trikó is.

A póló színe, mintázata is utalhat arra, hogy melyik nem számára készítették. A virágmintás, pillangós, cicás felsők egyértelműen nőknek, lányoknak valók, ugyanígy az aprómintás változatok is. 

A pólók színét tekintve azonban nincs nagy különbség: kiderült, hogy a rózsaszín pólók a fiatalabb fiúknak is jól állnak, így egyre több gyártó dob piacra ilyen terméket. A hagyományos fekete vagy fehér színt is viselheti mindkét nem, így az uniszex pólók sokszor ilyen színűek.

Uniszex pulcsik, melegítők

A sportos ruházatok között találjuk meg a legtöbb uniszex terméket. Nem csoda, hiszen a sport, a mozgás mindkét nem számára fontos, s a kényelmes ruházat ehhez elengedhetetlen.

Az eredetileg férfiak számára tervezett pulcsikat, felsőket így ma már nők is hordják. Tipikusan jó példa erre a kapucnis pulóver, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Ha szeretnél beszerezni te is magadnak egyet, nézz körül a polokozpont.hu uniszex ruhái között, itt akár sportoláshoz, akár a hétköznapokhoz találsz megfelelő darabot. Azért is érdemes innen rendelned, mert egyúttal feliratkozást is kérhetsz rá. Cégeknek és magánszemélyeknek is létezik ez a szolgáltatás, amivel egyedi ruhadarabokra tehetsz szert.

A kapucnis pulcsik előnye, hogy jó melegek, remek viseletek futáshoz. Mivel nem szűkek, bármilyen testalkatú ember számára ajánlhatók.

Ugyanez a helyzet a melegítőkkel, szabadidőnadrágokkal. Valójában csak a méretben különböznek a női és férfi darabok. Így ha szeretnél a pároddal egyforma szerelésben sportolni vagy pihenni, ezt is megteheted. Ezekre a darabokra is kérhető feliratozás, logózás a polokozpont.hu oldalán megrendeléskor.

Egyéb uniszex termékek

Persze nemcsak a pólók, melegítők, pulcsik lehetnek azok, melyek az uniszex ruhák közé sorolandók. Gondoljunk olyan kiegészítőkre, ruhakellékekre is, mint a sapka, sál, kesztyű vagy a zokni!

Ezek nagyon hasznos promóciós ajándékok is lehetnek. Mivel egy kötött kesztyű vagy sál esetében teljesen mindegy, ki viseli, az ilyen ruhadarabok alkalmasak a leginkább reklámfeliratok elhelyezésére. Nem csoda, hogy sok vállalat választja ezt a lehetőséget szolgáltatásának népszerűsítésére. 

A sport képviselői gyakran adnak ajándékba baseball sapkákat is, ez is egy remek megoldás, mivel fiúk és lányok egyaránt hordhatnak logózott fejfedőt.

Víziközmű-rekonstrukció valósul meg Pécsen

Csaknem 3,1 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg a pécsi víziközműrendszeren az év végéig - jelentette be a város külsős alpolgármestere csütörtökön.
2023. 03. 26. 07:00
Megosztás:

Látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten - mire készüljünk, mit okoz?

Látványos együttállás, "bolygósorakozó" lesz a jövő héten: március 30-án este a Vénusz és az Uránusz alig több mint egy foknyira látszik majd egymástól az égbolton.
2023. 03. 26. 06:00
Megosztás:

Díjat kapott a Wizz Air - de vajon kitől, és milyet?

A Wizz Air az Air Transport Awards díjátadóján 2020 után ismét elnyerte az év légitársasága címet - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.
2023. 03. 26. 05:00
Megosztás:

Veszélyben mindannyiunk készpénze! Túl sok a KP a magyar háztartásoknál

Sok ember számára a készpénz használata hagyományos, megszokott és biztonságos fizetési mód. Azonban a sok készpénz tartása veszélyes lehet több okból is. A hasitasi - ami nem kér kódot - mégis gondot okoz? Igen, főleg ha sok van belőle otthon. Miért is?
2023. 03. 26. 04:01
Megosztás:

Puskás Ferenc új kártyát kapott a FIFA videojátékában

Puskás Ferenc új kártyát kapott a FIFA23 videojáték Ultimate Team játékmódjában, a statisztikai mutatók közül a lövésben az övé a legmagasabb érték az ikonok között.
2023. 03. 26. 03:00
Megosztás:

Világvége?! Jönnek az üstökösök, amik a Földbe csapódhatnak - dátumok az apokalipszisre

Az üstökösök nagyon változó méretűek és összetételűek lehetnek, így nehéz megjósolni, hogy melyikük lehet a legveszélyesebb. Azonban vannak néhány nagy üstökösök, amelyeket figyelemmel kísérnek, mert ha bármelyikük eltalálná a Földet, akkor jelentős károkat okozhatna. A mai technikával megváltoztatható egy üstökös pályája, hogy elkerülhető legyen a Földdel való ütközés? Melyik évben várható olyan üstökös a Föld pályája körül, amely akár végzetes találkozással is járhat? Mutatjuk a veszélyes üstökösöket és azokat az éveket amikor erre járnak.
2023. 03. 26. 03:00
Megosztás:

Joe Biden megy a levesbe? Az USA elnöke mélyen van...

Eddigi mélypontja közelébe került Joe Biden amerikai elnök támogatottsága az AP hírügynökség által csütörtökön közölt országos közvéleménykutatás adatai szerint.
2023. 03. 26. 01:00
Megosztás:

Emelkedett az eladott új lakások száma az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban 1,1 százalékkal nőtt az új lakások eladása februárban az előző hónaphoz képest, így az egész évre kivetített értékesítési darabszám tavaly augusztus óta a legmagasabb, 640 ezer volt - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön.
2023. 03. 26. 00:05
Megosztás:

Súlyosan drogoznak ezekben a városokban, vigyázzunk!

A kábítószerfogyasztás Európa-szerte emelkedik, a belgiumi Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya Európában - derült ki a Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontjának (EMCDDA) csütörtökön közzétette jelentéséből.
2023. 03. 25. 23:00
Megosztás:

Gyermeksürgősségi központot hoznak létre Debrecenben

Letették a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a Gyermeksürgősségi Központ alapkövét csütörtökön. A teljes beruházás csaknem 3,3 milliárd forintból valósul meg, várhatóan idén októberig.
2023. 03. 25. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 03. 25. 21:00
Megosztás:

Ferenc pápa tovább szigorította az egyházon belüli visszaélésekre vonatkozó szabályokat

Erősíti az áldozatok védelmét, valamint az egyházi szervezeteket vezető világiakra is kiterjeszti a lelki és fizikai visszaélések büntetését a Ferenc pápa által ellenjegyzett új rendelkezés, amelyet a Vatikán szombaton hozott nyilvánosságra.
2023. 03. 25. 20:00
Megosztás:

Nemzetközi vonatokat is érint a hétfői németországi sztrájk

Németországban hétfőn közlekedési sztrájk okoz jelentős vasúti fennakadásokat is, ez a Németország felé induló és az onnan érkező nemzetközi vonatokat is érinti - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.
2023. 03. 25. 19:00
Megosztás:

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetemen

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztett ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE), együttműködve a Piatnik Budapest Kft.-vel - közölte a PTE az MTI-vel.
2023. 03. 25. 18:00
Megosztás:

Támogatással fejleszt az orosházi Koncsek Trans Kft.

Százötven millió forintos fejlesztést hajt végre a belföldi és nemzetközi fuvarozást végző orosházi Koncsek Trans Kft.
2023. 03. 25. 17:00
Megosztás:

Nyíregyházán nyitott új irodát a Work Force

Nyíregyházán nyitotta meg kilencedik irodáját a munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó Work Force Kft. - közölte a vállalat az MTI-vel.
2023. 03. 25. 16:00
Megosztás:

Fejlesztette gyártási technológiáját a Divián-Megafa Kft. Nyíregyházán

Csaknem háromszázmillió forint értékű modernizációs és kapacitásbővítő beruházás zárult le a bútorgyártással foglalkozó nyíregyházi Divián-Megafa Kft.-nél - közölte a társaság az MTI-vel.
2023. 03. 25. 15:00
Megosztás:

Önbizalomnövelő program érettségizőknek

Egy tavaly végzett felmérésükre alapozva kínál ingyenes önbizalomnövelő programot érettségizőknek egy vezetőképzéssel és szervezetfejlesztéssel foglalkozó cég.
2023. 03. 25. 14:00
Megosztás:

Néhány vonat és busz közlekedése is módosul a vasárnapi óraállítás miatt

A vasárnapi óraátállítás miatt változik több éjszakai belföldi és nemzetközi vonat, illetve néhány vidéki, valamint fővárosi buszjárat közlekedése - közölte a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
2023. 03. 25. 13:00
Megosztás:

Egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

Április 1-jén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer, az ügyelethez a háziorvosok és a házi gyermekorvosok ott is egyre nagyobb számban csatlakoznak - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője szombaton az MTI-vel.
2023. 03. 25. 12:00
Megosztás: