Lépéselőnyben online marketingben

Ne hagyd, hogy a gyorsan változó trendek hektikussá tegyék a marketing tervezésed. Mindig legyen stratégiád, ami mentén tudatosan építkezhetsz. Ez az alapja a további munkáknak. Megfigyelheted, hogy azok a cégek fejlődnek jobban, amelyek céltudatosan tevékenykednek

Lépéselőnyben online marketingben

Kövesd Te is a jó példát! A vállalati stratégia mellett alkosd meg az online marketing terved is. Rengeteg segítő eszköz lesz hozzá a neten, amiket a cégedre is szabhatsz könnyedén. Nem tudod, merre indulj? Például a Prioris oldalán online marketing tippeket is bőven találsz.

Hogyan láss neki?

Első lépésként kezdj egy kutatással, találd meg a célcsoportod! Ez egyfajta piaci elemzés is, hogy lásd, kiket, milyen platformon célozhatsz meg üzeneteiddel. Itt kell, hogy megalkosd a buyer personákat, vagyis azokat a képzeletbeli fogyasztókat, akik a célközönségedhez tartoznak. Ilyenkor perszonalizálod a fiktív személyt: demográfiai, pszichográfiai jellemzők mentén körvonalazod a leendő vásárlód tulajdonságait. Ennek mentén tudod majd a tartalomgyártást is elindítani: mit, milyen felületen, milyen stílusban kommunikálj. 

Ezt kövesse a versenytárs elemzés. Térképezd fel a konkurenseidet ahhoz, hogy igazán hatékony stratégiát alkothass. SWOT-analízissel meg tudod határozni az erősségeiteket, gyengeségeiteket is. Ezt az elemzést végezd el a saját cégeden és a versenytársaidon is. 

Figyeld az online lépéseiket is - úgy mint az árazási stratégiát, a felhasználói élményt fokozó eszközöket, FB hirdetéseiket, a SEO-jukat. Mindezt azért, hogy egy lépéssel mindig előttük tudj járni.

Közösségi médiák és erőforrások

Miután körvonalazódott a célcsoport, elkészült a versenytárselemzés, jöhet a cél definiálása. Ez legyen specifikus, mérhető, elérhető, reális és időben meghatározható (ún. SMART).

Fedezd fel a célközönséged által használt social média platformokat, hogy tudd, hol jelenj meg! Tiktok, Instagram, FB, Youtube vagy inkább Google Ads? Kreatív kampány legyen vagy márkaismertség növelés? Azt válaszd, ami a vállalkozásod profiljához leginkább illeszkedik, és a buyer persona igényeinek legjobban megfelel!

Ha ezzel megvagy, készíts büdzsé tervet! Tudd, hogy milyen keret áll rendelkezésedre, melyik lépésed, milyen költségekkel jár. Figyeld az eredményeket, és mérj mindent - a Prioris weboldalán ehhez is találsz javaslatokat.

Maga a terv

Amikor a fenti lépések mindegyikével elkészültél, neki is láthatsz az online marketing tervnek. Ezt érdemes egy e-calendar-ban összeállítani, konkrét tartalmakkal, időzített akciókkal, kampányelemekkel. Gondold át azt is, hogyan tartod meg jelenlegi vevőidet, és hogyan szerzel újakat. Ennek mentén érdemes a termékpalettát is átalakítani. Persze nem lesz annyira egyszerű, és várhatóan sok időt vesz majd igénybe. De ha a fenti javaslatokat lépésről lépésre követed, egy igazán ütőképes stratégiát alkothatsz.

Családi pótlék: dupla összeg érkezik, mutatjuk az időpontot is!

Az előző évekhez hasonlóan, augusztusban a Magyar Államkincstár két alkalommal is folyósítja a családi pótlékot augusztusban így dupla összeg érkezik a jogosultak számlájára. Mikor érkezik a családi pótlék augusztusban?
2024. 07. 24. 01:00
Megosztás:

Bikás mém érmék technikai elemzései, ez most a legjobb köztük 2024-ben?

Ebben a cikkben a legjobb mém érméket vesszük górcső alá, és megosztjuk a javasolt bikás piaci célokat a következő 6-12 hónapban.
2024. 07. 24. 00:01
Megosztás:

Garzonlakást venni vagy bérelni éri meg jobban Budapesten?

A felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után a bérlés helyett a lakásvásárlás kérdése is előkerül azoknál a családoknál, ahol van elegendő saját erő egy lakáshitel felvételéhez. A dilemma a saját keresettel rendelkező fiatalok esetében is rendszeresen felmerül.
2024. 07. 23. 23:00
Megosztás:

Azt gondolnánk, hogy nő a kockázat a tőzsdéken, de...

Azt gondolnánk, hogy ahogy éleződik az elnökválasztási verseny az utolsó hónapokban, az kihatással van a részvénypiacokra is. Méghozzá a kockázatok növekedésével, csökkenés formájában. Éppen ezért megnéztük, hogy 1960-tól mostanáig hogyan alakult az S&P500 index az elnökválasztások évében, s egy picit meglepődtem.
2024. 07. 23. 22:00
Megosztás:

Stabilizálódást mutat a pénzügyi vezetők előrejelzése: a legtöbben nem terveznek átszervezést

A pénzügyi vezetők (CFO-k) 70%-a nem tervezi átszervezni pénzügyi osztályát a következő két évben - állapítja meg a Deloitte 2024-es közép-európai CFO-felmérésének kiegészítő tanulmánya, amelyben a szakértők a pénzügyi osztályok belső működését és változó szerepeit vizsgálták.
2024. 07. 23. 21:00
Megosztás:

Vasárnapig gyere el, vár a 33. Művészetek Völgye Fesztivál!

Félidőnél jár a Művészetek Völgye Fesztivál, amely idén közel 3000 programmal csábítja a látogatókat Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján 40 különféle helyszín vár mindenkit, művészek, társulatok költöznek be a három település udvaraiba.
2024. 07. 23. 20:30
Megosztás:

Ukrajna felfüggeszti a Lukoil szállításait a Barátság kőolajvezetéken

A magyar sajtó a hétvégén arról írt, hogy Ukrajna felfüggesztette az orosz Lukoiltól származó kőolaj szállítását Magyarország és Szlovákia felé a Barátság kőolajvezetéken.
2024. 07. 23. 20:00
Megosztás:

A Spotifytól hangos a tőzsde

A tőzsdenyitás előtt tette közzé második negyedéves eredményét a Spotify.
2024. 07. 23. 19:30
Megosztás:

A tevetej feldolgozását tanulmányozza egy csádi delegáció Magyarországon

A tevetej kedvező élettani hatásai és különleges összetétele miatt értékes táplálék, a népességgyarapodás miatt világszerte egyre jobban felértékelődik - közölte a mosonmagyaróvári, csaknem egy évtizede e termékkel foglalkozó Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. ügyvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornával.
2024. 07. 23. 19:00
Megosztás:

Az EU vizsgálja két belgiumi atomreaktor üzemidő-hosszabbításának állami támogatását

Az Európai Bizottság vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy összhangban van-e az európai uniós versenyszabályokkal az állami támogatás, amelyet két belgiumi atomreaktor üzemidejének meghosszabbításához nyújtanának - közölte hétfőn az EU brüsszeli végrehajtó testülete.
2024. 07. 23. 18:00
Megosztás:

Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indítottak az amerikai értékpapírpiacok kedden.
2024. 07. 23. 17:00
Megosztás:

A1 besorolást kapott az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját

A Moody's Investor Service stabil kilátások mellett a befektetésre ajánlott sáv felső közép fokozatát jelentő A1 besorolást adott az MBH-csoporthoz tartozó MBH Jelzálogbank Nyrt. jelzáloglevél-kibocsátási programjára.
2024. 07. 23. 16:00
Megosztás:

Megerősítették a Market Építő Zrt. stabil kibocsátói minősítését

A Növekedési Kötvényprogramhoz kapcsolódó éves felülvizsgálat során a Market Építő Zrt. BB-(Stabil) kibocsátói minősítését megerősítette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által megbízott Scope Ratings GmbH. - közölte a Market Építő Zrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) oldalán hétfőn.
2024. 07. 23. 15:00
Megosztás:

Leépít a Leoni Romániában

Az egyik legnagyobb romániai autóipari cég, a Leoni 10 százalékkal csökkenti dolgozói számát besztercei gyárában - írja az economica.net a vállalat közleménye alapján.
2024. 07. 23. 14:00
Megosztás:

Humanoid robotokat használ a jövő évtől a Tesla

Saját gyártmányú humanoid robotokat használ majd a jövő évtől az üzemeiben a Tesla, kezdetben kis számban és belső célokra - jelentette be Elon Musk vezérigazgató hétfőn az X üzenetküldő szolgáltatáson.
2024. 07. 23. 13:00
Megosztás:

Közös kötelesség az erdők fenntartása

Magyarország elkötelezett az érzékeny erdei ökoszisztémák megőrzésében és hosszú távú fenntartásában - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a FAO Erdészeti Bizottságának (COFO) 27. ülésszakán hétfőn Rómában a szaktárca közleménye szerint.
2024. 07. 23. 12:00
Megosztás:

A gyermekek immunrendszerének erősítése a megelőzés szempontjából is fontos

Ha betegség ér el minket, az megviseli a szervezetünket, de akár a lelkiállapotunkat is. Nem is beszélve arról, ha gyermekeinket éri el valamilyen kórság. Ráadásul ez sokba is kerülhet nekünk anyagilag is.
2024. 07. 23. 11:30
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa

Kamatdöntő ülést tart kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.
2024. 07. 23. 11:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak a vezető európai tőzsdék

Vegyesen kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 07. 23. 10:00
Megosztás:

Enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés

Enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.
2024. 07. 23. 09:00
Megosztás: