Hogyan válasszunk téli munkaruhát?

Akárcsak a télikabátunknak, a téli munkaruhának is sokkal több funkciót kell ellátnia, így alapos körültekintést igényel a kiválasztásuk. Ezt elősegítendő a mai cikkünkben hoztunk néhány praktikus tanácsot.

Hogyan válasszunk téli munkaruhát?

A munkaruha anyaga és típusa

Könnyű fizikai munka esetén elég a kényelmesebb pamut vagy kevertszálas téli munkaruha. Amennyiben viszont a munkavégzés közben mechatronikai igénybevételre is lehet számítani, akkor érdemes az erős, tartós, vastag szálú pamutból készült darabokat preferálni.

De nem hagyhatjuk figyelmen kívül a választásnál azt sem, hogy a téli időjárás eléggé szeszélyes. Ezért is kiemelten fontos, hogy a munkaruha anyaga vízálló legyen. Továbbá biztos, ami biztos, érdemes a vásárlásnál a szél elleni védelemre is gondolni. 

Ami pedig a hővédelmet illeti, leginkább azt kell eldöntenünk, hogy mennyire van rá szükség, mennyire legyen tartós, és milyen mozgást igényel a munkavégzés. A bélelt pulóverek a mozgást illetően sokkal nagyobb szabadságot adnak, mint a kabátok, de kevésbé védenek a hideg ellen, ami kellemetlen tud lenni, ha egész nap kint dolgozunk.

Beszéljünk kicsit a munkavédelmi cipőről is!

A munkacipő szintén fontos elemét képezi a téli munkaruházatnak, mivel nélküle a lábunk ki van téve a sérülésveszélynek. Ami a színét és az anyagát illeti, ezeket a tényezőket leginkább a munkakörülményeink határozzák meg. 

Az élelmiszeriparban például egyes területeken előírás a fehér színű védőcipő vagy védőbakancs viselése. Az olajos szennyeződésekkel teli környezetben viszont a feketét preferálják, mivel azon semmi sem hagy foltot. 

A nedves, vegyszeres környezetbe pedig a színbőr védőcipő javasolt, bár jóval kényelmetlenebb, mint a textilből készült változat, ráadásul megfelelő légzést sem biztosít a lábak számára.

Munkavédelmi szakember véleményének kikérése

A munkahelyünkön egy munkavédelmi szakember határozza meg a munkavédelmi cipővel szemben támasztott előírásokat, így ha szeretnénk biztosra menni a választás során, mindenképpen érdemes előbb őt megkérdezni, hogy milyen minősítésű cipőt vagy bakancsot kell vásárolnunk.

Abban az esetben pedig, ha kiválasztottuk a kívánt védőcipőt, mindenképpen ellenőrizzük le alaposan a mérettáblázatot, hisz a különböző gyártók termékei más-más országokban készülnek az ottani normák szerint! 

Biztos, ami biztos, ne a cipőméretünkből induljunk ki, hanem mérjük inkább le a lábainkat, és ezek alapján az értékek alapján fésüljük át a táblázatokat!

Reméljük, hogy ez a kis útmutató hasznosnak bizonyul majd, és mindannyiunk számára segíteni fog a tökéletes téli munkaruházat összeállításában. Abban az esetben, ha netalántán mégis maradtak volna kérdéseink, forduljunk nyugodtan a Mrmunkaruha csapatához, akik készséggel válaszolnak majd nekünk, és ha szeretnénk, akkor tanácsot is adnak a választást illetően!

Csökkent a betöltésre váró állások száma

Négy vármegye kivételével az ország valamennyi területén alacsonyabb a betöltésre váró állások száma idén az első negyedévben, mint egy évvel korábban - közölte a Profession.hu csütörtökön az MTI-vel.
2024. 04. 18. 20:00
Megosztás:

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon, az euró és a svájci frank ellenében 0,4 százalékkal, a dollárral szemben 0,6 százalékkal.
2024. 04. 18. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Pozitív kezdés és némi ingadozás után indexemelkedéssel fejezték be a csütörtöki kereskedést a vezető európai értékpapírpiacok.
2024. 04. 18. 19:00
Megosztás:

Alulteljesítő volt ma a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 441,01 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 65 674,41 ponton zárt csütörtökön.
2024. 04. 18. 18:30
Megosztás:

Milliárdok sorsa dőlhet el az 1%-ok felajánlása által

Legtöbben személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják, a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 18. 18:00
Megosztás:

A segédmotoros kerékpárra is kell ám kötelezőt kötni!

A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítási kötelezettség nem csupán a rendszámmal ellátott járművekre, hanem minden olyan segédmotoros kerékpárra is kiterjed, amely részt vesz a közúti forgalomban - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 18. 17:30
Megosztás:

Márciusban csökkent az eladott új autók száma az Európai Unióban

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.
2024. 04. 18. 17:00
Megosztás:

Felújítják a Hotel Silvanust

Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a visegrádi Silvanus Hotelnek a legfelső szintje és tetőszerkezete, a jelentős tűzkárt szenvedett, több mint 100 embert foglalkoztató, 4 csillagos szálloda helyreállítása elkezdődött, amelyhez a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 60 millió forinttal járul hozzá.
2024. 04. 18. 16:30
Megosztás:

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó a gazdasági versenyképességgel a középpontban

Megkezdődött szerda este az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben, az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről.
2024. 04. 18. 16:00
Megosztás:

Kiderült, mennyire produktívak a magyar cégek

A hibrid munkavégzésre hosszabb távon is fel kell készülnünk: a magyar szellemi munkát végzők több mint egyharmada legalább egy-két napot otthonról dolgozik – ez is kiderül Magyarország első országos reprezentatív produktivitás-kutatásából.
2024. 04. 18. 15:30
Megosztás:

Fejlesztés ment végbe a Gyep-Mester Kft.-nél

Csaknem 180 millió forintból fejlesztett a parkfenntartással és kertépítéssel foglalkozó Gyep-Mester Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 15:00
Megosztás:

A csok plusz nagyot lendített az ingatlanpiacon az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
2024. 04. 18. 14:30
Megosztás:

Nő a Közép- és Dél-Amerikából érkező cseppfolyósított földgáz szerepe

A Közép- és Dél-Amerikából érkező cseppfolyósított földgáz (LNG) egyre nagyobb szerepet fog játszani az Európai Unió ellátásában, s ebben Trinidad és Tobago kulcsszereplő lesz. Az együttműködés alapjait már lerakták, a végrehajtás megkezdése pedig a magyar elnökség idejére fog esni - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a szigetország fővárosában, Port of Spainben.
2024. 04. 18. 14:00
Megosztás:

Nagyobb beruházást tervez a BioTechUSA

Idén ötmilliárd forint vagy azt meghaladó összegű beruházással számol a tisztán magyar tulajdonú BioTechUSA cégcsoport, amely 2023-ban több mint kilencvenmilliárd forint árbevételt ért el.
2024. 04. 18. 13:30
Megosztás:

Élénkül idehaza a gasztroturizmus

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.
2024. 04. 18. 13:00
Megosztás:

Megújul az Egert Szilvásváraddal összekötő út

Szeptember 4-8. között Szilvásvárad ad otthont a négyesfogathajtó világbajnokságnak, amelyhez kapcsolódóan megújul az Egert Szilvásváraddal összekötő út - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 12:30
Megosztás:

Újabb támogatást kapott az MVM Mobiliti

Csaknem 1,2 milliárd forint támogatást kapott elektromos töltők telepítéséhez az MVM Mobiliti Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 12:00
Megosztás:

Ma rendezik meg a Logisztika Napját

Ma rendezik a hazai ellátási lánc szakma egyik legnagyobb, országos eseménysorozatát, a Logisztika Napját - tájékoztatta az MTI-t a a szervező Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).
2024. 04. 18. 11:30
Megosztás:

Fejlesztések kezdődnek Martfűn

Komplex fejlesztés kezdődik Martfűn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán elnyert 363 millió forint támogatásból - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város önkormányzata az MTI-vel.
2024. 04. 18. 11:00
Megosztás:

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 18. 10:30
Megosztás: