Ezek lendíthetnék fel a lakásépítéseket

Kormányprogramokra és kedvezőbb kamatozású piaci finanszírozásra volna szükség ahhoz, hogy a lakásépítések és lakásfelújítások volumene ismét emelkedjen - közölte az MTI-vel pénteken az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), reagálva az Orbán Viktor miniszterelnök által tett bejelentésekre, amelyekre közleményük szerint az építésgazdaság szereplői is felfigyeltek.

Ezek lendíthetnék fel a lakásépítéseket

Az érdekképviselet szerint a lakásépítést és felújítást támogató kormányprogramok erősítik a lakosság lakásépítési-felújítási bizalmát, a termékgyártók és kivitelezők piaci kitartását. A kormányzati kedvezmények a lakossági megtakarításokat értéknövelő fogyasztás irányába terelik.

A lakásépítés jelenlegi mélypontról való kimozdításához a kormányprogramokon túl szükséges a piaci alapú finanszírozás rendeződése, ami 5 százalékos és az alatti kamatszintet jelent - írták.

A szakmai szervezet a lakásvagyon műszaki állagának romlása miatt sürget változásokat. Álláspontjuk szerint Magyarországon a forráshiány a legjelentősebb kihívás.

A lakosság reálkeresetének növekedése elmarad a lakásárak növekedésétől, emiatt szűkös a lakóingatlan-felújítások finanszírozása. Hullámvölgybe jutott a lakásépítés is, az évi 25 ezres kivitelezői kapacitás mellett idén legfeljebb 16 ezer lakás készülhet el.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a tisztességes vállalkozóknak nem kedvez a fekete foglalkoztatás terjedése, amit elsődlegesen az írásos szerződések nélküli, közvetlen lakossági megrendelésű munkavégzés nagy száma tesz lehetővé.

Fontosnak tartják továbbá a támogatott beruházásoknál is a hozzá nem értők kiszorítását a piacról: akinek nincs elfogadható referenciája, ne vehessen részt kormányzati programokban - írták.

Az ÉVOSZ azt javasolja, hogy a kormány hirdessen egyszerűsített, kevesebb bürokráciával járó otthonfelújítási programot, új ingatlanok építését pedig a Zöld Otthonteremtési Program ismételt meghirdetése segíthetné.

Életszerű lenne, ha a jóváhagyott felújítási pályázatokon belül a megrendelő lehetőséget kapna egyszerű bejelentéssel a kivitelező váltásra és az építési termékek egyenértékű termékcseréjére is.

A vidéki lakásépítéseket és lakásfelújításokat ösztönző kormányprogram kezdetét 2025 elejére várják, és szeretnék elérni azt is, hogy a megrendelők lehetőség szerint magyar gyártású, jó minőségű építőanyagokat vásároljanak - olvasható a közleményben.

Nagyon sok pénz hullik most 3 csillagjegy ölébe, csak tudd, mire figyelj!

Fedezd fel, milyen pénzügyi meglepetéseket tartogat számodra a hétvége és a következő hét! Részletes horoszkópunkban megtudhatod, melyik nap érdemes szerencsejátékot kipróbálnod, és személyre szabott szerencseszámokat is adunk, valamint ötleteket, hogyan találhatsz további nyerő számokat az életed fontos pillanataiból. Merülj el a csillagok üzeneteiben, és készülj fel a szerencse és a pénzügyi sikerek érkezésére!
2024. 10. 12. 01:00
Megosztás:

A Solana, az Ethereum és az Avalanche októberi növekedés előtt állnak, de a szakértők úgy vélik, hogy ez a kis piaci kapitalizációjú altcoin felülmúlhatja őket

Ahogy közeleg az október, a vezető kriptovaluták, mint a Solana, az Ethereum és az Avalanche jelentős növekedésre számíthatnak. A piaci elemzők azonban úgy vélik, hogy egy kevésbé ismert altcoin felülmúlhatja őket, felkeltve azoknak a befektetőknek az érdeklődését, akik jelentős hozamokra vágynak.
2024. 10. 12. 00:30
Megosztás:

Az SPX6900 token 223,8%-kal emelkedett - Mutatjuk az alternatívákat

Az SPX6900 kriptovalutát a legutóbbi kriptofutam legnagyobb nyertesei közé sorolták. A projekt egy hét leforgása alatt 223,8%-kal szaladt előre, és ezzel október 10-én új árfolyamrekordot (0.6846 dollár) sikerült felállítania.
2024. 10. 12. 00:01
Megosztás:

A piaci helyreállás folyamatban: 6 kriptovaluta, amelyet érdemes vásárolni a novemberi bikapiac előtt

Ahogy a kriptopiac a fellendülés jeleit mutatja, a tapasztalt befektetők kulcsfontosságú lehetőségeket keresnek. Az elrejtett gyöngyszemek jelentős hozamot kínálhatnak a novemberre várt emelkedés előtt. Ez a cikk hat olyan altcoint mutat be, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátással, és felkeltik azok figyelmét, akik szeretnék kihasználni a piac helyreállásának lehetőségeit. Készüljön fel ezeknek az ígéretes befektetési lehetőségeknek a felfedezésére!
2024. 10. 11. 23:30
Megosztás:

A TRX és a ZDEX az egekbe szökhet 2024 4. negyedévében — Készülj fel a 100x-os nyereségre!

Ahogy 2024 az utolsó hónapjaihoz közeledik, a kriptovaluta piac izgalommal pezseg. A szakértők olyan specifikus coinokra összpontosítanak, amelyek elképesztő nyereséget hozhatnak, akár százszorosára növelve a befektetéseket. Egyre nagyobb a felhajtás azzal kapcsolatban, mely digitális valuták vezethetik ezt a rendkívüli növekedést, és sok befektető figyelmét felkeltik, akik jelentős nyereségre vágynak.
2024. 10. 11. 22:15
Megosztás:

A $XYZ MémKriptó egyesíti a sportot és a kriptót, hogy elképesztő, 99.900%-os nyereséget érjen el

A kriptovaluták mostanában nehéz időszakon mentek keresztül, számos projekt omlott össze és tűnt el — némelyikük nyilvánvaló átverés volt, míg mások egyszerűen nem tudták kezelni a nyomást. De elég volt a medvéskedésből! Az XYZ itt van, hogy megmutassa, hogyan lehet 99.900%-os növekedést elérni a semmiből!
2024. 10. 11. 21:30
Megosztás:

Nem várt helyről kapnak támadást a hitelt nyújtó pénzintézetek

Miközben a klasszikus bankokat elkényelmesíti, hogy magas kamatszintek mellett is eddig nem látott összegben veszik fel az emberek a személyi hitelt, a Cofidis után most a Provident is rekord alacsony kamatokkal akciózik – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 10. 11. 21:00
Megosztás:

Szakértő szerint az altcoin szezon decemberben kezdődik – Íme, mibe érdemes most befektetni

Egy vezető kriptoelemző jelentős emelkedést vár az alternatív digitális valuták piacán, ahogy közeledünk decemberhez. Az altcoinok fellendülésének lehetősége sokak figyelmét felkeltette a kriptoközösségben. Ez a cikk bemutatja, mely coinok mutathatnak lenyűgöző növekedést, betekintést nyújtva a fejlődő piac kínálta lehetőségekbe.
2024. 10. 11. 20:00
Megosztás:

Szigorodó SEC szabályozás: 3 kriptovaluta, amelyek a szabályozás ellenére is növekedhetnek

Ahogy a kriptovilágban egyre szigorodnak a szabályozások, nem minden digitális eszköz mutat gyengülést. Néhány alternatív érme ellenállónak bizonyul, és jelentős növekedési potenciállal rendelkezik. Ez a cikk három olyan kriptovalutát tár fel, amelyek a növekvő felügyelet ellenére is sikeresek lehetnek. Ismerje meg, mely tokenek lehetnek a következő nagy nyertesek a digitális pénzügyek fejlődő területén.
2024. 10. 11. 19:30
Megosztás:

Megdőlt a fővárosi napi szélrekord

Megdőlt a fővárosi szélrekord csütörtökön – közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.
2024. 10. 11. 19:15
Megosztás:

43 millió forintra nőtt a lakások átlagára

Országos átlagban már 43 millió forinthoz közelít az otthonteremtésre fordított összeg, amennyiben egy élhető, megközelítőleg 57 négyzetméteres lakás vásárlását tervezi a vevő - tudatta a Duna House pénteken az MTI-vel.
2024. 10. 11. 19:00
Megosztás:

Cardano vagy SUI vagy Cybro: Mit mondanak a kripto-szakértők?

A szakértők figyelemmel kísérik három kriptovaluta alakulását, és izgatottan várják a fejleményeket. A Cardano, a SUI és a Cybro egyaránt felkeltette az elemzők és befektetők figyelmét. Ez a cikk azt mutatja be, mit mondanak a szakértők ezekről a coinokról és növekedési potenciáljukról. Tudja meg, melyik emelkedik ki, és miért beszél mindenki róluk.
2024. 10. 11. 18:30
Megosztás:

Botrányos kifizetésekre és adattörlésre is fény derült az I. kerületi önkormányzatnál

Botrányos kifizetésekre és adattörlésre is fény derült az I. kerületi önkormányzatnál: a távozó polgármester, V. Naszályi Márta utasítására az október elsejei átadás-átvételt megelőző napokban 71 millió forintot csoportosítottak át közvetlen munkatársainak, továbbá a jegyző utasításba adta, hogy az önkormányzat levelezésének biztonsági mentéseit töröljék - mondta Böröcz László (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján. Közölte, hogy feljelentést tesznek az ügyben.
2024. 10. 11. 18:00
Megosztás:

Piaci fellendülés 2100-szoros ROI potenciállal: 6 token, amelyet érdemes felhalmozni a 2024 decemberi bikapiac előtt

A piac dinamikája jelentős fellendülésre utal, és egyes tokenek jelentős befektetési megtérülést kínálhatnak. Ahogy közeledünk a 2024 decemberi bikapiac felé, egyre nagyobb az izgalom bizonyos kriptovaluták körül, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátással. Ez a cikk hat olyan tokent mutat be, amelyek exponenciális nyereséget hozhatnak, egyedi lehetőségeket kínálva a körültekintő befektetők számára.
2024. 10. 11. 17:30
Megosztás:

Nyakunkon a hivatalosan október közepén kezdődő fűtési szezon

Már az időjáráson is érezni, hogy nyakunkon a hivatalosan október közepén kezdődő fűtési szezon. A hűvösebbre forduló napokban különösen jó hír, hogy Magyarország megfelelően felkészült a télre - mondta Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium (EM) energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára pénteken a tárca Facebook-oldalán közzétett videójában.
2024. 10. 11. 17:00
Megosztás:

Az amerikai elnökválasztás után a recesszió sem zárható ki

Az Egyesült Államok munkaerőpiaca és gazdasága a lassulás jeleit mutatja – figyelmeztetnek a most megjelent, negyedik negyedéves befektetési stratégiájukban az OTP Bank szakértői, akik ezért túl optimistának találják a piaci előrejelzéseket. Az elemzők szerint a piacokon óvatosság indokolt, miközben a magyar GDP-től már csak mindössze 1,5 százalékos növekedést várnak 2024-re.
2024. 10. 11. 16:30
Megosztás:

Közeledik a 2024-es élelmezési világnap

A világszerte több mint 150 országon átívelő összefogás az, ami a magyar kezdeményezésre születettélelmezési világnapot kiemeli a többi ENSZ nap közül. A számtalan rendezvény célja, hogy ráirányítsák a figyelmet és tettekre sarkalljanak a mennyiségi és minőségi éhezés felszámolásáért. 2024-ban az #ÉlelmezésiVilágnap az élelemre, mint emberi jogra helyezi a fókuszt. A globális kampány világszerte hangosan hirdeti, hogy mindenki számára biztosítani kell a hozzáférést a tápláló, biztonságos és fenntartható élelemhez elérhető áron. Itt az összefogás ideje, hogy létrehozzunk egy jobb és fenntarthatóbb jövőt mindenkinek.
2024. 10. 11. 16:00
Megosztás:

Egészséges fogásokkal a dehidratáltság ellen

A dehidratáltság első jele a szomjúság. A tudatos folyadékfogyasztók állítólag nem jutnak el eddig az állapotig. Létezik olyan eltökéltségen alapuló hozzáállás, aminek következtében egy felnőtt ember valóban hozzájut a javasolt napi folyadékbevitelhez?
2024. 10. 11. 15:30
Megosztás:

Nem halasztható tovább a víz visszatartása az Alföldön

A felmelegedés és az emberi tevékenység egyaránt felelős az Alföld fokozatos kiszáradásáért. Noha a közelmúltban átvonuló árhullám kapcsán számos felvetés a folyókon érkező víztöbblet részleges tározását hiányolta a probléma orvoslása érdekében, hosszú távú, tartós megoldás elsősorban a helyben lehulló csapadékvíz átgondolt, hosszú távú visszatartásától remélhető – hangsúlyozta Dr. Jakab Gusztáv, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet Környezet- és Tájföldrajzi Tanszékének egyetemi adjunktusa az Agroinform.hu-nak nyilatkozva.
2024. 10. 11. 15:00
Megosztás:

Online német kezdő tanfolyam mindenkinek

A német nyelv ismerete egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A munkáltatók gyakran szólítják meg a németül jól beszélő álláskeresőt, ha épp erre a skillre van szükségük. De sokan az új élet reményében kezdenek el németül tanulni.
2024. 10. 11. 14:30
Megosztás: