Erősödéssel indíthat a Budapesti Értéktőzsde

Emelkedéssel nyithat csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Erősödéssel indíthat a Budapesti Értéktőzsde

A BUX 646,01 pontos, 0,99 százalékos csökkenéssel, 64 345,88 ponton zárt szerdán.

Varga Zoltán az MTI-nek küldött kommentárjában azt írta, hogy a kereskedés a kedvezőnek mondható nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően pozitív korrekcióval indulhat, ám kérdéses, hogy ez mennyire lehet tartós.

A vezető részvények közöl az OTP fontos támaszhoz közelébe ért szerdán, amely 16 534 forintnál húzódik. Amennyiben ezt a szintet letöri a jegyzés, a következő fontosabb támasz 16 ezer forintnál adódna. Az OTP-részvények ára szerdán 360 forinttal, 2,13 százalékkal 16 540 forintra esett, forgalmuk 6,4 milliárd forintot tett ki.

A Mol továbbra is a 2885 forintos támasz felett mozog, alatta a 30 napos mozgóátlag 2847 forintnál van, míg felül 2940 forintnál van ellenállási szint. A Mol az előző napon 22 forinttal, 0,75 százalékkal 2894 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

A Richter árfolyama továbbra is a 9585 forintos támasz felett mozog, míg ellenállási szint 9855 forintnál húzódik. A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,31 százalékkal 9750 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el szerdán.

A Magyar Telekom változatlanul a 774 forintos ellenállás alatt tartózkodik, támaszok 758, majd 749 forintnál láthatóak. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,13 százalékkal 769 forintra gyengült, forgalma 508,2 millió forint volt szerdán.

A Notcoin és a Hamster Kombat után ez a token is felrobban? A Memebet Token előértékesítés új mérföldkőhöz érkezett

Azt már megszokhattuk, hogy mindig van legalább egy új kripto játék projekt, ami izgalommal tölti el a befektetőket.
2024. 10. 09. 00:01
Megosztás:

Erősödik a magyar-szerb adóügyi együttműködés

Stratégiai jelentőségű Szerbia és Magyarország együttműködése, annak fejlesztése, a gazdasági kapcsolatok erősítése - hangsúlyozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyi államtitkára a tárca közleménye szerint, miután aláírta Kerekes Józseffel, a szerb Pénzügyminisztérium államtitkárával a két ország közötti, a kettős adóztatást elkerülő egyezmény módosítását.
2024. 10. 08. 23:30
Megosztás:

Szeged élen jár a tisztán elektromos közösségi közlekedésben

Szeged élen jár a tisztán elektromos közösségi közlekedésben – jelentette ki Mészáros Virág, a HUMDA Zrt. vezérigazgatója kedden.
2024. 10. 08. 23:00
Megosztás:

A Crypto.com beperelte az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC)

A Crypto.com beperelte az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC) kedden, azt állítva, hogy a szövetségi ügynökség túllépi hatáskörét azzal, hogy szabályozza a kriptovaluta iparágat - számolt be a <a href="https://kriptotarca.hu/" target="_blank">KriptoTárca.hu kriptovaluta hírek portál</a>.
2024. 10. 08. 22:30
Megosztás:

Augusztusban nőtt a német feldolgozóipari termelés

Augusztusban az elemzők által vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt a német feldolgozóipari termelés az előző havihoz képest elsősorban az autóipari termelés jóvoltából, a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden közzétett jelentése szerint.
2024. 10. 08. 21:30
Megosztás:

Gyűjtés indult a kórházban hagyott újszülöttek javára

Jelentette be Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi, online sajtótájékoztatóján.
2024. 10. 08. 21:00
Megosztás:

Az HBO az állítja, hogy leleplezte a Bitcoin legnagyobb rejtélyét - tudja, hogy ki Satoshi Nakamoto

A Bitcoin 2009-es létrehozása óta senkinek sem sikerült kiderítenie alapítójának, Satoshi Nakamotónak a kilétét. Most, 2024-ben, egy új HBO-dokumentumfilm azt állítja, hogy ezt megtette egy olyan rendező segítségével, aki korábban már foglalkozott lehetetlennek tűnő témákkal.
2024. 10. 08. 20:30
Megosztás:

A román OMV Petrom belépett a bulgáriai gázszolgáltatási piacra

A román OMV Petrom belépett a bulgáriai gázszolgáltatási piacra – közölte kedden az olaj- és gázipari vállalat.
2024. 10. 08. 20:00
Megosztás:

Stratégiai megállapodás a KSH és az NGM között

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) részéről Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, valamint Dr. Kincses Áron, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke.
2024. 10. 08. 19:30
Megosztás:

Az Ethereum (ETH) árfolyama visszaesésre készül, miközben az FXGuys (FXG) előértékesítése továbbra is megállíthatatlanul halad felfelé a heves bikapiaci pályáján

Az Ethereum (ETH) körülbelül 10%-ot esett az elmúlt héten, és nagyjából 1,9 millió cím vásárolt több millió ETH-t átlagosan 2 350 dolláros áron, miközben az árfolyam csökkent. Néhány piaci megfigyelő további visszaesést és éves mélypont elérését jósolja, ha a támaszszint nem tartja meg az árfolyamot.
2024. 10. 08. 19:00
Megosztás:

Stabil teljesítményt nyújtott a Pepsi a harmadik negyedévben

A PepsiCo ma tőzsdenyitás előtt tette közzé harmadik negyedéves jelentését.
2024. 10. 08. 18:30
Megosztás:

Nyáron tovább nőtt a SZÉP Kártya népszerűsége

A 2024-es év eddigi eredményei is megerősítik, hogy a SZÉP Kártya kiemelt szerepet játszik a magyar családok pénzügyi eszköztárában, támogatva gondtalan pihenésüket, miközben a hazai turisztikai- és vendéglátóipart is erősíti a kereslet növekedésén és a fogyasztás bővülésén keresztül.
2024. 10. 08. 18:00
Megosztás:

Az őstermelők már saját maguk is létrehozhatják hatósági bizonyítványukat

A Nébih fejlesztésével az idei évtől az őstermelői tevékenységet igazoló hatósági bizonyítványt a gazdálkodók már néhány gombnyomással előállíthatják maguknak az elektronikus őstermelői nyilvántartásból (e-ŐCSI) - ismertette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
2024. 10. 08. 17:30
Megosztás:

„Egészséges az energiaital” – Ez most komoly? A GVH megvizsgálja, hogy megalapozott-e az állítás

Versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Magyar Energiaital Szövetséggel (MESZ) szemben, mert az vélhetően megtévesztette a fogyasztókat a közösségi médiafelületein, a weboldalán, illetve televíziós megjelenéseiben is. A vizsgált, energiaitalokat népszerűsítő kommunikáció elsősorban a fiatalabb korosztálynak szólt, így vélhetően sérülékeny fogyasztói csoportot is érinthetett, illetve befolyásolhatott. A GVH továbbra is kiemelt figyelmet fordít az egészségre gyakorolt hatásokat, a betegségek megelőzésére vonatkozó üzeneteket használó reklámkampányokra, illetve a gyermekek, fiatalok védelmére.
2024. 10. 08. 17:00
Megosztás:

Puhán landol a gazdaság? - A Fed vezetői bizakodók a monetáris politika jövőjét illetően

A szeptemberi foglalkoztatási adatok és az amerikai központi bank eddigi lépései alapján úgy tűnik, a Fed vezetői optimisták a gazdasági helyzet további alakulásával kapcsolatban. Vajon sikerülhet-e valóban elkerülni a recessziót, miközben csökkentik az inflációt? A Financial Times-nak adott interjúban John Williams, a New York-i Fed elnöke, és más jegybanki vezetők osztják meg véleményüket a várható fejleményekről és a lehetséges kockázatokról.
2024. 10. 08. 16:30
Megosztás:

Heteken belül több milliárd euró támogatás nyílik meg a zöld beruházásba kezdő vállalatoknak

Várhatóan idén novemberben több mint 3 milliárd eurós kerettel nyílik meg az Európai Bizottság Innovációs Alapjának (Innovation Fund) következő pályázati köre. Bármely tagállamból, szinte megkötés nélkül jelentkezhetnek készpénztámogatásra a zöld beruházást indító vállalkozások.
2024. 10. 08. 16:00
Megosztás:

Az arany és a műtárgyak a befektetők új kedvencei

A BÁV ART legfrissebb műtárgybefektetési indexe alapján az arany ékszerek és a műtárgyak iránti érdeklődés jelentősen növekedett a befektetők körében, miközben az ingatlan- és más hagyományos befektetési formák népszerűsége visszaesett. A kutatásból az is leszűrhető, hogy a Z-generáció különösen nyitott a műtárgyvásárlásra.
2024. 10. 08. 15:30
Megosztás:

Jelentős többlettel zárt a költségvetés szeptemberben

Bár a kedvezőtlen külső világgazdasági folyamatok még éreztetik a hatásukat, a kormány sikeresen stabilizálta az államháztartás egyensúlyát. Az idei évben meghozott intézkedésekkel a kormány több mint 1000 milliárd forinttal javította a költségvetés mozgásterét. Az intézkedéseknek is köszönhetően a költségvetés szeptember végén 234,2 milliárd forint többlettel zárt, ami minden idők második legkedvezőbb szeptember havi mutatója - közölte az államháztatás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszerénének szeptember végi helyzetéről kedden kiadott gyorstájékoztatójában a Pénzügyminisztérium (PM).
2024. 10. 08. 15:00
Megosztás:

Ezer eurós minimálbér? A MASZSZ szerint nem jön ki a matek

Ez a matek nem jön ki, legfeljebb csak akkor, ha 2027-re 500 forint lesz az euró – reagált a Magyar Szakszervezeti Szövetség a miniszterelnök elképzelésére, miszerint 2-3 éven belül ezer euróra nő a hazai minimálbér és 1 millió forintra az átlagbér. Így viszont már egyáltalán nem olyan biztató ez a vízió. Amennyiben a terv mégis megvalósul, a MASZSZ elvárja, hogy ennek nyertesei a kis- és középkeresetűek legyenek. A szövetség ehhez minden szakmai segítséget megadna – olvasható a közleményben.
2024. 10. 08. 14:30
Megosztás:

Véget ért a nagy csoda Kínában

Véget ért az aranyhét Kínában. Így a Sanghaji index még megpróbálkozott egy nagy emelkedéssel, de a kezdeti 11 százalék végül 5,9 százalék emelkedés lett. Ezzel is kicsit felülteljesítette a célunkat. (Lásd az alábbi ábra.)
2024. 10. 08. 14:00
Megosztás: