Long Life nemzetközi részvény eszközalap (EUR)


Az eszközalap célja

Az eszközalap célja, hogy tőke- és hozamnövekedést érjen el azáltal, hogy eszközeinek túlnyomó részét olyan vállalatok részvényeibe fekteti, amelyek elsősorban a fejlett világra jellemző, növekvő idősödő korosztály által támasztott keresletet igyekszik kielégíteni.

Megcélzott ügyfélkör

A követett befektetési politika a magas kockázatviselési hajlandóságú ügyfelek számára ideális, akik felkészültek arra, hogy rövid és középtávon befektetéseik értéke csökkenhet.

Befektetési stratégia

Az országok és gazdasági szektorok közötti diverzifikáció az egyedi értékpapír befektetéseknél jelentősen kisebb befektetési kockázatot eredményez.
Az eszközalap a jelentős diverzifikáció ellenére is magas kockázatú befektetésnek minősül, és a részvénypiaci kilengésekből fakadóan rövid és középtávon az eszközalap árfolyama csökkenhet, azonban hosszabb távon a kötvény és vegyes alapoknál nagyobb hozampotenciállal rendelkezik.
Az eszközalap befektetései túlnyomó részben az eszközalap devizájától eltérő devizákban történnek, ezért az eszközalap árfolyama függ az euró és az egyéb devizák árfolyamának változásaitól is. A devizaárfolyamok változása pozitívan és negatívan is befolyásolhatja az eszközalap árfolyamát.
Az eszközalap a likvid eszközök mellett olyan befektetési alapok befektetési jegyeit vásárolhatja, amelyek elsősorban olyan jellemzően fejlett piaci országokban bejegyzett vállalatok részvényeibe fektetnek, amelyek illeszkednek az eszközalap stratégiájába.
A biztosító az eszközalapban lévő mögöttes befektetési alapok arányát változtathatja, illetve nullára csökkentheti, valamint új, az eszközalap fókuszába illő befektetési alapokat vásárolhat a jobb teljesítmény elérése érdekében. Az eszközalapban lévő befektetési alapok aktuális összetételéről a biztosító honlapján található befektetési jelentésben, a www.metlife.hu oldalon tájékozódhat.

Az eszközalapba történő befektetés minimum 5-10 éves időtávban ajánlott. A rövid távú nyereségre törekvő, spekulatív befektetési politika idegen az eszközalap szemléletétől.
A Long Life nemzetközi részvény eszközalap nyílt végű eszközalap, és határozatlan időre jött létre, melynek referencia-indexe az MSCI WORLD index.

Az alap árfolyama

Dátum '24.06.11 '24.06.12 '24.06.13
Árfolyam 1,8498 1,8454 1,8550

Az Alap múltbéli hozamai*

Időszak napi** féléves éves
Hozam 0,52% 13,04% 13,72%
* nem évesített hozamok
** az előző értékelési naphoz viszonyítva

Ajánlásunk

 Vétel

A magyar élelmiszeripar jelentős fejlődés előtt áll

A magyar élelmiszeripar jelentős fejlődés előtt áll, ha megfelelően tud élni a 2027-ig rendelkezésére álló 1500-2000 milliárd forint fejlesztési forrással, akkor a modern technológia révén tovább növelheti exportteljesítményét - mondta Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető-helyettese csütörtökön az AMC tájékoztatóján, Budapesten.
2024. 06. 14. 07:00
Megosztás:

Csökkent az euróövezet ipari termelése áprilisban

Áprilisban az elemzők által várt növekedés helyett csökkent az euróövezet ipari termelése havi összevetésben, éves szinten pedig ugyancsak visszaesést regisztráltak az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön közzétett adatai szerint.
2024. 06. 14. 06:30
Megosztás:

Harminc éve tőzsdén a PannErgy

Kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a PannErgy Nyrt. 30 éves jubileumát a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön - közölte a cég a BÉT honlapján.
2024. 06. 14. 05:00
Megosztás:

Hamarosan indul a dinnyeszezon az áruházakban

Hamarosan kezdődik a dinnyeszezon, jövő hét végétől kezdődően egyre nagyobb mennyiségben kerülhet az áruházakba az idei termés - jelentette be az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2024. 06. 14. 04:30
Megosztás:

Ha az Ön nyugdíja kevesebb, mint 142.000 Ft, akkor sajnos rossz hírünk van!

Komoly problémával néznek szembe a 142 ezer forintnál kisebb nyugdíjjal rendelkező nyugdíjasok - írja a napi.hu a Népszava cikkére hivatkozva. Miért is? Lássuk miért!
2024. 06. 14. 02:00
Megosztás:

Magyarországon is megnőhet a vállalati visszaélések száma a globális gazdasági lassulás miatt

Egyre több hazai cég lép fel tudatosan a szervezeten belüli korrupció ellen. A világgazdaság lassulása azonban olyan pénzügyi nyomást helyez a vezetőkre és munkatársakra is, ami miatt az etikus működés melletti törekvések ellenére is könnyebben követnek el szabálysértést – mutat rá az EY 53 országban, köztük Magyarországon összesen 5464 munkavállaló és igazgatósági tag bevonásával készült nemzetközi kutatása.
2024. 06. 14. 04:00
Megosztás:

A budapesti repülőtér két nagy földi kiszolgálója egyesíti erőit

Fejlesztési stratégiájuk részeként az Airport Service Budapest Zrt. (AS Budapest) és a Menzies Aviation egyesítik erőiket, hogy egy vállalatként biztosítsanak földi kiszolgálást, árufuvarozási és lounge szolgáltatásokat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A tranzakciót az illetékes versenyjogi hatóságnak jóvá kell hagynia.
2024. 06. 14. 03:30
Megosztás:

A munkáltatók 37 százaléka tervez létszámbővítést a harmadik negyedévben

A magyarországi munkáltatók 37 százaléka tervezi bővíteni munkaerőkeretét a harmadik negyedévben, az előző negyedévben mért 31 százalék után, a leépítést tervező cégek aránya ugyanebben az időszakban 23 százalékra emelkedett 22 százalékról - derül ki a Manpower Magyarország csütörtökön közzétett negyedéves munkaerőpiaci előrejelzéséből.
2024. 06. 14. 07:30
Megosztás:

Az MNB 45 millió forintos bírságot szabott ki egy szlovákiai cégre

Az MNB 45 millió forint bírságot szabott ki a révkomáromi (Szlovákia) székhelyű Trust Komarno s.r.o.-ra felügyeleti engedély nélküli követelésvásárlás miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogosulatlan tevékenység további folytatását, valamint feljelentést is tesz - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel csütörtökön.
2024. 06. 14. 05:30
Megosztás:

Erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt.

Erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt., a tiltás szinte a teljes Gemenci erdőre, valamint Mohács és Paks környékén a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre - közölte a Gemenc Zrt. az MTI-vel csütörtökön.
2024. 06. 14. 01:30
Megosztás:

A tavalyinak a duplája lehet idén a kajszitermelés

Az idén a becslések szerint 16-18 ezer tonna kajszibarackot takaríthatnak be a termelők, ez több mint duplája a tavalyi 6-8 ezer tonnának, de elmarad a 2022-es adatoktól - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB MTI-nek küldött felméréséből.
2024. 06. 14. 01:00
Megosztás:

Ezen a 266 helyen lehet majd beadni az otthonfelújítási támogatás pályázatát

Újabb fontos részletek derültek ki az otthonfelújítási támogatásról: a mai kormányinfón elhangzottak alapján július elsején indulhat a pályázat, ugyanakkor a végleges kiírást már június 17-én megismerhetjük. Ráadásul az MFB Pont Plusz pontos helyszínei is megvannak, ahol a kérelmet benyújthatjuk.
2024. 06. 14. 06:00
Megosztás:

Ingyenes KRESZ-suli a Városligetben!

Ingyenes KRESZ sulival várják a gyerekeket az ország minden tájáról Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb KRESZ Parkjában, a Városligetben. A Liget Budapest Projekt és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum együttműködésében létrejött nyári családbarát programsorozaton összesen 1400 gyermeket várnak az ország minden tájáról. Az óvodások és általános iskolások játékos közlekedési tematikájú foglalkozásokon keresztül tanulhatják meg a biztonságos közlekedés alapjait. Június 13-ától augusztus 27-ig hetente 2 alkalommal lehet részt venni a játékos oktatáson, amely a Liget+Kölyök tagsággal ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A több alkalommal is résztvevő gyerekek Liget Jogsit is szerezhetnek. 2024 szeptember elsejével a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás, így a városligeti KRESZ Suliban nemcsak a kicsiket, hanem az általános iskolásokat és a középiskolásokat is várják a nyári szünetben.
2024. 06. 14. 03:00
Megosztás:

Éves szinten nagyot nőtt az amerikai költségvetés májusi hiánya

Az amerikai költségvetés májusi hiánya 347 milliárd dollár volt, 44 százalékkal magasabb a tavaly májusinál, amikor 240 milliárd dollárt tett ki - közölte az amerikai pénzügyminisztérium.
2024. 06. 13. 23:00
Megosztás:

Áprilisban nőtt az ipari termelés

Áprilisban az ipari termelés volumene 6,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, míg munkanaphatástól megtisztítva 2,4 százalékkal elmaradt attól, a jelentős eltérést a nyers adathoz képest az okozza, hogy ebben a hónapban hárommal több munkanap volt, mint 2023. áprilisában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
2024. 06. 14. 11:30
Megosztás:

Lassult Németországban a nagykereskedelmi árak növekedése májusban

Németországban a nagykereskedelmi árak havi szintű növekedése lassult, éves összevetésben pedig mérséklődött a csökkenés a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön közzétett adatai szerint.
2024. 06. 14. 11:00
Megosztás:

Szociális városrehabilitációs program indul Békésen

A szociális városrehabilitációs program második ütemét indítják el Békésen a közeljövőben, a vármegye névadó települése 237 millió forint uniós támogatást nyert el a célra - írta közleményében az önkormányzat.
2024. 06. 14. 10:30
Megosztás:

Nem változtatott a Fed az irányadó dollárkamaton

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott az 5,25-5,50 százalékos irányadó dollárkamat-tartományon szerdán végződött kétnapos kamatdöntő ülésén.
2024. 06. 13. 22:30
Megosztás:

A Henkel Magyarország Kft. bezárja körösladányi gyárát

A Henkel Magyarország Kft. vegyipari cég bezárja a Békés vármegyei Körösladányban működő gyárát - jelentette be a társaság szerdán a honlapján.
2024. 06. 13. 22:00
Megosztás:

Kína bírálta az elektromos autóira kivetendő uniós vámtervet

A kínai kereskedelmi minisztérium, valamint a külügyminisztérium kifogásolta és élesen bírálta az Európai Uniónak a kínai elektromos autógyártókra vonatkozó büntetővám-tervezetét, egyben ellenintézkedéseket ígért.
2024. 06. 13. 21:30
Megosztás:

Az alap árfolyama

Dátum '24.06.11 '24.06.12 '24.06.13
Árfolyam 1,8498 1,8454 1,8550

Az Alap múltbéli hozamai*

Időszak napi** féléves éves
Hozam 0,52% 13,04% 13,72%
* nem évesített hozamok
** az előző értékelési naphoz viszonyítva

Ajánlásunk

 Vétel