Ismét az infláció miatt izgulhatnak a befektetők

Ezen a héten viszonylag kevés gazdasági adat érkezik az egyesült Államokból. A piac már a személyi fogyasztási kiadások (PCE) árindexének májusi adatait várja, amit pénteken tőzsdenyitás előtt tesznek közzé.

Ismét az infláció miatt izgulhatnak a befektetők

A PCE árindex a Fed által preferált inflációs mutató, kiemelt szerepet játszik a kamatdöntések során.

Az elemzők arra számítanak, hogy az éves mutató 2,7%-ról 2,6%-ra mérséklődött, a PCE maginfláció pedig 2,8%-ról szintén 2,6%-ra csökkent az előző hónapban. Az elmúlt hetekben a fogyasztói árindex (CPI) és a termelői árindex (PPI) is a defláció felerősödését jelezte, így a pénteki adatok is pozitív hírrel szolgálhatnak a befektetőknek, mivel a csökkenő árnyomás korábbi kamatcsökkentésre ösztönözheti az amerikai jegybankot.

A pénteki inflációs adat előtt a következő napokban több amerikai nagyvállalat is közzéteszi negyedéves jelentését. Kedden zárás után jelent a FedEx, szerdán a Micron, csütörtökön pedig a Nike. (forrás: ERSTE)

Októberi legjobb kriptoválasztásai: NEAR, FET, SUI és MTAUR, amelyek megduplázhatják a tőkédet

A legfrissebb <a href="https://profitline.hu/kriptovalutak"_blank">kriptopiaci hírek</a> szerint a piac tele van izgalommal, különösen olyan coinok esetében, mint a Near Protocol (NEAR), az Artificial Superintelligence Alliance (FET) és a Sui (SUI). Ezek a tokenek a gyors növekedésük miatt kapnak egyre több figyelmet. Eközben egy új előértékesítés kavarja fel a piacot robbanásszerű potenciáljával.
2024. 09. 25. 17:00
Megosztás:

Új Railjet vonatok közlekedhetnek Bécs felé

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV és a MÁV-START az Osztrák Szövetségi Vasúttal (ÖBB) a közlekedési kapcsolatok javításáról kedden a berlini InnoTrans 2024 Nemzetközi közlekedési szakkiállításon. A megállapodás a személy- és áruszállítási szolgáltatások színvonalának emelésére, és a műszaki területeken történő együttműködésre egyaránt kiterjed - közölte a MÁV az MTI-vel kedden.
2024. 09. 25. 16:30
Megosztás:

Kiugró érdeklődés a hibrid autók iránt

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben lefedő Használtautó.hu adatai szerint 1 év alatt csaknem megduplázódott a hibrid autókkal kapcsolatos érdeklődések száma. A portál autópiaci szakértője szerint ennek a jelenségnek legfőbb oka az erősödő árversenyből fakadó átlagárcsökkenés lehet.
2024. 09. 25. 16:00
Megosztás:

Szignifikáns növekedést hozott 2024 első féléve a VERTIKAL Group számára

Közzétette a 2024 első félévére vonatkozó jelentését a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán jegyzett VERTIKAL Group Nyrt., amelynek alapján a társaság szignifikáns növekedést ért el: míg az árbevétel 314, az EBITDA 76, az adózás előtti eredmény 93 százalékkal emelkedett 2023 első félévéhez képest. A növekedés elsősorban a hulladékgazdálkodási koncessziós rendszer 2023. július 1-i indulására vezethető vissza, amelyben a társaság a koncesszor MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. kiemelt partnereként vesz részt. A jelentésben egyúttal egy stratégiai kitekintés is helyett kapott, amelynek keretében a társaság megerősítette a 2028-ig kiterjedően meghatározott célszámait.
2024. 09. 25. 15:30
Megosztás:

A jövő év első felében fokozatos kamatcsökkentések várhatók

Klaas Knot, az Európai Központi Bank kormányzótanácsának tagja szerint a jövő év első felében fokozatos kamatcsökkentések várhatók.
2024. 09. 25. 15:00
Megosztás:

Baljós jelet küldött az USA gazdasága

A richmondi Fed feldolgozóipari indexe szeptemberben -21-re csökkent az augusztusi -19-ről, miközben a piac enyhe javulásra számított. A friss adat a gyári tevékenység legnagyobb mértékű visszaesését jelzi 2020 májusa óta.
2024. 09. 25. 14:30
Megosztás:

Új történelmi csúcson a Dow és az S&P 500, a kínai gazdasági élénkítés híre lendületet adott a részvénypiacoknak a tengerentúlon is

Mérsékelt emelkedést követően újabb történelmi csúcson zárt a Dow és az S&P500, a kínai gazdasági stimulus híre megmozgatta az ipari fémek árait, magukkal húzva az alapanyagszektor részvényeit.
2024. 09. 25. 14:00
Megosztás:

A vártnál gyengébb európai és amerikai hangulatindexek nyomán erősödő kamatcsökkentési várakozások

Bár tegnap reggel a kínai jegybank további gazdaságélénkítő lépéseket (többek között kamat- és kötelező tartalékráta-csökkentést) jelentett be az 5%-os növekedési cél elérése érdekében, ennek pozitív hatása is csak részben tudta ellensúlyozni az európai gazdasági kilátásokkal kapcsolatos erős aggodalmakat.
2024. 09. 25. 13:30
Megosztás:

5 ok, amiért a DOGE és Pepe befektetők a következő mémcoin Jackpot-ra figyelnek!

A kripto történetében számos példa van arra, amikor emberek a kevéssé ismert mémérmékre, mint a DOGE és a PEPE, rakták a pénzüket, mielőtt azok elérték volna azt a kritikus tömeget, ami vagyonokat teremtett. Ez a történet 2024-ben sem változott, a kockáztatók pedig továbbra is a következő mémérmét keresik, amelynek az értéke az egekbe szökhet.
2024. 09. 25. 13:00
Megosztás:

Több mint 200 program a Kutatók Éjszakáján az Óbudai Egyetemen

Kétszáznál is több programmal: robotbemutatókkal, autós szimulátorral, izgalmas kísérletekkel, interaktív játékokkal, inspiráló előadásokkal, mesterségesintelligencia-bemutatókkal készül az Óbudai Egyetem, minden korosztály számára az intézmény hét karán, kutató- és képzési központjában Budapesten, Székesfehérváron és Salgótarjánban.
2024. 09. 25. 12:30
Megosztás:

A Shiba Inu és a PEPE 10%-ot emelkedett, de ez az előértékesítési token 2025 elejére 3 000%-os rallyra készül

A kriptopiac teljes felépülés jeleit mutatja, és olyan tokenek, mint a Shiba Inu és a PEPE jelentős árnövekedést értek el. Az elemzők ezt egy várható altcoin hullámnak tulajdonítják, amely szerintük hamarabb bekövetkezhet, mint gondolták.
2024. 09. 25. 12:00
Megosztás:

Arbitrum, Cardano, és ez az új Ethereum token a következő kriptóérmék, amelyek a bikapiac felé robbannak

Ahogy a kriptopénzpiac a következő nagy fellendülését várja, az Arbitrum (ARB), a Cardano (ADA) és egy frissen kibocsátott Ethereum token emelkedik ki, mint a robbanásszerű növekedésre esélyes vezető versenyzők.
2024. 09. 25. 11:30
Megosztás:

Bankfiók helyett egyre többen ATM-eknél fizetik be a készpénzt

Rekordot döntött az ATM-es készpénzbefizetések száma 2024 második negyedévében Magyarországon. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adatai[1] szerint majdnem kétszer annyi befizetés történt a bankautomatáknál, mint a pénztárakban. Újra dinamikusan nőtt az ATM-ek száma is – utoljára öt éve, a koronavírus-járvány előtt volt ennyi bankautomata Magyarországon. Az OTP Bank szakértője szerint egyre többen szeretik használni az ATM-ek kényelmi funkcióit is
2024. 09. 25. 11:00
Megosztás:

Áttöri a Bitcoin a 70 000 dollárt? Elemzők felfedik a 4. negyedéves profit-tippjeiket – Ne maradj le!

Most, hogy gyorsan közeledik az év negyedik negyedéve, a befektetők a legjobb kriptovalutát keresik, amit 2024-ben érdemes megvásárolni. A Bitcoin (BTC) nemrég átlépte a 60 000 dolláros határt, ami felveti a kérdést, vajon elérheti-e a 70 000 dollárt. Ezzel egyidőben a másik nagy kriptovaluta, az Ethereum, egy új frissítést fog bevezetni.
2024. 09. 25. 10:30
Megosztás:

Miért váltanak át az Ethereum tulajdonosok Binance Coinra (BNB) és Cutoshira (CUTO)

A korai Ethereum-befektetők hatalmas nyereséget értek el, amikor a kriptovaluta 2021 májusában elérte a 4 362 dolláros csúcsot. Azonban sokan elkezdtek átpártolni a Binance Coinhoz (BNB) és a Cutoshihoz (CUTO), mivel egyre kiélezettebbé válik a verseny az 1. rétegű blokkláncok között.
2024. 09. 25. 10:00
Megosztás:

A kedvezőtlen Ifo-index ellenére tovább emelkedtek a nyugat-európai tőzsdeindexek

Kedden jó hangulatban folytatódott a kereskedés a nyugat-európai tőzsdéken, a Stoxx600 0,7%-os pluszban zárt, a DAX 0,8, a CAC40 pedig közel 1,3%-os nyereséget könyvelhetett el, míg a FTSE pénteki záróértéke közelében maradt.
2024. 09. 25. 09:30
Megosztás:

Mire számíthatnak ma a befektetők?

Az ázsiai részvénypiacokon továbbra is jó a hangulat a kínai gazdaság-élénkítő lépések hétfői bejelentését követően, a Shanghai Composite 0,1, a CSI300 0,3%-os pluszt jelez, a Hang Seng 1,2%-os pluszban áll a szerda reggeli zárás előtt.
2024. 09. 25. 09:00
Megosztás:

Az árvíz elviszi az ingatlanárakat is?

Lezárt utak, áramszolgáltatás nélkül maradt települések, a nappaliba is benéző Duna - a 2024-es árvíz elmaradt a 2013-as áradástól, de hetekre megváltoztatta a folyó mentén élők mindennapjait. Hat-e mindez a települések ingatlanpiacára? Hogyan lehet egyáltalán eladni egy ártéri házat? Hálózatunk folyóparti ingatlanokban jártas irodáit kérdeztük.
2024. 09. 25. 08:30
Megosztás:

A befektetők az IntelMarkets (INTL) mellett döntenek, a felhasználhatóságot helyezve előtérbe a Dogecoin (DOGE) és a Pepe (PEPE) körüli felhajtással szemben

Nem titok, hogy a mémcoinok egyszerre szórakoztatóak és ígéretesek. A narratíva az egyik legfelkapottabb téma, de fő kritikájuk még mindig az, ami egyben erősségük is: könnyedségük és kézzelfogható felhasználási esetek hiánya. Mivel a hasznossági tokenek várhatóan a legnagyobb növekedést mutatják ebben a bikapiacban, a befektetők egyre inkább a mémek mögé tekintenek, és olyan altcoinokat keresnek, amelyek valós alkalmazási lehetőségekkel bírnak.
2024. 09. 25. 08:00
Megosztás:

Megjelentek az erdei csótányok, mi a teendő?

Veszélytelenek, betegséget nem terjesztenek a nagyvárosok kertjeiben is megjelent erdei csótányok - közölte a HUN-REN Központ hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 25. 07:30
Megosztás: