Az XTB Csoport 2021. Q3 előzetes eredményei

Az XTB Csoport jelentős, 36,5%-os bevételnövekedést könyvelhetett el (2020 harmadik negyedévéhez képest), 31,4 millió euróról 42,9 millió euróra 2021 harmadik negyedévében. Az ebben az időszakban elért konszolidált nettó nyereség szintén nőtt, és elérte a 22,2 millió eurót (ez 43,9%-os növekedés az előző év harmadik negyedévéhez képest, amikor a nyereség 15,4 millió eurót ért el). Az EBIT 2021 harmadik negyedévében szintén 24,4 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 17,9 millió euróhoz képest.

Az XTB Csoport 2021. Q3 előzetes eredményei

„Az XTB Csoport az idei harmadik negyedévben jelentős növekedést ért el mind a bevételek, mind a nyereség tekintetében. A legfontosabb, hogy ezek a növekedések az új és aktív ügyfelek folyamatosan növekvő bázisának erős alapjára épülnek. Annak ellenére, hogy a harmadik negyedév főként nyári időszak, nagyon jó eredményeket értünk el – ez csapatunk mindennapi erőfeszítéseinek is köszönhető. Folyamatosan fejlesztjük kínálatunkat, valamint javítjuk platformunkat és technológiánkat. Ebben a negyedévben új irodát nyitottunk az Egyesült Arab Emírségekben, és engedélyt kaptunk Dél-Afrikában is,” – mondta Omar Arnaout, az XTB igazgatótanácsának elnöke.

2021 harmadik negyedévében az XTB Csoport ügyfeleinek jelentős piaci aktivitása a CFD-származékokkal folytatott kereskedés növekedését eredményezte, amely 1.044 ezer lotot tett ki (2020 harmadik negyedéve: 760 ezer lot), valamint az egy lotra jutó nyereségesség enyhe növekedését 41,3 euróra (2020 harmadik negyedéve: 41,1 euró).

Az egész évre kitűzött új ügyfelek számának növekedése; az új és aktív ügyfelek számának növekedése

Az új ügyfelek folyamatosan növekvő száma az XTB Csoport fejlődésének egyik alapja. Az XTB Csoport már júliusban – a harmadik negyedév első hónapjában – elérte az Omar Arnaout által az év elején bejelentett új ügyfelek számát. Az egész évre kitűzött 120.00 új ügyfelek számát jelentősen felülmúlták, és az idei év kilenc hónapja után az XTB Csoport 146.427 új ügyfélről számolt be. Ez rekordnak számító, 98,9%-os növekedés a tavalyi év első 9 hónapjában szerzett 73.612 új ügyfélhez képest. Csak az idei harmadik negyedévben az XTB Csoport 38.573 új ügyfelet szerzett, ami majdnem feleannyi, mint a 2020-as év ugyanezen időszakában szerzett 21.178 új ügyfél. Összesen 388 973 ügyfél bízta befektetését az XTB Csoportra.

Az optimalizált értékesítési és marketingstratégia folytatásának, a meglévő piacokra való nagyobb mértékű behatolásnak, az új termékek kínálatba történő sorozatos bevezetésének és az új földrajzi piacokon való terjeszkedésnek köszönhetően az aktív ügyfelek átlagos száma is 100,6%-kal nőtt – a 2020 harmadik negyedévi 53.309-ről 106.961-re az idei év azonos időszakában.

„Az új ügyfelek szempontjából örömmel tölt el bennünket, hogy máris elértük a 120 ezer új ügyfélre vonatkozó éves célunkat. Ez a paraméter kulcsfontosságú ahhoz, hogy hosszú távon biztosítsuk a csoport bevételeinek és nyereségének stabil növekedését. Fontos, hogy ezt az aktív ügyfelek növekvő bázisa is támogatja, amelyet a tavalyi harmadik negyedévhez képest megdupláztunk,” – összegezte Omar Arnaout.

A csoport célja, hogy minden befektető számára az első számú és átfogó megoldássá váljon. Jelenleg az XTB Csoport ügyfelei Magyarországon akár 2100 különböző pénzügyi instrumentumba is befektethetnek, beleértve index, árupiaci, részvény, ETF és kriptovaluta CFD-ket, valamint Forexet.

Szeptember elején kilenc új, kriptovaluta CFD-vel bővült a kínálat. Az ezen instrumentumok iránti érdeklődés folyamatosan növekszik – 2021 első felében az XTB ügyfeleinek 20%-a legalább egy tranzakciót hajtott végre kriptovaluta CFD-ken, és az új ügyfelek közel 10%-a számára a kriptovaluta CFD-kkel végrehajtott tranzakció volt az első, amelyet a számlanyitás után megtettek.

A működési költségek 2021 harmadik negyedévében 18,5 millió eurót tettek ki, és 5,0 millió euróval magasabbak voltak, mint az előző év hasonló időszakában (2020 harmadik negyedéve: 13,5 millió euró).

Az XTB Csoport folytatja földrajzi terjeszkedését

Az XTB MENA Limited 2021. július 29-i működésének megkezdésével az Egyesült Arab Emírségekben az XTB Csoport újabb fontos állomásához érkezett földrajzi terjeszkedése során. Ezt a fontos lépést megelőzte a helyi szabályozó hatóság, a DFSA engedélyének megszerzése, amelyre szintén az idei harmadik negyedévben került sor, július 11-én. Az újonnan megnyitott iroda ügyfelei közel 2 ezer pénzügyi instrumentumhoz férhetnek hozzá, de a kínálatot a helyi befektetők igényeinek és preferenciáinak megfelelően továbbfejlesztjük és módosítjuk. Más piacokhoz hasonlóan az XTB az Egyesült Arab Emírségekben is nagy hangsúlyt fektet az oktatásra és a bevált helyi partnerekkel való együttműködésre.

A harmadik negyedév során – augusztus 10-én – az XTB leányvállalata, az XTB Africa (PTY) Ltd. megkapta a működési engedélyt Dél-Afrikában. Az igazgatóság jelenleg az előkészítő munkálatokat koordinálja, hogy 2022 második felében megkezdhesse működését ezen a piacon.

„A feltételezett tervnek megfelelően, és mindössze három héttel a Dubai Financial Services Authority engedélyének megszerzése után megkezdtük működésünket az Egyesült Arab Emírségekben, így a régió ügyfeleinek hozzáférést biztosítunk közel 2000 pénzügyi instrumentumhoz, megoldásainkhoz és első osztályú szolgáltatásainkhoz. Bár még 9-12 hónapot kell várnunk a siker értékelésére, szeretnénk nagymértékben befektetni ebbe a régióba, és idővel a Közel-Kelet vezető brókerévé válni,” – tette hozzá Omar Arnaout.

.....

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 83%-án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát. Kérjük, ne kockáztasson többet, mint amennyit kész elveszíteni. Kérjük, bizonyosodjon meg afelől, hogy teljes mértékben megértette a termékkel kapcsolatos kockázatokat és elolvasta a teljes kockázatkezelési nyilatkozatot.

Negatív kilátást adott a magyar adósosztályzatra az S&P

Negatívra módosította az eddigi stabilról Magyarország osztályzatának kilátását az S&P Global Ratings. A nemzetközi hitelminősítő ugyanakkor változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot: a cég megerősítette a devizában és hazai valutában fennálló, rövid és hosszú futamidejű magyar államadósság-kötelezettségek "BBB/A-2" szintű, befektetési kategóriás minősítését.
2022. 08. 13. 18:00
Megosztás:

Hétfőtől ismét elhelyezkedési juttatást kaphatnak a versenyszférára váltó közfoglalkoztatottak

Több mint kétezer közfoglalkoztatott részesülhet havi 45 600 forint elhelyezkedési juttatásban augusztus 15-étől, ha állást talál a versenyszférában - jelentette be Kutnyánszky Zsolt. A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szombaton kiadott közleménye szerint az iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára elmondta: a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program újraindítása mellett a hónap közepétől megint igényelhető a lakhatási és utazási támogatás is, ami a mobilitás élénkítésével szolgálja a foglalkoztatás további növelését.
2022. 08. 13. 17:00
Megosztás:

Bővíti gyártókapacitását a szegedi Medikémia Zrt.

Uniós támogatással, több mint 350 millió forintos beruházással bővíti kapacitását az autóápolási cikkeket, háztartási termékeket és festékaeroszolokat gyártó szegedi Medikémia Zrt. - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
2022. 08. 13. 16:00
Megosztás:

Felújítanak négy iskolát a tamási tankerületben

Felújítanak négy általános iskolát a tamási tankerületben a Magyar Falu program mintegy 130 millió forintos támogatásával.
2022. 08. 13. 15:00
Megosztás:

A 10 százalék alatti személyi hitel kamatok utolsó napjai jönnek

Rekordokat dönt a személyi hitel piac. A money.hu szakértői szerint a kihelyezések összegének megugrásában komoly szerepet játszik, hogy a nagyobb összegű személyi kölcsönök kamatai között még most is találunk 10 százalék alatti ajánlatokat.
2022. 08. 13. 14:00
Megosztás:

Kiderült, miért bírságolták meg a Ryanairt: a hatóság szerint nem is neki kell adóznia

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.
2022. 08. 13. 13:00
Megosztás:

Kiderült, miért bírságolták meg a Ryanairt: a hatóság szerint nem is neki kell adóznia

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.
2022. 08. 13. 13:00
Megosztás:

Amerikai-kínai csúcstalálkozót tarthatnak novemberben

Az amerikai és a kínai elnök novemberben személyesen találkozhat, első alkalommal Joe Biden hivatalba lépése óta, a G20-csoport indonéziai csúcstalálkozója keretében - értesült a The Wall Street Journal című amerikai lap.
2022. 08. 13. 12:00
Megosztás:

Hatvan százalékos a horvát gáztároló töltöttségi szintje

Horvátország egyetlen gáztárolója elérte a 61 százalékos töltöttségi szintet, az ott tárolt gáz tíz százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban - írta az Index.hr című horvát hírportál pénteken.
2022. 08. 13. 11:00
Megosztás:

Maximum 19 Celsius-fokra szabad felfűteni a középületeket Németországban

Az energiatakarékosság jegyében a kórházak és a szociális intézmények kivételével minden középületet legfeljebb 19 Celsius-fokos hőmérsékletre szabad felfűteni Németországban az ősszel kezdődő fűtési szezonban - jelentette be pénteken Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter.
2022. 08. 13. 10:00
Megosztás:

Romániában 21 százalékkal nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások

Romániában 21 százalékkal, 4,379 milliárd euróra nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások az első fél évben a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank.
2022. 08. 13. 09:00
Megosztás:

Még mindig vezető szabálytalanság a lejárt termék forgalmazása

A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint - tájékoztat honlapján a Nébih.
2022. 08. 13. 08:00
Megosztás:

Poliovírust találtak New York szennyvízében

A járványos gyermekbénulásért felelős poliovírust találtak New York szennyvízében, különösen az oltatlanok vannak veszélyben - közölték a városi és állami hatóságok pénteken.
2022. 08. 13. 07:00
Megosztás:

Már a Sziget fesztiválon is lehet határvadásznak jelentkezni

A Sziget fesztiválon felállított Prevenciós Pontban is várják a határvadász hivatás és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőket - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken.
2022. 08. 13. 06:00
Megosztás:

Nyilvánosak Trump házában tartott kutatás iratai

Nyilvánosságra hozták az amerikai hatóságok a Donald Trump floridai házában tartott hétfői kutatás jegyzőkönyveit, amelyekből kiderül, hogy a volt elnöktől minősítettnek tartott iratokat is lefoglaltak.
2022. 08. 13. 05:00
Megosztás:

A nyugdíjasok a rezsiváltozás legnagyobb vesztesei - a Kádár-kockában lakók jól járnak

A gáz és az elektromos áram árának emelkedésére azonnal megnőtt a kínálat a régebbi építésű, nagy alapterületű és belmagasságú házak hirdetései között, miközben az újlakások iránti kereslet érezhetően emelkedett. Miért járt jól az, aki Kádár-kockában lakik? A szakértői véleményt cikkünkben olvashatják.
2022. 08. 13. 04:01
Megosztás:

Több milliós kárt okoztak a fiatal hackerek

Elfogtak a rendőrök két fiatal hackert, akik online fizetési rendszereket kijátszva milliókat kerestek adathalászattal - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.
2022. 08. 13. 03:00
Megosztás:

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon, de nő a befektetők aktivitása

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon a nyáron, a befektetési céllal lakást vásárlók ugyanakkor aktívak - közölte a Duna House pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 13. 02:00
Megosztás:

1000 kilométernyi útszakaszt újulhat meg az idén

Év végéig több mint 1000 kilométernyi szakaszt újíthat fel a Magyar Közút az általa kezelt, főként mellékutakon, ahol eddig 523 kilométer átfogó felújításával már végeztek és további 493 kilométernyi szakaszon jelenleg is dolgoznak - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.
2022. 08. 13. 01:00
Megosztás:

A fakitermelésről szóló rendelet nem veszélyezteti az erdőket

A fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet nem veszélyezteti a magyar erdőállományt - jelentette ki a Mátrában, a Bükkben és a Borsodi dombságon gazdálkodó Egererdő Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
2022. 08. 13. 00:05
Megosztás: