Idén és jövőre is bővülhet a magyar gazdaság

Idén 1,8-2,2 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság, jövőre pedig a 3,5 százalékos növekedés mindenképpen elérhető - mondta a pénzügyminiszter szerdán a TV2 Mokka című műsorában.

Idén és jövőre is bővülhet a magyar gazdaság

Varga Mihály szerint "jó hír" európai összevetésben az éves növekedés, Portugáliát és Spanyolországot leszámítva mindenkit megelőzött Magyarország a második negyedéves növekedési adatok alapján.

Hozzátette: az orosz-ukrán háború még mindig rányomja a bélyegét az európai gazdaságokra, ahogy a versenyképességi problémák és a magas energiaárak is hatással vannak rájuk. A német gazdaság gyengélkedése a magyar gazdaságot is lehúzza, a német modell jelentős kihívásokkal küzd, válságban van  - jegyezte meg. Remélhetőleg a következő félév már arról fog szólni Németországban is, hogy nulla fölé kerül a gazdaság növekedése, és ez "meg tudja húzni" Európát is.

A jövőt illetően a tárcavezető optimista, mert minden nemzetközi felmérés  jelentős növekedést jósol a magyar gazdaságnak. Az év második felében bővülni fog a gazdaság, ugyanakkor meghatározó lesz, hogy mi történik Amerikában.

Varga Mihály közölte: 3,5 százalékos növekedés 2025-ben mindenképpen elérhető, idén 1,8-2-2 százalékos növekedés reális. A növekedést támogatja a reálbérek emelkedése, amely 9 hónapja tart, emellett bővül a fogyasztás is. "Javuló optimizmust lehet feltételezni", stabilak a növekedési kilátások - fejtette ki.

A hitelminősítőktől május-júniusban befektetésre ajánlott kategóriát kapott Magyarország, a júniusi kormányzati intézkedések segítik a pozitív értékelések fenntartását ősszel is - mondta Varga Mihály.

A 3 legjobb kriptovaluta, amelyekbe érdemes befektetni a BTC visszapattanása után: TRON (TRX), Cardano (ADA) és IntelMarkets (INTL)

Az elmúlt hetek piaci vérfürdőt hoztak, mivel a Bitcoin (BTC) nehezen tartja meg lendületét. A visszapattanás azonban már látható a horizonton, és egy potenciális ugrás 100 000 dollár fölé. A három legjobb altcoin, amelyekbe érdemes befektetni a legnagyobb nyereség érdekében: TRON (TRX), Cardano (ADA) és IntelMarkets (INTL).
2024. 09. 09. 03:00
Megosztás:

Magas vérnyomása van? Csak hiszi! Másképp kell számolni a tudomány szerint!

Az Európai Kardiológiai Társaság által kiadott frissített magasvérnyomás-betegséggel kapcsolatos iránymutatások jelentős változásokat tartalmaz - olvashatjuk az Orvostovábbképző Szemle Online kiadásában (https://otszonline.hu/).
2024. 09. 09. 02:00
Megosztás:

Így fog kinézni a megújult magyar felsőoktatás

Versenyképesség, identitásőrzés és erősítő közösségépítés; ezek azok az elvek, amelyek köré szervezik a megújult magyar felsőoktatást a Kárpát-medencében - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára vasárnap a Debreceni Egyetem (DE) tanévnyitó ünnepségén.
2024. 09. 09. 01:00
Megosztás:

Honnan tudja egy fogadóiroda hamarabb egy meccs eredményét, mint az élő TV közvetítés?

Hogyan lehet az, hogy egy élő sportmérkőzés (pl. tenisz meccs, focimeccs stb.) televízíós (élő) közvetítése kb. 15-20 másodperces késésben van egy fogadóiroda online oldalán lévő eredményhez képest? Mi okozza ezt a jelentős eltérést? Honnan van az online sportfogadás oldalnak ennyivel frissebb (élő) adata?
2024. 09. 09. 00:30
Megosztás:

A Pepe Unchained ICO-ja elérte a 12 millió dollárt, most a legjobb beszállni?

A kriptovaluta árak nemrégi zuhanásának dacára a nagybefektetők, azaz más néven a kriptobálnak igen nagy előszeretettel vásárolnak érméket kedvezményes áron.
2024. 09. 09. 00:01
Megosztás:

Az agrártárca kiemelten segíti az erdőtüzek utáni helyreállítást

Az agrártárca kiemelten segíti az erdőtüzek utáni helyreállítást; 10 milliárd forint keretösszegű helyreállítási pályázat segíti azokat a gazdálkodókat, akiknek erdőtűz, aszály vagy valamilyen biológiai károsító pusztította el az erdőállományát - mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint vasárnap a Vas vármegyei Csöngén, ahol negyedik napja több százan dolgoznak az idei év legnagyobb szabadtéri tűzesetének eloltásán.
2024. 09. 08. 23:00
Megosztás:

15 fokos lehűléssel, lecsap az ősz a jövő héten Magyarországon

Esővel, széllel és lehűléssel kezdődik a jövő hét, majd szerdán már ismét sok napsütés várható. A hét második felében kiadós esőre kell számítani, sokfelé lesz erős a szél és a legmelegebb órákban is mindössze 20 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024. 09. 08. 22:00
Megosztás:

Magyarország a díszvendége az egyik leghíresebb kínai gazdasági vásárnak

Hsziamen városában tartják a napokban Kína egyik legnagyobb és leghíresebb nemzetközi gazdasági vásárát, amelyen Magyarország díszvendégként vesz részt, miután Hszi Csin-ping kínai elnök budapesti látogatásán személyesen kérte fel erre hazánkat - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára megnyitó beszédében a helyszínen vasárnap a tárca tájékoztatása szerint.
2024. 09. 08. 21:00
Megosztás:

Itt a kivétel! Ebben az esetben maradhat a gyereknél a telefon az iskolában

Az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermekek az igazgatók döntése alapján az iskolában is maguknál tarthatják a mobiltelefont - írta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
2024. 09. 08. 20:00
Megosztás:

Ezek a legnépszerűbb luxusautók

A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy a tehetősebb magyarok milyen használt autókat keresnek 30 millió forintos vételár felett. A telefonos érdeklődések száma szerint összeállított toplistát teljes egészében német prémiummárkák uralják, megközelítőleg 39 és 60 millió forint közötti átlagárakkal.
2024. 09. 08. 18:00
Megosztás:

Erste részvényprogram: idén is kifizetődő a lojalitás

Közel 300 millió forint extra juttatásban részesültek idén az Erste magyarországi munkavállalói, miután az osztrák pénzintézet részvényenként 2,70 eurós osztalék kifizetéséről döntött a közgyűlésén. A bank 2022-ben indult munkavállalói részvényprogramjában a magyar Erste munkatársainak közel 80 százaléka vett részt, az érintettek idén már harmadik éve kapnak fejenként 350 euró értékben Erste-részvényeket. A juttatás mellett további kedvezményes részvényvásárlásra is van lehetőség, amellyel az idei programban részt vevők 40 százaléka élt.
2024. 09. 08. 17:00
Megosztás:

Dogecoin (DOGE) bennfentes tippek: Dogecoin árelőrejelzés 1 dollárra, és egy új DOG kihívó 0,003 dolláros áron, amely forradalmasítja a Doge témájú mémérméket

Ahogy a kriptovilág izgatottan várja a közelgő bikapiacot és az altcoin szezont, a piac egyelőre nyugodt állapotban van. Az altcoinok, amelyek még mindig mérsékelt értékeken forognak, bármikor robbanásszerű növekedésre készen állnak. A számos versenyző közül a Dogecoin (DOGE) továbbra is vonzza a figyelmet, mivel előrejelzések szerint elérheti az 1 dolláros szintet.
2024. 09. 08. 16:00
Megosztás:

Kockázatmentes kripto ősz? Valóban létezik? A Binance legjobb elemzői megneveztek 3 tokent, amelyek 500%-os növekedést biztosítanak

Ahogy a kriptopiac új szezonba lép, egyre többen beszélnek a „kockázatmentes” nyereségekről, amelyek felkeltik az érdeklődést. A Binance elemzői három ígéretes tokent emeltek ki, amelyek akár lenyűgöző, 500%-os növekedést is hozhatnak. Ez a cikk részletesen bemutatja ezeket a potenciális sztárprojektjeiket, és megvizsgálja, mennyire reálisak ezek az optimista előrejelzések. Maradjon velünk, hogy megtudja, mely érmék állhatnak egy rendkívüli fellendülés küszöbén.
2024. 09. 08. 15:00
Megosztás:

A befektetők versenyt futnak a CYBRO előértékesítésért, ahogy közeledik a 2 millió dolláros mérföldkő és az 1200%-os megtérülés ígérete

A CYBRO előértékesítése egyre nagyobb lendületet vesz, és gyorsan közeledik a 2 millió dolláros mérföldkőhöz, amit a BlastUP közösség növekvő érdeklődése hajt.
2024. 09. 08. 14:00
Megosztás:

Szombaton is rekordmeleg volt a fővárosban

Szombat hajnalban is rekordmeleg volt a fővárosban - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.
2024. 09. 08. 13:00
Megosztás:

Még sosem látott leletanyagra bukkantak a kutatók Magyarországon

Magyarországon korábban még sosem feltárt, a középkori török elit körében használatos aranyozott evőeszközök is előkerültek az I. Szulejmán szultán szigetvári, turbéki mauzóleuma körül az idén nyáron újraindult terepi kutatások során - jelentették be szombaton a szigetvári várban.
2024. 09. 08. 12:00
Megosztás:

A nőknek önkéntes alapú lenne a sorkatonai szolgálat Szerbiában

A férfiak számára 75 napos kötelező sorkatonai szolgálatot vezetnének be Szerbiában, míg a nők önként jelentkezhetnének a kiképzésre - közölte Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök.
2024. 09. 08. 11:00
Megosztás:

Hétfőn kell megsemmisíteni a szavazólapokat

Hétfőn meg kell semmisíteni a választási irodákban a júniusi európai parlamenti (EP-), önkormányzati és nemzetiségi választás ajánlóíveit, a szavazólapokat és az egyéb választási iratokat a jegyzőkönyvek kivételével; utóbbiakat a Magyar Nemzeti Levéltárban őrzik tovább.
2024. 09. 08. 10:00
Megosztás:

Növelné a forgalmát a magyar piacon egy erdélyi húsüzem

Újfajta húskészítményekből álló e-mentes termékcsaláddal növelné forgalmát a magyarországi piacon a sepsiszentgyörgyi Bertis csoport - közölte a cég az MTI-vel.
2024. 09. 08. 09:15
Megosztás:

Az európai átlag fölött van a magyar gyermekvállalás

Az uniós átlag fölé került a magyar termékenységi mutató, mert a magyar emberek családszeretők, és sokan szeretnének gyermeket vállalni - mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton a Pest vármegyei Kosdon. Koncz Zsófia családokért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a kormány a családtámogatások bővítésén dolgozik.
2024. 09. 08. 08:05
Megosztás: