Kisebb erősödést mutatott ma reggelre a forint

Erősödött kissé a forint péntek reggel a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 01. 26. 09:00
Megosztás:

Ez a mémcoin lemásolhatja az Injective (INJ) 1580%-os áremelkedését, miközben a a Polygon (MATIC) tokent a medve uralja

Több kriptoszakértő jelentős áremelkedésre számít a Meme Moguls (MGLS) esetében 2024-ben. A szakértők szerint a Meme Moguls elképzelhető, hogy túlszárnyalja az Injective (INJ) 1580%-os éves árnövekedését a start előtt, így az MGLS tokent a 2024-ben vásárolandó legjobb kripto tokenek közé sorolják. Mindeközben a Polygon (MATIC) medvepiaci trendje azt jelzi, hogy az árfolyam az ellenállási szintje alá esett, így további árcsökkenés várható a token esetében.
2024. 01. 26. 08:32
Megosztás:

The Rise of Bitcoin Faucets: A Guide to Accumulating Crypto

Cryptocurrency is a digital currency that owes its immense popularity to low transaction fees, protection against inflation, accessibility, and decentralization.
2024. 01. 26. 08:08
Megosztás:

Ismét megpályázható a High-Tech Suli program

Újra pályázhatnak az általános iskolák a High-Tech Suli programban elérhető, 200 millió forint értékű támogatásra - közölte a programot létrehozó Mészáros Csoport csütörtökön az MTI-vel.
2024. 01. 26. 08:00
Megosztás:

Web3 alkalmazások robbanásszerű növekedési potenciálja 2024-ben: Near Protocol (NEAR) és Arbitrum (ARB) vezetésével; a Pullix (PLX) hibrid kereskedési platform indítását tervezi

A 2024-es év lehet a Web3 alkalmazások éve a Near Protocol (NEAR) és az Arbitrum (ARB) érmék növekvő potenciálja miatt. Míg az Arbitrum árfolyama az elmúlt hónapban több mint 60%-kal emelkedett, addig a Near Protocol csak kisebb, 5%-os növekedést mutatott, de látszanak az egyre nagyobb rali jelei. Közben a Pullix (PLX) fejlesztése azon az úton halad, hogy bemutasson egy hibrid kereskedési platformot, amely átalakítja azt, ahogyan az emberek a blokkláncokon kereskednek. A kriptoszakértők a PLX érmét az egyik legjobb kriptovalutának választották a 2024-es évben történő befektetés szempontjából.
2024. 01. 26. 07:32
Megosztás:

Európában az agrár-élelmiszeriparnak hosszútávú célokra van szükség

Az agrár-élelmiszeriparnak Európában hosszú távú perspektívára, kiszámítható fejlődésre van szüksége, ezért az Európai Unió stratégiai párbeszédet indít a mezőgazdaság jövőjéről - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön egy brüsszeli konferencián.
2024. 01. 26. 07:30
Megosztás:

Bíróság előtt küzdenek jogdíjaik értékének megőrzéséért a művészek

Öt művészeket és kiadókat tömörítő közös jogkezelő egyesület közel negyven perben támadja meg bíróságon az igazságügyi miniszter határozatait, amelyekkel az összes jogdíjra nézve elutasította a 2024-es inflációs értékkövetést. A kérelem szerint a jogkezelők mind eljárási, mind tartalmi szempontból megfelelően előkészített díjszabásokat nyújtottak be, azok miniszteri elutasítása jogsérelmet okoz.
2024. 01. 26. 07:00
Megosztás:

Rekordnagyságú árbevétellel zárta az évet az LG

Közzétette 2023-as pénzügyi eredményeit az LG Electronics (LG): a dél-koreai vállalat 84,2 ezer milliárd von (63,7 milliárd dollár) konszolidált árbevételről és 3,55 ezer milliárd von (1,32 milliárd dollár) üzemi nyereségről számolt be. Ezzel immár három egymást követő évben döntött új rekordot a társaság éves árbevétele.
2024. 01. 26. 06:30
Megosztás:

Biztonsági figyelmeztetést küld az Erste

Honlapján, közösségi oldalain, George Appban és George Weben, valamint ügyfeleinek küldött külön körlevélben hívja fel a figyelmet a banki adatok védelmére és egy, az elmúlt időszakban megszaporodó csalástípusra az Erste. A csalók egy külön program telepítésére kérik áldozataikat, akik így maguk adnak hozzáférést a saját mobiltelefonjukhoz, számítógépükhöz. A bűnözők a szoftverrel átveszik az irányítást a készülékek felett, és lenullázzák a bankszámlákat. Az Erste a tájékoztatóban azt is összeszedte, mit tehetnek az ügyfelek, hogy pénzük továbbra is biztonságban legyen.
2024. 01. 26. 06:00
Megosztás:

A vártnál nagyobbat nőtt az USA GDP-je

Az amerikai gazdaság évesített 3,3%-kal bővült 2023 utolsó negyedévében, ami jelentősen felülmúlja a 2%-os piaci várakozást, bár lassulást jelent a harmadik negyedévben mért 4,9%-os növekedés után.
2024. 01. 26. 05:30
Megosztás:

Változás jön a vállalati hiteleknél - átvilágítják a bankok a cégeket a fenntarthatósági kockázatok miatt

Az idei évtől alapvető változások léptek életbe a fenntarthatósággal, vagyis ESG-vel kapcsolatos vállalati kötelezettségek területén, ami valamilyen módon minden hazai társaságot érinteni fog. Míg a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettség a nagyvállalatok jelentős része számára ismert, a beszállítóikra vonatkozó fenntarthatósági átvilágítás sokuknál új feladatként jelenik meg, és a hitelt igénylő társaságokat hamarosan hasonló eljárásnak vetik majd alá a bankok is. Mindemellett az EU kiberbiztonsági irányelveinek átültetését célzó új jogszabály is már az idei évben kötelezettségeket ró számos hazai cégre. A követelményeknek való nem megfelelés súlyos következményeket vonhat maga után, de a Grant Thornton nemzetközi üzleti- és adótanácsadó cég szerint a vállalatoknak ettől függetlenül is érdemes teljesíteniük a kötelezettségeket, mivel ez versenyelőnyt biztosíthat számukra.
2024. 01. 26. 05:00
Megosztás:

Megszólalt a Magyar Nemzeti Bank az S&P véleménye kapcsán

Megszólalt az MNB és felhívta a figyelmet, hogy az S&P Global Ratings-nek sem tetszik a terv, hogy a bankközi kamatlábak helyett a diszkontkincstárjegyek hozamai szolgáljanak referencia értékül a változó kamatozású hitelek referencia kamatlábaként, s ezzel egy esteleges hitelminősítési változtatást kockáztat az ország.
2024. 01. 26. 04:30
Megosztás:

Túl erős a konkurencia, visszaeshet a Tesla növekedése

Az elektromos autógyártó negyedik negyedévben elért 25,17 milliárd dolláros bevétele éves szinten mindössze 3%-os növekedést jelent, és elmaradt a várt 25,87 milliárdtól.
2024. 01. 26. 03:00
Megosztás:

Ha nyerni akarsz az ötös lottón, akkor a 3-as számra figyelj!

Cikkünkben bemutatjuk, hogy melyek voltak az Ötöslottó halmozódásának eddigi legszerencsésebb számai, érdemes lehet figyelni rájuk. Összesen közel hétmilliárd forint a tét a lottón a mostani hétvégén.
2024. 01. 26. 02:00
Megosztás:

Te is 40 fokon szoktad mosni a ruhákat? Akkor jó nagy hülyeséget csinálsz!

40 celsius fokos vízben mossa a ruhákat Ön is, mint általában a magyar háziasszonyok (háziurak) többsége? Akkor most meglepő dolgot fogunk mutatni Önnek. Cikkünkben szakértő segítségével bemutatjuk, hogy miért hibás döntés ez és hogyan tudunk jelentős villamos energiát megspórolni, ha megfelelő hőfokon mossuk a ruhákat, törölközőket vagy épp az ágyneműt. A legnagyobb csattanó a cikk végén lesz (érdemes végigolvasni, 2 perc olvasási időt igényel).
2024. 01. 26. 01:00
Megosztás:

Újra felszállhatnak a Boeing gépei, de a gyártást nem növelhetik

Az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala (FAA) megtiltotta a Boeing számára a 737 MAX gyártásának bővítését a gépeket érintő biztonsági problémák miatt, de a MAX 9-es típus az ellenőrzéseket követően visszatérhet a forgalomba.
2024. 01. 26. 00:30
Megosztás:

Ismét rivaldafényben a mémkriptók

Egyre több jel utal arra, hogy megint sokat erősödhetnek a mémtokenek, miután két teljes héten keresztül a medvék irányították az eseményeket. Úgy látszik a befektetők számára a BONK továbbra is ideális befektetés, hiszen a SOL altcoin az előző 24 órában közel 10 százalékot erősödött.
2024. 01. 26. 00:01
Megosztás:

A kormány számára fontos a hagyományos vidéki élet védelme

A műhús betiltásáról és a hagyományos vidéki értékek megvédéséről is egyeztetett hivatalában Nagy István agrárminiszter Ettore Prandinivel, a Coldiretti olasz termelői szervezet elnökével, csütörtökön - közölte az Agrárminisztérium csütörtökön az MTI-vel.
2024. 01. 25. 23:30
Megosztás:

Összetett program készült a Dél-Dunántúl fejlesztésére

Komplex fejlesztési modellprogram mentén valósulhat meg az országos átlagtól gazdasági fejlettségben jelentősebb elmaradást mutató dél-dunántúli nagytérség fejlesztése - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) területfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Pécsen.
2024. 01. 25. 23:00
Megosztás:

Tavaly több mint hatmillióan utaztak Szlovéniába

Tavaly 6,2 millió turista látogatott Szlovéniába és 16,1 millió vendégéjszakát töltöttek el, a vendégek száma 5,5 százalékkal, a vendégéjszakáké 3,5 százalékkal volt több az előző évinél, ami új rekordot jelent - közölte csütörtökön az ország statisztikai hivatala, hozzátéve, hogy az eddigi legjobb évhez, 2019-hez képest 4 százalékkal nőtt a belföldi és 2 százalékkal a külföldi vendégek száma.
2024. 01. 25. 22:30
Megosztás: