Mennyit számít a megjelenés az üzleti világban?

Ha sikeres üzletemberekre gondolunk, bizonyára stílusos öltönyben és ízléses karórában megjelenő vállalkozók lebegnek lelki szemeink előtt. Azonban biztos, hogy a megjelenésen múlik a siker? Mennyire számít a ruházatunk és összességében a küllemünk egy üzleti tárgyalás során? Cikkünkből kiderül!

Mennyit számít a megjelenés az üzleti világban?

Mit árul el rólunk a megjelenésünk?

Legyen szó üzleti találkozóról vagy éppen egy randevúról, az első benyomás nagymértékben meghatározza a továbbiakat. Ugyanis amikor először találkozunk valakivel, még egy köszönésre sincs időnk, de máris kialakítjuk az alapvető megítélésünket a másik szemében.

Az első benyomás pedig vagy pozitív, vagy negatív. Olyan egyáltalán nem szokott előfordulni, hogy valaki félig megnyerőnek vagy félig ellenszenvesnek talál minket. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a közelgő fontos találkozásunkra minden téren alaposan felkészüljünk. Szerencsére a sikerhez nem kell méregdrága öltönyt és ékszereket vásárolnunk, azonban a potenciális üzletfelünknek pontosan látnia kell, hogy igényesek vagyunk önmagunkkal szemben.

Mennyit számít a megjelenés az üzleti találkozók során?

Röviden: sokat. Gondolkodjunk kicsit a tárgyalópartnerünk fejével, és fordítsuk meg a kiindulópontot. Mennyire bíznánk meg egy olyan üzlettársban, aki hanyag kinézettel és ápolatlanul érkezik a fontos találkozó helyszínére? Mennyire gondolnánk úgy, hogy a saját munkájára is igényes az, aki a megjelenésével mindezt egyáltalán nem igazolja? Hiába vázolhat fel valaki egy sikeresnek tűnő és szimpatikus jövőképet, ha úgy érezzük, hogy a szavai mögött az előnytelen megjelenése miatt szinte egyáltalán nincs fedezet.

A megjelenésünk csupán az első másodpercekben lesz érdekes, utána viszont már kizárólag a mondandónkon múlik a siker. Amint a másik szemében igényes megjelenést érünk el, azután már csakis a teljesítményünk fogja meghatározni az üzleti találkozó menetét.

TIPP: Öltözetünk mellett figyeljünk oda a higiéniai szempontokra is. Készüljünk millió dolláros mosollyal, és ha fogínygyulladás, fogágybetegség vagy éppen fogelszíneződés okozna problémát, jelentkezzünk be minél hamarabb a fogorvoshoz.

Hogyan készüljünk fel az üzleti találkozókra?

Öltözzünk az alkalomhoz illően!

Természetesen nem kötelező a 20-30 évvel ezelőtti, klasszikus üzleti megjelenéshez igazodni, ezért napjainkban egy elegáns sportzakó is bőven megteszi. A legfontosabb, hogy ne úgy érkezzünk üzleti tárgyalásra, mintha éppen egy edzőteremből állítottunk volna oda, hanem lássák rajtunk a potenciális ügyfeleink, hogy igenis fontosnak tartjuk a találkozónkat.

Ha biztosra szeretnénk menni, konfekció méret helyett döntsünk egyedi öltöny készítése mellett. Így tényleg úgy nézhetünk ki, mintha egy üzleti magazin címoldaláról léptünk volna ki. Mindenképpen viseljünk egy stílusban hozzánk illő karórát, amelynek elsősorban szintén nem az értéke a mérvadó, hanem a jelzés, hogy számunkra rendkívül fontos az idő.

Fordítsunk kiemelt figyelmet a higiéniára!

Megjelenésünk legyen tetőtől talpig teljes mértékben ápolt. Üzleti találkozó előtt legfeljebb néhány nappal mindenképpen ugorjunk be a fodrászhoz, hogy már a frizuránk is megnyerő képet sugalljon. Fogínygyulladás, fogágybetegség esetén pedig egy percig se halogassuk a fogorvos felkeresését, hiszen a fogfájás okozta koncentrációzavar porig rombolhatja a tárgyalási készségünket.

Tegyünk szert megnyerő mosolyra fogfehérítéssel!

  • Habár a fogak elszíneződése nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne törődnénk a szájhigiéniával, de a hófehér mosoly garantáltan sokat nyom a latban az üzleti életben is. Ha úgy érezzük, hogy fogaink árnyalata sötétebb a kelleténél, bátran vegyünk részt fogfehérítésen, és teremtsük meg azt a millió dolláros mosolyt.

Tegyük oda magunkat szakmailag!

Ha a megjelenésünk és ápoltságunk már tökéletes, akkor csak a szakmai rész marad hátra. Készüljünk fel a legtudatosabban minden egyes üzleti találkozóra, hogy nagymértékben növeljük a sikeres szerződéskötések esélyét. Gondoljuk végig, milyen információkra lehet kíváncsi a leendő ügyfelünk, és legyen minden potenciális kérdésre kielégítő válaszunk. Így a megjelenésünk és a szakmai teljesítményünk is meggyőzővé válik.

Az üzleti életben az igényes megjelenés rengeteget számít a pozitív első benyomás megteremtéséhez. Ugyanis a kinézetünk a szakmai képességeink színvonalát is tükrözi, ezért tegyünk meg mindent a megnyerő és ápolt küllemünk érdekében!

A magyar cégek kétharmada rendelkezik CSR vagy ESG stratégiával

A hazai cégek elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás (CSR) tekintetében, de távol vannak attól, hogy valódi megoldásokat nyújtsanak a szociális és környezeti problémák hatékony kezelésére – derül ki a WHC Csoport és a Scale Impact közös kutatásából. A megkérdezett vállalatok 49 százaléka évente kevesebb mint 5 millió forintot, a menedzsment pedig mindössze havi néhány munkaórát tud CSR-aktivitásokra fordítani. A cégek több mint felénél a HR területhez tartozik a társadalmi felelősségvállalás, ám az erre szánt kapacitás és erőforrás nagyon limitált – így a kitűzött stratégiai célok leginkább elszigetelt tevékenységekben valósulnak meg.
2023. 11. 29. 05:30
Megosztás:

Aki most eltalálja a lottó ötöst, azt történelmet fog írni!

Minden idők hetedik legmagasabb nyereményével várja a szerencsevadászokat a 7/35-ös lottó, ahol már 7 hete halmozódik a főnyeremény összege. A Skandináv lottón már több mint félmilliárd forint a tét, szerdán 540 millió forintért izgulhatnak a játékosok.
2023. 11. 29. 05:00
Megosztás:

Átadták az Év Családbarát Emlékhelye Díjat

Első alkalommal adták át a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által alapított az Év Családbarát Emlékhelye Díjat, mellyel a Budai Várnegyed nemzeti emlékhely, az Egri vár nemzeti emlékhely, valamint a Sárvári vár történelmi emlékhely családokért tett erőfeszítéseit ismerték el.
2023. 11. 29. 04:30
Megosztás:

Mikor adjuk fel a karácsonyi csomagot, hogy biztosan odaérjen időben?

Az ünnepek előtti néhány hét kiemelten nagy küldeményforgalommal járó időszak a postai szolgáltatók számára. Ha szeretnénk, hogy a képeslapok és a csomagok rendben megérkezzenek, érdemes időben feladni a küldeményeket. Amennyiben a csomagfeladásnál a leggazdaságosabb szolgáltatót keressük, használjuk az Európai Bizottság csomagár-összehasonlító oldalát. A postafelügyeletet ellátó Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) összegyűjtötte a főbb tudnivalókat.
2023. 11. 29. 04:00
Megosztás:

Közel 4 százalékra nőtt Románia költségvetési hiánya

Októberben 3,97 százalékra nőtt Románia GDP-arányos költségvetési hiánya - közölte kedden a bukaresti pénzügyminisztérium.
2023. 11. 29. 03:30
Megosztás:

Adómentes lesz a tulajdonszerzés startupokban

A startup vállalkozások régi álma válik valóra január 1-jétől. Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek. Így ezeknek a személyeknek a tulajdonosi szemléletmódja és motivációja most már kerülőutak nélkül is adóhatékonyan biztosítható. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda segített összefoglalni a változásokat.
2023. 11. 29. 03:00
Megosztás:

Gáz ára 2024 kalkulátor, mennyibe kerül 1 köbméter földgáz?

Lakossági gáz ára 2024 Magyarország. Gázár kalkulátor 2024 és gázszámla magyarázat, hogy mindenki értse, hogy mennyibe kerül egy köbméter (m3) földgáz úgy, hogy a számlán közben átalakul MegaJoul-lá (MJ)? Gáz ára 2024 táblázat és videós magyarázat.
2023. 11. 29. 02:00
Megosztás:

Hőszivattyú? Tényleg ez a megoldás az olcsó vagy akár nulla rezsire?

Számtalan fűtési és hűtési megoldás közül választhatunk napjainkban, de miért érdemes éppen a hőszivattyúk mellett dönteni?
2023. 11. 29. 01:01
Megosztás:

Decemberben nagy meglepetés éri a kriptósokat

Fantasztikus éve volt a bitcoinnak, hiszen a januári mélyponttól kezdve az árfolyam mostanáig több mint a duplájára emelkedett. Ez pedig nem csak azért elképesztő teljesítmény, mivel ez annak ellenére valósult meg, hogy több botrány és per is övezte 2023-ban a szektort.
2023. 11. 29. 00:01
Megosztás:

Pluszban zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Emelkedéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 11. 28. 23:30
Megosztás:

Biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Szent István körúton

Biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között a Szent István körúton, körbeért a nagykörúti kerékpáros útvonal a Margit híd budai hídfője és Újbuda-központ között - közölte kedden az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
2023. 11. 28. 23:00
Megosztás:

Biztosított Magyarország energiaellátása

Biztosított Magyarország energiaellátása, az öt nagy hazai gáztároló fel van töltve, a rezsivédelmet fenntartja a kormány - mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés Gazdasági bizottsága előtt kedden Budapesten.
2023. 11. 28. 22:30
Megosztás:

Megdől a beruházási és az exportrekord Magyarországon

Idén is megdől a beruházási és az exportrekord Magyarországon, az országba érkező működőtőke a tavalyi duplája, 13 milliárd euró lesz, a magyar kivitel a 2022-es 142 milliárd euróról 150 milliárd euróra nő - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, miután átadták a Masterplast észak-olaszországi Calernóban 3 millió euróból megépült polisztirol hőszigetelőanyag-gyártó üzemét.
2023. 11. 28. 22:00
Megosztás:

Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás kedden Csepelen, a kormány és a kerületi önkormányzat támogatásából, az Egészséges Budapest Program fejlesztéseként.
2023. 11. 28. 21:30
Megosztás:

Csökkent a német vállalatok foglalkoztatási hajlandósága

Németországban csökkent a vállalatok foglalkoztatási hajlandósága novemberben a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének felmérése szerint.
2023. 11. 28. 21:00
Megosztás:

Jövőre kiszámíthatóbb feltételek között gazdálkodhatnak az önkormányzatok

Az ideinél kiszámíthatóbb, nyugodtabb feltételek között gazdálkodhatnak jövőre a költségvetési szervek és az önkormányzatok - jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartási szabályozásért, humán és önkormányzati költségvetésért felelős helyettes államtitkára kedden, a Magyar Államkincstár (MÁK) XXIII. Önkormányzati Költségvetési- és Adókonferenciájának sajtótájékoztatóján, Egerben.
2023. 11. 28. 20:30
Megosztás:

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

Idén tizenegyedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége a sertéshús fogyasztását ösztönző kampányát.
2023. 11. 28. 20:00
Megosztás:

Vegyesen zártak a nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2023. 11. 28. 19:30
Megosztás:

Működési hatékonyság növelő programot indít a Gloster

A társaság Gloster Level UP néven kétéves, komplex vállalatfejlesztési programot indít januártól, melynek célja, hogy kiaknázzák a megvásárolt társaságok közti szinergiákat és egy hatékonyabban működő, integrált szervezetet hozzanak létre.
2023. 11. 28. 19:00
Megosztás:

Ma az OTP felminősítése húzta magával a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1288,16 pontos, 2,30 százalékos emelkedéssel, 57 176,11 ponton zárt kedden.
2023. 11. 28. 18:30
Megosztás: