Szakadatlanul növekszik a Waberers csoport

Továbbra is növekedési pályán van a Waberer's csoport - hangsúlyozta Erdélyi Barna, a Waberer's International Nyrt. igazgatóságának tagja hétfőn, a társaság második negyedéves és féléves pénzügyi jelentésének közzétételét követő online sajtótájékoztatón.

Szakadatlanul növekszik a Waberers csoport

Ismertette, hogy vállalatcsoport 192 millió eurós árbevétellel zárta a 2024-es második negyedévet, ami 9 százalékos emelkedés éves szinten. A vállalat konszolidált féléves árbevétele pedig 10,2 százalékkal 388,5 millió euróra emelkedett, ez a legjobb féléves eredmény a vállalat történetében.

A kamat és adófizetés előtti jövedelem (EBIT) a várakozásoknak megfelelően alakult, a második negyedévben 10,7 millió eurót, míg féléves szinten 19,2 millió eurót tett ki.

Erdélyi Barna kitért arra, hogy a féléves EBIT 6,2 millió euróval elmarad az egy évvel korábbitól, a csökkenést elsősorban a bázisidőszakot érintő egyszeri kedvező hatások magyarázzák.

A stabil féléves eredmény után a Waberer's további növekedéssel számol a kedvező kilátások alapján - emelte ki, és tarthatónak nevezte az idei évre tervezett 40 millió euró feletti EBIT teljesítményt.

Erdélyi Barna elmondta, stratégiai céljuk a regionális logisztikai piacvezető szerep elérése, a nemzetközi fuvarozásban a multimodalitás erősítése, valamint a biztosítási piacon meghatározó tényezővé válni.

Tóth Szabolcs, a Waberer's International Nyrt. igazgatóságának tagja, gazdasági és stratégiai vezérigazgató-helyettes ismertetése szerint az árbevétel növekedésében a magasabb eredménytermelő képességű üzletágak játszották a főszerepet.

Részletezte, hogy a szerződéses logisztikai szegmens (RCL) féléves szinten a valaha volt legjobb eredményét érte el, 9,8 millió euró EBIT-et. A szegmens árbevétele 18 százalékkal 120,4 millió euróra emelkedett.

A nemzetközi fuvarozási és szállítmányozási üzletág (ITS) a második negyedévben már ismét EBIT szinten nyereségesen működött, negyedéves EBIT-je 2,3 millió eurót tett ki, míg féléves szinten 0,3 millió euró EBIT-et ért el. A következő időszakra nézve szintén kedvező a sikeres tavaszi tender eredmények nyomán átalakuló ügyfélportfólió, emellett a fuvarozói piacon a kereslet és a kínálat kiegyensúlyozódni látszik - jelezte a vezérigazgató-helyettes.

A biztosítási üzletág féléves árbevétele mintegy 16 százalékkal, 45,8 millió euróra nőtt, míg a féléves EBIT-je 9,2 millió euró volt.

A vezérigazgató-helyettes felidézte, hogy az idei első fél évet követően írták alá a Magyar Posta Biztosító és Magyar Posta Életbiztosító 66,9 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására szóló adásvételi szerződést. Az akvizíciónak köszönhetően a biztosítási üzletág tevékenysége diverzifikálódik, ezzel csökkenthetők a kockázatok a jövőben - tette hozzá.

Tóth Szabolcs tájékoztatása szerint a cégcsoport jelentős lépést tett az ingatlanfejlesztési piacon. Nemrégiben sikeresen befejezték az első zöldmezős raktárberuházásukat Ecseren, Debrecenben pedig telket vásároltak, amely egy nagyszabású raktárfejlesztés helyszíne lesz. Az ingatlanfejlesztési üzletág jövőbeni célja az infrastruktúra bővítése mellett a cégcsoporton kívüli, egyedi igényeknek megfelelő logisztikai központok fejlesztése, azok bérleti, vagy adásvételi konstrukcióban történő hasznosítása.

A Waberer's részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A részvénnyel elmúlt egy évben 2300 és 4190 forint között kereskedtek.

A Shiba Inu befektetők ezt az új mém érmét veszik

Mivel a Shiba Inu hosszú távon csökkenő trenddel néz szembe, a befektetők figyelme egy új mém érme projekt felé fordul.
2024. 09. 11. 00:01
Megosztás:

Bemutatkoztak a legújabb Apple termékek

A világ legnagyobb okostelefongyártója tegnap mutatta be új termékeit, melyek a következő hetekben kerülnek piacra.
2024. 09. 10. 23:30
Megosztás:

Ön is tehet a jobb alvásért - még pénzbe sem kerül!

Az anyagiak mindannyiunk életében fontos szerepet játszanak, ez tagadhatatlan tény - azonban vannak fontos dolgok, melyeket nem lehet pénzért megvenni: ezek közé tartozik az egészségünket szolgáló jó alvás is.
2024. 09. 10. 23:00
Megosztás:

Jelentés készült az EU zenei piacáról

Először készített az Európai Unió zenei piacára fókuszáló jelentést a hangfelvétel-kiadók nemzetközi szervezete, az IFPI. A dokumentum megállapítja: az unió zenei hangfelvételekből származó éves bevétele tavaly meghaladta Japán, az Egyesült Királyság és Kína adatait is.
2024. 09. 10. 22:30
Megosztás:

CYBRO vs. Ripple vs. Cardano: Lehetséges egy 10-szeres emelkedés a CYBRO árfolyamában?

A CYBRO, a Ripple és a Cardano körüli felhajtás egyre növekszik, ahogy a befektetők izgatottan találgatnak a következő nagy kriptodeviza fellendülésről. Mivel a piac a lehetséges emelkedés jeleit mutatja, felmerül a kérdés: képes lesz-e a CYBRO felülmúlni versenytársait, és jelentős árfolyamugrást elérni? Ez a cikk a piac dinamikáját és előrejelzéseit vizsgálja, hogy feltárja, melyik érme állhat kiemelkedő növekedés előtt.
2024. 09. 10. 22:00
Megosztás:

Raktározási problémák alakultak ki az aratás idején Békés vármegyében

Raktározási problémák alakultak ki az aratás idején Békés vármegyében, a korábban betakarított búza még több helyen a raktárakban van, nincs hova tenni a kukoricát, napraforgót - tájékoztatta a Békés Vármegyei Betakarítási Koordinációs Bizottság kedden az MTI-t.
2024. 09. 10. 21:30
Megosztás:

Az ÉVOSZ szorgalmazza az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások felhasználhatóságát otthonteremtésre

Az ÉVOSZ szorgalmazza, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárakban megtakarítók szabad önrendelkezésük alapján, adómentesen felhasználhassák pénztári megtakarításaikat otthonteremtésre, lakásfelújításra - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) az MTI-nek kedden eljuttatott közleményében.
2024. 09. 10. 20:00
Megosztás:

Marshall-terv méretű gazdaságélénkítésre van szüksége az EU-nak

Példátlan mértékű gazdaságélénkítést javasol Mario Draghi.
2024. 09. 10. 19:00
Megosztás:

A kilencedik legszárazabb volt az idei augusztus 1901 óta

Az idei augusztus a kilencedik legszárazabb volt 1901 óta – írta a HungaroMet Zrt. a honlapján kedden.
2024. 09. 10. 18:30
Megosztás:

Az EU bírósága helybenhagyta a Google-ra kiszabott több milliárd euró bírságot

Az EU bírósága helyben hagyta az Google internetes óriásvállalatra kiszabott 2,42 milliárd euró bírságot, amelyet 2017-ben szabtak ki rá amiatt, hogy versenyelőnyével visszaélve a keresőjében saját árösszehasonlító szolgáltatását részesítette előnyben a versenytársak kárára - közölte a luxemburgi székhelyű testület kedden.
2024. 09. 10. 18:00
Megosztás:

Új termékekkel bővült a Maradék nélkül program lejárati útmutatója

Új termékekkel - mint például a tojás, a margarin, a szendvicskrém, a kolbász, a szalámi, a sonka, a szalonna, a keménysajtok, a készételek és a kávéital - bővült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programjának lejárati útmutatója, amely a lakosság, a kereskedelmi szektor és a karitatív szervezetek számára ad hasznos iránymutatást a minőségmegőrzési idejű termékek lejárat utáni fogyaszthatóságáról - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.
2024. 09. 10. 17:30
Megosztás:

Közösségi finanszírozás az ingatlanpiacon: új lehetőségek kisbefektetők számára

A világszerte egyre népszerűbb közösségi finanszírozási konstrukció célja, hogy megkönnyítse egy-egy projekt megvalósítását, kihasználva a befektetői közösség együttes tőkeerejét. A közösségi finanszírozás előnye, hogy a segítségével olyan tervek is megvalósulhatnak, amelyek egyéb pénzügyi lehetőségek hiányában nem tudnának. A konstrukció új alternatívát teremt az ingatlanbefektetők számára is.
2024. 09. 10. 17:00
Megosztás:

Jobban csökkent a magyar infláció, mint ahogy arra számítottak a szakértők!

Az infláció éves üteme 3,4%-ra mérséklődött augusztusban, a júliusi, 4,1%-os éves drágulást követően, ezzel 2021 eleje óta nem látott alacsony szintre került az infláció. Az éves adat jobban csökkent a várakozásoknál, a piaci konszenzus 3,7% volt, miközben a mi várakozásunk 3,6% volt. Az előző hónaphoz képest nem változtak a fogyasztói árak. Az éves maginfláció 4,7%-ról 4,6%-ra jött le, ami szintén kismértékben kedvezőbb várakozásunknál, de továbbra is magas szintet jelent - olvashatjuk az MBH Bank elemzői anyagában.
2024. 09. 10. 16:30
Megosztás:

Csökkent az ipari termelés Ausztriában

Júliusban éves összevetésben csökkent az osztrák ipari termelés - derült ki az osztrák statisztikai hivatal (Bundesanstalt Statistik Österreich - STAT) kedden közzétett adataiból.
2024. 09. 10. 16:00
Megosztás:

A kriptovaluták most a FED-re figyelnek: fel vagy le?

Jelentősen, 13,1%-kal esett vissza a kriptopiac teljes kapitalizációja augusztusban, elsősorban az Egyesült Államokból érkező kedvezőtlen foglalkoztatottsági adatok miatt – áll a Binance Research legfrissebb kriptopiaci körképében. A trend azonban megfordulhat a Fed szeptemberi kamatdöntő ülése után. Az Ethereum Layer-1 gázdíjak a mélyponton vannak, a stabilcoinok viszont szárnyalnak és egyre nagyobb teret nyernek a hagyományos pénzpiacokon is.
2024. 09. 10. 15:30
Megosztás:

Euró / forint árfolyam: soha nem látott hiányt hozott az augusztus

Markáns gyengüléssel kezdte a hetet a magyar deviza. A leértékelődés mértéke közelítette az egy százalékot.
2024. 09. 10. 15:00
Megosztás:

Mi a legjobb megoldás a városi közlekedésre?

Az elektromos autózás térnyerése ellenére továbbra is kongatják a vészharangokat a városi közlekedés és az ezzel járó CO2-kibocsátás csökkentésének érdekében. Mindenképpen előnyös a környezetszennyezés visszaszorítása terén, hogy az előrejelzések alapján egyre többen fognak elektromos autóra váltani.
2024. 09. 10. 14:30
Megosztás:

A MOL megállapodott az Oroszországból származó kőolaj szállításáról

A MOL hivatalos bejelentése szerint a cég az Oroszországból érkező érintett kőolajmennyiség tulajdonjogát 2024. szeptember 9-i hatállyal a belarusz–ukrán határon veszi át.
2024. 09. 10. 14:00
Megosztás:

A Mexikói-öbölben tomboló hurrikán ellenére csökkent a kőolaj ára

A kőolaj ára kismértékben esett, annak ellenére, hogy a Mexikói-öbölben erősödik a Francine nevű hurrikán, ami a következő napokban a térségben található olajlétesítményeket is fenyegetheti.
2024. 09. 10. 13:30
Megosztás:

A terhelt fogalma a büntetőeljárásban

Mit is jelent a terhelt fogalma a jogban? Hogyan nevezzük a büntetőeljárás különböző szakaszaiban? Milyen jogai vannak, mit tehet és mit nem? Ezekhez hasonló kérdésekre keressük a választ.
2024. 09. 10. 13:30
Megosztás: