Fogyatékkal élőket segítő terapeuta nyerte a Padthai és az activé FiberShake közös ösztöndíját

Lezárult a Padthai és az activé FiberShake nyáron meghirdetett közös ösztöndíj programja, melyre több száz pályázat érkezett. A két millió forint összértékű ösztöndíjat egy igazán különleges álom megvalósítása kapta: Andics Bernadett, a Holdnővér Műhely alapítója maga is mozgáskorlátozott, aki sorstársainak tart lovas terápiás foglalkozásokat.

Fogyatékkal élőket segítő terapeuta nyerte a Padthai és az activé FiberShake közös ösztöndíját

2023 nyarán egy különleges ösztöndíj programot hirdetett meg a Padthai és az activé FiberShake csapata. A két millió forint összértékű pályázatra több százan jelentkeztek annak reményében, hogy közelebb kerülnek álmuk megvalósításához.

„Hihetetlen érzés volt látni, hogy minden várakozásunkat felülmúlóan sok ösztöndíj érkezett be, méghozzá nagyon színes, tenni akaró és sokszor szívszorító álmokat olvashattunk. Nagyon büszkék vagyunk mindenkire, aki vette a fáradtságot és leírta nekünk az álmát, a vágyait és megmutatta, hogy milyen értékes gondolatok rejlenek szerte az országban” – mondta Kanóczky Máté, a Padthai Wokbar ügyvezető tulajdonosa. – „A győztes előélete, jelenlegi helyzete és jövőbe tekintő céljai már összességében mindannyiunkat meglepett, de az, hogy milyen nemes cél érdekében tevékenykedik nap mint nap és milyen alázattal, odaadással és meg nem hátrálással megy előre, szerintem ez volt leginkább, ami miatt végül mellette döntöttünk” – tette hozzá.

A Padthai és az activé FiberShake közös ösztöndíját Andics Bernadett, a Holdnővér Műhely alapítója kapta.

„Mivel magam is mozgássérült vagyok és elég régóta tanítok fogyatékkal élőket a lovas terápián keresztül, mindig is az volt az álmom, hogy egy saját műhelyt hozzak létre, a magam ura legyek, ne függjek senkitől, hanem tényleg azzal foglalkozzak, amit nagyon szeretek, és amivel segíthetek a sorstársaimnak” – mesélte Bernadett, aki falusi kis háza végében található telken tart terápiás foglalkozásokat. – „Mindig is szerettem volna egy olyan környezetet teremteni, ahova szívesen jönnek az emberek, és ahol az állatok is jól érzik magukat, de egy terápiás központot, egy fejlesztő műhelyt felépíteni nagyon-nagyon sok pénz. Ezért is jelentkeztem a pályázatra szinte az esélytelenek nyugalmával, hátha az álmom megvalósításához segítség érkezik” – tette hozzá és azt is elárulta, mivel tőle távol állnak a modern kommunikációs eszközök és a technika, egy őszinte levelet írt pályázat gyanánt.

„Amikor megcsörrent a telefon és megtudtam, hogy én nyertem meg az ösztöndíjat, nem akartam elhinni, hogy sikerült. Annyi rossz dolog történt velem az utóbbi másfél évben, hogy nem is mertem arra gondolni, hogy ez sikerülhet. Sírtam, annyira boldog voltam” – vallotta be Bernadett. – „Egyrészt nagyon fontos lenne, hogy legyen egy öltöző vizes blokkal, meg egy kis közösségi térrel, amit szerintem konténerekből létre lehetne hozni. Jó lenne, hogy aki ide jön, az kényelmesen érezze magát a foglalkozások előtt és után. A másik, ami szintén fontos és ami nagyobb összegbe kerül, az pedig a lovaspálya rendbetétele. Ezekre fordítom majd az ösztöndíjat” – árulta el Bernadett, akinek története a pályázat megálmodói szerint sokak számára inspiráló lehet.

„A kiválasztás folyamata alatt újra feléledt a gyermeki énem, akinek vágyai, álmai vannak, amiket a felnőttkori kötelesség, az élet nehézségei elnyomtak. Az ösztöndíj program nekem is új motivációt és lendületet adott az életemhez” – árulta el Vadász Fanni, az activé FiberShake társalapító, kreatív igazgatója. – „A legnagyobb fejtörést az okozta, hogy csak egy jelentkezőt választhatunk. A döntéshozás előtti utolsó hétben körülbelül hét darab pályázatra sikerült szűkíteni a listát, ám ezen a ponton derült ki számomra, hogy a több száz jelentkezőt hétre csökkenteni sokkal könnyebb, mint a hétből egyet választani. Szerintem végül egy nagyon kedves álom megvalósítását sikerült kiválasztanunk, amellyel anyaként is tudok azonosulni, értéket képvisel, és Bernadett életútja is nagyon inspiráló számomra” – tette hozzá Fanni, aki bízik benne, hogy a pályázatra jelentkezők nem adják fel az álmaikat, hanem küzdenek értük. Már csak azért is, mert az activé FiberShake és a PadThai csapata tartogat még meglepetést az ösztöndíj-programmal kapcsolatban.

Szántóföldi körkép a nyári hőhullám hatásairól

Megjelent az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontjának (JRC) júliusi, meteorológiai és műholdas adatokra alapozott, szántóföldi kultúrákra vonatkozó elemzése - közölte az MTI-vel kedden az Agrárminisztérium (AM).
2024. 07. 24. 16:00
Megosztás:

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.
2024. 07. 24. 15:00
Megosztás:

Bérlés helyett érdemes megfontolni a lakásvásárlást

A felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése után felmerül a lakásvásárlás kérdése, az ingatlan.com elemzése szerint a megfelelő önrésszel rendelkező családoknak vagy fiataloknak ismét érdemes mérlegelniük, hogy a bérlés helyett inkább vásároljanak egy garzonlakást.
2024. 07. 24. 14:00
Megosztás:

Finn tőkebefektetővel egyesül az OXO Technologies

Egyesül a 3TS Capital Partnerrel az OXO Technologies, miután többségi tulajdont szerez a finnországi magántőke- és kockázatitőke-társaságban - közölte az OXO Technologies Holding Nyrt. hétfőn az MTI-vel.
2024. 07. 24. 13:00
Megosztás:

Bitcoin árfolyam előrejelzés: a BTC ETF tőkebeáramlások pótolják a hiányt és tartják az árat a $70K felé

Miközben a hosszú távú kilátások Bitcoin és Ethereum számára továbbra is bullishak maradnak az intézményi érdeklődés és jelentős ETF beáramlások miatt, a rövid távon volatilitás tapasztalható.
2024. 07. 24. 12:30
Megosztás:

A klímaváltozás és az erdei termékek iránti igény egyre erősebb nyomás alá helyezik az erdőket

A klímaváltozás növeli az erdők kitettségét a különböző stresszoroknak, mint az erdőtüzek vagy a kártevők – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) új kiadványában, ami egyúttal az innováció fontosságára hívja fel a figyelmet a fenntartható erdőgazdálkodás elérésében.
2024. 07. 24. 11:00
Megosztás:

Gyengüléssel nyitottak a vezető európai tőzsdék

Mínuszban nyitottak a főbb európai tőkepiacok szerdán. A londoni FTSE-100 index 0,58 százalék, a frankfurti DAX index 0,86 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 1,48 százalék csökkenéssel indított.
2024. 07. 24. 10:00
Megosztás:

Csökkenéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

A nemzetközi befektetői hangulat romlása miatt szerdán csökkenéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint. A BUX 246,31 pontos, 0,34 százalékos emelkedéssel, 73 622,19 ponton, történelmi csúcson zárt kedden.
2024. 07. 24. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint szerda reggel

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 24. 08:00
Megosztás:

Exkluzív jelentés: A WW3Shiba 90%-os éves hozammal szárnyal, messze maga mögött hagyva az Avaxot, a Stellart és a Brettet a medvepiac közepette, állítják a szakértők

A medvepiaci trend sokak számára nem jó hír, de ez a tökéletes pillanat arra, hogy alulértékelt gyöngyszemeket találjunk. Az egyik ilyen a WW3Shiba, amely jelenleg szembemegy a medvepiaci érzéssel, és lenyűgöző 90%-os éves hozamot kínál a korai befektetőknek, túlszárnyalva még a bullish versenytársakat, mint az Avax és a Stellar.
2024. 07. 24. 07:22
Megosztás:

A BC GEN Hungary Kft. négyszáz új munkahelyet hoz létre Salgótarjánban

A BC GEN Hungary Kft. dél-koreai tulajdonosi hátterű autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása négyszáz újabb munkahelyet hoz létre Salgótarjánban - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.
2024. 07. 24. 07:00
Megosztás:

Nőttek a német adóbevételek júniusban

Erőteljesen nőtt a német szövetségi és regionális tartományi kormányok adóbevétele júniusban éves szinten - közölte a pénzügyminisztérium.
2024. 07. 24. 06:00
Megosztás:

Kiderült, hogy moziznak gyermekeikkel a magyarok

Öt-hét éves kora körül vinné el moziba a gyermekét első alkalommal a magyarok többsége – mutat rá az ETELE Cinema és Opinio piackutató közös reprezentatív felmérése. A legkisebbek első jó mozis élménye leginkább a film kiválasztásán múlik, de sokat számít a családbarát terem, illetve a kedvenc snack és üdítő is.
2024. 07. 24. 05:00
Megosztás:

AI Kereskedési Platform eléri az utolsó előértékesítési kört, miután 50 000 tulajdonost és 9,5 millió dollárt gyűjtött össze

A kriptovaluta és a blokklánc technológia dinamikus világában a Solana (SOL) és a Fetch.ai (FET) kiemelkedik a skálázhatóság és a mesterséges intelligencia fúziójának innovatív lépései miatt. Egy új szereplő is feltűnt, felkeltve az érdeklődést. Az Algotech (ALGT), egy AI-vezérelt kereskedési platform, most érte el előértékesítési fázisának végét, jelentős figyelmet vonzva a befektetőktől.
2024. 07. 24. 04:00
Megosztás:

Nagy a szórás most az ingatlanpiaci alkuknál: 25 százalék és teljes alkuképtelenség is előfordul

Némileg megoszlanak most a vélemények az ingatlanpiacon elérhető alkukról, ugyanis egyes szakértők szerint a jelentős túlárazottság miatt olykor 20-30 százalékos alkukkal is találkozni, míg mások szerint csökkenőben a mértéke.
2024. 07. 24. 03:30
Megosztás:

A fiataloknak fontosabb az állásuk biztonsága, mint a fizetésük mértéke

Az utóbbi években rendkívül fontossá vált a munkavállalóknak, hogy egy állás hosszú távon is biztosított legyen. Ez a szempont leginkább a fiatalabbak számára elvárás, míg az idősebb generációknál a jó munkahelyi kapcsolatok kerültek előtérbe – derül ki a Boston Consulting Group (BCG), a Stepstone Group, valamint a The Network és magyar partnere, a Profession.hu közös nemzetközi kutatásából. A magyar dolgozók válaszai sok esetben eltérnek a globális trendektől.
2024. 07. 24. 03:00
Megosztás:

A VVER-1200-es reaktorok üzemanyaga teljesítménykövető üzemmódra is alkalmas

Roszatom nukleáris üzemanyaggyártó vállalata, a TVEL szakemberei a Manőver-1 névre keresztelt kísérlet során VVER-1200 reaktorokban használt nukleáris üzemanyag paramétereinek változását tanulmányozták a reaktor napi többszöri teljesítményszint-változtatásával. A teljesítmény rugalmas szabályozásának lehetősége még inkább piacképessé teszi a nagy teljesítményű orosz atomerőműveket.
2024. 07. 24. 02:00
Megosztás:

Hatalmas pénzt kaszálhatsz, ha összeomlik a Bitcoin árfolyama

Számos elemző vélekedik úgy, hogy a Bitcoin semmit nem ér, mert nincs mögötte semmilyen érték, hasznosság. Egyelőre azonban a piac és a befektetők nem így vélekednek, hiszen egy Bitcoin árfolyama cikkünk írásakor épp 66.000 dolláron áll, ami forintra átszámítva 23,7 millió forintnak felel meg. Ön úgy ítéli, hogy a Bitcoin árfolyama össze fog omlani? Akkor van egy jó hírünk: meggazdagodhat ezzel, ha bejön a tippje. Hogyan lehet sok pénzt keresni a Bitcoin zuhanásával? Például Bitcoin inverz ETF-fel! Mutatjuk, hogy mi az.
2024. 07. 24. 01:30
Megosztás:

Családi pótlék: dupla összeg érkezik, mutatjuk az időpontot is!

Az előző évekhez hasonlóan, augusztusban a Magyar Államkincstár két alkalommal is folyósítja a családi pótlékot augusztusban így dupla összeg érkezik a jogosultak számlájára. Mikor érkezik a családi pótlék augusztusban?
2024. 07. 24. 01:00
Megosztás:

Bikás mém érmék technikai elemzései, ez most a legjobb köztük 2024-ben?

Ebben a cikkben a legjobb mém érméket vesszük górcső alá, és megosztjuk a javasolt bikás piaci célokat a következő 6-12 hónapban.
2024. 07. 24. 00:01
Megosztás: