Megütötték az amerikai tőzsdéket

A tegnapi, vártnál is gyengébb feldolgozóipari adatok után eladási hullám indult az amerikai tőzsdéken. Főként a technológiai papírok, azon belül is a félvezető szektor cégei szenvedték el a legnagyobb esést az Nvidia vezetésével, amely majdnem 10 százalékot veszített piaci értékéből.

Megütötték az amerikai tőzsdéket

Az S&P 500 2,1 százalékos, a Nasdaq pedig 3,3 százalékos mínuszban zárt. Ekkora esést legutóbb augusztus elején láthattunk.

Csökken a GDP, ha Trump nyeri a választást?

A Goldman Sachs szerint az amerikai GDP 0,5 százalékponttal lehet alacsonyabb a jövő év második felében, ha Donald Trump nyeri az elnökséget. Ezzel szemben Kamala Harris győzelme enyhe növekedést eredményezne.

A bank elemzői ezt az elnökjelöltek programjának eddig megismert részleteire alapozzák.

Nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról

Nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint, vasárnap 18 órától várhatóan hétfő éjfélig az ÖBB leállítja a vasúti közlekedést Hegyeshalom és Bécs között is, a vonatok pótlására pedig nincs lehetőség - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.
2024. 09. 15. 22:00
Megosztás:

Íme 5 RWA kriptovaluta, amelyek gazdaggá tesznek és megszabadítanak a 9-től 5-ig tartó robottól

Eleged van a napi ingázásból és a merev munkarendből? Fedezz fel olyan úttörő kriptoeszközöket, amelyek képesek megváltoztatni az életed. Ezek a rejtett digitális kincsek lehetőséget kínálnak a pénzügyi szabadságra, és segíthetnek kitörni a hétköznapi, 9-től 5-ig tartó munkából. Olvass tovább, hogy megtudd, melyik érmék állnak készen a robbanásszerű növekedésre a valós eszközöket (RWA) képviselő kriptók világában.
2024. 09. 15. 21:00
Megosztás:

Az OVF közzétette az önállóan védekező települések listáját

Az elmúlt 24 órában számos helyről érkezett megkeresés, hogy a lakosság milyen módon támogathatja az árvízi védekezést, ezért közzétették az önállóan védekező települések listáját - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap közösségi oldalán.
2024. 09. 15. 20:00
Megosztás:

1 dollár alatti kriptók, amelyekből 1 milliárd dolláros portfóliót lehet építeni - Szakértők az XLM, LUNC és CYBRO mellett tették le a voksukat

Néhány kriptovaluta, amely kevesebb mint egy dolláros árfolyamon kereskedik, jelentős érdeklődést váltott ki a szakértők körében. A Stellar (XLM), a Terra Classic (LUNC) és a Cybro (CYBRO) a legkiemelkedőbb választások közé tartoznak. Ezek a kriptók ígéretes hozamokat kínálnak, és a következő nagy lehetőségként tűnhetnek fel egy milliárd dolláros portfólió építésében. Tudd meg, miért tartják ezeket az érméket érettnek a növekedésre.
2024. 09. 15. 19:00
Megosztás:

Őszi bormustrát rendeznek Szegeden

Több mint száz bortermelő várja szerdától a helybélieket és a városba érkező turistákat Szegeden a Bor tér elnevezésű gasztronómiai fesztiválon a Dóm téren – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2024. 09. 15. 18:00
Megosztás:

Nagy István: jön az ár, de mi készen állunk

Jön az ár, de mi készen állunk; az eredményes védekezés feltétele a fegyelmezett munka és a jó szervezettség - közölte az agrárminiszter a közösségi oldalán vasárnap.
2024. 09. 15. 17:00
Megosztás:

Winelovers Wine Awards - A tokaji borok sikerét hozta az idei verseny

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
2024. 09. 15. 16:10
Megosztás:

Csúcsformában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Csúcsformában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, augusztusig az utasforgalom közel 20, az áruforgalom 50 százalékos növekedés mutat - közölte Lóga Máté, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért, iparért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkára és a Budapest Airport Zrt. igazgatóságának elnöke a tárca vasárnapi közleménye szerint.
2024. 09. 15. 15:00
Megosztás:

Szeptember 15-től indul a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2025-ös évfolyamára

Szeptember 15-től indul a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2025-ös évfolyamára - tájékoztatta a Miniszterelnökség vasárnap az MTI-t.
2024. 09. 15. 14:00
Megosztás:

Gyorsuló lakásdrágulás augusztusban, de gyűlnek a felhők a főváros felett

Éves összevetésben tovább gyorsult a lakások éves felértékelődése az ingatlan.com augusztusi lakásárindexe alapján. Az összeállítás az augusztusi trendek mellett bemutatja az aktuális lakásárakat, és a rájuk ható legaktuálisabb tényezőket. Az ingatlan.com lakásárindexének megbízhatóságát alátámasztja, hogy az MNB legfrissebb - 2024 első negyedéves - lakásárindexétől 0,3 százaléknál is kisebb mértékben tér el.
2024. 09. 15. 13:00
Megosztás:

Koncertek, vásár és szakmai beszélgetések a független lemezkiadók vásárán

Koncertek, vásár és szakmai beszélgetések várják az érdeklődőket a hazai független kiadók vásárán (Independent Label Fair - ILF) szeptember 21-én. A nyolcadik alkalommal megszervezett ingyenes esemény helyszíne a Magyar Zene Háza és a Pontoon.
2024. 09. 15. 12:00
Megosztás:

Talpbetétekkel még többet hozhatunk ki a cipőinkből!

Mindannyian arra vágyunk, hogy divatos, stílusos lehessen a megjelenésünk. Sokszor ennek kapcsán azt gondoljuk, hogy muszáj a kényelem oltárán áldoznunk. Ha egyszerre szeretnénk a kényelmet és a divatot, akkor a talpbetét lehet számunkra az ideális megoldás.
2024. 09. 15. 11:00
Megosztás:

Olcsóbb üzembentartás nagyobb teljesítményű kipufogóval? 

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy milyen előnyökkel jár egy utángyártott kipufogórendszer. Vajon egy nagy teljesítményű kipufogó javíthatja a motor teljesítményét és üzemanyag-fogyasztását, esetleg versenyautósra változtathatja meg a hangját is?
2024. 09. 15. 10:00
Megosztás:

Koszovóra vonatkozó intézkedéscsomagot fogadott el a szerb kormány

Koszovóra vonatkozó jogi, gazdasági és szociális intézkedéscsomagot fogadott el a szerb kormány a szombati rendkívüli ülésén.
2024. 09. 15. 09:00
Megosztás:

Tényleg megéri megvenni a legolcsóbb apa-fia szetteket?

Manapság egyre népszerűbbek az összeöltözős családi fotózások, sőt, sokan már a hétköznapok során is szívesen viselnek lányaikkal vagy fiaikkal összepasszoló szetteket.
2024. 09. 15. 08:11
Megosztás:

Pécsen és Villányban is kínál programokat az Európai Bordalfesztivál

Négy ország énekegyüttese, több néptánccsoport és zenekar, valamint Berecz András népi énekes is fellép a Pécsen és Villányban zajló 28. Európai Bordalfesztiválon szeptember 20. és 22. között.
2024. 09. 15. 07:00
Megosztás:

Romániában csökkentek a közvetlen külföldi tőkebefektetések

Romániában 21 százalékkal csökkentek a közvetlen külföldi tőkebefektetések az év első hét hónapjában – közölte a Román Nemzeti Bank (BNR) pénteken.
2024. 09. 15. 06:00
Megosztás:

Újabb nyolc vármegyében és a fővárosban is megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Budapesten és további nyolc vármegyében oldja fel szeptember 15-től a tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - tudatta a szervezet szombaton az MTI-vel.
2024. 09. 15. 05:00
Megosztás:

Az átlagosnál kétszer több hőségnap volt idén nyáron

Az idei nyáron az átlagosnál kétszer több hőségnapot regisztrált a HungaroMet Zrt., azaz olyan napot, amikor a legmagasabb hőmérséklet elérte a 30 Celsius-fokot.
2024. 09. 15. 04:00
Megosztás:

A keleti beruházásokra nyitott európai államok sokat profitálhatnak az új világgazdasági korszakból

A keleti beruházásokra nyitott európai államok sokat profitálhatnak az új világgazdasági korszakból, és a legjobb példa erre éppen Magyarország - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.
2024. 09. 15. 03:00
Megosztás: