Nagy Márton Thierry Bretonnal tárgyalt

A közlemény szerint az egyeztetésen a felek érintették az orosz-ukrán háború okozta jelenlegi gazdasági kihívásokat, az Európai Unió versenyképességi iparpolitikáját, valamint belső piacát érintő kérdések mellett a magyar soros elnökség kiemelt prioritásait is.

Nagy Márton Thierry Bretonnal tárgyalt

A miniszter kiemelte: Magyarország célja az egységes piac és az ipar fejlesztése, az ipari értékláncok erősítése, a beszállítói láncok rövidítése, valamint a digitalizáció és modernizációs törekvések támogatása. Ezek mellett további cél a kkv szektor támogatása, egy nemzetközileg is versenyképes pénzügyi szolgáltatói szektor elősegítése, valamint a munkaerő tartalékok hatékony mobilizálása. A magyar elnökség egyik prioritása a versenyképesség növelése, melynek kapcsán a piaci szereplőkkel való aktív párbeszédre és gyakorlati javaslatokra törekszünk - írták.

Nagy Márton a megbeszélésen elmondta, hogy Magyarország álláspontja szerint elengedhetetlen az Európai Unióban az ipar fejlesztése, ennek érdekében pedig minden lehetséges eszközt szükséges megteremteni. Hozzátette: Magyarország nyitott az uniós szinten is átfogó iparstratégia kialakítása iránti tárgyalások folytatására, melyek 2020-ban megszakadtak, és csak egyes részei, például a Green Deal kerültek elfogadásra. Az új, technológiavezérelt iparágakban Európa nem tölt be vezető szerepet, ezért elsődleges érdek az összekapcsolódás és az unión belüli blokkosodás elkerülése.

A stratégiák kialakításánál meg kell hallgatni az iparági szereplőket és a javaslataik alapján szükséges a stratégiákat megalkotni. Magyarország a saját versenyképességi javaslatcsomag megalkotása során így járt el, lényegében a vállalatok alakítják ki a stratégiát, a kormányzat szerepe a javaslatok koherens rendszerben történő elfogadása. Az olyan új iparágakra kell koncentrálni, mint az elektromos autózás és a mesterséges intelligencia - tette hozzá a miniszter.

A felek egyetértettek abban, hogy az unió versenyképességének elősegítése mindennél fontosabb, ez pedig kizárólag együttműködéssel érhető el. A versenyelőny eléréséhez elengedhetetlen az energiaárak letörése, az energia-kitettség csökkentése, megszüntetése. Ezért is fontos a zöld átmenet és az átmenet idejére a nukleáris energia fejlesztése. Ezen felül az Európai Uniónak megfelelő válaszokat szükséges kialakítania az amerikai IRA (Inflation Reduction Act) vonatkozásában is, mivel szükséges lépést tartania az uniónak a nemzetközi trendekkel - áll a közleményben.

A konstruktív megbeszélés során a felek megerősítették együttműködésüket a gazdasági szereplők és a tagállami hatóságok adminisztratív terheinek csökkentése terén, és hangsúlyozták, hogy az egységes piacon fontos elkerülni az újabb korlátok létrejöttét - közölte az NGM.

Új hónap, új esélyek – 3 kripto ICO, amit nem hagyhatsz ki októberben

A negyedik negyedév általában jól alakul a kriptovaluta piacon, és egyelőre úgy tűnik, hogy ez idén sem lesz másként. Az előértékesítések különösen pörögnek, ráadásul a hozamot is megsokszorozhatják.
2024. 10. 06. 00:01
Megosztás:

Elemzők szerint a Shiba Inu (SHIB) nem fogja elérni az 1 dollárt, a Dogecoin (DOGE) felülmúlja a Ripple-t (XRP), és az ETFSwap (ETFS) áttöri a 15 dolláros szintet

A kriptoelemzők ezen a héten kiemelkedő előrejelzései közé tartozik, hogy a SHIB nem éri el az 1 dolláros szintet, míg a Dogecoin (DOGE) felülmúlja a Ripple-t (XRP). Eközben az újonnan megjelent ETFSwap (ETFS) várhatóan áttöri a 15 dolláros határt, ezzel a legkeresettebb tokenné válva a kriptopiacon.
2024. 10. 05. 23:00
Megosztás:

Vajon a Ripple jogi küzdelmei 10-szeres nyereséget hoznak? A CYBRO még nagyobb potenciállal rendelkező riválisként emelkedik fel

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) és a Ripple Labs közötti folyamatban lévő jogi csata továbbra is árnyékot vet az XRP, a Ripple hálózat natív tokenjének jövőjére.
2024. 10. 05. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:
2024. 10. 05. 21:05
Megosztás:

Volánbusz: így lehet majd fizetni a buszokon a jövőben

Várhatóan az ősz végig lezárul a POS-terminálok telepítése a Volánbusz járművein, így hamarosan már az összes helyközi járatukon lehet majd fizetni bankkártyával vagy okoseszközzel - közölte a vállalat szombaton az MTI-vel.
2024. 10. 05. 20:00
Megosztás:

A bálnák dupláznak erre a 4 mémcoinra – Ne maradj le az 5000%-os nyereségről!

Jelentős befektetők növelik pozícióikat bizonyos mémkriptovalutákban. Ez a lépés arra utal, hogy ezek a digitális érmék figyelemre méltó növekedést érhetnek el. Érdekel, hogy mely tokenek keltették fel a nagy szereplők figyelmét? Ez a cikk bemutatja azt a négy mémcoint, amelyek lenyűgöző növekedés előtt állnak, és elmagyarázza, miért lehetnek a következő nagy lehetőségek a kriptopiacon.
2024. 10. 05. 19:15
Megosztás:

Dogecoin, PEPE vagy RCO Finance: Melyik altcoin hozhat 50 000 dollárt 500 dollárból?

A szakértők nemrégiben a Dogecoin, a PEPE és az RCO Finance tokeneket emelték ki, mint potenciálisan magas hozamú befektetéseket. Azonban ami minden alkalommal bosszantja a befektetőket, amikor ezeket az altcoinokat mérlegelik, az a bizonytalanság, hogy vajon melyikük képes egy szerény 500 dolláros befektetést 50 000 dollárrá alakítani az év vége előtt.
2024. 10. 05. 18:00
Megosztás:

A kriptó bálnák elfordulnak a Cardanótól és a SHIB-től, a DTX Exchange szeizmikus 3,5 millió dolláros előértékesítési rallyjába

Miközben a Cardano (ADA) és a Shiba Inu vegyes jeleket mutatnak a teljesítménymutatóik alapján, kemény versenytársuk, a DTX Exchange (DTX) megfordította a helyzetet. Ez a feltörekvő platform felülmúlta ezeket a jól ismert projekteket az égbe szökő előértékesítési rallyjával, csökkentett kereskedési díjaival, prémium funkciókhoz való hozzáféréssel és további előnyökkel!
2024. 10. 05. 17:00
Megosztás:

A magas jutalmakat kínáló IntelMarkets előértékesítés megcélozza az 1 dolláros rallyt, miközben a Dogwifhat és az XRP csökkenést mutat

A Dogwifhat és az XRP éles csökkenést tapasztal, miközben a befektetők figyelme más irányba fordul. Az IntelMarkets önállóan tanuló botokkal, AI-alapú eszközökkel és erős előértékesítéssel nyer teret.
2024. 10. 05. 16:00
Megosztás:

Ilyen céges adókedvezmény még nem volt Magyarországon – pénzt utalhat vissza az adóhatóság

Régóta várt lehetőséget vezetett be a jogszabályalkotó 2024. január 1-jével, amely alapján a K+F tevékenységet végző cégek akár pénzvisszatérítésben is részesülhetnek az adóhatóságtól. Ilyen adókedvezményre eddig még nem volt példa Magyarországon, de sokan még mindig nem tudnak róla – hívta fel a figyelmet Bagdi Lajos, a Niveus Consulting Group partnere.
2024. 10. 05. 15:00
Megosztás:

Indul a vidéki elektromos töltőhálózat bővítését szolgáló pályázat

Mától érhető el a 28 milliárd forintos támogatási lehetőség végleges pályázati felhívása, a kölcsönkérelmeket 2024. november 6-tól jövő május végéig lehet benyújtani - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken az MTI-vel.
2024. 10. 05. 14:00
Megosztás:

Emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe szeptemberben

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) péntekijelentése szerint az elmúlt másfél évet tekintve szeptemberben volt a leggyorsabb növekedés az élelmiszer-alapanyagok világpiaci mutatójánál, és – a cukor árával az élen – minden megfigyelt árucsoport jegyzése emelkedett.
2024. 10. 05. 13:00
Megosztás:

A végső Bitcoin portfólió: A legjobb DeFi token, amely 2025-re 300 dollárt 600,000 dollárrá alakíthat!

A Bitcoin befektetők számára az újabb nagy lehetőség utáni kutatás sosem áll meg. Míg a Bitcoin továbbra is sok portfólió alapköve marad, a DeFi (Decentralizált Pénzügy) tokenekből származó exponenciális hozamok lehetősége már figyelmen kívül hagyhatatlan.
2024. 10. 05. 12:05
Megosztás:

Szigorodnak a gyárakra vonatkozó környezetvédelmi előírások

Jelentősen szigorodnak a gyárakra vonatkozó környezetvédelmi előírások - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken az MTI-vel.
2024. 10. 05. 12:00
Megosztás:

Uniós támogatással fejlesztettek új elektromos midibuszt Baján

Elkészült Baján a GANZ-SOR EBN8 elnevezésű elektromos midibusz prototípusa, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Pluszban 271,92 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a projekt - közölte a busz gyártásában résztvevő GANZ Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. (GTKB) pénteken az MTI-vel.
2024. 10. 05. 10:00
Megosztás:

A bankok nem közelítenek az 5 százalékos THM-hez a lakáshitelekben, csak a személyi kölcsönöknél volt kamatvágás

A lakáshitelek kamatai semmit sem csökkentek október elején, egyelőre nyoma sincs, hogy a bankok elindulnának a tőlük kért 5 százalékos THM felé. A személyi kölcsönöknél van példa kamatvágásra, de ennek azok örülhetnek, akik az átlagosnál valamivel magasabb nettó jövedelmet tudnak felmutatni - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 10. 05. 09:00
Megosztás:

Egy repülőjegy áráért most Portugáliát is megnézheted Amerika felé

Izgalmas lehetőséget kapnak most akik Amerika felé repülnek. A portugál nemzeti légitársaság megújult stopover programjával ugyanis most egy repülőjegy áráért nemcsak az amerikai célállomásra, például Miamiba lehet eljutni, de Lisszabont is felfedezhetjük út közben. A legjobb az egészben, hogy ehhez nem kell külön fizetni az extra megállóért, így néhány napot eltölthetünk Portugália fővárosában, mielőtt tovább repülnénk.
2024. 10. 05. 08:00
Megosztás:

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is megjelent a madárinfluenza

Békés vármegyét követően Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is megjelent a madárinfluenza - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.
2024. 10. 05. 07:00
Megosztás:

Miért váltanak az Ethereum és Dogecoin tulajdonosok az izgalmas új Cutoshi előértékesítésre?

Az Ethereum és a Dogecoin a legismertebb kriptovaluták közé tartoznak, de most a tulajdonosaik a Cutoshi felé fordítják figyelmüket – egy izgalmas új projektre, amely ötvözi a DeFi funkciókat a mémkultúrával. A jelenleg zajló Cutoshi előértékesítés új lehetőséget kínál azok számára, akik szeretnének részesei lenni a kriptoipar következő nagy trendjének.
2024. 10. 05. 06:00
Megosztás:

Jelentősen nőtt a magániskolák iránti kereslet hazánkban

Magyarországon az állami oktatás helyzete miatt (alulfinanszírozottság, pedagógushiány, elavult tantervek stb.) a magánintézmények iránti kereslet jelentősen megnövekedett.
2024. 10. 05. 05:00
Megosztás: