Sikeresen tért vissza a nemzetközi piacra a Ganz forgógép üzletága

Egyetlen hónap leforgása alatt hat új nemzetközi megrendelésről írtak alá megállapodást együttesen 4,3 millió euró értékben a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. (Ganz) forgógép üzletágának képviselői. A Ganz célja, hogy – a transzformátorgyártási tevékenység sikeres folytatása mellett – 2024-ben tovább növelje az egyedi tervezésű motorok és generátorok gyártásának, illetve azok szervizelésének részesedését a vállalat forgalmán belül a patinás magyar brand nemzetközi elismertségének növelése érdekében.

Sikeresen tért vissza a nemzetközi piacra a Ganz forgógép üzletága

Megrendelések egész sorát sikerült megszereznie az elmúlt hetekben a Ganz forgógép üzletágának a legkülönbözőbb gazdasági szektorokban tevékenykedő nemzetközi vállalatok megbízásából. Az üzletkötések sorából kiemelkedik annak az észak-amerikai újrahasznosító vállalatnak a megrendelése egy német viszonteladó cégen keresztül, amely egy 6000 lóerős csúszógyűrűs motor gyártására adott megbízást egy nagyteljesítményű shredder-, vagy aprítóberendezés felállításához.

A Ganz életében mérföldkő a feladat, hiszen fennállása óta ez a legnagyobb teljesítményű berendezés, amelyet az újrahasznosító ipar számára készít el. A társaság egy 6 MW teljesítményű, csúszógyűrűs motor gyártására és szállítására kapott megbízást egy közel-keleti acélgyártó vállalat számára, amely egy régi, kisebb teljesítményű motort szeretne egy ugyanakkora méretű, de nagyobb teljesítményre képes berendezéssel cserélni.

Érkezett új megrendelés a cementiparból is, amelynek köszönhetően a Ganz egy 1600 kW teljesítményű, egyedi tervezésű motort szállíthat egy spanyol cementgyártó vállalat afrikai cementgyárába. A német InterCem Cement AG pedig egyenes három egyedi tervezésű motort rendelt meg a Ganztól a Burkina Fasoban működő cementgyárába: egy, a cementmalom működéséhez szükséges 5,7 MW-os csúszógyűrűs motort, valamint egy-egy, a ventilátoros hajtáshoz nélkülözhetetlen 2,7 MW-os és 560 kW-os frekvenciaváltós motort.

Ugyancsak Németországból, az ABB vállalat adott jelentős értékű megbízást egy, a gerjesztő elektronikához szükséges gépcsoport gyártására, szállítására és helyszíni installálására. Ennek részeként egy 6 MVA teljesítményű, hengeres pólusú szinkrongenerátort gyártanak egy tesztlaboratórium számára. A generátor mellett a lendkereket, a hajtóindító motort és az olajozó berendezést is a Ganz biztosítja.

A szlovén SIJ Acroni acélgyártól pedig egy meleghengerállvány hajtómotorjának elkészítésére érkezett megbízás. Az 5 MW teljesítményű, hengeres pólusú szinkronmotor gyártása mellett a vállalat felel a motor Jesenice településre történő szállítmányozásáért, az összeszerelésért és a helyszíni tesztek elvégzéséért egyaránt.

A 2023 novemberében aláírt 6 új megrendelés értéke együttesen eléri a 4,3 millió eurót. Ez jelentős előrelépést jelent a Ganz forgógép üzletágának életében, és a társaság 2024-ben további növekedésre számít a forgógépek gyártása és szervizelése terén. A vállalat számára az elsődleges fókuszterület a megújuló alapú energiatermelés területe, azon belül is a hidrogenerátorok, vízerőművek építése, emellett az acél- vagy cementiparból érkező megrendelésekre is számítanak, valamint az újrahasznosító ipar és a speciális, egyedi gépgyártást igénylő vállalatok megbízásait is várják. Annak érdekében, hogy a megrendeléseket a megnövekedett igények mellett is hatékonyan ellássa, a gyár új lézervágó és szigetelőgépet kap, és a későbbiekben további technológiafejlesztési célú beruházások várhatóak a Ganz tápiószelei gyártóbázisán.

„A Ganz forgógép üzletágának mérnökei olyan magas szintű tudással és műszaki hozzáértéssel rendelkeznek, amely komoly versenyelőnyt jelent az új megrendelések megszerzéséért folyó versenyben. Munkatársaink szakértelme és referenciái kiemelkedőek a piacon, emellett a mérnöki csapat tagjai minden egyedi megrendelésre új szakmai kihívásként tekintenek. Ennek köszönhetően olyan egyedi igényekre szabott gépeket is tudunk gyártani, amely elkészítését más vállalatok nem vállalják el, ebben rejlik a versenyképességünk kulcsa” – fogalmazott Jan Prins, a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt években a Ganz mindhárom – transzformátor, forgógép és szerviz – üzletága jelentősen növelni tudta forgalmát a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt. Ennek révén a nagy múltú magyar gyártócég nemcsak a magyar, hanem a külföldi zöldenergia-fordulat megvalósításához is tevőleg képes hozzájárulni, illetve rendszeresen végez hosszú távú szerviztevékenységet a partnerei számára itthon és külföldön.

Az erőteljes exporttevékenységének köszönhetően a nehézgépgyártó vállalat termékeit, a transzformátorokat, motorokat és generátorokat pedig ma már Írországtól Romániáig, Európa legtöbb országában, illetve a közel-keleti országokban is használják.

El ne felejtse befizetni a kötelező-biztosítását!

Annak a közel nyolcvanezer gépjármű-tulajdonosnak, akik az év végi kampányban, január elsejével kötöttek új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), legkésőbb február 29-én éjfélig kell rendezniük esedékes díjrészletüket – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A szigorú határidő az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik.
2024. 02. 22. 03:00
Megosztás:

Egy bátor nyugdíjas, aki úgy döntött, hogy legyőzi az állami nyugdíjrendszert!

Új hős született: az alacsony nyugdíjú nyugdíjas, aki egy kreatív megoldással legyőzte az állami nyugdíjrendszert és megváltoztatta az egész életét. A történet mindenki számára tartogat pozitív üzeneteket.
2024. 02. 22. 02:00
Megosztás:

Egy igazi horoszkóp ami a rossz híreket is megjósolja!

Horoszkópunk rendhagyó módon nem kizárólag a jó dolgokra fókuszál, hanem megmutatja az élet árnyoldalait is és rámutat a problémákra, gondokra és az élet szomorúbb kilátásaira is. Csak akkor olvasd el, ha kellően bátor vagy!
2024. 02. 22. 01:00
Megosztás:

Mire költenének idén a magyarok?

A magyarok 63 százalékának vannak olyan céljai az idei évre, amihez nagyobb anyagi forrás szükséges, a legtöbbet utazásra adnák ki, és a lakásfelújítás is sokaknak fontos cél - derült ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív kutatásából.
2024. 02. 22. 00:30
Megosztás:

Csontváry festménnyel nyílik meg az ingyenes Róma - Budapest kiállítás a Virág Judit Galériában

Óriási meglepetés: Csontváry Kosztka Tivadar felbecsülhetetlen értékű, a nagyközönség által régóta nem látott, Holdtölte Taorminában című festményét is kiállítja a Virág Judit Galéria a február 22-én nyíló, ingyenes, Róma - Budapest tárlatán.
2024. 02. 22. 00:05
Megosztás:

Át kell formálni az étkezési szokásainkat

Az étkezési kultúra megváltoztatása segítheti a fenntarthatóságot a WWF legfrissebb, Közép-Európában végzett felmérése szerint.
2024. 02. 21. 23:30
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a Skandináv lottón!

A Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a február 21-én megtartott 8. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 02. 21. 23:00
Megosztás:

Nagyon gyenge évet zárt Kelet-Közép Európa ingatlanpiaca

A 2008-as válság óta a leggyengébb évét zárta Kelet-Közép Európa ingatlanpiaca: az ingatlan tranzakciók volumene tavaly az első három negyedévben 3,2 milliárd dollárt ért el, ez mindössze a 2022-es egész évi forgalom 30 százaléka - ez derült ki a KPMG 10 országot felölelő Property Landing Barometer kutatásból.
2024. 02. 21. 22:30
Megosztás:

Kevesli a hatósági munkaügyi ellenőrzést a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Kevésnek tartja a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a hatósági munkaügyi ellenőrzések gyakoriságát, és érdemi változást sürget.
2024. 02. 21. 22:00
Megosztás:

2900 milliárd forintot kap a magyar agrárium - kik élveznek most előnyt?

Megkezdődött a vidékfejlesztési- és agrárpályázatok kiírása előtti társadalmi egyeztetés, így egy-egy részlet még változhat, de már most látszik, hogy összességében mintegy 2900 milliárd forint juthat a hazai mezőgazdaságnak 2027-ig. A nagyon különböző célú és formájú pályázatok egyik közös vonása, hogy többségükben kiemelt figyelmet kapnak az ökológiai szempontok, így az ökogazdálkodást, vagy csak a fenntarthatóság emelt kritériumait vállaló pályázók jelentős előnyöket élveznek majd.
2024. 02. 21. 21:30
Megosztás:

Megjelent a Mazars és a Mergermarket közös Közép- és Kelet-Európa 2023-24. évi M&A jelentése

A KKE-régió érettségét mutatja, hogy 2023-ban nem rendült meg a globális kihívások hatására, sőt az M&A ügyletek száma és összértéke meghaladta a járvány előtti időszak szintjét – áll a Mazars és a Mergermarket közös idei jelentésében. Magyarországon 21 százalékos csökkenés figyelhető meg azonban, és a legnagyobb magyarországi tranzakciók mögött továbbra is az állam áll. A magyar gazdaságban a magánegészségügy és az informatikai szektor emelkedik ki, valamint a megújuló energiaforrások is egyre nagyobb érdeklődést váltanak ki a külföldi befektetők körében.
2024. 02. 21. 21:00
Megosztás:

Kezdetét vette a TwinEU

Elindult az Európai Unió innovációs keretrendszerének egyik legnagyobb projektje, a TwinEU, amelynek célja, hogy kidolgozza az európai villamosenergia-rendszer digitális másának koncepcióját; a konzorciumban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) kiemelt szerepet játszik - tájékoztatta az egyetem kedden az MTI-t.
2024. 02. 21. 20:30
Megosztás:

Megállítható-e a képzett munkaerő külföldre áramlása?

A brain drain, magyarul az „agyelszívás” a magasan képzett munkavállalók elvándorlását jelenti egy szerényebb megélhetést adó, alacsonyabb fejlettségű országból egy fejlettebb, magasabb életszínvonalat biztosító országba. Így humán tőkéjüket (tudásukat, képességeiket, kreativitásukat) immáron egy másik gazdaságban kamatoztatják, serkentve ezzel a fogadó ország gazdaságát. Magyarországon a magasan képzettek elvándorlási rátája jelenleg közel 7%.
2024. 02. 21. 20:00
Megosztás:

Kevéssé változott szerdán a forint árfolyama

Vegyesen alakult, csekély mértékben változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest szerdán a bankközi piacon.
2024. 02. 21. 19:30
Megosztás:

Többségében nyereséggel zártak az európai indexek

A európai indexek vegyesen, többségükben nyereséggel zártak szerdán.
2024. 02. 21. 19:00
Megosztás:

Ismét történelmi rekordon zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 403,23 pontos, 0,61 százalékos emelkedéssel 66 344,17 ponton, újabb történelmi rekordon zárt szerdán.
2024. 02. 21. 18:30
Megosztás:

Nyoma van a lengyel gazdák mozgolódásának

Közlekedési nehézségeket okoztak kedden Lengyelország-szerte az Európai Unió zöld megállapodása és az ukrán áruk behozatala ellen tiltakozó gazdák közúti blokádjai, az egyik ukrán határátkelőn a tüntetők ukrán gabonát eresztettek ki egy tehervonat vagonjaiból - közölte a Polsat News hírtelevízió.
2024. 02. 21. 18:00
Megosztás:

Nem hagyják esni a hatóságok a kínai tőzsdét, ismét közbeléptek a részvénypiacokon Kínában

Ismét közbeléptek a kínai hatóságok, hogy növeljék a kínai részvénypiacba vetett bizalmat.
2024. 02. 21. 17:30
Megosztás:

Folytatódik a párizsi balhé

Folytatódott az Eiffel-torony dolgozóinak sztrájkja kedden, Párizs legismertebb turistalátványossága az egymást követő második napon nem nyitott ki.
2024. 02. 21. 17:00
Megosztás:

Négyen kikerültek az EU feketelistájáról

Az Európai Unió illetékes tanácsa felülvizsgálta és frissítette az adózási szempontból nem együttműködő országok és területek uniós jegyzékét, a Bahama-szigeteket, Belize-t, a Seychelle-szigeteket, valamint a Turks- és Caicos-szigeteket törölte onnan, így a lista 12 szereplősre apadt.
2024. 02. 21. 16:30
Megosztás: