Te is beléphetsz most a milliomosok klubjába: 400 Ft az ára

Több mint hatezer fővel bővült a milliomosok klubja 2023-ban. A Szerencsejáték Zrt. hálózatában rekordot döntött a nyertesek száma, 6 darab milliárdos, 31 darab százmilliókat jelentő nyeremény született tavaly, és összesen 6031-en örülhettek hét- nyolc-, vagy éppen kilencszámjegyű nyereménynek. A legtöbb nyertes a sportfogadásban született, a legnagyobb nyeremények pedig számsorsjátékok és a sorsjegyek kedvelőihez kerültek.

Te is beléphetsz most a milliomosok klubjába: 400 Ft az ára

Az Ötöslottón tavaly négyen nyerték meg a jackpotot, közülük hárman milliárdos, egy szerencsés játékos pedig majdnem félmilliárdos nyereményt vihetett haza. A négytalálattal járó hétszámjegyű nyereménnyel további 1228 szerencsés gazdagodott, így hazánk legnépszerűbb lottójátékával összesen 1232-en csatlakozhattak a milliomosok, százmilliomosok és milliárdosok klubjához.

Bár tavaly nem született hazai telitalálatos az európai lottójátékon, 5+1 találatos szelvénnyel 7 szerencsés nyert százmilliós összeget, köztük volt, aki 300 millió forintot meghaladó nyereménnyel gazdagodott és többen örülhettek kétszázmilliós nyereménynek. Az Eurojackpot játékon összesen 99 darab legalább egymillió forintot meghaladó hazai nyeremény született 2023-ban.

A Hatoslottón tavaly összesen 7 telitalálatos született, köztük 3 darab milliárdos és 3 százmilliós főnyeremény talált gazdára. A Skandináv lottón 17 nagynyertes örülhetett, köztük 11-en százmilliós nyereménnyel gazdagodtak. A Kenón 108, a Puttón pedig 181 milliomos született. A Kenón 2023-ban a top nyeremény 300 millió forint volt. A Luxor játékon 121-en, Jokeren pedig 267-en örülhettek milliós vagy éppen több tízmilliós nyereményüknek, utóbbin 8 darab százmilliós nyeremény talált gazdára.

Rekord évet zárhattak a sportfogadók is, a Tippmixen és az idén megújult TippmixPro-n összesen 1925 milliomos született, köztük 77-en a v-sport offline, 7-en pedig a V-sport online játékkal. A Tippmixen 2023-ban összesen 727-en voltak, akik hét- vagy éppen nyolcszámjegyű nyereményre válthatták nyerő tippjeiket. A játékon a legfeljebb 200 forintos szelvények között a legmagasabb nyertes oddsú egy 200 forinttal kétszer megjátszott 5/5 kötésű szelvény volt, amivel a 7.696-os szorzójának köszönhetően áprilisban 1 539 252 forintot nyert a tulajdonosa, kétszer is. A TippmixPro-n minden eddiginél több, 1 114 milliomos vagy éppen tízmilliomos született tavaly. A játékon a legfeljebb 200 forintos szelvények között egy 108 forintos téttel megrakott szelvény szerezte a legmagasabb nyertes oddsot, a 23.198-as szorzónak köszönhetően 2 505 334 forintot nyertek vele szeptemberben. A második legmagasabb nyertes odds is izgalmas adatokat tartogat a kis tétek között, ugyanis összesen 11-szer tette meg ugyanazt a 9/9-es kötést 80 másodperc alatt februárban a játékos. Mindannyiszor 146 forint értékben fogadott 13.682-es odds-szal, így 1 997 638 forintot nyert, tizenegyszer, vagyis majdnem 22 millió forintot értek a nyertes tétek. 

A lóverseny szerelmeseinek sincs oka panaszra, a Kincsem+ TUTI és Kincsem+ játékkal 2023-ban összesen 93 szerencsés magyar nyert millió feletti összeget, ők összesen 494 235 860 forintot vihettek haza. A tavalyi év legnagyobb nyertese az a szerencsés, aki június 16-án több mint 91 millió forintra válthatta tippjeit. Góltotóval hatan csatlakozhattak a milliomosok klubjához, a Totóval pedig 55-en lettek milliomosok.

Volt oka örömre a sorsjegyek kedvelőinek is a tavalyi év folyamán. A hagyományos kaparósokkal 1212-en örülhettek nagyon, csak ők összesen majdnem hatmilliárd forintnyi nyereményt kapartak. A legtöbben a tavalyi év legnépszerűbb sorsjegyével, a Milliomos Klubbal gazdagodtak, több mint 500 olyan nyertes született, aki milliós vagy tízmilliós nyereménynek örülhetett. Töretlen a befogadó játszótérépítési programunkat is támogató Nagykarácsony sorsjegy, a 2023-as kiadással több mint nyolcvanan örülhettek nagynyereményüknek.

2023-ban a Szerencsejáték Zrt. megújította e-sorsjegy kínálatát, a játékosok pedig előszeretettel kaparták a régi és az új típusú virtuális sorsjegyeket is. A tavalyi év során összesen 45-en csatlakozhattak e-sorsjegy kaparásával a milliomosok klubjához, köztük 13-an nyolcszámjegyű összeget kaparhattak ki a virtuális fedőréteg alól.

A Szerencsejáték Zrt. 2023 során többször is szervezett különsorsolásos nyereményjátékokat és akciókat, amelyeken akár nyeretlen szelvénnyel, vagy sorsjeggyel is lehetett játszani. Ezeknek köszönhetően ilyen módon összesen további 663-an csatlakozhattak a milliomosok klubjához. A milliomosok között 66 szerencsés tízmilliós, 5 nyertes 13 milliós, 1 játékos 15 milliós, 6 játékos 20 milliós, 1 szerencsés pedig 30 milliós nyereménnyel lett gazdagabb tavaly. 

Romániai választások - Véglegessé vált az államfőjelöltek névsora

Véglegessé vált az év végi romániai elnökválasztáson induló jelöltek listája: tíz párt jelöltje és négy független államelnökjelölt fog szerepelni a szavazólapon - közölte csütörtökön a központi választási bizottság (BEC).
2024. 10. 11. 08:00
Megosztás:

Az eddigi legnagyobb értékű működőtőke-befektetés érkezik Ukrajnába

Csaknem félmilliárd dollár finanszírozáshoz jut Ukrajna a távközlési és digitális szektor működésének fenntartására és fejlesztésére - közölte csütörtökön az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). A bank hangsúlyozta, hogy ez a legnagyobb értékű egyedi működőtőke-befektetés az ukrajnai gazdaságban a háború kezdete óta.
2024. 10. 11. 07:30
Megosztás:

Tempósabb szeptemberi lakásdrágulás, jövőre árrobanás jöhet

Tovább fokozódott a lakásdrágulás üteme szeptemberben. Az áremelkedés éves ütemében az országon belül ugyanakkor ötszörös különbség látszik a különböző régiók között. - derül ki az ingatlan.com friss lakásárindexéhez fűzött elemzésből, amely előrejelzést is ad piac alakulására a kormányzati intézkedések fényében.
2024. 10. 11. 07:00
Megosztás:

A csúcson érte a megtorpanás a hazai lakásárakat

Bár az idei április-június nem kedvezett a lakásárak további növekedésének, a KSH friss, előzetes adatai szerint a második negyedév jellemző árai mintegy 9,8 százalékkal haladták meg az egy esztendővel korábbit. Ezzel az összevont árindex lényegében tartotta az első negyedévben kialakult 298 százalékos szintet. A stagnálásba fordulás oka a kereslet váratlan visszaesése volt. Ahogy arra Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője felhívja a figyelmet, az Eurostat adataiból az is kitűnik, hogy 2024 első felében az árak változása igen látványosan követte le a forgalom dinamikáját. Az első negyedévben itthon mintegy 30 százalékkal nőtt a kereslet, s ez az árakat is vitte feljebb 7,5 százalékkal. Ám a második negyedév ehhez képest közel 6 százalékos forgalom-visszaesést hozott az Eurostat előzetes becslése szerint, ami mellett már nem tudtak tovább drágulni a lakások.
2024. 10. 11. 06:30
Megosztás:

Lufthansa: Mennyit ér a gyors profitnövekedés, ha alacsony szintről jön?

A világ egyik meghatározó, hagyományos légitársasága az 1926-ban létrejött Deutsche Lufthansa, mely világszintű lefedettséggel rendelkezik. A társaság tevékenysége három csoportra bontható: személyszállításra, logisztikára (teherfuvarozás), valamint karbantartási és üzemeltetési (MRO) szolgáltatásokra.
2024. 10. 11. 06:00
Megosztás:

Átülne-e a vezérigazgató a BMW-ből a villamosra?

Stabilizálódni látszik a cégautóflotta-piac, az új autók beérkezése újra a régi ütemben zajlik, a folyamatosan emelkedő bérleti díjak azonban továbbra is kihívást jelentenek a cégeknek. Ennek ellenére a vállalatok is nyitnak az adott esetben drágább elektromos autók felé, de a céges flotta összeállítását még mindig a státusz és a pozíció határozza meg a valós használati igények helyett. Hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az Ayvens 150 cégvezetőt és flottamenedzsert, illetve több mint 200 cégautósofőrt kérdezett meg arról, hogyan látják a flottapiac jelenlegi helyzetét.
2024. 10. 11. 05:30
Megosztás:

Már újrahasznosított növényolajból is gyárt műanyag-alapanyagot a BorsodChem Zrt.

A BorsodChem, követve a Fenntarthatósági Stratégiájában foglalt Körkörösség fókuszterület Fenntartható, prémium termékportfólió kialakítására irányuló célkitűzését, folytatja a bio alapanyagokból készülő termékei fejlesztését. A saját kutatás-fejlesztési projektnek köszönhetően bővült termékportfóliója a nemrégiben nemzetközi ISCC PLUS tanúsítást is szerzett bio-alapú TPU termoplasztikus poliuretánnal. Ennek köszönhetően megújuló, növényi eredetű alapanyagot is fel tud használni a gyártó üzem a TPU bio-termék változatának előállításához. A zöld fejlesztési irányokat elősegítő technológiai folyamatok alkalmazásával, valamint azzal, hogy az MDI termékük fő alapanyagát, az anilint immár saját üzemükben, helyben állítják elő, a Társaság újabb fontos lépéseket tett a fenntarthatósági törekvései teljesítésére. De a fentiekkel összefüggésben hogyan sikerülhet elérni a két kiemelt célt; 2030-ra 30 százalékkal csökkenteni a CO2-kibocsátást, valamint 2050-re elérni a nettó nulla üvegházhatású gázkibocsátást?
2024. 10. 11. 05:00
Megosztás:

Teljesült az MNB célja: itt a jó magyar inflációs adat

Folytatódott a dezinfláció, az augusztusi 3,4%-os év/év alapú áremelkedést követően szeptemberben 3,0%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak idehaza, a friss adat várakozásunknak és a széleskörű piaci konszenzusnak megfelelőenalakult. Az előző hónaphoz képest 0,1%-kal csökkentek az árak, miközben mi stagnálást vártunk. Az éves maginfláció 4,6%-ról 4,8%-ra emelkedett, ami valamivel kedvezőbb annál, mint amivel kalkuláltunk.
2024. 10. 11. 04:30
Megosztás:

Elkészült a Panattoni és a KEPI közös kecskeméti fejlesztése a Kecskemét Prémium Ipari Parkban (KEPI)

A ZF Chassis Modules Hungary új, kecskeméti gyártóüzeme nemcsak a legkorszerűbb termelési technológiákat alkalmazza, hanem jelentős fenntarthatósági célkitűzéseket is teljesít. Az üzem gyártóterületén első és hátsó tengelymodulokat gyártanak elektromos járművek számára, teljesen automatizáltan. A termelési folyamat során nem keletkezik helyi CO2-kibocsátás, az épületet pedig elektromos hőszivattyúkkal fűtik. Az üzem több mint 450 új munkahelyet teremt Kecskeméten, és a ZF Chassis Modules Hungary további fejlesztéseket is tervez a gyártókapacitás növelésére. A beruházás a helyi önkormányzattal szoros együttműködésben valósult meg azzal a szándékkal, hogy így is támogassák a Mercedes bővítési stratégiáját.
2024. 10. 11. 03:30
Megosztás:

Ezekben a városokban a legjobb élni 2024-ben

Az MBH Jelzálogbank élhetőségi rangsora szerint Budapest, Debrecen és Pannonhalma környékén a legjobb élni 2024-ben Magyarországon, az élmezőnybe került fővároson kívüli területek pontszámai között igen kicsi különbség mutatkozik - közölte az MBH Jelzálogbank csütörtökön az MTI-vel.
2024. 10. 11. 03:00
Megosztás:

Eldobhatod a személyit és az útlevelet! Döntött az Unió, a mobiltelefon is elegendő az azonosításhoz!

Az Európai Bizottság újabb forradalmi lépést tett az uniós polgárok kényelme érdekében: a jövőben elég lesz a mobiltelefonunk ahhoz, hogy igazoljuk magunkat utazáskor.
2024. 10. 11. 02:00
Megosztás:

GVH: a súlyos kartellezést megerősítette a bíróság, a Nitrogénművek nem bújhat ki a felelősség alól

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához fordul a Nitorgénművek Zrt. kartellügyében, meggyőződéssel kitartva a versenytanács eredeti határozata mellett, amelynek megállapításait a súlyos kartellezésről megerősítette a Fővárosi Törvényszék - közölte a GVH az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
2024. 10. 11. 01:30
Megosztás:

Több mint egymilliárd forintból bővítette gyártókapacitását a Cerbona

Több mint egymilliárd forintból bővítette gyártókapacitását a Cerbona Zrt.
2024. 10. 11. 01:00
Megosztás:

Az új mém érme, a Flockerz előértékesítése nagy port kavart – ez lehet a következő nagy mém érme?

Miközben a Bitcoin értéke drámaian ingadozott az elmúlt hetek során, a mém érmék közül többen is egyre népszerűbbek, és rövid távon jobb befektetési lehetőséget kínálnak.
2024. 10. 11. 00:01
Megosztás:

A jövő héten megkezdődhet a közvetlen mezőgazdasági támogatások előlegfizetése

Várhatóan október 16-án kezdődik és november végéig tart az idei mezőgazdasági egységes kérelmekhez kapcsolódó közvetlen támogatások előlegeinek kifizetése - közölte csütörtökön a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2024. 10. 10. 23:00
Megosztás:

3 Mémcoin, amely 100-szorosára nőhet év végéig – DOGE, PEPE és egy rejtett gyöngyszem

Ahogy az év vége közeledik, bizonyos memecoinok egyre nagyobb figyelmet kapnak robbanásszerű növekedési potenciáljuk miatt. A Dogecoin és a Pepe máris hullámokat vetett, de van egy kevésbé ismert érme is, amely felkelti a rajongók érdeklődését. Ez a cikk három olyan kriptovalutát mutat be, amelyek jelentős növekedést érhetnek el az év végéig.
2024. 10. 10. 22:30
Megosztás:

Több mint két kilométernyi szabadvezetéket szüntetett meg a MVM a szegedi Fehér-tónál

Több mint 2700 méter középfeszültségű szabadvezetéket cserélt földkábelre az MVM Démász Áramhálózati Kft. a szegedi Fehér-tó és a sándorfalvi Új-halastavak területén, a beruházás nemcsak az ellátásbiztonság növekedésével jár, hanem annak környezetre gyakorolt hatása is jelentős – tájékoztatta a cég csütörtökön az MTI-t.
2024. 10. 10. 22:00
Megosztás:

Elkezdődött a termelés a kínai Hexing Temesvár melletti gyárában

Elkezdődött a termelés a kínai Hexing Temesvár melletti gyárában, ahol villanyórákat gyártanak – írja az economedia.ro a vállalat közleménye alapján.
2024. 10. 10. 21:30
Megosztás:

Vegyes meglepetést hozott a Delta

A Delta Air Lines harmadik negyedéves gyorsjelentéséből kiderül, hogy bár az árbevétel 1 milliárd dollárral magasabb volt, mint amire az elemzők számítottak, év/év alapon csak 1 százalékkal nőtt, ráadásul a költségek, például a munkabér és a reptéri díjak jelentősen emelkedtek.
2024. 10. 10. 21:00
Megosztás:

Magasabb lett a vártnál az amerikai infláció

Az előző havi 2,5 százalékról 2,4 százalékra lassult szeptemberben az éves infláció az Egyesült Államokban.
2024. 10. 10. 20:30
Megosztás: