Rekreációs központ épült Szigetváron

Új vendégfogadó rekreációs központ és park épült Szigetváron csaknem 1,3 milliárd forintos beruházás keretében. A létesítmény jövő tavasszal nyit - közölte a fejlesztést megvalósító önkormányzat az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztésére kiírt pályázatán elnyert 1,286 milliárd forint támogatással megvalósított beruházással egy olyan vendégfogadó épület és park jött létre, amely "megfelelő, élményekkel teli kiindulópontként szolgál a várost látogató turisták számára".

A parkolóval kiegészülő létesítmény alkalmas lesz rendszeres kulturális, művészeti rendezvények, fesztiválok lebonyolítására, a turisztikai szezon meghosszabbítására. A beruházás keretében mobil rendezvénysátrat, fény-, hangtechnikai eszközöket szereztek be, valamint kerékpár- és túraeszköz-kölcsönzőt is létrehoztak.

A CSOK Plusz érdeklődők harmada piaci hitelt is igényel lakáscélja megvalósításához

A CSOK Plusz támogatott kölcsön összege akár 50 millió Ft is lehet. Ettől függetlenül a Bankmonitor kalkulátorán keresztül igénylők több, mint harmada még piaci hitelt is felhasznál lakáscélja megvalósításához.
2024. 06. 29. 12:00
Megosztás:

Emeletes KISS vonatok karbantartástámogatására írt alá szerződést a Stadler

Karbantartástámogatás nyújtására vonatkozó megállapodást kötött a Stadler Magyarország Kft. a MÁV VAGON Kft-vel. A szerződés keretén belül a Stadler 40 darab emeletes KISS motorvonat tervszerű karbantartásában és hibajavításában működik közre munkatársaink, beleértve a szükséges alkatrészek biztosítását, illetve az esetleges balesetes javításokat is. Ennek megfelelően a MÁV-START által üzemeltetett Stadler járművek is megkapják a magas rendelkezésre álláshoz garanciát jelentő gyártói szakfelügyeletet.
2024. 06. 29. 11:05
Megosztás:

Európának vissza kell térnie a növekedési pályára

Az európai gazdaság lemaradt a versenytársaitól és vissza kell térnie a növekedési pályára, ehhez a versenyképesség növelésén keresztül vezet az út - mondta Fredrik Persson az Európai Munkaadói Szövetség, a BusinessEurope egy csütörtöki zártkörű sajtótájékoztatón Budapesten.
2024. 06. 29. 10:00
Megosztás:

Az Ethereum DeFi-t felforgató kripto AI tokenek, amelyek 3000%-os megtérülési potenciállal rendelkeznek

Az elkövetkező években a kripto AI piac hatalmas részt fog elhódítani az értékből más digitális eszközöktől. Az Uniswap (UNI) és az Aave (AAVE) két legnagyobb Ethereum DeFi projekt a kriptoiparban, és platformjaik már most is rendelkeznek olyan AI-funkcionalitásokkal, amelyek révén 3000%-os növekedést érhetnek el.
2024. 06. 29. 09:00
Megosztás:

A Solana árfolyam előrejelzései pozitív irányba fordulnak, mivel az SOL ETF felhajtást kelt; a DTX Exchange (DTX) megelőzi a zkSync-et (ZK) és eléri a 10,000 tartót

Miután a Bitcoin ETF-ek már megjelentek és az Ethereum ETF-ek hamarosan elindulnak, a kripto közösség most fel van lelkesülve a SOL ETF hírével, és az rajongók arra számítanak, hogy ez hatással lesz a Solana árfolyamára.
2024. 06. 29. 08:00
Megosztás:

Változás jöhet a bankpiacon: Bővülhet a pénzintézetek zöld termékpalettája

Július elején ismertetik azt az új uniós akciótervet, melynek keretében vállalkozások és háztartások is igényelhetnek támogatást új és akár használt elektromos autók vásárlására is. A money.hu és a Használtautó.hu szakértője utánajárt, hogy melyek a jelenleg legfelkapottabb villanyautók a piacon és milyen változást hozhat a finanszírozásban egy új vásárlásösztönző program bevezetése.
2024. 06. 29. 07:00
Megosztás:

Tovább mérséklődött a háromhavi munkanélküliségi ráta

A 2024. március és május közötti három hónapban a foglalkoztatottak száma (15-74 éves korosztály) 4 millió 745 ezer fő volt, 41 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A külföldi telephelyen dolgozók száma 108 ezer fő volt, 7 ezerrel több, mint egy éve, a közfoglalkoztatottak száma egy év alatt 8 ezerrel, 61 ezerre mérséklődött. A foglalkoztatási ráta, az uniós módszertanban kiemelten figyelt 15-64 éves korosztályban 75,1%-ra emelkedett március-május között. Egy éve 74,5%-on, a megelőző három hónapban 74,9%-on állt a mutató.
2024. 06. 29. 06:00
Megosztás:

Újdonság Magyarországon: online előzetes hitelbírálattal is vehetünk lakást

A lakásvásárlás kockázatait jelentősen csökkentő előzetes hitelbírálat Magyarországon először már online is elérhetővé vált az ingatlan.com felületein. Három meghatározó hazai nagybank egy online kitöltött adatlapon benyújtott előzetes hitelbírálat eredményeként egy-két napon belül hivatalos banki előminősítést ad vissza a lakásvásárlók számára. Ezzel az innovatív megoldással a vevők egyszerűen, gyorsan és kényelmesen mérhetik fel a hitelképességüket még az adásvételi szerződés aláírása vagy a foglaló letétele előtt. Így jelentősen csökkenthetők azok a pénzügyi kockázatok, ami akár a több millió forintos foglaló elvesztésével is járhat.
2024. 06. 29. 05:00
Megosztás:

Mennyit dolgoznak a diákok egy fesztivál hetijegyért?

A nyári zenei fesztiválok sok diáknál, egyetemistánál számítanak kötelező programnak. Sokan diákmelóval keresik meg a nyári kikapcsolódásra valót, ezért nem mindegy, mennyit kell kiadni egy-egy fesztiválbérletért. A jelenleg elérhető árak szerint az EFOTT kínálja a legolcsóbb lehetőséget a belépésre, míg a legdrágábban a Szigetre lehet bejutni. A magyar fiatalok átlagosan 39 312 forintot költenek egy fesztiválon – azt is megnéztük, mi jön ki ebből az összegből.
2024. 06. 29. 04:00
Megosztás:

Kripto milliomosok legjobb választásai: Az APORK egyedi "Conquer To Earn" mechanizmussal töri át a mémteret, a White FET és a NOT vezeti a piaci rallyt

Az elmúlt hetekben sok altcoin tapasztalt ingadozó teljesítményt. A Bitcoin, amely korábban vezette a rallyt, elvesztette irányítását a bullish mozgás felett. Azonban olyan vezető altcoinok, mint a Fetch.ai és a Notcoin, elkezdtek felépülni a medvepiaci összeomlás után.
2024. 06. 29. 03:00
Megosztás:

Lakossági, vissza nem térítendő fűtéskorszerűsítési támogatás indul

Magyar ingatlantulajdonosoknak nyújt vissza nem térítendő fűtéskorszerűsítési támogatást a Daikin Hungary Kft.
2024. 06. 29. 02:00
Megosztás:

Így csalnak a gépi lottóhúzásnál - kamera leplezte le a lottócsalást!

Nincs olyan pillanat, amikor ne érnék csalási vádak valamelyik lottótársaságot azok részéről, akiknek éppen az adott héten nem húzták ki a nyerőszámait. Számos internetes fórumon találhatunk ezzel kapcsolatos bejegyzéseket és összeesküvés-elméleteket. Cikkünkben most az egyik legnyilvánvalóbb csalást mutatjuk be, amely ráadásul a TV kamerái előtt történt.
2024. 06. 29. 01:00
Megosztás:

A vírusos PEPE rivális a középpontba kerül, miközben az Avalanche tulajdonosok okos lépést tesznek

A kriptovaluta piacon a volatilitás tönkreteheti vagy felvirágoztathatja a befektetéseket. Fellendítheti a portfóliódat vagy lecsökkentheti a tőkédet. De a tapasztalt befektetők elsajátították a művészetét annak, hogyan győzzék le a volatilitást azzal, hogy kutatásokat végeznek új, izgalmas projektekről, és tudják, mikor kell kilépni a volatilis érmékből.
2024. 06. 29. 00:30
Megosztás:

A kriptósok szeme kipattan ettől az előértékesítéstől

Az előértékesítés alatt gyűjtött közel kétmillió dollár jól mutatja, hogy a DICE mekkora figyelmet kapott. Nem csoda, hogy máris szárnyra kaptak olyan pletykák, melyek szerint ez lehet az egyik legnagyobb GameFi projekt.
2024. 06. 29. 00:01
Megosztás:

Célba vetted a kripto bikafutamot? Nézd meg ezt a 4 altcoint, amelyek jelenleg az előértékesítési szakaszban vannak

A befektetők mindig keresik azokat az altcoinokat, amelyek a bikafutam során kiemelkedő hozamokat nyújthatnak.
2024. 06. 28. 23:00
Megosztás:

A Balaton vonzotta a legtöbb magyar vendéget a második negyedévben

Minden ötödik belföldi foglalás a Balaton térségébe szólt a második negyedévben a Szallas.hu adatai szerint. A magyar tenger környékén Siófok, Hévíz és Balatonfüred volt a legnépszerűbb, az országos összesítésben pedig Budapest, Siófok és Eger. Júliusban tovább élénkül a Balaton forgalma, az előfoglalások több mint harmada oda szól.
2024. 06. 28. 22:30
Megosztás:

Az Apple alkalmazásboltja visszafizeti a téves terheléseket

Az Apple alkalmazásboltja tévesen, nagy volumenben terhelt magyar bankkártyákhoz tartozó számlákat 2024. június 26-án 18 órát követően néhány órán keresztül, az összeg visszatérítése folyamatban van - közölte a Magyar Bankszövetség csütörtökön az MTI-vel.
2024. 06. 28. 22:00
Megosztás:

Tovább csökkentette az alapkamatot a cseh jegybank

Fél százalékponttal 4,75 százalékra csökkentette csütörtökön az alapkamatot a cseh jegybank - jelentette be Jakub Holas szóvivő a banktanács ülése után Prágában.
2024. 06. 28. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben pénteken kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 06. 28. 20:00
Megosztás:

Túlnyomórészt mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Túlnyomórészt csökkenéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2024. 06. 28. 19:30
Megosztás: