Bérbe adható ingatlanokat keres a Fővárosi Lakásügynökség

Bérbe adható ingatlanokat keres a Fővárosi Lakásügynökség, a kiadásra szánt magánlakások tulajdonosai szerdától jelentkezhetnek az ügynökségnél, amely ingatlankezelő szolgáltatást kínál az érdeklődő magánszemélyeknek.

Bérbe adható ingatlanokat keres a Fővárosi Lakásügynökség

Karácsony Gergely szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, a Fővárosi Lakásügynökség megpróbálja a statisztikákból is ismert "rejtett tartalékot felhasználni" a lakhatási válság kezelésére. Kifejtette: viszonylag sok üresen álló lakás van Budapesten, de az albérletpiac "furcsasága" miatt ezek nagyon sokszor nem hasznosulnak. Egyszerre van tehát az albérletpiacon egyfajta pazarlás és hiány - mondta.

A főpolgármester közölte: szerdától keresik azokat a budapesti ingatlantulajdonosokat, akiknek van üresen álló lakása és azt szívesen bérbe adnák a fővárosi önkormányzaton keresztül. Ők a Fővárosi Lakásügynökségnél tudnak jelentkezni.

Karácsony Gergely elmondta: Budapesten - Európa számos nagyvárosához hasonlóan - nagyon súlyos lakhatási válság van, a főváros "sajnos az élen jár" az ingatlanárak növekedésében. Éppen ezért a fővárosi önkormányzat hosszas előkészítő munka után elkezdi a lakhatási válságot orvosolni hivatott programjának végrehajtását.

A főpolgármester emlékeztetett: a 2019-es választási programjában szerepelt ez a célkitűzés. Karácsony Gergely nagyon fontosnak nevezte, hogy növeljék az önkormányzati bérlakások arányát, hogy be tudják vonni a magántulajdonban lévő, üresen álló lakásokat a lakhatási válság kezelésébe.

Hozzátette, a fővárosi önkormányzatnak különösen fontos a hajléktalansággal kapcsolatos két közpolitikai cél: a kitörés segítése a hajléktalanságból, valamint a hajléktalanná válás megelőzése. Az előbbi érdekében rengeteg önkormányzati bérlakást, apartmanházat nyitottak meg hajléktalan emberek előtt, az utóbbi esetben pedig az egyik eszköz a fővárosi rezsitámogatás - mutatott rá Karácsony Gergely.

Elmondta, hamarosan megjelennek azok az európai uniós pályázatok, amelyek segítségével "az elmúlt harminc év legnagyobb lakhatási programját" tudja megvalósítani a főváros.

A lakásügynökség igazgatója, Kovács Vera - aki az Utcáról Lakásba! Egyesület társelnöke is - közölte: a Fővárosi Lakásügynökség azoknak az eszközöknek az összessége, amelyekkel bővülhet a bérlők számára megfizethető lakásállomány.

A lakásügynökség ingatlankezelő csomagjára szerdától jelentkezhetnek a lakasugynokseg.budapest.hu oldalon a lakástulajdonosok - közölte.

Kovács Vera hozzátette, az ingatlanokat a lakásügynökség kezeli és adja majd bérbe, garantálva a tulajdonosok számára a rezsidíjak és a lakbér fizetését. Gyakorlatilag minden, a bérbeadással járó kockázatot át tudnak vállalni - jelentette ki, majd hozzátette: a tulajdonos a lakását az átadáskori állapotában veheti majd vissza az együttműködés lejártakor.

A lakásügynökség oldalán az olvasható, hogy 20-100 négyzetméter nagyságú, lakható állapotú magánlakásokat keresnek Budapest teljes területén.

Jelenlegi ajánlatuk a beköltözhető állapotú lakások tulajdonosainak szól, de hamarosan jelentkeznek a karbantartási, és felújítási ajánlataikkal is - írták.

A sajtótájékoztatón kérdezték Karácsony Gergelyt az illegálisan kihelyezett óriásplakátokról. A főpolgármester azt mondta: korábban is úgy fogalmazott, hogy ha valaki jogerős bírósági döntés ellenére sem veszi le a plakátját, akkor saját kezűleg vágja le azt. Hangsúlyozta: ennek a jogszerűtlen helyzetnek a felszámolásához jogszerű eszközöket kell alkalmazniuk.

Karácsony Gergely egy főpolgármester-jelölti vitára vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta: 2019-ben is vitára hívta a fideszes ellenfelét, aki akkor nem állt ki vele.

"Most kettő is van, úgyhogy én nagyon szívesen vitázok azzal a jelölttel, akit a végén valóban elindítanak a választáson. Viszont megvárnám ezzel, hogy Szentkirályi Alexandra, aki nyilvánvalóan nem fogja végigcsinálni ezt a kampányt, visszalép Vitézy Dávid javára, mert akkor lesz egy fair verseny. Akkor pontosan tudni fogják a választópolgárok, hogy Vitézy Dávid tulajdonképpen kit is képvisel" - fogalmazott Karácsony Gergely, majd hozzátette: természetesen nagyon szívesen áll minden vita elé.

Ne rohanj a munkahelyi étkezéssel!

A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – világít rá az Eisberg az Opinio felületén végzett Színes Tálak Kutatása. A reprezentatív kutatásban megkérdezettek háromnegyede legfeljebb fél órát szán az ebédre, ötödük még 15 percet sem. A kutatás azt is megmutatta, hogy a magyar munkavállalók többsége a munkahelyén is a házikosztra esküszik, legtöbben otthonról hozott étellel húzzák ki a napot és a többség saját bevallása alapján ritkán fogyaszt rágcsálnivalót napközben.
2024. 04. 21. 04:00
Megosztás:

Tovább fogynak a magánnyugdíjpénztárak, már csak kettő marad belőlük

Beolvadás beolvadást követ a megmaradt magánnyugdíjpénztáraknál, amelyek a több mint ötvenezer kitartó pénztártag csaknem 300 milliárd forintos vagyonát kezelik. Áprilistól már csak három működik, júliustól pedig kétszereplősre olvad a piac, mivel a legnagyobb vagyonú és létszámú Horizont beolvasztja a Szövetséget - írja a Bank360.hu.
2024. 04. 21. 03:00
Megosztás:

Gazdagság az égből: Heti horoszkóp a pénzről és szerencséről!

Fedezd fel, mit tartogatnak számodra a csillagok a következő hétre! A legfrissebb pénzügyi horoszkópunk segítségével megtudhatod, melyek lesznek a legjobb befektetési lehetőségek, szerencsejátékok, és mikor várhatók szerencsés találkozások. Tudd meg, mely napokon leszel a leginkább szerencsés, és mely számokat érdemes megjátszanod a lottón! Készülj fel a lehetőségekre és fordítsd előnyödre a csillagok üzeneteit!
2024. 04. 21. 02:00
Megosztás:

Nyugdíjazás - honnan tudhatom, hogy hány évem gyűlt már összeg?

Az öregségi nyugdíjhoz az évek „összeszámolása” megtörténik kérés nélkül is, a hivatalból történő adategyeztetési eljárás során a jogszabály által előírt időpontban, de nincs akadálya annak sem, hogy valaki ezt korábban kérje. A kérelem évente csak egyszer nyújtható be. Mutatjuk, hogyan.
2024. 04. 21. 01:00
Megosztás:

Élesedik a TON token a Lucky Block-on, 200%-os üdvözlő bónusz jár a belépőknek

A Toncoin árfolyama idén erőteljesen felértékelődött, csak az elmúlt három hónapban 182 százalékot emelkedett. A token a kilencedik legértékesebb kriptopénz lett a Coinmarketcap kriptoadat-gyűjtő oldal szerint, és jelenleg 6,27 dolláron áll.
2024. 04. 21. 00:01
Megosztás:

Folytatódik a Kölcsönkapott levegő program

A Kölcsönkapott levegő egy tavaly indult program, amelynek célja, hogy megismertessük a fiatalokkal ezt a láthatatlan közeget, amely az egészséges élet része - mondta az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a programindító sajtótájékoztatón.
2024. 04. 20. 23:00
Megosztás:

A NATO további katonai támogatást nyújt Ukrajnának

A NATO védelmi miniszterei megállapodtak abban, hogy további katonai támogatást nyújtanak Ukrajnának, főképpen a légvédelem területén - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken Brüsszelben.
2024. 04. 20. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 16. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 04. 20. 21:00
Megosztás:

Ez a legjobb megoldás a klímaváltozásra

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.
2024. 04. 20. 20:00
Megosztás:

A tehetségprogram célja a külföldön élő magyar fiatalok képzésének bővítése

A tehetségprogram elsődleges céljai között szerepel a külföldön élő egyetemista fiatalok megszólítása, és az, hogy hasznosítható képességeket nyújtson számukra - mondta a "Talent's Talk, a tehetségek fóruma" címmel megrendezett londoni program összegzéseként a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára.
2024. 04. 20. 19:00
Megosztás:

Mi lesz a Magyar Postával?

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül - mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.
2024. 04. 20. 18:00
Megosztás:

Hamarosan kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.
2024. 04. 20. 17:00
Megosztás:

Ezért kapott bírságot az UniCredit Bank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) több mint 28 millió forint bírságot szabott ki az UniCredit Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságok miatt; a hiányosságok nem veszélyeztetik a hitelintézet biztonságos működését - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
2024. 04. 20. 16:00
Megosztás:

Kiderült, mennyire produktívak a magyar cégek

A hibrid munkavégzésre hosszabb távon is fel kell készülnünk: a magyar szellemi munkát végzők több mint egyharmada legalább egy-két napot otthonról dolgozik – ez is kiderül Magyarország első országos reprezentatív produktivitás-kutatásából. A megkérdezettek negyede arra számít, hogy amikor a vállalati IT-helpdeskhez fordul, nem fogják érteni egymást, mert más nyelvet beszélnek. A többség sem közös tudástárat, sem kollaborációs eszközt nem vesz igénybe a munkája során, a feladatok nyilvántartására és átadására pedig legtöbben Excelt használnak az erre kifejlesztett alkalmazások helyett. A kutatás alapján felállított produktivitás-index számszerűen is megmutatja, mennyire dolgoznak hatékonyan a magyar fehérgallérosok.
2024. 04. 20. 15:00
Megosztás:

Megállapodást kötött a Duna House és az OTP Ingatlanpont

Együttműködési megállapodást írt alá a Duna House és az OTP Ingatlanpont, ezáltal a két országos közvetítői hálózat a kizárólagos megbízásaiknál keresztértékesítési lehetőséget biztosít egymásnak - közölte a két szervezet közös közleményben pénteken az MTI-vel.
2024. 04. 20. 14:00
Megosztás:

Mennyivel drágább a benzin Magyarországon?

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt. A magyarországi átlagár 3,2 százalékkal magasabb a régiós átlagértéknél. A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 654 forint volt, ami 31 forinttal, 5 százalékkal haladta meg a régiós 623 forintos átlagárat - jelentette pénteken első alkalommal kiadott kísérleti üzemanyagár-statisztikájában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 04. 20. 13:00
Megosztás:

Megnyitott Esztergom első McDonald’s étterme

A mai napon megnyílt Esztergom város első McDonald’s étterme. A beruházás megvalósítása közel kétszáz ember, több mint 7 hónapon át tartó összehangolt munkáját igényelte. A Simor János utcában kialakított egységben a „Jövő Élménye” koncepciónak megfelelően kiemelt szerepet kapott az innováció és a digitális fejlesztés. A korszerű étterem több mint 70 ember számára biztosít munkalehetőséget. Az akadálymentesített vendégtérben 90, a teraszon további 30 ülőhely várja a vendégeket, az új egységgel pedig a McCafé is megérkezett a városba.
2024. 04. 20. 12:00
Megosztás:

Bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre

Az új Közös Agrárpolitika jelentette kihívásokra reagálva átalakította és mintegy 700 fősre bővítette falugazdász-hálózatát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara; a falugazdászok 2024 áprilisától falugazdász tanácsadóként az eddigieknél is szélesebb körben támogatják majd a gazdálkodók munkáját - jelentette be pénteki közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2024. 04. 20. 11:00
Megosztás:

Így emelkedtek a casco díjak az első negyedévben

Az idei első negyedévben megkötött teljes körű casco-szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, 5,9 százalékkal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában - közölte a saját adatai alapján az Insura.hu biztosításközvetítő pénteken az MTI-vel.
2024. 04. 20. 10:00
Megosztás:

Növelte árbevételét a L'Oréal

A francia L'Oréal SA csoport, a világ egyik legnagyobb kozmetikai gyártójának árbevétele 11,24 milliárd euró volt az idei első negyedévben, 8,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Összehasonlítható alapon az árbevétel 9,4 százalékkal nőtt.
2024. 04. 20. 09:00
Megosztás: