Munkahelyi generációváltást elősegítő program indul januártól

A generációk közötti tudás-átadás és a pályakezdő álláskeresők beilleszkedésének elősegítése érdekében foglalkoztatási program indul mintegy 2,6 milliárd forintos forrásból 2024 januárjában - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium keddi közleménye szerint Czomba Sándor, a tárca foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Munkahelyi generációváltást elősegítő program indul januártól

A teljesen újszerű program munkakör-megosztás keretében segíti a munkatapasztalat átadását a nyugdíj előtt álló, tapasztalt dolgozók és a pályakezdő fiatalok között, amivel tovább növekedhet a foglalkoztatás Magyarországon.

A közlemény szerint a vállalkozások munkaerő-utánpótlásának zökkenőmentes lebonyolítása érdekében januártól bérkiegészítésre pályázhatnak azok a cégek, akik biztosítani szeretnék nyugdíj előtt álló dolgozóik pótlását. A program célja, hogy az új generációk a tapasztalt munkavállalóktól tanuljanak, ezzel könnyebbé válik munkába állásuk, és a vállalkozások munkaerőpótlása is gördülékenyebb lesz.

A program maximum egy évig biztosít támogatást a sikeresen pályázó vállalkozások számára. A tapasztalt, mentorálást vállaló munkavállaló bérköltségéhez havi 150 ezer forint, míg a pályakezdő munkavállaló 6 órás foglalkoztatásához legfeljebb a garantált bérminimum 75 százaléka, azaz 244 500 forint támogatás vehető igénybe.

A támogatással több száz pályakezdő álláskereső állhat munkába és szerezhet rövid időn belül olyan tapasztalatot, amivel megállhatja a helyét a munkaerőpiacon - emelték ki a közleményben. A program részleteiről január első felében a lebonyolító OFA Nonprofit Kft. a weboldalán nyújt részletes tájékoztatást.

Ez a 3 mém érme ICO csinálhat belőled milliomost?

A legtöbb befektető álma, hogy egy napon milliomossá váljon, és elérje a pénzügyi függetlenséget. A gazdagsághoz vezető út azonban nem egyszerű, és tele van viszontagságokkal.
2024. 09. 29. 00:01
Megosztás:

A kriptovaluta bálnák az RWA altcoinokat támogatják 2000%-os hatalmas nyereség reményében 2025 januárjára

Nagy befektetők hatalmas téteket helyeznek el egy speciális digitális valuta típusban, céljuk a megdöbbentő hozam elérése 2025 elejére. Ezek a kevéssé ismert érmék egyre nagyobb figyelmet kapnak. A körülöttük zajló felhajtás óriási profit hullámokat sejtet. A kíváncsi olvasók felfedezhetik, mely altcoinok állnak készen robbanásszerű növekedésre, ahogy ez az izgalmas cikk részletezi.
2024. 09. 28. 23:30
Megosztás:

Kibertámadás érte a holland rendőrséget

Kibertámadás során ismeretlenek megszerezték a holland rendőrség kötelekében dolgozó összes rendőr nevét és elérhetőségét - jelentette be David van Weel, az ország biztonsági és igazságügyi minisztere pénteken a parlamenthez írott levelében, de hozzátette, hogy a hackerek nem jutottak hozzá nyomozásokkal kapcsolatos információkhoz.
2024. 09. 28. 23:00
Megosztás:

A Shiba Inu és a Pepe emelkedőben van, de az igazi főnyeremény a 100-szoros áttörést hozó sztár, Raboo lehet

100-szoros mémérmék... nem a kivételek, hanem a szabályok. Lehet, hogy a Dogecoinnak tulajdonítják a kezdést, de a Shiba Inu és a Pepe Coin mutatta meg a világnak, hogyan lehet a mémérmékkel elképzelhetetlen gazdagságot teremteni. A mémek nem „értelmetlenek”. Valójában a „kultúra egységei”, és így működik az internet.
2024. 09. 28. 22:00
Megosztás:

Ingyenes koncertekkel ünnepli a zene világnapját a Magyar Zene Háza

Ingyenes koncertekkel és filmvetítéssel ünnepel a Magyar Zene Háza október 1-jén, a zene világnapján.
2024. 09. 28. 21:00
Megosztás:

Klaus Iohannis nem jelölteti magát a parlamenti választásokon

A második elnöki mandátuma végéhez közeledő Klaus Iohannis román államfő pénteken közösségi oldalán cáfolta, hogy indulni akarna a december elsején tartandó parlamenti választásokon, és elutasította, hogy a parlament törvénymódosítással tegye lehetővé számára a választásokon való részvételt.
2024. 09. 28. 20:00
Megosztás:

Ezt az 5 kriptót vedd az októberi nagy kitörés előtt – várhatóan 5000%-os nyereség

2024 októbere fordulópontnak ígérkezik a kriptovaluta-rajongók számára. A piaci mutatók jelentős kitörésre utalnak, és bizonyos digitális valuták rendkívüli növekedés előtt állnak. Ez a cikk öt kriptovalutát mutat most be, amelyek várhatóan ugrásszerűen növekedhetnek, és elképesztő hozamokat kínálhatnak. Fedezd fel, mely érmék hozhatnak lenyűgöző nyereséget, ahogy a piac készül erre a várt fellendülésre.
2024. 09. 28. 19:30
Megosztás:

Újabb intézkedések lépnek életbe a gyermekes családok támogatására

Újabb intézkedések lépnek életbe a gyermekes családok támogatására: október 1-jétől könnyebben vehetik igénybe a csok pluszt, a falusi csok-ot és a Babaváró támogatást a speciálisan adózók és az őstermelők - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szombaton az MTI-vel.
2024. 09. 28. 19:00
Megosztás:

21 cég részesült elismerésben a 2024-es Kiválóan Vezetett Vállalatok díjátadóján

Szeptember 26-án, egy díjátadó gála keretein belül lezárult a Deloitte Private 2024-es Best Managed Companies mentorprogramja, mely a hazai magánvállalatok támogatására és elismerésére jött létre. Az idei év során 8 új cég csatlakozott a magyar, és egyben a nemzetközi Best Managed közösséghez, összesen pedig 21 hazai magánvállalat érdemelte ki a minősítést.
2024. 09. 28. 18:30
Megosztás:

5 olyan kriptovaluta 5 dollár alatt, amelyek felülmúlhatják a Tron (TRX) 7,300%-os rallyját

Megfizethető kripto befektetési alternatívák feltérképezése a Tron (TRX) helyett, potenciálisan hatalmas megtérüléssel. Ez a cikk öt ígéretes altcoint mutat be, amelyek ára 5 dollár alatt van, és amelyek jelentős növekedés előtt állhatnak, esetleg meghaladva a Tron lenyűgöző, 7300%-os rallyját. Fedezd fel, mely érmék lehetnek a következő nagy teljesítők az egyre változó kriptovaluta piacon!
2024. 09. 28. 18:00
Megosztás:

Orbán Viktor Csehországba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen felköszönti 80. születésnapján Milos Zeman korábbi cseh köztársasági elnököt - erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az erről szóló cseh sajtóértesüléseket.
2024. 09. 28. 17:00
Megosztás:

Magyarország továbbra is kiemelkedő eredményeket mutat az innováció terén a 2024-es Global Innovation Index rangsorban

A World Intellectual Property Organization (WIPO) szeptember 26-án tette közzé a Global Innovation Index (GII) legfrissebb kiadását, amely megerősítette Magyarország nemzetközi innovációs pozícióját: a tavalyi év után megőriztük 23. helyünket az európai és 34. helyünket a magas jövedelmű országok között - ismerteti a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
2024. 09. 28. 16:00
Megosztás:

Energiatárolási beruházásnál kapott megbízást a Siemens Zrt.

A dunántúli Litéren épül az akkumulátoros egység, melyhez a Siemens biztosít energiaelosztó berendezéseket.
2024. 09. 28. 15:00
Megosztás:

A BYD elsősorban helyi munkaerő alkalmazására törekszik Magyarországon

A BYD kínai autóipari vállalat szegedi beruházásával több ezer munkahelyet teremt majd, és elsősorban helyi munkaerő alkalmazására törekszik. Ennek érdekében hatékony együttműködést kíván kialakítani a szegedi oktatási intézményekkel - közölte magyarországi PR-cégén keresztül a sencseni társaság pénteken az MTI-vel.
2024. 09. 28. 14:00
Megosztás:

Válság idején a kockázati tőke kulcsfontosságú a gazdasági növekedés fenntartásában

A Magyar Kockázati– és Magántőke Egyesület (HVCA) idén immár 25. alkalommal rendezte meg éves befektetési konferenciáját 2024. szeptember 24-én a Budapest Music Centerben. A rangos eseményen az idei évben is átadták a már hagyománynak számító Harsányi-díjat, amelyet ezúttal a technológiai és kockázatitőke-ipar kiemelkedő alakja, Jonathan Medved nyert el.
2024. 09. 28. 13:00
Megosztás:

Tovább lassult az infláció az Egyesült Államokban

A személyi fogyasztási kiadások (PCE) árindex augusztusban 0,1 százalékkal emelkedett havi szinten, a júliusi 0,2 százalék után, ami megfelelt a várakozásoknak.
2024. 09. 28. 12:00
Megosztás:

Minél magasabb pozíciót töltenek be, annál nagyobb a nyomás a nőkön, hogy gyorsan visszatérjenek a szülési szabadságról

Szigorú szabályok védik a gyermeket vállaló alkalmazottakat, mégis számos akadály várhatja azokat, akik a szülési szabadság lejártát követően vissza szeretnének térni a munkába. Sok érintett munkavállaló negatív tapasztalatokról számolt be erről az időszakról, de a munkáltatók többsége (68%) kellően rugalmasnak tartja a szülési szabadságról visszatérő dolgozóknak kínált feltételeket.
2024. 09. 28. 11:00
Megosztás:

Ez a 4 kriptovaluta ígéri a legnagyobb nyereséget a bikapiacon

Ahogy a kriptopiac lendületet vesz, az FXGuys ($FXG), a Fantom (FTM), az Aave (AAVE) és a TRON (TRX) kiemelkednek erős alapjaikkal, innovatív technológiáikkal és növekvő befektetői érdeklődésükkel. Ezek az altcoinok egyre inkább a bikapiaci nyereségek élvonalában tűnnek fel. Lássuk, mi áll e trendek mögött!
2024. 09. 28. 10:00
Megosztás:

Íme a 3 legfelkapottabb kriptovaluta, amelyekre érdemes tétet tenni az altcoin szezon előtt

A Bitcoin csökkenő dominanciája az elmúlt hetekben jelezte, hogy a régóta várt altcoin szezon közeleg, és a kripto befektetők ennek megfelelően pozícionálják magukat. Az altcoin szezon közeledtével a szakértők áttanulmányozták a grafikonokat és a whitepapereket, hogy megtalálják a következő fellendülés előtt a legjobb befektetéseket, és az IntelMarkets (INTL), SUI és Near Protocol (NEAR) kriptovalutákban találták meg őket.
2024. 09. 28. 09:00
Megosztás:

Solana árfolyam előrejelzés: Túlszárnyalhatja-e a SOL a 200 dollárt? A Raboo egyedi AI mém integrációja 1 dolláros spekulációt vált ki

A Solana ismét reflektorfényben van, miután egy nemrégiben tapasztalt bikás fellendülés azt az elvárást erősítette, hogy a SOL hamarosan túllépheti a 200 dolláros határt.
2024. 09. 28. 08:30
Megosztás: