Jelen voltunk a Sanghaji AI-konferencián

A Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára a Sanghaji AI-konferencián ismertette Magyarország szakpolitikai célkitűzéseit - közölte a tárca az MTI-vel csütörtökön.

Jelen voltunk a Sanghaji AI-konferencián

Sanghajban tartják a "2024 World AI Conference & High-Level Meeting on Global AI Governance" című konferenciát 2024. július 4-6. között. A Kínai Népköztársaság Tudományos és Technológiai Minisztériumának szervezésében megvalósuló konferencia és nemzetközi találkozó során Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára képviseli Magyarországot - írták.

Magyarország és Kína elkötelezett a technológiai tárgyú párbeszéd és együttműködés fenntartása mellett, többek között a telekommunikáció és az elektromobilitás terén. A konferencia előadásainak középpontjában az innováció állt, emellett a tudomány, a technológia valamint az iparfejlesztés témakörét is kiemelten tárgyalták a résztvevők - közölték.

Az NGM tájékoztatása szerint az államtitkár bemutatta a mesterséges intelligenciával összefüggő magyar szakpolitikai célkitűzéseket, valamint az "AI global governance cooperation" panel keretében ismertette Magyarország álláspontját az emberközpontú mesterséges intelligencia nemzetközi egyeztetés alatt álló harmonizált irányításával kapcsolatban.

Fábián Gergely hangsúlyozta a nemzetközi felelősségvállalás jelentőségét, valamint az együttműködés fontosságát a  szektor fejlődésének elősegítésében és a szabályozás általánosan elfogadott elveinek és módjainak kidolgozásában - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Elkezdődött a főszezon a balatoni hajózásban

A sikeres előszezont követően július első hétvégéjével elkezdődött a hajózási főszezon a Balatonon, emiatt több útvonalon is sűríti járatait a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
2024. 07. 08. 16:00
Megosztás:

Romlott a Sentix euróövezeti befektetői hangulatindexe júliusban

Az elemzők által vártnál lényegesen nagyobb mértékben romlott a Sentix gazdaságkutató intézet hétfőn ismertetett euróövezeti befektetői hangulatindexe júliusra.
2024. 07. 08. 15:30
Megosztás:

A román állami légitársaság a pilóták sztrájkja miatt húsznál is több járatot törölt

Több mint húsz Bukarestből induló, illetve oda érkező járatát törölte hétfőn a román Tarom állami légitársaság, miután minden érintett járatnál a személyzet legalább egy tagja beteget jelentett.
2024. 07. 08. 15:00
Megosztás:

Milliárdokat spórolhat Magyarország egy egészségügyi fejlesztéssel

Világviszonylatban elsőként jöhetne létre a teljeskörű, digitalizált bőrgyógyászati ellátás a teljes egészében magyar fejlesztésű AIP Derm segítségével. A privát szektorban bizonyított szolgáltatás az egész országra kiterjedő, mesterséges intelligencia által vezérelt bőrgyógyászati klinikaként funkcionálna, amely a járóbeteg szakellátás átlagárának harmadáért látná el teljeskörűen a bőrgyógyászati eseteket. A megoldás, amely több országban, több tízezer páciensnél bizonyította már a hatékonyságát, az államnak milliárdokat, az orvosoknak több ezer munkaórát spórolhatna meg.
2024. 07. 08. 14:30
Megosztás:

Emelkedett a Duna House idei jutalékbevétele a második negyedévben

A franchise ingatlanközvetítésben a Duna House hálózata által generált jutalékok összege több mint négymilliárd forintot tett ki idén a második negyedévben, ami éves szinten 32,8 százalékos, az előző negyedévhez képest pedig 2,1 százalékos növekedés - közölte az ingatlan- és pénzügyi közvetítő társaság a második negyedévről rendelkezésre álló előzetes mérőszámok alapján hétfőn az MTI-vel.
2024. 07. 08. 14:00
Megosztás:

Csökkent a német kivitel és a behozatal májusban

Csökkent Németország kivitele és behozatala májusban havi összevetésben, miközben nőtt a külkereskedelmi többlete - derül ki a német statisztikai hivatal honlapjára hétfőn felkerült adatokból.
2024. 07. 08. 13:30
Megosztás:

Megbírságolták a Forrás nyRt.-t

Az MNB tizenötmillió forint piacfelügyeleti bírsággal sújtotta a Forrás nyRt.-t a piaci visszaélésekről szóló uniós rendelet megsértése miatt. A tőzsdei kibocsátó saját értékpapírjai visszavásárlása során hamis, félrevezető jelzéseket adhatott a befektetőknek a Forrás/T és Forrás/OE részvények forgalmát, keresletét és kínálatát, illetve árfolyamát illetően.
2024. 07. 08. 13:00
Megosztás:

Hogyan keress könnyedén napi 1 000 dollárt online: használhatod a MAR bányászatot

A kriptovaluták gyorsan változó világában az egyszerűség és jövedelmezőség kulcsfontosságú. A kezdők számára, akik vonzó lehetőséget keresnek arra, hogy minimális erőfeszítéssel állandó jövedelmet szerezzenek, a felhőbányászat vonzó alternatívát kínálhat.
2024. 07. 08. 12:35
Megosztás:

Elrendelte a Kúria a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálását

Elrendelte a Kúria a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálását.
2024. 07. 08. 12:30
Megosztás:

A versenyképesség és a közösségépítés szellemében újul meg a felsőoktatás

A versenyképesség és az identitást erősítő közösségépítés a magyar felsőoktatás megújításának szervező eleme - mondta a kulturális és innovációs miniszter vasárnap Budapesten, a Semmelweis Egyetem (SE) nyilvános szenátusi ülésén az intézmény gyógyszerészjelöltjeinek avatása alkalmából.
2024. 07. 08. 11:30
Megosztás:

Csúcsot dönthet idén a gabonatermés világszinten

Rekordszintű, 2,854 milliárd tonna lehet a világ gabonatermése az idén - áll az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) legfrissebb, havi előrejelzésében.
2024. 07. 08. 11:00
Megosztás:

Gyengüléssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 07. 08. 10:30
Megosztás:

Jórészt gyengülés az ázsiai tőzsdéken

Döntő részben gyengültek a vezető ázsiai tőzsdék mutatói hétfőn.
2024. 07. 08. 10:00
Megosztás:

Orbán Viktor Kínába érkezett

Folytatódik Orbán Viktor miniszterelnök békemissziója.
2024. 07. 08. 09:30
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 07. 08. 09:00
Megosztás:

Enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés

Iránykereséssel, enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint. A BUX 219,04 pontos, 0,3 százalékos csökkenéssel, 72 132,83 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 08. 08:30
Megosztás:

A Kínával való együttműködés továbbra is hazánk gazdasági növekedésének biztos alapja lesz

A magyar-kínai gazdasági, kereskedelmi és beruházási együttműködés a következő évek során is biztos alapját fogja adni a gazdaság növekedésének - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pekingben.
2024. 07. 08. 08:00
Megosztás:

Az RCO Finance Robo Advisor megmenti a kereskedők portfólióit, ahogy a Bitcoin (BTC) elveszíti a 60.000 dolláros támaszát

A kriptovaluta világában nagy a zűrzavar a Bitcoin folyamatos csökkenése miatt, amely az 60 000 dolláros kritikus támasza alá esett. A vezető kriptovaluta 54 000 dollár alá esett, amely az idei év februárja óta a legalacsonyabb szint, ezzel sok befektetőt veszteségbe sodorva.
2024. 07. 08. 07:30
Megosztás:

OTP bankkártyával díjmentesen vehetsz fel készpénzt több mint 2600 külföldi OTP ATM-ből

Az idei évben a nyaralást tervezők legtöbben Horvátországot célozzák meg, Spanyolországba idén kevesebben terveznek utat az OTP Bank és a Groupama Biztosító megrendelésére készült országos reprezentatív kutatás­* szerint. A hitelintézet ügyfelei nyolc külföldi országban díjmentesen vehetnek fel készpénzt a bankcsoport készpénzautomatáiból. Az akció Albániára, Bulgáriára, Horvátországra, Moldovára, Montenegróra, Szerbiára, Szlovéniára, Ukrajnára terjed ki.
2024. 07. 08. 07:00
Megosztás:

Új alapokra kell helyezni Nagy-Britannia és az EU kapcsolatait

David Lammy brit külügyminiszter szerint új alapokra kell helyezni Nagy-Britannia és az Európai Unió kapcsolatait.
2024. 07. 08. 06:00
Megosztás: