Megéri újrakötni a biztosítást

A lakásbiztosítási ügyfelek 58 százaléka tervezi majd összehasonlítani a lakásbiztosítási kínálatot a márciusi kampányban - derül ki az Insura.hu biztosításközvetítő több mint 8 ezer ember megkérdezésével lefolytatott kutatásából.

Megéri újrakötni a biztosítást

Az alkuszcég várakozásai szerint a biztosítók között felerősödő verseny hatására 15-20 százalékkal alacsonyabb díj mellett válthatnak szerződést az ügyfelek - ismertette legfrissebb kutatási eredményét a cég pénteken az MTI-vel.

A lakásbiztosítások csaknem 10 százalékát, 300 ezer szerződést is lecserélhetnek az ügyfelek.

Az Insura.hu felmérése azt mutatja, hogy márciusban a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek 55 százaléka az ajánlatok összehasonlítását követően dönt arról, vált-e biztosítást, további 3 százalék mindenképpen váltani szeretne, az összehasonlítás ebben az esetben csupán az új szerződés kiválasztását szolgálja.

A lakásbiztosítási szerződéseket a szükségesnél ritkábban újítják meg: a válaszadók 28 százaléka jelezte azt, hogy lakásbiztosítását 5 évnél is régebben aktualizálta. Ekkora időtávon már jelentős kockázata van annak, hogy a lakás nem a megfelelő értékre van biztosítva - emelte ki a tájékoztató.

Az Insura.hu felmérése szerint a válaszadók 52 százaléka nem tud arról, hogy lakásbiztosítás csak ingóságra is megköthető (például albérlet esetén), és 51 százaléka nem hallottak még a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításokról (MFO) sem, amelyek a Magyar Nemzeti Bank standard követelményeinek megfelelő, egyszerűen összehasonlítható termékek, és amelyeket a 14 lakásbiztosítást kínáló biztosító közül 13 is forgalmaz már.

A biztosítók többsége komoly akciókra készül. Különféle díjkedvezmények együttes hatására egyes társaságoknál akár 50 százaléknál is nagyobb díjkedvezmény is elérhető lesz az előzetes információk szerint.

Kozma Gábor, az Insura.hu vezérigazgatója szerint a kampány időszakában 15-20 százalékkal mérséklődhet a lakásbiztosítási átlagdíj, melynek éves mértéke az adataik szerint 2023-ban 48 ezer forint volt.

Innováció, passzív bevétel, 10-szeres potenciál? – Igen, ez mind megvan a Pepe Unchained-ben

A nagy felhajtás a bálnákat is a Pepe Unchained (PEPU) köré vonzotta, de joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon megfelel-e majd ez az új Layer 2 projekt az elvárásaiknak.
2024. 10. 08. 00:01
Megosztás:

Lemaradtál a Dogecoin és a Shiba Inu emelkedéséről? Íme 3 érme, amelyek készen állnak a következő bikapiacon való kitörésre

Sok befektető látta, ahogy a Dogecoin és a Shiba Inu az egekbe szökött, és most kíváncsiak, mi lesz a következő nagy dobás. Egy újabb piaci emelkedés küszöbén több ígéretes digitális valuta is felhívja magára a figyelmet. Ez a cikk három kiemelkedő eszközt mutat be, amelyek jelentős növekedést érhetnek el, friss lehetőségeket kínálva azoknak, akik a következő hullámot szeretnék meglovagolni.
2024. 10. 07. 23:30
Megosztás:

Több mint 200 kilométeres szakaszon fejleszti áramhálózatát az MVM

Az MVM fejleszti az Északkelet-Magyarországtól a Dél-Alföldig húzódó nagyfeszültségű áramhálózatának több mint 200 kilométeres szakaszát - közölte az MVM Démász Áramhálózati Kft. hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 07. 23:00
Megosztás:

Tőzsdei rally jöhet Amerikában a Goldman szerint

A Goldman Sachs 6.000-ről 6.300 pontra emelte az S&P 500 célárát a gazdaság stabil teljesítményére hivatkozva.
2024. 10. 07. 22:30
Megosztás:

MTA: a két kutató felfedezése a génszabályozás egy teljesen új mechanizmusára derített fényt

A génszabályozás egy teljesen új mechanizmusára derített fényt az orvosi-élettani Nobel-díj idei két kitüntetettje, Victor Ambros és Gary Ruvkun felfedezése - emelték ki a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) hétfői közleményében.
2024. 10. 07. 22:00
Megosztás:

A bérlakás szektor piacbarát szabályozását javasolja a Rentingo

A bérlakás- és kollégiumépítések inkább hosszabb távon enyhíthetik az albérletpiac feszültségeit, miközben a szektor piacbarát szabályozásával gyorsabban válhatnak többek számára megfizethetővé a bérlakások - írta hétfői közleményében a Rentingo.com közösségi albérletkereső, bérbeadó platform, amely ehhez kapcsolódóan javaslatokat is megfogalmazott.
2024. 10. 07. 21:30
Megosztás:

Elindította pénzügyi szemléletformáló kampányát az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén újra elindította pénzügyi szemléletformáló kampányát "Sok kicsi sokra megy" címmel, amely arra ösztönzi a lakossági ügyfeleket, hogy mindennapi pénzügyi szokásaik átgondolásával és megtakarítások képzésével nagyobb pénzügyi biztonságot érjenek el - közölte az MNB hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 07. 21:00
Megosztás:

Oroszbarát hackercsoport intézett támadást több belga kormányzati weboldal ellen

Több belga kormányzati weboldal ellen intéztek támadást hétfőn oroszbarát hackerek - jelentette a Belga nevű belgiumi hírügynökség.
2024. 10. 07. 20:00
Megosztás:

Csökkentek a nagykereskedelmi árak Ausztriában

Ausztriában a nagykereskedelmi árak havi és éves összevetésben egyaránt csökkentek szeptemberben az osztrák statisztikai hivatal, a Bundesanstalt Statistik Österreich hétfőn közzétett kimutatása szerint.
2024. 10. 07. 19:30
Megosztás:

60 helyszínen várják a látogatókat az idei Erőművek éjszakáján

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az idén ötödik alkalommal szervezi meg az Erőművek éjszakáját, október 25-én különleges helyszínek és egyedülálló programok várják a látogatókat az ország több mint 60 pontján - közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 07. 19:00
Megosztás:

A fővárosi ingatlanpiacon nő az érdeklődés a budai kerületek iránt

A fővárosi ingatlanpiacon fokozódik a vevői érdeklődés a budai oldalon Újbuda és a II. kerület iránt, a Duna House Barométer adatai alapján a vevők 19,1, illetve 17,3 százaléka választaná ezt a két kerületet otthonteremtésre - közölte a Duna House hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 07. 18:30
Megosztás:

A QCP hatalmas ralit jósol a piaci gyengeség után: Nézd meg a legjobb altcoinokat, amelyeket most érdemes megvásárolni: Ethereum, Chainlink, IntelMarkets

A piacok még mindig a Közel-Keleten zajló feszültségek utóhatásaitól próbálnak helyreállni, ami negatív hangulatot keltett a piacon. A QCP Capital megfigyelői alacsonyabb árakat várnak, mielőtt emelkedés következne, kijelentve, hogy a jelenlegi gyengeség csupán rövid távú.
2024. 10. 07. 18:00
Megosztás:

Elbocsátásokat jelentett be a Schaeffler romániai leányvállalata

Elbocsátásokat jelentett be a Schaeffler romániai leányvállalata - írta az economedia.ro a cég tájékoztatása alapján.
2024. 10. 07. 17:30
Megosztás:

Követheti-e a DTX Exchange (DTX) az Aptos (APT) és a Pepe (PEPE) példáját? A szakértők szerint igen

A DeFi térben sokan keresnek olyan projekteket, amelyek megismételhetik, vagy akár túlszárnyalhatják a vezető kriptovaluták sikerét.
2024. 10. 07. 17:00
Megosztás:

Fordulópontnál a globális ingatlanpiac 2025-ös kilátások a kereskedelmi ingatlanszektorban

A globális ingatlanipar az elmúlt években számos kihívással és változással szembesült, elsősorban a megemelkedett kamatlábak, a magas infláció, illetve vevői és eladói árazásokban tapasztalt eltérések révén. A Deloitte felmérése alapján a következő 12-18 hónapban globálisan tisztább helyzet alakulhat ki, és ismét beindulhat a növekedés. A következő év kulcsfontosságú lehet e tekintetben.
2024. 10. 07. 16:30
Megosztás:

A legjobb kriptovaluták azoknak, akiknek kisebb tőkéjük van, de amelyek nagy nyereséggel kecsegtetnek 2024-ben

Ahogy közeledünk 2024 felé, a kriptovaluta piac tele van lehetőségekkel azok számára, akik korlátozott költségvetéssel dolgoznak. Míg a Bitcoin és az Ethereum magas áraik miatt sokak számára elérhetetlenek lehetnek, számos olyan altcoin van, amelyek kedvező áron kaphatók, de jelentős növekedési potenciállal bírnak.
2024. 10. 07. 16:00
Megosztás:

Fordul a piac? Már nem várnak annyi kamatvágást

Egy kicsit lassan kapcsoltak a piacok. A forint már javában a gyengülés útjára lépett szeptember végén, amikor az ún. forward kamatráta üzletek még úgy köttettek, hogy például egy év távlatában a három hónapos hozamra 4,7 százalékos kamatot becsültek a piaci szereplők (FRA 12x15).
2024. 10. 07. 15:30
Megosztás:

Felmérték a magyarok szolidaritási hajlandóságát

A 11 évvel a korábbi adatokhoz képest jelentősen nőtt a magyar lakosság tájékozottsága arról, hogy a világszerte előforduló katasztrófahelyzetekben Magyarország is rendszeresen segítséget nyújt a bajba jutott országoknak – derült ki a HAND Szövetség és a Medián közös kutatásából. A válaszadók szerint ugyanakkor az ún. fejlődő országokban zajló események nincsenek közvetlen hatással Magyarországra, és nem is tartják prioritásnak az ottani történések nyomon követését. A Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség a magyar EU-elnökség idején valósítja meg szemléletformáló projektjét.
2024. 10. 07. 15:00
Megosztás:

Nyolc hónapja töretlen a fogyasztás bővülése hazánkban

Nyolc hónapja töretlen a fogyasztás bővülése: augusztusban 4,1 százalékra gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése - áll az NGM mai tájékoztatásában.
2024. 10. 07. 14:30
Megosztás:

A bankváltás segítheti a karácsonyi készülődést is

Év vége előtt számlánkra érkezhet több tízezer forint „ingyenpénz”, ha új pénzintézetnél kezdünk el bankolni, vagy jelenlegi bankunk számlavezetési szolgáltatását ajánljuk ismerőseinknek, akik megfogadják ezt – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 10. 07. 14:00
Megosztás: