Meghalt Tina Turner! Elment a rocknagyi

A zenei világot hatalmas veszteség érte amikor Tina Turner, a rocknagyi, örökre elment. A "Queen of Rock and Roll" néven ismert énekesnő 83 éves korában halt meg, és hátrahagyta rajongói millióit, akik életük részeként tekintettek rá.

Meghalt Tina Turner! Elment a rocknagyi

Tina Turner pályafutása több mint öt évtizedet ölelt fel, amely során számos ikonikus slágert adott a világnak. Kezdetben az Ike & Tina Turner Revue tagjaként vált ismertté, olyan slágerekkel, mint a "River Deep – Mountain High" és a "Proud Mary". Később, szólókarrierjével is nagy sikereket aratott, legismertebb dalai közé tartozik a "What's Love Got to Do with It", a "Private Dancer" és a "The Best".

Turner nemcsak zenei tehetségével, hanem bámulatos színpadi jelenlétével és energiájával is kiemelkedett. Az énekesnő nyolc Grammy-díjat nyert, és több mint 200 millió lemezt adott el világszerte, ezzel beírva magát a zene történetébe.

Az énekesnő személyes élete sem volt mentes a nehézségektől. Ike Turnerrel való viharos házassága és az abból való kilábalása sokak számára inspirációként szolgált. Életéről és karrierjéről számos dokumentumfilm és könyv született, köztük az önéletrajzi ihletésű "Tina" című film is, amely bemutatta harcait és diadalait.

Tina Turner halála hatalmas űrt hagyott maga után a zenei világban, de öröksége örökké élni fog. Emlékezzünk rá dalaival és azzal az erővel, amellyel minden akadályt legyőzött, hogy a rock 'n' roll királynője legyen.

Tina Turner 2023. május 24-én hunyt el, 83 éves korában. Az énekesnő hosszú ideje küzdött egészségügyi problémákkal, többek között magas vérnyomással, vesebetegséggel és bélrákkal. Halálát természetes okok okozták. Turner Svájcban, Küsnachtban, a Zürichi-tó partján található otthonában hunyt el. Zenei pályafutása során nyolc Grammy-díjat nyert, és számos slágerrel örvendeztette meg a közönséget, mint például a "Proud Mary", "What's Love Got to Do with It" és a "The Best".

Eséssel zárták a hetet a vezető Wall Street-i indexek; szenvedett a technológiai szektor

A Wall Streeten sem volt megállás a lejtőn pénteken, amikor az egész hetet lázban tartó augusztusi jelentés végül felemás képet festett az amerikai munkaerőpiac állapotáról, nyitva hagyva a 25 vs. 50 bázispont szeptemberi kamatvágás kérdését, így a figyelem most átterelődhet az augusztusi inflációs adatokra, amelyek egyértelműbbé tehetik a döntést. Nem csupán pénteken, de heti összevetésben is vaskos mínuszok gyűltek össze az Egyesült Államokban a rövid héten, amikor Európához hasonlóan leginkább a technológia és az energia szektor szenvedett.
2024. 09. 09. 10:30
Megosztás:

Hiába pörög a lakáshitelezés, ez a hiteltípus teljes csőd

Hiába a lakáshitel-boom, kis túlzással eltűnt az új lakások finanszírozása a bankokból: az év első 7 hónapjában aláírt hitelszerződések több, mint 77 százaléka használt lakás vásárlást finanszírozott, új lakásra 4 hónapja a folyósított hitelek kevesebb, mint 9 százaléka jut – figyelmeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 09. 09. 10:00
Megosztás:

Több mint egy éve nem látott mélypontra estek az amerikai hosszú hozamok

A múlt heti amerikai és európai adatok megerősítették a kamatcsökkentési várakozásokat. Lefelé, 0,3%-ról 0,2%-ra revideálta az Eurostat az euróövezet második negyedévi negyedéves GDP-növekedési ütemét.
2024. 09. 09. 09:30
Megosztás:

Lefordultak a mértékadó nyugat-európai indexek pénteken és heti összevetésben is esést mutatnak

Zivataros napokon vannak túl a vezető nyugat-európai tőzsdék, amelyek kedd óta gyakorlatilag folyamatosan esnek.
2024. 09. 09. 09:00
Megosztás:

Vegyes képet mutat az augusztusi amerikai munkaerő-piaci riport

Az elmúlt hét messze a legfontosabb adatközlése az augusztusi amerikai munkaerő-piaci riport volt, amelytől azt vártuk, hogy eldönti, mekkora kamatcsökkentés jöhet szeptemberben a Fedtől, ám a kép továbbra sem egyértelmű.
2024. 09. 09. 08:30
Megosztás:

Hogyan könnyítsük meg az új tanévet?

Az iskolakezdés minden évben izgalmas és kihívásokkal teli időszak a családok számára. Az új tanév rengeteg teendővel és változással jár, legyen szó az első osztályba lépő kisiskolásokról vagy a már rutinos diákokról. Ahhoz, hogy a kezdet zökkenőmentes legyen, érdemes néhány alapvető dologra odafigyelni. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek a szülőknek és a gyerekeknek abban, hogy felkészülten induljanak neki az új iskolai évnek.
2024. 09. 09. 08:00
Megosztás:

Egy Dogecoin (DOGE) kereskedő, aki 10 millió dollárt keresett a Shiba Inu (SHIB) korai vásárlásával, azt állítja, hogy ez az Ethereum token 4000%-kal fog emelkedni

A kriptopiac rendkívül gyengén teljesített az elmúlt héten, a vezető altcoinok jelentős zuhanást szenvedtek el. Ennek eredményeként a befektetők elkezdtek magas potenciállal rendelkező tokenek után kutatni, amelyeket még a bikák megjelenése előtt érdemes megvásárolni.
2024. 09. 09. 07:00
Megosztás:

Ahogy a Bonk és a Pepe küzdenek, Raboo áttörést hozó újításai magukkal ragadják a befektetőket

A BONK és a PEPE tulajdonosai pánikba estek, miután a két vezető mémcoin pusztító esést regisztrált: a BONK 20,79%-ot, míg a PEPE 18,51%-ot veszített értékéből. A PEPE ára több mint 50%-ot emelkedett, elérve a 0,00001718 dolláros történelmi csúcsot, de ezt követően 59%-ot zuhant, így nem csoda, hogy a befektetők alternatívákat kerestek.
2024. 09. 09. 06:00
Megosztás:

Mire figyelj, hogy kerted felkészüljön a télre?

Az ősz beköszöntével a kertben is elérkezik az idő a felkészülésre. A hűvösebb idő és a levelek hullása azt jelzi, hogy hamarosan beköszönt a tél. Az ilyenkor elvégzett kerti munkák meghatározzák, hogy tavasszal milyen állapotban találjuk kertünket. Nézzük, milyen feladatokat érdemes elvégezni, hogy a növényeink és a talaj is készen álljon a hideg hónapokra!
2024. 09. 09. 05:00
Megosztás:

Ha autód van, számolj ezzel az új, extra kiadással most ősszel!

Az ősz nem csupán a színes falevelek és a hűvösebb napok időszaka, hanem az autótulajdonosok számára is jelentős időszak lehet, amikor újabb költségekkel kell számolni. Bár a rendszeres szervizelés és karbantartás alapvető kiadások közé tartoznak, ebben az évszakban egy újabb extra tétel kerülhet a listára. De mire is kell figyelni, ha meg akarjuk védeni autóinkat és a pénztárcánkat is?
2024. 09. 09. 04:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptovaluta, amelyekbe érdemes befektetni a BTC visszapattanása után: TRON (TRX), Cardano (ADA) és IntelMarkets (INTL)

Az elmúlt hetek piaci vérfürdőt hoztak, mivel a Bitcoin (BTC) nehezen tartja meg lendületét. A visszapattanás azonban már látható a horizonton, és egy potenciális ugrás 100 000 dollár fölé. A három legjobb altcoin, amelyekbe érdemes befektetni a legnagyobb nyereség érdekében: TRON (TRX), Cardano (ADA) és IntelMarkets (INTL).
2024. 09. 09. 03:00
Megosztás:

Magas vérnyomása van? Csak hiszi! Másképp kell számolni a tudomány szerint!

Az Európai Kardiológiai Társaság által kiadott frissített magasvérnyomás-betegséggel kapcsolatos iránymutatások jelentős változásokat tartalmaz - olvashatjuk az Orvostovábbképző Szemle Online kiadásában (https://otszonline.hu/).
2024. 09. 09. 02:00
Megosztás:

Így fog kinézni a megújult magyar felsőoktatás

Versenyképesség, identitásőrzés és erősítő közösségépítés; ezek azok az elvek, amelyek köré szervezik a megújult magyar felsőoktatást a Kárpát-medencében - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára vasárnap a Debreceni Egyetem (DE) tanévnyitó ünnepségén.
2024. 09. 09. 01:00
Megosztás:

Honnan tudja egy fogadóiroda hamarabb egy meccs eredményét, mint az élő TV közvetítés?

Hogyan lehet az, hogy egy élő sportmérkőzés (pl. tenisz meccs, focimeccs stb.) televízíós (élő) közvetítése kb. 15-20 másodperces késésben van egy fogadóiroda online oldalán lévő eredményhez képest? Mi okozza ezt a jelentős eltérést? Honnan van az online sportfogadás oldalnak ennyivel frissebb (élő) adata?
2024. 09. 09. 00:30
Megosztás:

A Pepe Unchained ICO-ja elérte a 12 millió dollárt, most a legjobb beszállni?

A kriptovaluta árak nemrégi zuhanásának dacára a nagybefektetők, azaz más néven a kriptobálnak igen nagy előszeretettel vásárolnak érméket kedvezményes áron.
2024. 09. 09. 00:01
Megosztás:

Az agrártárca kiemelten segíti az erdőtüzek utáni helyreállítást

Az agrártárca kiemelten segíti az erdőtüzek utáni helyreállítást; 10 milliárd forint keretösszegű helyreállítási pályázat segíti azokat a gazdálkodókat, akiknek erdőtűz, aszály vagy valamilyen biológiai károsító pusztította el az erdőállományát - mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint vasárnap a Vas vármegyei Csöngén, ahol negyedik napja több százan dolgoznak az idei év legnagyobb szabadtéri tűzesetének eloltásán.
2024. 09. 08. 23:00
Megosztás:

15 fokos lehűléssel, lecsap az ősz a jövő héten Magyarországon

Esővel, széllel és lehűléssel kezdődik a jövő hét, majd szerdán már ismét sok napsütés várható. A hét második felében kiadós esőre kell számítani, sokfelé lesz erős a szél és a legmelegebb órákban is mindössze 20 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024. 09. 08. 22:00
Megosztás:

Magyarország a díszvendége az egyik leghíresebb kínai gazdasági vásárnak

Hsziamen városában tartják a napokban Kína egyik legnagyobb és leghíresebb nemzetközi gazdasági vásárát, amelyen Magyarország díszvendégként vesz részt, miután Hszi Csin-ping kínai elnök budapesti látogatásán személyesen kérte fel erre hazánkat - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára megnyitó beszédében a helyszínen vasárnap a tárca tájékoztatása szerint.
2024. 09. 08. 21:00
Megosztás:

Itt a kivétel! Ebben az esetben maradhat a gyereknél a telefon az iskolában

Az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermekek az igazgatók döntése alapján az iskolában is maguknál tarthatják a mobiltelefont - írta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
2024. 09. 08. 20:00
Megosztás:

Ezek a legnépszerűbb luxusautók

A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy a tehetősebb magyarok milyen használt autókat keresnek 30 millió forintos vételár felett. A telefonos érdeklődések száma szerint összeállított toplistát teljes egészében német prémiummárkák uralják, megközelítőleg 39 és 60 millió forint közötti átlagárakkal.
2024. 09. 08. 18:00
Megosztás: