Nők 40 éves korkedvezményes nyugdíja - így szabályozzák most jogilag

Az öregségi teljes nyugdíjra jogosultság nőknél életkortól függetlenül érvényesül, feltéve, hogy legalább negyven év jogosultsági idővel rendelkeznek, és a nyugdíj megállapításának kezdetekor nem állnak biztosítással járó jogviszonyban az általános szabályok szerint. De mit kell tudni erről a speciális nyugdíj formáról? Cikkünkben érthetően összefoglaljuk a lényeges dolgokat.
2024. 01. 28. 02:00
Megosztás:

Vigyázzunk! A házimunka veszélyes és az egészségre ártalmas lehet!

Cikkünkben a házimunka és a takarítás rejtett veszélyeit mutatjuk be és tanácsot adunk arra vonatkozóan is, hogy hogyan tudjuk megőrizni egészségünket.
2024. 01. 28. 01:00
Megosztás:

5 mém érme, amit muszáj megvenned még januárban

Trendek jönnek mennek, viszont még a mostani medvés színezetű hangulatban is mindannyian vágyunk a jó hozamra. Szakértőinkkel összedugtuk a fejünket, és felkutattuk azt az 5 menő érmét, amit érdemes bevinned a kriptoportfóliódba idén januárban diverzifikálás céljából. Íme az 5 nyerő token, amelyekkel biztosan jó “lovakra fogadsz”!
2024. 01. 28. 00:01
Megosztás:

Az amerikai-kínai konfliktus megelőzéséről tárgyaltak

Az Egyesült Államok és Kína közötti kapcsolatokról, és a nézeteltérésekről is tárgyalt Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója és Wang Yi, kínai külügyminiszter, a Kínai Kommunista Párt központi külügyi bizottságának igazgatója szombaton Bangkokban.
2024. 01. 27. 23:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 01. 27. 22:00
Megosztás:

Gloster csengetés a BÉT-en

Szimbolikus kereskedésindító csengetés jelezte, hogy a hazai IT szektor meghatározó szereplője, a Gloster Infokommunikációs Nyrt. újabb mérföldkőhöz érkezett a Budapesti Értéktőzsdén: a vállalat részvényei a BÉT Xtend után immár a Standard kategóriában forognak. A szintlépés a Gloster szisztematikus tőkepiaci építkezésének, dinamikus fejlődésének az eredménye, amely elősegítheti a társaság további növekedését a hazai és európai piacon.
2024. 01. 27. 21:00
Megosztás:

Magyar cég teremt új iparági sztenderdet a papírmentes tűzvédelemmel

Átláthatóbb és könnyebben hozzáférhető e-naplós rendszert fejlesztett ki egy informatikai vállalkozó és egy tűzvédelmi szakember, akik mindketten immár 20 éves szakmai tapasztalatot tudhatnak maguk mögött. Az új módszer nemcsak megkönnyíti a cégek számára sokszor nyűggé vált tűzvédelmi ellenőrzéseket, de biztonságosabb is, hiszen a rendszer figyelmeztet a vizsgálat esedékességére.
2024. 01. 27. 20:00
Megosztás:

Újabb rekordok – ismét kiemelkedő évet zárt a Budapesti Közművek Fővárosi Hulladékhasznosító Műve

Több mint 40 éves fennállásának újabb rekorderedményeit érte el 2023-ban a Budapesti Közművek tulajdonában lévő Fővárosi Hulladékhasznosító Mű
2024. 01. 27. 19:00
Megosztás:

Vége a befektetési aranykornak, az új idők új befektetői készségeket követelnek

Évi tízmilliárdokat bukik a lakosság azzal, hogy hagyja parlagon heverni a pénzét befektetés helyett – nem mindegy azonban, hogy mibe rakjuk a pénzünket. Karagich István a Blochamps Capital tulajdonos ügyvezetője a Forbes Money Masters Workshop sorozat első előadójaként átfogó áttekintést nyújtott a pénzpiacok és a vagyonosok világáról, és arra a kérdésre is választ adott, az állampapírokon túl milyen befektetések közül választhatunk még pénzünk gyarapítása érdekében. A pénzügyi workshop sorozatban Karagich István mellett előadók lesznek az ingatlanok, a részvények, a devizapiac és a kriptovilág szakértői Balla Ákos, Miró József, Szőcs Gábor, Gede Balázs és Szabó Dávid.
2024. 01. 27. 18:00
Megosztás:

Gigászi nyereséggel zárták a bankok 2023-at

A magyarországi bankok adózott eredménye 2023-ban csaknem a triplája lett az előző évinek, és a dolgozók bérét is jól megemelték a pénzintézetek. A hitelezés viszont nem ment jól, és a betétállomány is csökkent - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 01. 27. 17:00
Megosztás:

Az Allianz a vezető biztosítási és vagyonkezelői márka a Brand Finance Global 500 listáján

Az elmúlt két évhez hasonlóan idén ismét az Allianz lett az első a globális biztosítási és vagyonkezelői márkák között a Brand FinanceGlobal 500 rangsorban, míg összesítésben a 28. helyen végzett. A biztosítótársaság a nagyon erős AA+ minősítést kapta, összesített márkaértéke az előző évhez képest 15 százalékkal nőtt. A Brand Finance márkastratégiai tanácsadó minden évben értékeli az 500 legnagyobb márkát, és szektoronkénti rangsort állít fel – a biztosítási szektor éllovasa pedig idén is az Allianz lett.
2024. 01. 27. 16:00
Megosztás:

Vénül az építőipar korfája, ki fog így dolgozni?

Az építőiparban évente körülbelül 25 ezer szakember vonul nyugdíjba, szemben az öt-hatezer fiatal szakemberrel, akik bekapcsolódnak a szakképzésbe, és közülük is csak mintegy fele helyezkedik el az ágazatban. Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője szerint sürgős és azonnali cselekvésre van szükség, amelyben a piaci szereplőknek is aktív részt kell vállalniuk.
2024. 01. 27. 15:00
Megosztás:

5,7 milliárd forintos tőkeemeléssel támogatja a fő tulajdonos az AutoWallis további növekedését

5,7 milliárd forintos tőkeemeléssel támogatja a fő tulajdonos az AutoWallis nemzetközi növekedési terveit, így a régiós autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató jelenleg is erős tőkehelyzetét és mérlegszerkezetét is tovább erősíti. A tőzsde autós vállalata a rendelkezésére álló forrásokból többek között gyorsítani akarja kiskereskedelmi tevékenységének nemzetközi terjeszkedését, nagykereskedelmi üzletága pedig a meglévők mellett további ázsiai autómárkák régiós képviseletének kiterjesztését is tervezi.
2024. 01. 27. 14:00
Megosztás:

Tavalyi év végén bővült a foglalkoztatottak száma

2023. decemberében 21 ezerrel, 4 millió 723 ezerre nőtt a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest.
2024. 01. 27. 13:00
Megosztás:

Térít a biztosító az M1-en defektet szenvedőknek

A Generali Biztosító már meg is kezdte a bejelentett kárigények rendezését azon közel 50 gépjármű esetében, amelyek 2024. január 23-án az M1 autópályán egy kamionról leeső fémdarabok miatt defektet kaptak vagy megsérültek.
2024. 01. 27. 12:00
Megosztás:

Jelentősen nőtt az Airbus Helicopters-től megrendelt légijárművek száma 2023-ban

Az Airbus Helicopters az elmúlt évben lemondások nélkül számolva 410 helikopter gyártására kötött szerződést, ami a könnyű és közepes méretű, kéthajtóműves gépek piacának fellendülését mutatja. A megrendelések 47 ország 179 ügyfelétől érkeztek. A vállalat 2023-ban 346 helikoptert gyártott le és adott át a megrendelőknek, ami előzetes számítások szerint a polgári és félállami szektorban 54 százalékkos részesedést jelent.
2024. 01. 27. 11:30
Megosztás:

A kripto bálnák megveszik a mélypontot: az Ethereum (ETH) és a Shiba Inu (SHIB) kereskedése bálna-aktivitást mutat, míg a Pullix (PLX) iránti érdeklődés nő

Ahogy a Grayscale befektetők elindítottak egy eladási hullámot a Bitcoin ETF jóváhagyása után, a kriptopiac súlyos árcsökkenést szenvedett. Ugyanakkor, míg az árak esésben voltak, sok bálna befektető kihasználta az alkalmat, hogy növelje Ethereum (ETH) és Shiba Inu (SHIB) állományát. A Pullix (PLX) egy másik altcoin, amely iránt hatalmas érdeklődés tapasztalható. Mindössze néhány hét alatt a kriptovaluta ICO-ja több mint 4,6 millió dollár értékű PLX tokent értékesített. Lássuk, mi az oka a növekvő érdeklődésnek a Pullix iránt.
2024. 01. 27. 10:46
Megosztás:

Nemzetközi fókuszban a „zöld” marketingüzeneteket vizsgáló GVH elemzés

Nemzetközi szinten is előremutatóak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) piacelemzésének megállapításai, amelyben a versenyhatóság vizsgálói a környezetvédelemhez kötődő állításokat vették górcső alá – derült ki a GVH angol nyelvű workshopján. A január közepén nyilvánosságra hozott tanulmányban a GVH vizsgálói arra a következtetésre jutottak, hogy sok esetben nem egyértelműek, zavarosak a vállalkozások által alkalmazott zöld állítások, a fogyasztók jelentős része pedig nincs tisztában az egyes állítások és jelölések pontos tartalmával, jelentésével.
2024. 01. 27. 10:00
Megosztás:

A Tron (TRX) és a Litecoin (LTC) tulajdonosok pozíciót váltanak az Algotech (ALGT) előértékesítésre a nyereség elérésének érdekében

Ismerd meg a kriptotrendeket, ahol a Tron (TRX) a szabályozási aggodalmak miatt medvepiacot él át, a Litecoin (LTC) éppen hanyatlással küzd, míg az Algotech (ALGT) egy sikeres magánfinanszírozási kör után nyilvános előértékesítésre készül. Ismerkedj meg a témával cikkünkön keresztül és ragadd meg az alkalmat az Algotech innovatív decentralizált algoritmikus kereskedési platformjába való befektetésre.
2024. 01. 27. 09:00
Megosztás:

A Grayscale 100 000 BTC-t értékesít, a Solana kulcsfontosságú szinteken, a Meme Moguls az 5. szakaszba rallyzik

100 000 Bitcoin eladását követően a Grayscale leállította a Bitcoin értékesítését. A Solana bikáknak időközben 80 dollár felett kell tartaniuk az árat, hogy megőrizzék esélyeiket a rallyra. Mindeközben a Meme Moguls belépett az előértékesítés 5. szakaszába, és azóta a legjobb kriptovalutának számít. A befektetők érdeklődése a meme coin iránt jelentősen megnövekedett azóta, hogy az elemzők egy közelgő újabb mémcoin fellendülésre számítanak.
2024. 01. 27. 08:28
Megosztás: