Rákapcsolják az áramhálózatra az épülő debreceni BMW-gyárat

Befejezte a Debrecenben épülő BMW-gyár villamosenergia-ellátásához szükséges alapinfrastruktúra-fejlesztés kivitelezési munkálatait a Forest-Vill Kft. A transzformátorállomások és villamosenergia-hálózatok építésére specializálódott Forest-Vill Kft. országszerte számos helyen dolgozik a meglévő villamosenergia-hálózat fejlesztésén és korszerűsítésén, az új ipari létesítmények villamosenergia-igényének biztosításán, valamint a dinamikusan bővülő napelemparkok energetikai rendszerbe való integrálásán a hazai ellátásbiztonság erősítése és a megújuló energiaforrások hasznosításának elősegítése érdekében.

Rákapcsolják az áramhálózatra az épülő debreceni BMW-gyárat

Rekordgyorsasággal, 8 hónap alatt készült el hazánk egyik legnagyobb ipari beruházásának, a BMW Debrecen határában épülő gyárának villamosenergia-ellátását biztosító infrastruktúra fejlesztése a Forest-Vill Kft. kivitelezésében. A budaörsi székhelyű energetikai kivitelező szakcég az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. által indított közbeszerzési eljárást 2022 januárjában nyerte el, melynek keretében többek között az épülő debreceni autógyár működéséhez szükséges alapinfrastruktúra bővítésének kivitelezésére kapott megbízást. A munkálatok februári megkezdése után a kivitelezés októberben fejeződött be, a készre jelentés pedig október 15-én történt meg. November közepével a tereprendezési munkálatok és a füvesítés is elkészült, valamint megkezdődtek az üzembehelyezési munkálatok.

A Forest-Vill Kft. mintegy 800 millió forint értékű megbízás részeként elvégezte a prémium német autómárka majdani gyárának áramhálózatba integrálásához szükséges nagyfeszültségű berendezések telepítését. Emellett a vállalat gondoskodott a kapcsolódó távvezetéki mezők és két transzformátormező komplett kiépítéséről, kapcsoló és vezénylő épület installációjáról és a telemechanika bővítéséről, közműcsatlakozások és olajleválasztó rendszer kiépítéséről, teljes kőrű építészeti és villamostechnológia kivitelezéséről. A szerelés után és üzembe helyezés előtt a Forest-Vill saját próbákat, méréseket végzett el a berendezéseken. Jelenleg az OPUS TITÁSZ által szervezett és irányított üzembe helyezés zajlik, melyben a Forest-Vill szerelési asszisztenciát biztosít.

„A presztízsértékű megbízás gyors és minőségi megvalósításában nagy segítséget jelentett, hogy társaságunk az energetikai kivitelezői terület szinte teljes vertikumát lefedi, miközben a nagy multinacionális versenytársakhoz viszonyítva rendkívül rugalmasan vagyunk képesek dolgozni. Szakembergárdánknak is fontos volt, hogy tevőleg, a megrendelő igényeihez igazodva járulhassanak hozzá Magyarország egyik legnagyobb termelő beruházásának megvalósításához, amelynek meghatározó szerep juthat az elkövetkező évek gazdasági növekedésében is” – mondta el Németh Csaba, a Forest-Vill Kft. ügyvezetője.

A Forest-Vill létrejötte óta dinamikus növekedést tudhat magáénak. 2019-ben 33 munkavállalója volt a vállalatnak, 2021-ben már csaknem 200 szakembert foglalkoztattak. Miközben szolgáltatáspalettája is tovább bővült az elmúlt évben, fennállása óta tavaly zárta a legerősebb évét a vállalat, árbevétele mintegy 13,3 milliárd forintot tett ki, amely közel 40 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A sikeres hazai projektek folytatása mellett pedig a Forest-Vill a nemzetközi piacon is megmérettetésre készül, elsősorban a közel-keleti régióban keresve új üzleti lehetőségeket, amelynek érdekében Kuvaitban egy saját iroda megnyitása is a terveik között szerepel.

Fidelitas: Karácsony még mindig nem számolt el az Amerikából kapott százmilliókkal

Karácsony Gergely főpolgármester még mindig nem számolt el a kampányra Amerikából kapott százmilliókkal - hívta fel a figyelmet a Fidelitas szerdán közzétett Facebook-videójában.
2022. 12. 01. 05:30
Megosztás:

Tizennégy helyszínen lesz decemberben vasutas véradónap

Tizenhatodik alkalommal szervezi meg az országos vasutas véradónapot a MÁV a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal decemberben - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.
2022. 12. 01. 05:00
Megosztás:

Magyarország 50 legnépesebb települése - melyik városban hányan laknak 2022-ben?

Melyek Magyarország legnagyobb városai? Mely városokban laknak a legtöbben 2022-ben Magyarországon és vajon melyik lesz a legnépesebb város 2023-ra? A KSH adatai segítségével most megnézhetjük Magyarország TOP50 legnépesebb városának listáját.
2022. 12. 01. 04:01
Megosztás:

Az Európai Bizottság új szabályokat javasol a csomagolási hulladék mennyiségi csökkentése érdekében

Az Európai Bizottság új európai uniós jogszabályokat javasolt szerdán, amelyek célja, hogy visszaszorítsa a nehezen lebomló és a környezetre káros műanyag csomagolási hulladék mennyiségét.
2022. 12. 01. 03:30
Megosztás:

Lavrov: a Nyugat kényszeríti Kijevet az Oroszország elleni háborúba

A Nyugat arra kényszeríti Ukrajnát, hogy ő vívja meg a háborút, amelyet maga folytat Oroszország ellen - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy szerdai moszkvai ifjúsági fórumon.
2022. 12. 01. 03:00
Megosztás:

Hamis engedéllyel forgalmaznak orvostechnikai eszközöket

Ünnepek előtt több lehet a megtévesztő kereskedelmi gyakorlat, megszaporodhat a hamis engedéllyel forgalmazott orvostechnikai eszközök száma - figyelmeztet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
2022. 12. 01. 02:30
Megosztás:

Nagy hiánnyal számol a jövő évi cseh költségvetés

A jövő évi cseh költségvetés mintegy 295 milliárd koronás (mintegy 5000 milliárd forint), a GDP 4,3 százalékának megfelelő hiánnyal számol, amelyet szerda este fogadott el a cseh parlament alsóháza, a képviselőház.
2022. 12. 01. 02:00
Megosztás:

A német kormány könnyítené az EU-n kívüli munkavállalók bevándorlását

Az Európai Unión kívüli országok munkavállalóinak németországi bevándorlását megkönnyítő szabályozásra készül a berlini vezetés, a tervezett rendszer alapelemeit szerdán mutatták be.
2022. 12. 01. 01:30
Megosztás:

Így már érthető, miért keresnek nagyon sokan a magyar nettó átlagfizetés alatt! - ÁBRA

Minden hónapban hangos felhördüllés halltszik országosan (erről a közösségi média kiválóan "tudósít"), mikor a Központi Statisztikai Hivatal közzéteszi az épp aktuális bruttó és nettó munkabéreket Magyarországon.
2022. 12. 01. 01:00
Megosztás:

Ötmilliós segélyszállítmányt juttattak el Kárpátaljára karitász szervezetek

Nemzetközi összefogással ötmilliós segélyszállítmányt juttattak el Kárpátaljára karitász szervezetek - tudatta a Katolikus Karitász közleményben szerdán az MTI-vel.
2022. 12. 01. 00:05
Megosztás:

Átadták a Klasszis TopDesign 2022 verseny turisztikai elismeréseit

Átadták a Klasszis TopDesign 2022 verseny turisztikai elismeréseit szerdán Budapesten, 24 díjat osztottak ki a Klasszis Csoport kiadásában megjelenő Turizmus Online szerkesztősége és a Pont Itt utazás/szállodák/gasztronómia szaklap közösen meghirdetett versenyén.
2022. 11. 30. 23:10
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a Skandináv lottón!

A Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a november 30-án megtartott 48. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 11. 30. 22:00
Megosztás:

Ötmilliós segélyszállítmányt juttattak el Kárpátaljára karitász szervezetek

Nemzetközi összefogással ötmilliós segélyszállítmányt juttattak el Kárpátaljára karitász szervezetek - tudatta a Katolikus Karitász közleményben szerdán az MTI-vel.
2022. 11. 30. 21:30
Megosztás:

A 4iG árbevétele nőtt, adózott eredménye csökkent

A 4iG Csoport értékesítési árbevétele 196,7 milliárd forint volt az idei első három negyedévben, az előző év azonos időszakában elért 53 milliárd forint után; az első kilenc hónapot 7,7 milliárd forint veszteséggel zárta, míg a tavaly ugyanebben az időszakban 2,9 milliárd forint adózott eredményt ért el - derül ki az infokommunikációs vállalat konszolidált pénzügyi jelentéséből, amelyet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tett közzé szerdán.
2022. 11. 30. 21:00
Megosztás:

Gyömrőn megújult a szakorvosi rendelőintézet

Az Egészséges Budapest Program keretében 337,4 millió forintból megújult Gyömrő szakorvosi rendelőintézete - írta az átadóünnepségről szóló közleményében szerdán a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet.
2022. 11. 30. 20:30
Megosztás:

Átadták a Fradi Fair Play díjait

Az FTC egy ifjú sportolója és két szakembere részesült Fradi Fair Play díjban a szerda esti ünnepélyes gálán.
2022. 11. 30. 20:00
Megosztás:

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest szerda kora este a reggeli szintekkel összevetve.
2022. 11. 30. 19:30
Megosztás:

Enyhe pluszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 203,57 pontos, 0,44 százalékos emelkedéssel, 45 984,19 ponton zárt szerdán.
2022. 11. 30. 19:00
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán.
2022. 11. 30. 18:40
Megosztás:

Így változott a higiéniai kultúra az elmúlt 30 év során

Az Essity a világ egyik vezető nemzetközi higiéniai és egészségügyi termékeket gyártó vállalata. A cég professzionális higiéniai márkája, a Tork 1992 óta van jelen Magyarországon. Az elmúlt 30 év során nemcsak a vállalat termékpalettája, hanem a higiéniai piac és a fogyasztói elvárások is jelentősen megváltoztak.
2022. 11. 30. 18:00
Megosztás: