Emelkedtek tegnap a főbb amerikai indexek; ismét csökkent az olaj ára

Tegnap is folytatták keddi emelkedésüket a főbb amerikai indexek, köszönhetően a szerdán tovább eső olajárnak és a nagy technológiai cégek drágulásának.

Emelkedtek tegnap a főbb amerikai indexek; ismét csökkent az olaj ára

A Dallas Fed elnőke tegnapi nyilatkozatában a kamatok fokozatos mérséklése mellett foglalt állást, mert attól tart, hogy az infláció a Fed 2%-os célja felett ragadhat. Véleménye szerint a tartósan magas kereslet és a lazuló pénzügyi kondíciók – amelyben a részvényárak emelkedése is szerepet játszik – megállíthatja az inflációs cél elérésének folyamatát. Ezért úgy gondolja, hogy csak fokozatosan érdemes megközelítenie a jegybanknak a neutrális kamatláb szintjét az Egyesült Államokban.

A Google árfolyama 1,5%-kal csökkent, miután az igazságügyi minisztérium beadvánnyal élt a bíróság felé a cég monopolhelyzetével kapcsolatban. A Boeing részvényei 3,4%-ot estek, miután a dolgozók és a vezetés között folyó bértárgyalások ismét nem vezettek eredményre, így a folytatódó sztrájk havi 1 milliárd dollárjába kerül a cégnek.

(Forrás: OTP Ébresztő)

Nagy Márton: tovább csökkent az infláció, eredményesek a kormányzati intézkedések

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján az augusztusi 3,4 százalékot követően szeptemberben még tovább, 3 százalékra csökkent az infláció mértéke. Ezzel az infláció éves alapon új mélypontjára süllyedt. Augusztushoz képest, havi alapon 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak.
2024. 10. 10. 12:00
Megosztás:

Vége a közösségi oldalak önkényének? Már indokolniuk kell, ha törölnek valamit

Az online platformok használata során – ideértve különösen a különböző közösségi és tartalommegosztó oldalakat – a felhasználók gyakran szembesülhettek azzal, hogy egy-egy bejegyzésük, hozzászólásuk, de akár a profiljuk is anélkül került korlátozásra vagy törlésre, hogy az érintett szolgáltató ezirányú döntését indokolta volna.
2024. 10. 10. 11:30
Megosztás:

Már tízezer helyen lehet a kártyagyilkos qvikkel fizetni, főleg a webshopokban népszerű

A fizetési kérelmen alapuló qvik a vevőknek nem kerül semmibe, a kereskedőknek viszont olcsóbb lehet a bankkártyás fizetésnél és hamarabb pénzükhöz juthatnak. A rendszer indulása óta már egyre több helyen lehet így fizetni, de a terjedésének az adhat majd nagy lökést, ha a közműcégek is elkezdik alkalmazni a fizetési kérelmet, és a céges online számlázó rendszerekbe is beépül ez a funkció - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 10. 10. 11:00
Megosztás:

Mire számíthatnak ma a befektetők?

Emelkedésben álltak ma reggel az ázsiai indexek. A várt mérséklődéssel szemben 2,6-ról 2,8%-ra emelkedett a japán termelői árak inflációja szeptemberben, ami a szigorítás irányába fokozhatja a nyomást a jegybanki döntéshozókon.
2024. 10. 10. 10:30
Megosztás:

Emelkedéssel zártak tegnap a főbb nyugat-európai indexek; a várt csökkenéssel szemben emelkedett a német export

Felfelé korrigáltak tegnap a főbb nyugat-európai indexek a keddi esés után, annak ellenére, hogy a távol-keleti tőzsdéken továbbra is az esés volt jellemző szerdán. Francois Villeroy az EKB kormányzótanácsának tagja a francia médiának is megerősítette hétfői nyilatkozatát, amely szerint az EKB nagy valószínűséggel kamatot fog csökkenteni októberi ülésén.
2024. 10. 10. 09:00
Megosztás:

Turisztikai fejlesztések indulnak Sándorfalván

Turisztikai fejlesztések indulnak a Csongrád-Csanád vármegyei Sándorfalván, az uniós támogatással megvalósuló beruházás részeként bővítik a vizes élőhelyek természeti szépségeit bemutató ökoparkot, felújítják a Pallavicini-kastély tetőterét és egy új kerékpáros pihenőhelyet is kialakítanak – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2024. 10. 10. 08:30
Megosztás:

Tornádók alakultak ki és okoztak károkat Floridában

Tornádók alakultak ki és okoztak károkat Florida területén szerdán azt megelőzően, hogy a szövetségi állam területét elérte volna a Milton hurrikán, két héten belül a második életveszélyes vihar.
2024. 10. 10. 07:46
Megosztás:

Mesterséges intelligencia kriptók eltapossák a Dogecoint! A Near Protocol a második helyért küzd - találd ki, ki az első!

A Token 2049 konferencián elhangzott Murad, a neves véleményvezér beszéde óta jelentősen megugrott a mémcoinokba áramló befektetések mennyisége. Az olyan projektek, mint a POPCAT és a Moo Deng több mint 3000%-kal növekedtek, és a befektetők most az új nagy trendeket keresik, hogy életük megváltoztatására alkalmas nyereséget érjenek el.
2024. 10. 10. 07:00
Megosztás:

Novák Pétert választották meg a Magyar Reklámszövetség elnökének

Novák Pétert választották meg a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elnökének - közölte a reklám, média és kommunikációs iparág ernyőszervezete, az MRSZ szerdán az MTI-vel.
2024. 10. 10. 06:00
Megosztás:

Az EU egy applikációval tenné egyszerűbbé és biztonságosabbá az utazást

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő szerdán a schengeni térségbe beutazó és onnan kiutazók útlevelének és személyazonosító igazolványának digitalizálására, valamint egy úgynevezett EU Digital Travel alkalmazás használatára vonatkozóan.
2024. 10. 10. 05:30
Megosztás:

Ifjú huszár program indult Hódmezővásárhelyen

A lovas ismereteket és a huszár hagyományokat oktató Ifjú huszár program indult a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hódmezővásárhelyi növendékeinek - jelentette be Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Hódmezővásárhelyen.
2024. 10. 10. 05:00
Megosztás:

Vitézy Dávid rendkívüli bizottsági ülést kezdeményez a HÉV-járatok tervezett csökkentése miatt

Hétfőre összehívja a Fővárosi Közgyűlés klímavédelmi, közlekedési és városfejlesztési bizottságának rendkívüli ülését a HÉV-járatok tervezett ritkítása miatt Vitézy Dávid. A Podmaniczky Mozgalom vezetője ezt szerdán jelentette be Facebook-oldalán.
2024. 10. 10. 04:30
Megosztás:

Mávinform: december közepéig korlátozások lesznek az osztrák vasútvonalon

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint Bécs és Salzburg között az árvíz utáni helyreállítás akár hónapokig is eltart, ezért csütörtöktől változik a nemzetközi vonatok menetrendje.
2024. 10. 10. 04:00
Megosztás:

Hogyan lett az üveg energiatakarékos megoldás?

Mennyi hőt veszíthetünk az ablakokon keresztül? Az ablakokat általában az épületek homlokzatának leggyengébb pontjaként tartják számon: télen jelentős hőveszteséget okozhatnak, nyáron pedig hőnyereséget, ami befolyásolja az épület általános energiahatékonyságát. Bár az ablakfelületek átlagosan csupán 8%-át teszik ki az épületek külső burkolatának, egy tipikus otthon a teljes hőmennyiség 10-15%-át veszíti el az ablakokon keresztül.
2024. 10. 10. 03:30
Megosztás:

Hódít a qvik fizetési rendszer – a felhasználóknak biztonságos, a kereskedőknek olcsó

Az elmúlt egy hónapban több ezer qvik-tranzakciót bonyolítottak le a SimplePay rendszerein keresztül. Az OTP Bank és a fizetési szolgáltatók eddigi tapasztalatai alapján az új fizetési rendszer a kereskedők számára kedvező árazású, a felhasználóknak pedig kényelmes és biztonságos. A bank a következő időszakban a legnagyobb partnereinél is elérhetővé teszi a szolgáltatást, amelynek népszerűsége az év végéig ugrásszerűen emelkedik majd a várakozások szerint.
2024. 10. 10. 03:00
Megosztás:

A sikeres mezőgazdaság alapja a fenntartható élelmiszeripar

Magyarországon a mezőgazdaságnak mindig is erős kultúrája volt, mára pedig azok tudnak sikeres mezőgazdasági országok lenni, ahol sikeres az élelmiszeripar is - mondta Nobilis Márton a Clever Food kiállítás megnyitóján szerdán, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 10. 10. 02:30
Megosztás:

Kádár kockában laksz és magyar állampolgár vagy? Akkor van 7 jó hírünk Neked!

Hazánkban közel 1 millió Kádár-kocka épület áll, így nem meglepő, ha a tetőtér-beépítés és a felújítás is gyakori téma. Most bemutatunk 7 okos tippet, amivel maximalizálhatod a Kádár-kockád lehetőségeit!
2024. 10. 10. 02:00
Megosztás:

A TESCO nagy húzása Magyarországon - most már mindenki csak ott fog vásárolni

A foodora továbbfejleszti az online bevásárlási kínálatát, a platformon keresztül Magyarországon elérhető Tesco áruházak termékpalettája több mint háromszorosára bővült.
2024. 10. 10. 01:00
Megosztás:

A mém érmék szárnyalnak, a Crypto All-Stars előértékesítés 2 millió dollár felett

A kriptovaluták emelkedtek a hét elején, a Bitcoin benézett 63 000 dollár fölé, a népszerű mém érmék, mint a Dogwifhat és a Pepe pedig kétszámjegyű növekedést produkáltak.
2024. 10. 10. 00:01
Megosztás:

Klímával fűtesz? Akkor erre nagyon figyelj, mert komoly ráfizetésed lesz!

Rohamléptékben emelkedik hazánkban is a háztartási klímák száma nemcsak a forró nyarak miatt, hanem azért is, mert költséghatékony fűtési megoldást kínálnak.
2024. 10. 09. 23:30
Megosztás: