Csökkenéssel indulhat ma a kereskedés

Csökkenéssel indulhat a kereskedés hétfőn a Budapest Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 01. 29. 10:00
Megosztás:

A Bitcoin megakad az áprilisi felezés előtt, a Litecoin ára csökken, a Meme Moguls szárnyal a Meme Coin háton

Ahogy közeleg áprilisban a Bitcoin hálózat felezése, a kriptovaluta közösség reménykedik abban, hogy azzal véget ér a január piaci csökkenés is. A Litecoin árfolyama is csökkent ebben a hónapban. Másrészről a Meme Moguls tokenek, lenyűgöző hasznosságukkal, a legjobb kriptovalutának tűnnek azok számára, akik a meme coinokból kívánnak profitálni.
2024. 01. 29. 09:30
Megosztás:

Javarészt erősödtek az ázsiai tőzsdék

Jórészt erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 01. 29. 09:00
Megosztás:

Három token készen áll a kilövésre 2024-ben: Mina (MINA), NEAR Protocol (NEAR) és Pullix (PLX) – Melyikük tud a legnagyobb mértékben emelkedni?

A Mina (MINA) értéke szép emelkedést mutat, és az év eleje óta (YTD) a grafikonján 55,4%-os növekedést láthattunk, az időnkénti korrekciós fázisok ellenére is, ezzel a Mina megerősítette pozícióját a Web3 terület domináns erejeként. A NEAR Protocol (NEAR) is bullish képet mutat a diagramokon, ami további pozitív árkilátásokat ígérhet. Azonban a legjelentősebb figyelmet a Pullix (PLX) kapja, amely nemrégiben belépett a presale (előértékesítés) 7. szakaszába. Ma elemezzük az ár teljesítményüket, és meghatározzuk, melyik a legjobb kriptovaluta befektetés jelenleg.
2024. 01. 29. 08:30
Megosztás:

Gyengült a forint árfolyama ma reggelre

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben hétfő reggel a bankközi devizapiacon péntek kora estéhez képest.
2024. 01. 29. 08:15
Megosztás:

Több mint félmillióan regisztráltak a Gondosórára

Már több mint félmillióan regisztráltak a Gondosórára, a szolgáltatás indítása óta 6500 súlyos, életmentő helyzetben segítettek már a diszpécserközpont munkatársai - tette közzé Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán vasárnap.
2024. 01. 29. 08:00
Megosztás:

5000 milliárd forinttal adósodtunk el a lakhatás miatt

Bár gyenge év volt banki szempontból, soha még ekkora összeggel nem tartoztak a bankoknak a lakáshitel-adósok, mint 2023 végén. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hupénzügyi szakértője szerint 2024 sokkal komolyabb eredményeket hozhat – a növekedés egyik húzóereje a CSOK Plusz lehet.
2024. 01. 29. 07:00
Megosztás:

60 millió forintos ár felett megállt a magyar ingatlanpiac

Továbbra is jó helyzetben vannak a lakásvásárlást tervezők, mert a vevők lélektani árhatára és az ingatlanok ára sem emelkedett, ami alapján idén sem számíthatunk jelentős drágulásra - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből. Az ingatlanhirdetési portál szakemberei az eladó lakásokra és házakra érkező több mint 260 ezer érkező érdeklődés alapján azt vizsgálták, hogy mely árkategóriába tartozó ingatlanokra mutatkozik a legnagyobb kereslet a különböző településtípusokban.
2024. 01. 29. 06:00
Megosztás:

Már minden hetvenedik dolgozóra jut egy ipari robot a hazai gyártóiparban

Évente körülbelül 1000 ipari robotot helyeznek üzembe Magyarországon, így a gyártóiparban 10 ezer dolgozóra már jóval több mint 100 robot jut idehaza. Ez ugyan kissé elmarad a nemzetközi átlagtól, de a régió több országának számait így is felülmúlja. A terület egyik hazai szakértője szerint a következő években hazánkban is a globális trendeknek megfelelő, évi 8-10%-os bővülés várható e téren, és egyre nagyobb arányt képviselnek majd az úgynevezett kollaboratív, emberekkel együttműködő robotok, ami nemcsak a hatékonyságnövelés útját kereső vállalatok, hanem a munkavállalók számára is jó hír.
2024. 01. 29. 05:00
Megosztás:

Lehet könnyűszerkezetes is a CSOK Pluszos ingatlan - mennyibe kerülnek most ezek a házak?

Egy hagyományos házépítéshez képest sokkal hamarabb beköltözhetőek a könnyűszerkezetes házak, amelyek a CSOK Pluszra jogosultaknak is jó alternatívát jelenthetnek. Hiszen a megfelelő minőségi tanúsítvánnyal rendelkező könnyűszerkezetes lakóingatlanokra a bankok többsége kamattámogatott hitelt is nyújt - derül ki a money.hu és az ingatlan.com összeállításából. A könnyűszerkezetesként eladásra kínált használt budapesti lakóingatlanok esetében 850 ezer forint, Pest vármegyében 628 ezer forint, a vármegyeszékhelyeken pedig várostól függően 285-712 ezer forint az átlagos négyzetméterár.
2024. 01. 29. 04:00
Megosztás:

Újra megrendezik a fizika napját Szegeden

Újra megrendezik a fizika napját Szegeden, a programoknak február 3-án, szombaton az ELI ALPS Lézeres Kutatóintézet ad otthont - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
2024. 01. 29. 03:00
Megosztás:

Ne utazzunk soha színes bőrönddel!

Figyelem, utazók! Az idei év egyik legforróbb témája köré cikkünkben felfedezzük, miért ne válasszuk a feltűnő színes bőröndöket utazásaink során, különösen repülőgépen!
2024. 01. 29. 02:00
Megosztás:

Új nyugdíj szabály 2024-től! Ezeket az iratokat meg kell őrizni!

A nyugellátások pontos, időben történő megállapítása érdekében szigorú előírások biztosítják, hogy az ehhez szükséges bejelentési, nyilvántartási, adatszolgáltatási kötelezettséget megfelelően teljesítsék az érintettek. Idén bővült a megőrzendő dokumentumok köre - írja az ado.hu portál.
2024. 01. 29. 01:00
Megosztás:

Az eTukTuk 2024-ben lekörözheti az összes natív tokent?

Itt az ideje a nézőpontváltásnak, hiszen az eTukTuk (TUK) úttörő kriptoprojekt új kontextusba helyezi az elektromos járművek (EV-k), és a pénzügyi fenntarthatóság ügyét. Ez a kripto különlegesség egészen felkavarta a piacot, és több intézményi befektető is úgy döntött, hogy részt vesz a számos előnnyel járó TUK előértékesítésében.
2024. 01. 29. 00:01
Megosztás:

Harmadára csökkent az ukrán elnök és családja jövedelme

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és családjának jövedelme tavalyelőtt 3,7 millió hrivnyára (körülbelül 34,6 millió forint) csökkent az előző évi 10,8 millió hrivnyához (101 millió forint) képest - derült ki az államfőnek az elnöki honlapon vasárnap ismertetett vagyonnyilatkozatából.
2024. 01. 28. 23:00
Megosztás:

3,5 %-os, magabiztos GDP növekedés várható az idei évben Magyarországon

Az ipar helyreálló és új kapacitásokból eredő növekedése, valamint a szolgáltatásokhoz, kereskedelemhez és fogyasztáshoz kapcsolódó iparágak helyreállása 3,5 százalékos stabil gazdasági bővülést vetítenek előre az idei évre. Az egyszámjegyű inflációs szint elérése után a közeljövő fő kérdése a 4 százalékos jegybanki célsáv teljesítésének üteme lesz, melyre az MBH Bank elemzői szerint a harmadik negyedévben kerülhet sor.
2024. 01. 28. 22:00
Megosztás:

Egymilliárd forintból megvalósuló beruházással fejlesztette tovább gyártó- és logisztikai központját a BioTechUSA-cégcsoport

Ismét jelentős mérföldkőhöz érkezett a tisztán magyar tulajdonban lévő BioTechUSA-cégcsoport, melynek gyártó- és logisztikai központja új, modern automata raktárral bővült Szadán. A beruházásnak köszönhetően még gyorsabbá válik a fogyasztók és üzleti partnerek rendeléseinek kiszolgálása, emellett pedig a munkatársakat a logisztika más területein tudja foglalkoztatni a cég, amely változatosabb munkahelyi körülményeket biztosít számukra. A több mint 1 000 négyzetméter hasznos összterületű, vadonatúj, négyszintes, modernebb és kényelmesebb szociális blokkok kialakításával pedig a vállalat célja, hogy növelje munkaerőmegtartó képességét. Az automata raktár fejlesztése 1 milliárd forintból valósult meg, melyből az állami támogatás mértéke 245,4 millió forint.
2024. 01. 28. 21:00
Megosztás:

4,2%-os munkanélküliségi ráta és 5,7%-os reálbérnövekedés a hazai munkaerőpiacon

Az október-decemberi időszakban továbbra is csúcson állt a foglalkoztatottság, a hazai elsődleges munkaerőpiacon 37 ezer új munkahely jött létre az előző év azonos időszakához képest, a közfoglalkoztatottak száma 7 ezer fővel csökkent, a külföldre ingázók pedig 8 ezerrel voltak többen, így a legutolsó háromhavi átlag alapján a gazdaság teljes foglalkoztatotti létszáma 4.740 ezer fő volt.
2024. 01. 28. 20:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank, turisztikai adatokat közöl a KSH a jövő héten

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a turisztikai szálláshelyek forgalmáról, az ipari termelői árakról és a külkereskedelemről közöl adatokat.
2024. 01. 28. 19:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 01. 28. 18:20
Megosztás: