Nőtt az IKEA Magyarország árbevétele tavaly

Az IKEA Magyarország a 2023-es pénzügyi évben 145 milliárd forint forgalmat ért el, 11 százalékkal többet, mint egy évvel korábban; a három hazai áruházában 8,1 millió vásárlót fogadtak az előző évi 8 millió után - közölték a szerdai sajtótájékoztatón.

Nőtt az IKEA Magyarország árbevétele tavaly

Az IKEA a szeptember 1. és augusztus 31. közötti üzleti évben másodszor csökkentette mintegy 1800 termék árát, átlagosan 17 százalékkal - mondta Karina Hartai, az Örs vezéri téri üzlet vezetője.

Januárban a mintegy 1700 magyarországi munkavállaló bére 9,5 százalékkal nőtt. A bónuszokkal és a nyugdíjjárulékkal együtt a juttatások összege elérte az 1,4 milliárd forintot - fogalmazott.

A 2023-as pénzügyi évben az online eladások aránya nem változott az előző évhez képest, 23,2 százalék maradt, viszont növekedett az egy vásárlásra jutó átlagos költés. Ez az áruházakban 28 605 forint, az online vásárlásoknál pedig 80 705 forint volt.

Kérdésre elmondta, hogy az IKEA nem számol a szállítási idők növekedésével és a költségek emelkedésével a vörös-tengeri konfliktus miatt.

Farkas Mihály, értékesítési vezető (IKEA Örs vezér tere), elmondta, hogy májusban indítják el az IKEA Kreatív elnevezésű, mesterséges intelligencia alapú applikációt, amellyel a vásárlók virtuálisan megtervezhetik lakásuk kialakítását.

A vállalat alapításának 80-ik évfordulója alkalmából a 60-as és korai 70-es évek ikonikus termékeit újratervezett formában ismét piacra dobják.

Bálint Attila, az IKEA Magyarország fenntarthatósági felelőse kiemelte: a vállalat termékkínálatának csaknem 60 százaléka fenntartható alapanyagokból készült, míg az értékesített termékek 35 százaléka esett ebbe a kategóriába. Célul tűzték ki, hogy 2025-re a kiszállításoknál 100 százalékban zéró emissziós járműveket használjanak, az éttermi kínálatban pedig tovább nő a növényi alapú ételkínálat, amely a főételeknél elérheti az 50 százalékot jövő év végére, és az ételek 80 százaléka nem tartalmaz vörös húst. A fenntarthatósági célokat támogatja a bútormentő pontok létrehozása, ahol a vásárlók a használt és felújított termékeket vásárolhatnak kedvezőbb áron - sorolta.

Az IKEA mintegy 19,2 milliárd forintból bővíti legnagyobb magyarországi áruházát Soroksáron, erről Petheő Gergely Krisztián, a Soroksár 2.0 néven futó projekt vezetője beszélt. A novemberben indult és várhatóan 2025-ben záruló átalakítás során az áruház változatlan nyitvatartással üzemel - mondta.

A beruházást követően a jelenlegi mintegy 35 ezres havi online rendelési volumen akár 80 százalékkal is nőhet, ezzel úgy bővítheti ügyfélkörét az IKEA, hogy önálló disztribúciós központot hoz létre. A fejlesztések során bővül a raktárkapacitás és a logisztikai megoldások nagyobb része is automatizált lesz - fogalmazott.

A többcsatornás értékesítési modell részeként, a fizikai és digitális megoldásokat vegyítve a soroksári áruház egy sor innovatív funkcióval gazdagodik - mondta.

A Home Lab helyiség kialakításával a vásárlók közvetlenül a koncepció összeállítása után valós méretben és színben láthatják a tervezett megoldásukat, mielőtt végleges döntést hoznának. A kompass (iránytű) alkalmazás, egy GPS-navigátorhoz hasonlóan segíti a vásárlók tájékozódását, a kívánt termék megtalálását az áruházakban.

Az egész áruház területén elérhető tervező- és rendelési kioszkok, önkiszolgáló pénztárak, valamint az eladóknál lévő mobil terminálok bevezetésével az IKEA lehetővé teszi, hogy a látogatók megváltoztassák a vásárlás sorrendjét és már a barangolás során fizethetnek, és mire a kijárathoz érkeznek, akár egyből át is vehetik az összekészített csomagjukat. Petheő Gergely Krisztián kérdésre válaszolva elmondta, hogy a pilot projektként futó soroksári fejlesztés tapasztalatai, valamint annak pénzügyi vonzatainak értékelése után dönthetnek a szolgáltatási körök bővítéséről a budaörsi illetve az Örs vezér téri áruházban.

Épül-szépül Nagykörű

Lombkoronaház és -sétány épült a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Nagykörűben több mint 646 millió forintból - közölte a település polgármestere az MTI-vel.
2024. 02. 27. 11:30
Megosztás:

Többet költünk a mesterséges intelligenciára

A Deloitte előrejelzése szerint a generatív mesterséges intelligenciára vonatkozó vállalati kiadások 30 százalékkal emelkednek az idén a 2023-as 16 milliárd dolláros becsült értékről.
2024. 02. 27. 11:00
Megosztás:

Kedvezett az előző év a REGIO számára

A REGIO Játékkereskedelmi Kft. 21,421 milliárd forint forgalmat bonyolított le tavaly a 110 milliárd forintra tehető teljes játékpiacon.
2024. 02. 27. 10:30
Megosztás:

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 02. 27. 10:00
Megosztás:

A Manta Network (MANTA) partnerkapcsolatot kötött a Beoble-lel, a Pyth Network (PYTH) szövetséget kötött a Yolo Games-szel, a KangaMoon (KANG) pedig 50%-kal emelkedett

Ahogy forrósodik a hangulat a kriptó-térben, számos kriptóhálózat és ökoszisztéma jelentős stratégiai szövetségeket köt. Ilyen szövetség például most a Manta Network (MANTA) együttműködése a Beoble-lel a közösségi élmény fokozása érdekében. További érdekes fejlemény, hogy a Pyth Network (PYTH) is integrálódott a Yolo Games-szel a pontosabb piaci előrejelzésekért. Közben a KangaMoon (KANG) történelmi pillanatokra készül a globális meme-coin szektort felborítva. Egyedi jellemzőivel a KangaMoon útja a csúcs felé indult.
2024. 02. 27. 09:45
Megosztás:

Folytatódhat a bizonytalan mozgás a tőzsdén

Folytatódhat a bizonytalan mozgás a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 02. 27. 09:30
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben kedden reggel a hétfő kora esti szintekhez képest a bankközi devizapiacon.
2024. 02. 27. 09:00
Megosztás:

A Helium (HNT) 179,4%-kal emelkedik, a Flare (FLR) 22,5%-kal nő, a Meme Moguls (MGLS) pedig 90%-os ROI-t ad, és akár 100x-es kriptó lehetsára nő

A Helium (HNT) 179,4%-os árfolyamnövekedést mutat idén (YTD), ami jelentős érdeklődést váltott ki azok körében, akik diverzifikálni szeretnék portfoliójukat. Ráadásul a Flare (FLR) kriptó is mutatott egy hatalmas, 80,6%-os emelkedést az elmúlt 30 napban egyedül, ami óriási ugrásnak számít. Mindeközben a Meme Moguls (MGLS) 100-szoros ROI-t ígér, mivel a projekt hamarosan elindul, hiszen az előértékesítésének hatodik szakaszánál tart. Ma áttekintjük mindegyik projektet, hogy lássuk, milyen potenciál van benük, és megvizsgáljuk, hogy melyik kriptovaluta nyújthatja a legjelentősebb ROI-t.
2024. 02. 27. 08:45
Megosztás:

Vegyesen mozogtak az indexek az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen mozogtak az indexek az ázsiai tőzsdéken kedden.
2024. 02. 27. 08:30
Megosztás:

Egy Solana (SOL) milliomos, aki elsők között fektetett Render (RNDR) tokenbe, most ezt jósolja a következő 100x-os kriptónak

Egy Solana (SOL) milliomos, aki híres a korábbi okos befektetéséről a Render (RNDR) érmébe, most egy új token, a Pullix (PLX) felé fordította figyelmét. Fontos megjegyezni, hogy ez az új token a sikeres előértékesítés utolsó fázisában van, így a korai befektetők kedvezményesen juthatnak hozzá a tokenekhez a következő hónapban esedékes nyilvános start előtt. Nézzük meg, miért lehet, hogy ez a milliomos valami nagy dolgot vár a Pullix (PLX) esetében.
2024. 02. 27. 08:17
Megosztás:

Saját áramot használ a Magyar Suzuki

A Suzuki esztergomi gyárában saját napelemparkot adtak át, a közel 800 millió forintos beruházás a vállalat éves energiaszükségletének 6-7 százalékát fedezi - közölte a cég kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-vel.
2024. 02. 27. 08:00
Megosztás:

A Hungary Helps Program Csádban tevékenykedik

A Hungary Helps Csádban nyújtott segítségéről beszélt Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.
2024. 02. 27. 07:30
Megosztás:

Újra átadta a Budapesti Értéktőzsde a rangos Kochmeister díjat

Az egyesült államokbeli CFA Institute és a Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesülete (CFA Society Hungary) ismét megrendezte hagyományos, egyetemisták körében meghirdetett, angol nyelvű részvényelemzési versenyét. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő vetélkedő keretében az első két helyezett a Budapesti Értéktőzsde patinás elismerésével, a 2004 óta átadásra kerülő Kochmeister-díjjal gazdagodott, valamint a győztes csapat kvalifikálta magát a március hónapban megrendezendő régiós elődöntőre, melyet siker esetén a régiós középdöntő követheti. Emellett a BÉT az első két helyezettet összesen 500 000 forint pénzjutalommal díjazta.
2024. 02. 27. 06:30
Megosztás:

Az emelkedő fizetések tehetik megfizethetőbbé a folyamatosan dráguló albérleteket

Ahogy a lakáspiaci forgalmat, az albérletpiacot is befolyásolja a fizetések, ezen belül a reálbérek alakulása. Az fővárosi kerületekre, Budapest egészére és a vármegyeszékhelyeknek helyet adó járásokra vonatkozó fizetési adatok és lakbérek aránya alapján nagyon komoly különbségek vannak az országban - derül ki az ingatlan.com saját adatain és a KSH kereseti statisztikáin alapuló készült friss elemzéséből, amely több mint 14 ezer kiadó lakóingatlan-hirdetés bérleti díját vette figyelembe.
2024. 02. 27. 06:00
Megosztás:

Babaváró hitel-boom lesz 2024-ben

Nagyot mentett az életkori szigorítás miatt előrehozott igénylések száma a babaváró 2023-as piacán. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint ugyanakkor 2024. eleje 3 okból is egész biztosan a legnépszerűbb családtámogatási termékről fog szólni.
2024. 02. 27. 05:30
Megosztás:

Lakásbiztosítási kampány: kulcsszerepben a független alkuszok

Hivatalosan pénteken veszi kezdetét az első lakásbiztosítási kampány, melynek keretében gyakorlatilag minden lakástulajdonos felülvizsgálhatja jelenlegi lakásbiztosítását. A koncentrált figyelem hatására akár több százezer lakásbiztosítást is lecserélhetnek az ügyfelek. A kampányban kiemelt szerep jut a független alkuszoknak: az eddig jellemző 20 százalék helyett márciusban a lakásbiztosítási szerződések akár 50 százalékát is a biztosítások összehasonlítását lehetővé tevő közvetítőkön keresztül kötik majd – jelzi előre a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).
2024. 02. 27. 05:00
Megosztás:

Nyugdíj pénztár tag vagy? Akkor ennek örülni fogsz!

Húsz százalék fölötti átlagos hozam, rekord összegű befizetés és kifizetés - ez a nyugdíjpénztárak 2023-as mérlege. A reálhozam megvolt, a tagság viszont egyre csak öregszik - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 02. 27. 04:30
Megosztás:

Hogyan bonthatók fel az egyházi esküvők? Elmondjuk!

Az egyházi házasságok felbonthatóságáról szól szikkünk: a statisztikák szerint a szentségi házasságok stabilabb lábakon állnak és kisebb eséllyel futnak zátonyra.
2024. 02. 27. 03:00
Megosztás:

Vállalati adatokon tanított generatív mesterséges intelligencia: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából.
2024. 02. 27. 02:30
Megosztás:

Az egészséges nyugdíjas éveknek ne legyen része a megélhetési munka!

Még mindig jelentős az időskorú munkavállalók aránya Magyarországon. Hogyan lehetne elkerülni azt, hogy a nyugdíjas korúak dolgozni legyenek kénytelenek a tisztes megélhetés érdekében?
2024. 02. 27. 02:00
Megosztás: