Hasznos tanácsok a hangyairtás kapcsán

A hangyák hasznos állatok, akik a természetben fontos munkát végeznek. A lakásban és az otthonunkban viszont nem szívesen találkozunk velük, hiszen a jelenlétük amellett, hogy kellemetlen, még komoly károkat is okozhat.

Hasznos tanácsok a hangyairtás kapcsán

Hatékony irtás házilag

Ahhoz, hogy hatékonyan tudja kezelni a hangyák jelentette problémát, érdemes a szakértőkre hallgatni. Hiszen a profi irtók pontosan tudják, hogy “mitől döglik a légy”, esetünkben persze a hangya. 

A Csapdashop.hu szakértői a hangyairtó gél alkalmazását javasolják leginkább otthoni körülmények között, mivel ez a leghatékonyabb és legegyszerűbb módja az irtásnak. Jó hír, hogy így is megszabadulhat az egész kolóniától. 

Ehhez első lépésként mindig be kell azonosítani, hogy melyik hangyafajjal van dolga: 

1.     kis fekete hangya, házi hangya, gyepi hangya,

2.     fáraóhangya, 

3.     faodvasító lóhangya,

4.     bármely faj szárnyas hangyái ellen nem jó megoldás a csalétek!

Erre azért van nagy szükség, mert a különböző hangyafajokra csak a különböző módszerek és irtószerek lesznek megfelelő hatással.

Hangyafajok és hangyairtó szerek

A kis fekete hangya, házi hangya és gyepi hangya elleni védekezés elég hasonlóan működik: dolgozó egyedeik útjába helyezzük ki a megfelelő hangyairtó csalétket, vagy hangyairtó gélt. Ha türelmesen kivárjuk, hogy a dolgozók megfertőzzék a teljes kolóniát, akkor hosszú távú eredményre számíthatunk. A hangyairtó géllel, vagy más csalétekkel történő házilagos irtásnál két javaslatot érdemes megfogadni. Törekedjünk minden más táplálékforrást megszüntetni, hogy a hangyák biztos a csalit válasszák! A csalétkezéssel egy időben ne alkalmazzunk más irtószert (spray, permet, por) az adott területen, mert rontják a vonzó hatást!

A nagyobb faodvasító lóhangya általában favájatkokban és a polisztirol szigetelésben telepszik meg. Ha szerencséje van és megtalálja a fészket, akkor használható ellene a faodvasító lóhangyákra alkalmas porzószer. Ezzel a módszerrel az egész fészket le lehet kezelni. Viszont ha nincs meg a fészek, ami egyáltalán nem ritka, akkor a gél a legjobb és a legegyszerűbb megoldás.

A fáraóhangya már egy másik ellenség, amivel laikusként esetleg családi házban érdemes felvenni a küzdelmet, bár ott ritkán telepszik meg. Társasház esetén jobb, ha bedobja a törülközőt és profi csapatot hív, mivel itt komplex, összehangolt támadásra lesz szükség. Ha mégis egyedül áll neki, akkor mindenképp bizonyosodjon meg arról, hogy az irtószer a fáraóhangyák ellen is hatásos. Ebben az esetben pedig legalább 3 hónapig javasolt folytatni a kezelést, mivel csak a gél és csalétek használata hozhat megfelelő eredményt.

Végül az is előfordulhat, hogy szárnyas hangyák repkednek az otthona körül. A jó hír ebben az esetben az, hogy ez a megszállás általában magától is megoldódik. A legjobb ilyenkor, ha csak porszívót használ a tüneti kezelésre és ezzel távolítja el a résből a hangyákat. Ha viszont mégis valami véglegesebb és gyorsabb beavatkozást szeretne, akkor a fertőzött területen rovarirtó permetet lehet használni. A csalétek kihelyezés az esetükben hatástalan.

Profi, jól megválasztott szerekkel a tartós megoldásért

Az irtás során tehát figyelembe kell venni a fészkelő hangyák fajtáját, mert csak ebből kiindulva lehet megfelelő készítményt választani. A laikus irtás eredménytelensége sokszor pont annak köszönhető, hogy nem a megfelelő szereket sikerül alkalmazni. 

Képzelje csak el, hogy egy apróbb fáraóhangyának készült csalétek esetében például nem is férnek hozzá a nagyobb méretű lóhangyák a csalihoz. Így az irtásnak alapvető fizikai korlátai lesznek. Pontosan ezért nagyon fontos, hogy szakértői tanácsok alapján, a leírásokat követve válassza ki a megfelelő irtószert!

Az okos pénz ezeket a kriptókat keresi most, te is?

Ahogy a kriptopiac továbbra is egy közelgő bikapiacot vár, az ügyes befektetők tokeneket halmoznak fel, hogy növeljék portfóliójukat a piacon. Tekintettel a fellendülési potenciáljukra, a Solana (SOL) és az Avalanche (AVAX) kereskedési volumene növekedést mutatott. Ebben a háttérben egy új piaci szereplő, a KangaMoon (KANG) megmutatta, hogy potenciálisan az egyik legjobb altcoinná válhat a piacon.
2024. 05. 21. 03:00
Megosztás:

Pénzhoroszkóp és szerencse kilátások a hétre - A KOS lottón nyerhet, de a többiekre mi vár?

Ahogy a csillagok állása változik, úgy hoznak új lehetőségeket és szerencsés pillanatokat az életünk különböző területein. Ez a hét különleges pénzügyi és szerencsejóslatainkkal készülünk! Fedezd fel, hogy mely napokon lesz érdemes lottózni, melyik szerencseállat jelentheti a változást, és milyen izgalmas pénzügyi lehetőségek várnak rád!
2024. 05. 21. 02:00
Megosztás:

Semmi nem ment meg minket: egyre több pénzzel tartozunk majd a bankoknak

Újabb csúcsra jutott a lakosság fennálló lakáshitel-állománya és az állomány bővülése is. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a következő hónapokban az alacsony kamatozás mellett elérhető akár 50 millió forintos CSOK Plusz által hajtott hitelkereslet-bővülés, valamint az ingatlanárakban prognosztizálható emelkedés felgyorsíthatja a hitelállomány bővülését.
2024. 05. 21. 01:00
Megosztás:

A 99Bitcoins lehet az év egyik legjobb befektetése?

A 99Bitcoins úton van afelé, hogy a történelem egyik legnagyobb kriptovalutája legyen, mivel egy új és egyedülálló irányzatot indít el, amelyet Learn-To-Earn (vagyis tanulj-és-keress) néven ismerünk.
2024. 05. 21. 00:01
Megosztás:

Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról

Hétmilliárd forinttal többet ajánlottak fel az adózók a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékából a mostani bevallásukban, mint tavaly, az eSZJA portálra belépők száma pedig meghaladta a 4 milliót - közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 23:00
Megosztás:

Javított előrejelzésén az ENSZ

Javultak a globális gazdasági kilátások az Egyesült Államok és a nagy feltörekvő gazdaságok erős teljesítményének köszönhetően, bár a sebezhetőség továbbra is fennáll az ENSZ január közepén kiadott jelentésének évközi frissítése szerint.
2024. 05. 20. 22:00
Megosztás:

A kínai jegybank szinten tartotta az éves alapkamatot és az ötéves kamatlábat

A kínai központi bank az elemzői várakozásoknak megfelelően történelmi mélyponton, 3,45 százalékon tartotta az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) hétfői döntésével, és ugyancsak rekordalacsony, 3,95 százalék maradt az ötéves lejáratú hitelek kamata.
2024. 05. 20. 21:00
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 20. 19:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a munkaerőpiacról közöl adatokat.
2024. 05. 20. 18:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 05. 20. 17:00
Megosztás:

Újfent pályázhatnak támogatásra az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

Ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 16:00
Megosztás:

Bölcsőde épül Perbálon

Kétszázkilencvenmillió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásból két csoportszobás bölcsőde épül Perbálon, zöldmezős beruházással - jelentette be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Pest vármegyei településen pénteken.
2024. 05. 20. 15:00
Megosztás:

Többen kötöttek utasbiztosítást az első negyedévben

A Netrisk idei adatai szerint az első negyedévben 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a magyarok, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
2024. 05. 20. 14:00
Megosztás:

Nemzetünk értéke a kisbéri ménes

A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló, és századokon átívelő értéke a kisbéri ménes - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán, pénteken az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 20. 13:00
Megosztás:

Hathektáros üvegházat adott át Ácson a GreenCoop

Átadta második magyarországi üvegházát Ács határában a szlovák és magyar tulajdonban lévő GreenCoop, a hathektáros létesítményben termálhő felhasználásával évente hozzávetőleg 12-14 millió darab kígyóuborkát termesztenek.
2024. 05. 20. 12:00
Megosztás:

Erősödés az ázsiai tőzsdéken

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 05. 20. 10:00
Megosztás:

2024-es bika piac legjobb kriptodevizája: Miért jobb választás a Rollblock (RBLK), mint a Binance Coin (BNB) és a Chainlink (LINK)?

Bár a kriptopiac az elmúlt néhány hónapban konszolidációban volt, az elemzők továbbra is optimisták, és úgy vélik, hogy a 2024-es bika ciklus messze nem ért véget.
2024. 05. 20. 09:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptodeviza, amit érdemes megvásárolni az NFT piac fellendülése előtt

Az NFT-ket komoly kritikák érik, de ennek oka az, hogy olyan emberek által lettek túlértékelve, akik nem értik a digitális eredetik lehetőségeit. Az NFT-ket széles körben alkalmazzák az online játék szektorban, amelynek értéke majdnem 250 millió dollár. Ez egy olyan piac, amit nem érdemes kihagyni. A legjobb kriptodevizák, amelyeket most érdemes megvásárolni, mind tartalmaznak valamilyen NFT elemet, mivel az NFT piac hamarosan az egekbe fog szökni.
2024. 05. 20. 08:05
Megosztás: