Orbitális pályára állhat a Dogecoin

A Dogecoin árfolyama egy nap leforgása alatt 2,72%-ot nőtt, és a cikk írásakor 0,08421 dolláron állt.

Orbitális pályára állhat a Dogecoin

Ha az egy hetes viszonylatot nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy a DOGE 8,11%-os nyereségben fürdik.

Ehhez az árfolyamkiugráshoz hozzátett az a hír is, hogy a "Doge-1" fémjelzésű műholdas küldetés megkapta a Nemzeti Távközlési és Információs Hivatal hatósági jóváhagyását.

dogecoin árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

Amint az ismeretes, a Doge-1 műholdat teljes egészében Dogecoinból finanszírozzák. A SpaceX a Falcon 9 rakétán lövi ki, és a feladata szerint hirdetéseket sugároz majd a Földre. A projekt nagyságára való tekintettel órási médiavisszhangot kapott, és ez felhívta a befektetői figyelmet a Dogecoinra.

Úgy gondoljuk, hogy a DOGE folyamatos emelkedését kifejezetten támogatni fogja a Doge-1 küldetése, legalábbis a következő hónapokban biztosan.

A Doge-1 műhold jótékony hatással van a Dogecoin árfolyamára

Más altcoinokhoz képest a DOGE mutatói kiváló helyzetben vannak, vagyis a mém token felkészült a jövőbeli növekedésére. 

Az RSI (lila) 60-ra kúszott fel, ez a növekvő vásárlási nyomás és a lendületet jele.

dogecoin árfolyam

Forrás: TradingView

Kifejezetten bizakodásra ad okot, hogy a DOGE támasz szintje az elmúlt egy hónap folyamán csak emelkedett, tehát előrevetíthető, hogy a tokennek a jövőbeli emelkedések alatt sem lesznek különösebb mélypontjai.

A DOGE 24 órás kereskedési volumenét tekintve is jó a helyzet, mert 698 millió dollár körül alakul. Főleg, ha visszaemlékszünk a szeptemberi és az október elején megélt 150 millió dolláros szintekre.

Ezek méltó jelei a kriptobálnák DOGE iránti hevesen érdeklődésének. Az utalások tanulmányozásakor több olyan nagy kereskedőt is láttunk, akik kifejezetten felhalmozzák a DOGE-t, és elküldik a tőzsdékről.

A kriptovilág tehát megadja a bizalmat a Doge-1 műholdnak, amely már a NTIA (National Telecommunications and Information Administration - Nemzeti Távközlési és Információs Hivatal) jóváhagyását is elnyerte, így még egy lépést tett a start felé.

Mivel november 30-án a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (Federal Communications Commission) is áldását adta a projektre, az összes jogi akadálya elhárult a műhold kilövésének.

Nem kérdés, hogy a Doge-1 miatt a DOGE is nagyobb nyilvánosságot kap, és újabb befektetői tőkeáramlásra kerülhet sor.

Ami ezen kívül még nagy hatással lehet a Dogecoin árfolyamára, az a kriptopiac egészének fellendülése, amely a spot Bitcoin ETF jóváhagyásának izgalmában várhatóan egy nagy ralliba csap majd át.

Mindez alapján az is előfordulhat, hogy a DOGE ára a következő hetek során eléri a 0,1 dollárt.

Ezekbe a mém tokenekbe is érdemes befektetni

A DOGE alakulását egyértelműen befolyásolják a külső hatások. Ezek eredményeként ugyan felkúszik az ára, de figyelembe kell vegyük, hogy alapvetően nem egy hasznossággal bíró érméről beszélünk.

Éppen ezért érdemes körbenézni a kriptokofáknál egyéb, nagy hasznosságú mém érmék után is. A szerencsénk az, hogy több olyan tokent is fel tudunk hozni példaként, amelyek jelenleg az előértékesítésüknél tartanak, és bevezetésükkor várhatóan többszörösükre emelkednek majd.

Ezek közül emeljük most ki az ERC-20 Meme Kombat (MK) érmét, mely már meghaladta a 2,3 milliós előértékesítést.

A Meme Kombat nem pusztán egy vadonatúj mém token, hanem egy online szerencsejáték-platform is, amely felületén a felhasználók fogadhatnak az az MI által megálmodott mém karakterek közötti csatákra. 

A küzdelmek valós időben zajlanak, és amellett, hogy igazán szórakoztatóak, a kimenetelük teljesen a véletlenre van bízva. Különlegességük, hogy a játékosok fogadhatnak egymással, illetve magával a platformmal is.

Mivel ez egy Ethereum-fókuszú ökoszisztéma, ahogyan csaták, úgy az eredmények is láthatóak mindenki számára.

Fogadni a platform natív tokenjével, az MK-val lehet, és a nyeremények is ebben a formában kerülnek kifizetésre.

Az MK tulajdonosok tokenjeiket le is köthetik, így busás passzív jövedelemben lehet majd részük.

A Meme Kombat játékos dizájnja egyfajta felhasználó vonzó mágnesként szolgál. Csatlakozz az előértékesítéshez a hivatalos honlapon keresztül, a hírekért pedig kövesd a Meme Kombat Twitter oldalát!

Cikkünk írásakor 1 MK token 0,225 dollárba kerül, a következő ára pedig 0,235 dollár lesz.

Látogasd meg a Meme Kombat előértékesítését most

Ezek is érdekelhetnek:

Ezt a 3 kriptovalutát érdemes megnézni decemberben

Áttörte a 3 milliós gátat ez az új kriptoérme

Ezek a legjobb feltörekvő kriptók?

Két új atomenergiablokk épül Csehországban

A dél-koreai KHNP társaság építi fel a két új atomenergiablokkot a csehországi Dukovanyban - közölte Petr Fiala cseh miniszterelnök a kormány szerdai ülése után Prágában.
2024. 07. 19. 11:00
Megosztás:

Merre megy a kamat Európában?

Nem adott sok támpontot Lagarde: az EKB a vártnak megfelelően 4,5%-on tartotta a jegybanki alapkamatot.
2024. 07. 19. 10:30
Megosztás:

Gyengüléssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,62 százalékkal, a frankfurti DAX-30 index 0,50 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,35 százalékkal csökkent a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 19. 10:00
Megosztás:

Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés

Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén, csütörtökön a BUX 359,91 pontos, 0,5 százalékos emelkedéssel, 72 899,65 ponton, történelmi csúcson zárt.
2024. 07. 19. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 19. 08:00
Megosztás:

Fejhallgató, újragondolva: Bemutatkozik a Dyson OnTrac fejhallgató

A Dyson ma bemutatta első, kizárólag audio célú, magas hanghűségű fejhallgatóját, a Dyson OnTrac-et. A kategóriájában legjobb zajszűrést¹ kínáló fejhallgatók akár 55 órányi² magával ragadó zenehallgatási élményt nyújtanak. 

2024. 07. 19. 07:30
Megosztás:

Megkezdődött a dohány betakarítása

Az elmúlt évek átlagát tekintve csaknem 700 termelő mintegy 2800 hektáron 5000-6000 tonna dohányt termelt évente. Az ágazat a feldolgozásban dolgozókkal együtt, mintegy 10 000-12 000 fő részére biztosított megélhetést - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint.
2024. 07. 19. 06:00
Megosztás:

140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hezidén júliusban. A három cég által biztosított és 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.
2024. 07. 19. 05:00
Megosztás:

Járatkésések: így kárpótolhat a kellemetlen órákért az utasbiztosításunk

Élelmiszer, ruha, asszisztencia behajtáshoz – a Grantis megvizsgálta, miben segítenek az utasbiztosítások repülő járatkésés és lemondás esetén.
2024. 07. 19. 04:00
Megosztás:

Donald Trump árnyékos oldala - érdemes megnézni azt is...

The Dark Side of The Moon: vagy más néven a Trump trade árnyékos oldalát láthattuk a tegnapi napon.
2024. 07. 19. 03:00
Megosztás:

Mi van az ALDI-s hűtőkben? Vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az ALDI Magyarország Bt.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.
2024. 07. 19. 02:00
Megosztás:

Az áram ára 10-szeresére ugrott néhány óra alatt! A nagy meleg miatti fogyasztás növekedése az ok

2024. július 18-án este 20 és 21 óra között 999 eurós megawattóránkénti (MWh) nagykereskedelmi áramár alakult ki HUPX magyar áramtőzsdén, ami a nagy meleg mellett az időjárástól független erőművek európai szinten való fejlesztésének elmaradása és az elégtelen tárolókapacitás számlájára írható fel.
2024. 07. 19. 01:00
Megosztás:

A The Meme Games előértékesítése percek alatt 100 000 dollárt gyűjtött - A 2024-es párizsi olimpia hivatalos mém érméjévé válhat?

A The Meme Games ($MGMES) tokenben találkozik a degen mém érme mánia és a 2024-es olimpia szellemisége. A befektetőknek vásárlás után a tér öt legnagyobb projektje közül ki kell választaniuk kedvenc mém érme versenyzőjüket.
2024. 07. 19. 00:01
Megosztás:

Gyengültek a New York-i tőzsde főbb mutatói

Gyengüléssel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2024. 07. 18. 23:00
Megosztás:

Az EU hétmilliárd euróval támogatja közlekedési infrastruktúrák kiépítését

Az Európai Bizottság több mint hétmilliárd euró összegű uniós támogatásban részesít 134 közlekedési projektet, köztük kilenc magyar, fenntartható, biztonságos és intelligens közlekedési infrastruktúrák kiépítését célzó kezdeményezést - tájékoztatott a brüsszeli testület szerdán.
2024. 07. 18. 22:00
Megosztás:

A DTX Tőzsde harca a BNB és a Ripple áremelkedési potenciáljával, miközben a globális nagybefektetők az 1 millió dolláros előértékesítéshez özönlenek

A DTX tőzsde, a Binance (BNB) és a Ripple (XRP) a spekulatív kriptopiacon elért legutóbbi teljesítményükkel megragadják a mainstream figyelmet. A Ripple ára rendkívüli emelkedést mutatott, míg a BNB továbbra is tartja magát az állandó nyereségekkel. Ezen fejlemények közepette a DTX tőzsde hullámokat kelt az 1 millió dolláros, szárnyaló előértékesítésével.
2024. 07. 18. 21:30
Megosztás:

Megjelent a Fed Bézs Könyve - miről árulkodik?

Az amerikai gazdaság a harmadik negyedévbe lépve enyhe ütemben növekedett, az ország több régiójában stagnáló vagy csökkenő aktivitás tapasztalható – derült ki az amerikai jegybank felméréséből.
2024. 07. 18. 21:00
Megosztás:

Új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 359,91 pontos, 0,5 százalékos emelkedéssel, 72 899,65 ponton, történelmi csúcson zárt csütörtökön.
2024. 07. 18. 20:00
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 07. 18. 19:00
Megosztás:

Fellendült a lakáshitelezés az első fél évben

A magyar lakáshitelpiacon csaknem 10 százalékkal több hitelt vettek fel az idei első fél évben, mint tavaly egész évben - közölte a Bankmonitor szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 18. 18:00
Megosztás: