Balance globális kötvény eszközalap (EUR)


Az eszközalap célja

Az eszközalap célja, hogy tőke- és hozamnövekedést érjen el, oly módon, hogy eszközeinek túlnyomó részét globális kötvények- be fekteti. Az eszközalap elsősorban fejlett és fejlődő országok államkötvényeibe és vállalati kötvényeibe fekteti eszközeit, de a teljes kötvénypiaci spektrum elérhető az alap számára.

Megcélzott ügyfélkör

A követett befektetési politika az átlagnál alacsonyabb kockázatviselési hajlandóságú ügyfelek számára jelenthet ideális megoldást. A befektetési politikából fakadóan az eszközalap globálisan a kötvénypiacokon elérhető legvonzóbb hozamlehetőséget kínáló értékpapírokba fektetheti eszközeit.

Befektetési stratégia

Az eszközalap egy diverzifikált kötvény portfóliót kínál, mivel vala- mennyi kötvény típusú eszközbe fektethet az államkötvényektől a vállalati kötvényeken és magas hozamú kötvényeken keresztül a feltörekvő piaci kötvényekig.
Az országok és a különféle kötvénytípusok közötti diverzifikáció az egyedi értékpapír befektetéseknél jelentősen kisebb befekte- tési kockázatot eredményez.
Az eszközalap befektetései túlnyomó részben az eszközalap devi- zájától eltérő devizákban történnek, ezért az eszközalap árfolya- ma függ az euró és az egyéb devizák árfolyamának változásaitól is. A devizaárfolyamok változása pozitívan és negatívan is befo- lyásolhatja az eszközalap árfolyamát.
Az eszközalap a likvid eszközök mellett olyan befektetési alapok befektetési jegyeit vásárolhatja, amelyek eszközeik túlnyomó ré- szét globális kötvényekbe fektetik.

Az alap árfolyama

Dátum '24.06.10 '24.06.11 '24.06.12
Árfolyam 1,0660 1,0631 1,0624

Az Alap múltbéli hozamai*

Időszak napi** féléves éves
Hozam -0,07% 2,27% 4,05%
* nem évesített hozamok
** az előző értékelési naphoz viszonyítva

Ajánlásunk

 Vétel

Nemzetközi tulajdonoshoz kerülhet a Foxpost, a sikeres magyar startup

Nemzetközi tulajdonossal folytathatja a további dinamikus növekedést a Foxpost, miután a csomagautomata vállalatot értékesítette a Wallis Csoport és a Trueway. A vevő a cseh Packetát is tulajdonló befektetői konzorcium, amely minden zárási feltétel teljesülése után válhat a sikeres magyar startup tulajdonosává.
2024. 06. 13. 08:00
Megosztás:

Meghosszabbítja a Kormány a diákhitelekre érvényes kamatstopot

Meghosszabbítja a kormány a diákhitelekre érvényes kamatstopot. A szabad célú Diákhitel kamata a tervek szerint az év második felében is marad 7,99%. A Bankmonitor szakértői megvizsgálták, ez mennyire kedvező a jelenlegi piaci hitelkonstrukciókhoz képest.
2024. 06. 13. 07:30
Megosztás:

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste, a költési szokásokhoz igazodik a kötelező napi limit

A korlátok néha jók, főleg, ha csalók akarják ellopni a pénzünket. Az Erste ezért személyre szabott, az egyéni költési szokásokhoz igazított átutalási limitet állít be lakossági ügyfeleinek. A Magyar Nemzeti Bank ajánlása nyomán mindenkinél kötelező lesz beállítani a számlát védő korlátot: ez képes megakadályozni, hogy a csalók azonnal minden pénzt el tudjanak vinni. A limitet persze mindenki szabadon saját maga is beállíthatja, módosíthatja, valamint ideiglenes, legfeljebb 12 óráig élő időzáras limitet is megadhat, ha mégis többet szeretne költeni.
2024. 06. 13. 07:00
Megosztás:

Irodapiac: kisebb bérlemények, nagyobb elvárások

A bérlői és a bérbeadói oldalon egyaránt bizonytalanság, kivárás jellemzi a hazai irodapiacot, amelynek meghatározó szereplőire a jövő évtől kezdve vonatkoznak már az ESG jelentéstételi kötelezettségek. Az irányelvek ugyan már ismertek, de a részletszabályokra még várni kell. Kákosy Zsolt MBA MRICS, az ICON property management szenior igazgatója úgy látja, hogy az új követelményrendszer felerősíti a piac polarizációját, az nyer, aki időben felkészül a változásokra.
2024. 06. 13. 06:30
Megosztás:

A celebek ideje lejárt? Így változik a vásárlói magatartás 2024-ben

Egyre tudatosabb vevők, kevésbé hatnak már rájuk a hagyományos vásárlásösztönző reklámok. A celebek szintén kezdik elveszíteni a befolyásolási képességüket, már a véleményvezérekre is csak akkor hallgatnak igazán a követőik, ha szakmai érvekkel keresik a figyelmüket – derül ki az EY legfrissebb, 30 országban több mint 23 000 fogyasztó megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából.
2024. 06. 13. 06:00
Megosztás:

Lassulás és visszaesés jellemezte az M&A piacot 2023-ban

A globális M&A piac aktivitásában mind a tranzakciós szám, mind érték tekintetében visszaesés volt tapasztalható 2023-ban. A 2022-es rekordévhez képest 2023-ban 10%-kal kevesebb tranzakció történt, 15%-kal alacsonyabb tranzakciós összérték mellett. Hasonlóan a globális trendhez, mind a közép-kelet-európai, mind a magyarországi vállalatfelvásárlási piacon hasonló mértékű visszaesés volt tapasztalható. A tranzakciós aktivitás visszaesésére jelentős hatással voltak a globális gazdasági folyamatok (pl.: orosz-ukrán háború, energiaválság, inflációs nyomás, jegybanki kamatemelések, finanszírozási források megdrágulása, csökkenése), melyek tovább növelték a befektetői bizonytalanságot, ezáltal az eladói és vevői elvárások között jobban szétnyílt az olló - áll a Deloitte idei, hazai piacra fókuszáló M&A piaci tanulmányában.
2024. 06. 13. 05:30
Megosztás:

Budapestre jönnek a világ legnagyobb ipari paradicsomfeldolgozói

Június közepén Budapesten találkoznak a világ paradicsomfeldolgozó iparának legnagyobb szereplői. A World Processing Tomato Council (WPTC – Ipari Paradicsom Világtanács) és a International Society for Horticultural Science (ISHS - Nemzetközi Kertészettudományi Társaság) ugyanis Magyarországon tartja világkongresszusát és szimpóziumát, amelyet első alkalommal tartanak hazánkban. Az esemény jelentőségét adja, hogy a paradicsom ma a világ vezető feldolgozásra szánt zöldségeinek egyike.
2024. 06. 13. 05:00
Megosztás:

A Tamagotchi kripto remake PlayDoge közel 4 milliónál jár

Alig két hét telt el az ikonikus play-to-earn mém érme, a PlayDoge ($PLAY) előértékesítéséből, de a projekt már közel 4 millió dollárnál jár. A legutóbbi bejelentés keretében a csapat arról számolt be, hogy a projekt több láncra áll át, és lehetővé teszi az Ethereum letéteket a jelenlegi BNB lánc mellett.
2024. 06. 13. 00:01
Megosztás:

1000 milliárd dollárral megnövelheti a bankok bevételét a mesterséges intelligencia

A bankszektor globális bevételét ezer milliárd dollárral is megnövelheti a mesterséges intelligencia használata 2030-ra a Roland Berger felmérése szerint.
2024. 06. 13. 03:30
Megosztás:

Ez az 5 csillagjegy képes meglátni álmában a pénzügyi jövőt! Te is?

Fedezd fel, hogyan alakítják álmaid és az univerzum különleges jelei a pénzügyi sikered útját! Ebben a heti horoszkópban minden csillagjegy számára lenyűgöző és váratlan szerencsés eseményeket, üzleti fogásokat és pénzügyi lehetőségeket jósolunk. Merülj el a részletes és kreatív előrejelzésekben, amelyek tele vannak izgalmas szituációkkal és szerencsés találkozásokkal. Ne hagyd ki a szerencseszámaidat és a szerencsés állatokkal való találkozásokat sem! Olvasd el most, hogy te is rátalálj a bőséghez vezető útra!
2024. 06. 13. 02:00
Megosztás:

Dolgozók százainak tartozik a MÁV Zrt. - mi áll a háttérben?

Csaknem hatszáz dolgozójának tartozik szerződéses megbízásaik kifizetésével hónapok óta a MÁV Zrt., a kifizetés felgyorsítására a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) Lázár János közbenjárását kéri.
2024. 06. 13. 04:00
Megosztás:

A kamara segítségével adták be a gazdák az egységes kérelmek egy részét

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdász tanácsadói idén is tevékenyen közreműködtek az egységes kérelmek beadásában: a jogvesztő határidőig, június 10-ig országosan beadott 159 551 kérelem több mint 65 százalékának, 104 477 kérelemnek a benyújtásában segítettek a NAK szakemberei.
2024. 06. 13. 02:30
Megosztás:

Gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász az ország nyugati felének azon településeit, ahol az elmúlt napok viharai a legnagyobb pusztítást okozták.
2024. 06. 13. 12:00
Megosztás:

A termelés csökkenésére készül az építőipar

A rendelésállományt és a cégek várakozásait figyelembe véve az építőipar továbbra is a termelés csökkenésére készül - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 13. 01:30
Megosztás:

Ne költs többet öblítőre, a ruhák illatosak lesznek egyszerűbben, olcsóbban

A háztartási költségek csökkentése minden család számára fontos szempont lehet. Az egyik ilyen terület, ahol jelentős megtakarítást érhetünk el, a ruhaöblítők használatának helyettesítése olcsóbb, házi megoldásokkal. Az alábbiakban bemutatok néhány egyszerű, de hatékony módszert, amelyekkel a ruhák friss és illatosak maradnak anélkül, hogy drága öblítőket vásárolnánk.
2024. 06. 13. 03:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 06. 12. 20:00
Megosztás:

Erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2024. 06. 12. 19:30
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 455,8 pontos, 0,65 százalékos emelkedéssel 70 237,82 ponton zárt szerdán.
2024. 06. 12. 19:00
Megosztás:

18-19 éves autód van? Akkor nagy szerencse ért!

A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy mennyi idős használt autók után érdeklődnek leginkább a vásárlók. Avagy: a preferenciák alapján idén hiába „csupán” 10 év a keresett (így vágyott) autók átlagéletkora, ha a jelenlegi pénztárcamérethez mégis a már bőven nagykorú, csaknem 20 éves modellek állnak legközelebb.
2024. 06. 13. 01:00
Megosztás:

Hárommilliárd forint felett az Ötöslottó főnyereménye

Közel három és fél hónapja halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, így a szerencsevadászok ezen a héten már 3,03 milliárd forintért szállhatnak versenybe. A 3 milliárdos határ átlépése elég ritka, az Ötöslottó elmúlt 67 éves játéktörténelmében ez csupán a 14. alkalom.
2024. 06. 12. 18:00
Megosztás:

Az alap árfolyama

Dátum '24.06.10 '24.06.11 '24.06.12
Árfolyam 1,0660 1,0631 1,0624

Az Alap múltbéli hozamai*

Időszak napi** féléves éves
Hozam -0,07% 2,27% 4,05%
* nem évesített hozamok
** az előző értékelési naphoz viszonyítva

Ajánlásunk

 Vétel