Biciklire pattannál? Most pénzt kaphatsz érte!

Szeptember 21-22-én, immár harmadik alkalommal rendezi meg a Kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ), amely egybe esik az autómentes hétvégével. A program keretén belül országszerte kedvezményekkel várják vendégeiket a Kerékpárosbarát Szolgáltatói hálózat tagjai.

Biciklire pattannál? Most pénzt kaphatsz érte!

A tavaszi, igen sikeres Kerékpárosbarát hétvége után most ősszel is számos izgalmas kaland vár azokra a bringásokra, akik csatlakoznak a harmadik Kerékpárosbarát hétvégéhez. A bicikliseket segítő Kerékpárosbarát alkalmazással a bringások tájékozódhatnak az útvonalakról, a szolgáltatókról, de az ingyenesen letölthető applikáció a legnagyobb kerékpárosokat támogató pont gyűjteménnyel (POI) is rendelkezik az országban. Az app megmutatja a bicikliseknek, hogy hol vannak a vízvételi pontok, pihenőhelyek vagy éppen olyan kerékpárosbarát szolgáltatók, ahol megállhatnak.

„A Kerékpárosbarát Szolgáltatói hálózatunknak már több mint nyolcszáz tagja van és olyan szolgáltatóhelyeket, szállásokat és attrakciókat fog össze, akik megfelelnek azon kritériumoknak, amelyek a biciklisek számára fontosak. A szolgáltatásokhoz kapcsolódóan a Kerékpárosbarát alkalmazásunkat is immár több mint harmincezren töltötték le és használják aktívan. A közösségi bejelentés funkcióra az alkalmazáson belül pedig már több mint hatszáz bejelentés is érkezett” - mondta el Coates Ádám, a kerékpárosbarát hálózat projektvezetője.

A Kerékpárosbarát hétvége keretében az alkalmazásban található szolgáltatók kedvezményeket ajánlanak fel a hozzájuk látogató bringásoknak. Ha valaki ezen a hétvégén vágna neki biciklivel egy túrának vagy vinné magával a kerékpárját, több mint negyven szolgáltató látható az applikációban százalék ikonnal a neve mellett, ezért érdemes náluk szállást foglalni. Az esemény közeledtével a kedvezményeket kínáló szolgáltatók száma egyre emelkedni fog, ezért megéri figyelni az alkalmazást.

Érdemes feltölteni a megtett kilométereket

A szeptember 21-22-i hétvége nagy kihívás elé állítja a bringásokat, a szervezők ugyanis azt a célt tűzték ki, hogy nem kisebb távot, mint a föld megkerülését gyűjtik össze kilométerben ezen a hétvégén. A résztvevők által a hétvégén megtett kilométerek pedig mind-mind hozzájárulnak ehhez a virtuális kihíváshoz.

„Idén, a tavaszi szezonnyitó kapcsán találtuk ki, hogy tekerjük körbe közösen a földet, ami negyvenezer kilométeres távot jelent. A táv úgy adódik össze, hogy mindenki, aki a hétvége alatt megnyitja az alkalmazást, és ezen belül rányom a földgömb ikonra, ott fel tudja tölteni a megtett kilométerei számát, ezzel hozzájárulva a távhoz. Ráadásként azok között, akik a hétvégén bejelentik a hétvégén megtett távjukat, azok között egy ajándékcsomagot is ki fogunk sorsolni, ami egy értékes szervizcsomagot, pumpát, pólót, és még jó néhány meglepetést rejt” - tette hozzá Coates Ádám.

A szeptemberi hétvége plusz adaléka, hogy különböző túrákon is részt lehet venni országszerte, amelyekről a tekerjazöldbe.hu oldalon lehet bővebben tájékozódni, sőt, bárki szervezhet egy-egy túrát saját családjával vagy baráti társaságával közösen, amiért most pénz is jár. Egy minimum 26 fő részére szervezett bringatúráért akár nettó hatvanezer forintot kaphatunk, az egyes szervezett túrákon pedig ráadásul ingyenes vagy jelképes összegért vehető igénybe a részvétel.

A Dogecoin és WIF bálnák Raboo indulását várják, amelytől 10 000%-os növekedést prognosztizálnak

A DOGE árrobbanását követően olyan mémérmék, mint a Dogwifhat kerültek reflektorfénybe, és jelentős értéknövekedést tapasztaltak. Azonban a piac az utóbbi időben lelassult, így a befektetők most a következő nagy mémérmét keresik, amely hatalmas robbanás előtt állhat.
2024. 09. 16. 08:27
Megosztás:

Spanyolország visszautasítja, hogy részt vett volna egy Venezuelát destabilizáló műveletben

Spanyolország nyomatékosan visszautasítja, hogy részt vett volna egy Venezuelát destabilizáló műveletben - közölték spanyol külügyi források az EFE spanyol hírügynökséggel vasárnap, reagálva arra, hogy a dél-amerikai országban terrorista vádakkal őrizetbe vették két állampolgárát.
2024. 09. 16. 08:00
Megosztás:

Kriptovaluták vagy hagyományos befektetések? Melyikkel nyerhetsz többet?

A befektetők körében egyre gyakrabban merül fel a kérdés: kriptovaluták vagy hagyományos befektetések hozhatnak nagyobb nyereséget? Mindkét típusnak megvannak az előnyei és hátrányai, így érdemes alaposan megfontolni, melyik illik jobban a pénzügyi céljaidhoz és kockázatvállalási hajlandóságodhoz.
2024. 09. 16. 07:00
Megosztás:

Az OVF közzétette az önállóan védekező települések listáját

Az elmúlt 24 órában számos helyről érkezett megkeresés, hogy a lakosság milyen módon támogathatja az árvízi védekezést, ezért közzétették az önállóan védekező települések listáját - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap közösségi oldalán.
2024. 09. 16. 06:00
Megosztás:

Ursula von der Leyen uniós segítséget ajánl

Együttérzését fejezte ki vasárnap Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Kelet-Közép-Európában pusztító árvizek károsultjaival és áldozataival, valamint uniós segítséget ajánlott.
2024. 09. 16. 05:00
Megosztás:

Titkos pénzügyi trükkök: Így takaríts meg több ezer forintot havonta!

A mai gazdasági környezetben egyre többen keresik azokat az apró, de hatékony módszereket, amelyekkel csökkenthetik havi kiadásaikat és több pénzt tehetnek félre.
2024. 09. 16. 04:00
Megosztás:

Hollandiában egyre több a becsületbűntény

Hollandiában a rendőrség egyre több olyan bűntényről szerez tudomást, amelyekben az indíték a család "becsületének" vélt megsértése, és az áldozatok szinte minden esetben nők - írta pénteken a NOS napilap.
2024. 09. 16. 03:00
Megosztás:

Novemberi nyugdíjemelés - mitől függ az emelés mértéke?

A novemberi nyugdíjkorrekció nem automatikus, annak ellenére, hogy az előző években a magyar nyugdíjasok megszokhatták, hogy év közben, különösen novemberben, szükség volt a nyugdíjak kiigazítására.
2024. 09. 16. 02:00
Megosztás:

Mit Jelent az "M" Betű a tenyereden? Tenyérjóslás kisokos

A tenyérjóslás, vagy más néven chiromantia, ősi gyakorlat, amely az emberi kéz vonalai és alakzatai alapján próbálja megfejteni az egyén jellemét, sorsát és jövőjét. Az egyik legérdekesebb jelenség, amely sokak tenyerében megfigyelhető, az "M" betű formációja, amelyet a tenyér különböző vonalai hozhatnak létre.
2024. 09. 16. 01:00
Megosztás:

Tart a mém érmék sikere, a Popcat ötödével emelkedett, a Pepe Unchained összegyűjtött 13 millió dollárt

A mém érmék piaca a hétvégéhez közeledve is folytatta az emelkedést, pedig sokan azt hitték, hogy az e heti emelkedő árfolyam csak egy átmeneti fellendülés lesz. A piaci tőkeérték alapján a top 10 mém érme mindegyike emelkedett az elmúlt 24 órában, élén a Popcat érmével. A Solana-alapú mém érme csak a csütörtöki napon 19 százalékot emelkedett.
2024. 09. 16. 00:01
Megosztás:

Nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról

Nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint, vasárnap 18 órától várhatóan hétfő éjfélig az ÖBB leállítja a vasúti közlekedést Hegyeshalom és Bécs között is, a vonatok pótlására pedig nincs lehetőség - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.
2024. 09. 15. 22:00
Megosztás:

Íme 5 RWA kriptovaluta, amelyek gazdaggá tesznek és megszabadítanak a 9-től 5-ig tartó robottól

Eleged van a napi ingázásból és a merev munkarendből? Fedezz fel olyan úttörő kriptoeszközöket, amelyek képesek megváltoztatni az életed. Ezek a rejtett digitális kincsek lehetőséget kínálnak a pénzügyi szabadságra, és segíthetnek kitörni a hétköznapi, 9-től 5-ig tartó munkából. Olvass tovább, hogy megtudd, melyik érmék állnak készen a robbanásszerű növekedésre a valós eszközöket (RWA) képviselő kriptók világában.
2024. 09. 15. 21:00
Megosztás:

Az OVF közzétette az önállóan védekező települések listáját

Az elmúlt 24 órában számos helyről érkezett megkeresés, hogy a lakosság milyen módon támogathatja az árvízi védekezést, ezért közzétették az önállóan védekező települések listáját - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap közösségi oldalán.
2024. 09. 15. 20:00
Megosztás:

1 dollár alatti kriptók, amelyekből 1 milliárd dolláros portfóliót lehet építeni - Szakértők az XLM, LUNC és CYBRO mellett tették le a voksukat

Néhány kriptovaluta, amely kevesebb mint egy dolláros árfolyamon kereskedik, jelentős érdeklődést váltott ki a szakértők körében. A Stellar (XLM), a Terra Classic (LUNC) és a Cybro (CYBRO) a legkiemelkedőbb választások közé tartoznak. Ezek a kriptók ígéretes hozamokat kínálnak, és a következő nagy lehetőségként tűnhetnek fel egy milliárd dolláros portfólió építésében. Tudd meg, miért tartják ezeket az érméket érettnek a növekedésre.
2024. 09. 15. 19:00
Megosztás:

Őszi bormustrát rendeznek Szegeden

Több mint száz bortermelő várja szerdától a helybélieket és a városba érkező turistákat Szegeden a Bor tér elnevezésű gasztronómiai fesztiválon a Dóm téren – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2024. 09. 15. 18:00
Megosztás:

Nagy István: jön az ár, de mi készen állunk

Jön az ár, de mi készen állunk; az eredményes védekezés feltétele a fegyelmezett munka és a jó szervezettség - közölte az agrárminiszter a közösségi oldalán vasárnap.
2024. 09. 15. 17:00
Megosztás:

Winelovers Wine Awards - A tokaji borok sikerét hozta az idei verseny

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
2024. 09. 15. 16:10
Megosztás:

Csúcsformában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Csúcsformában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, augusztusig az utasforgalom közel 20, az áruforgalom 50 százalékos növekedés mutat - közölte Lóga Máté, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért, iparért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkára és a Budapest Airport Zrt. igazgatóságának elnöke a tárca vasárnapi közleménye szerint.
2024. 09. 15. 15:00
Megosztás:

Szeptember 15-től indul a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2025-ös évfolyamára

Szeptember 15-től indul a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2025-ös évfolyamára - tájékoztatta a Miniszterelnökség vasárnap az MTI-t.
2024. 09. 15. 14:00
Megosztás:

Gyorsuló lakásdrágulás augusztusban, de gyűlnek a felhők a főváros felett

Éves összevetésben tovább gyorsult a lakások éves felértékelődése az ingatlan.com augusztusi lakásárindexe alapján. Az összeállítás az augusztusi trendek mellett bemutatja az aktuális lakásárakat, és a rájuk ható legaktuálisabb tényezőket. Az ingatlan.com lakásárindexének megbízhatóságát alátámasztja, hogy az MNB legfrissebb - 2024 első negyedéves - lakásárindexétől 0,3 százaléknál is kisebb mértékben tér el.
2024. 09. 15. 13:00
Megosztás: