Tévhitek a napelemes rendszerekről - és cáfolatok, szakértői szemmel

Számos tévhit kering manapság a napelemes rendszerekről. Hiszen felkapott téma lett, így megjelentek azok a vélemények is, miszerint nem is olyan energiahatékonyak, nem érik meg az árukat, és nem éri meg belevágni a kivitelezésbe. Szakértői szemmel nézve, műszaki alapon azonban ezek az állítások valamilyen ponton általában megdőlnek. Nézzünk pár klasszikus tévhitet, amik elhangzanak a témában - és ezek cáfolatát.

Tévhitek a napelemes rendszerekről - és cáfolatok, szakértői szemmel

A napelemes rendszer drága

A lakossági napelemes rendszerek megtérülése a rezsicsökkentett villamos energia árak miatt viszonylag lassú, ezért is próbálja az állam is ösztönözni ezeket a beruházásokat.

Viszont a vállalatok esetében a magasabb villamos energia árak és a nagyobb rendszerméretből adódó fajlagosan kedvezőbb beruházási költségek miatt már 2-5 éves megtérülésekről beszélünk, amelyet tovább lehet javítani pályázati pénzek felhasználásával. Nyilván elő kell teremteni a szükséges önerőt, de így ki lehet jelenteni, hogy a napelemes rendszerek nem drágák.

A Newergies napelem rendszerek telepítése pontosan ezen az elven alapszik. Nem tartalmaznak semmilyen rejtett költséget, kizárólag a tényleges munkáért kell fizetni. Ami hosszú távon megtérül.

Egy dolog a hatékonyság, az energiatárolás nem megoldott

A napelemes rendszer mellett egyre több vállalatnál érdemes elgondolkodni akkumulátorok telepítésén is, hogy minél nagyobb arányban tudjanak megújuló energiát felhasználni működésük során. Az energiatároló technológia már ott tart, hogy a jobb gyártók termékei 10 év gyártói garanciával és 15-20 éves élettartammal kalkulálhatóak.

A Newergies csapata számos nagy teljesítményű energiatárolót telepített már ipari környezetben.

Szinte lehetetlen hozzájutni a pályázati forrásokhoz és finanszírozási támogatásokhoz

Nem lehet megkapni, nehéz hozzájutni - sokféle állítást lehet megfogalmazni a pályázatok és támogatások tekintetében. Való igaz, hogy a két szép szeméért még senki nem kapott napelemes rendszert, de a hiba legtöbbször nem is a “készülékben”, hanem a megfelelő lehetőségek megtalálásában, az adminisztrációban és a pályázatírásban található.

Amennyiben valamilyen pályázati vagy támogatási lehetőséget kíván igénybe venni rendszerének telepítéséhez, a Newergies csapata teljes körűen elvállalja a napelem pályázat összeállítását és beadását. Ráadásul az adminisztrációs feladatokat is elvégzik.

Nehéz engedélyt kapni rá, a kivitelezés is macerás

Szintén olyan állítások és elképzelések, amelyek valószínűleg a szakértői csapat hiányából fakadnak. Sajnos sokszor hallani olyan esetekről, hogy a nem megfelelő engedélyezési adminisztráció, vagy a hiányos műszaki tartalom miatt kisebb napelemes cégek nem tudják elvégezni az áramszolgáltatói bekapcsolást. Épp ezért lehet életbevágóan fontos, hogy az egész tervezési és kivitelezési folyamat egy olyan  szakértői csapat kezében legyen, akik megfelelő tapasztalattal rendelkeznek és A-Z-ig terjedő precíz és teljes munkát végeznek.

Több mint 200 kilométeres szakaszon fejleszti áramhálózatát az MVM

Az MVM fejleszti az Északkelet-Magyarországtól a Dél-Alföldig húzódó nagyfeszültségű áramhálózatának több mint 200 kilométeres szakaszát - közölte az MVM Démász Áramhálózati Kft. hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 07. 23:00
Megosztás:

Tőzsdei rally jöhet Amerikában a Goldman szerint

A Goldman Sachs 6.000-ről 6.300 pontra emelte az S&P 500 célárát a gazdaság stabil teljesítményére hivatkozva.
2024. 10. 07. 22:30
Megosztás:

MTA: a két kutató felfedezése a génszabályozás egy teljesen új mechanizmusára derített fényt

A génszabályozás egy teljesen új mechanizmusára derített fényt az orvosi-élettani Nobel-díj idei két kitüntetettje, Victor Ambros és Gary Ruvkun felfedezése - emelték ki a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) hétfői közleményében.
2024. 10. 07. 22:00
Megosztás:

A bérlakás szektor piacbarát szabályozását javasolja a Rentingo

A bérlakás- és kollégiumépítések inkább hosszabb távon enyhíthetik az albérletpiac feszültségeit, miközben a szektor piacbarát szabályozásával gyorsabban válhatnak többek számára megfizethetővé a bérlakások - írta hétfői közleményében a Rentingo.com közösségi albérletkereső, bérbeadó platform, amely ehhez kapcsolódóan javaslatokat is megfogalmazott.
2024. 10. 07. 21:30
Megosztás:

Elindította pénzügyi szemléletformáló kampányát az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén újra elindította pénzügyi szemléletformáló kampányát "Sok kicsi sokra megy" címmel, amely arra ösztönzi a lakossági ügyfeleket, hogy mindennapi pénzügyi szokásaik átgondolásával és megtakarítások képzésével nagyobb pénzügyi biztonságot érjenek el - közölte az MNB hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 07. 21:00
Megosztás:

Oroszbarát hackercsoport intézett támadást több belga kormányzati weboldal ellen

Több belga kormányzati weboldal ellen intéztek támadást hétfőn oroszbarát hackerek - jelentette a Belga nevű belgiumi hírügynökség.
2024. 10. 07. 20:00
Megosztás:

Csökkentek a nagykereskedelmi árak Ausztriában

Ausztriában a nagykereskedelmi árak havi és éves összevetésben egyaránt csökkentek szeptemberben az osztrák statisztikai hivatal, a Bundesanstalt Statistik Österreich hétfőn közzétett kimutatása szerint.
2024. 10. 07. 19:30
Megosztás:

60 helyszínen várják a látogatókat az idei Erőművek éjszakáján

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az idén ötödik alkalommal szervezi meg az Erőművek éjszakáját, október 25-én különleges helyszínek és egyedülálló programok várják a látogatókat az ország több mint 60 pontján - közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 07. 19:00
Megosztás:

A fővárosi ingatlanpiacon nő az érdeklődés a budai kerületek iránt

A fővárosi ingatlanpiacon fokozódik a vevői érdeklődés a budai oldalon Újbuda és a II. kerület iránt, a Duna House Barométer adatai alapján a vevők 19,1, illetve 17,3 százaléka választaná ezt a két kerületet otthonteremtésre - közölte a Duna House hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 07. 18:30
Megosztás:

A QCP hatalmas ralit jósol a piaci gyengeség után: Nézd meg a legjobb altcoinokat, amelyeket most érdemes megvásárolni: Ethereum, Chainlink, IntelMarkets

A piacok még mindig a Közel-Keleten zajló feszültségek utóhatásaitól próbálnak helyreállni, ami negatív hangulatot keltett a piacon. A QCP Capital megfigyelői alacsonyabb árakat várnak, mielőtt emelkedés következne, kijelentve, hogy a jelenlegi gyengeség csupán rövid távú.
2024. 10. 07. 18:00
Megosztás:

Elbocsátásokat jelentett be a Schaeffler romániai leányvállalata

Elbocsátásokat jelentett be a Schaeffler romániai leányvállalata - írta az economedia.ro a cég tájékoztatása alapján.
2024. 10. 07. 17:30
Megosztás:

Követheti-e a DTX Exchange (DTX) az Aptos (APT) és a Pepe (PEPE) példáját? A szakértők szerint igen

A DeFi térben sokan keresnek olyan projekteket, amelyek megismételhetik, vagy akár túlszárnyalhatják a vezető kriptovaluták sikerét.
2024. 10. 07. 17:00
Megosztás:

Fordulópontnál a globális ingatlanpiac 2025-ös kilátások a kereskedelmi ingatlanszektorban

A globális ingatlanipar az elmúlt években számos kihívással és változással szembesült, elsősorban a megemelkedett kamatlábak, a magas infláció, illetve vevői és eladói árazásokban tapasztalt eltérések révén. A Deloitte felmérése alapján a következő 12-18 hónapban globálisan tisztább helyzet alakulhat ki, és ismét beindulhat a növekedés. A következő év kulcsfontosságú lehet e tekintetben.
2024. 10. 07. 16:30
Megosztás:

A legjobb kriptovaluták azoknak, akiknek kisebb tőkéjük van, de amelyek nagy nyereséggel kecsegtetnek 2024-ben

Ahogy közeledünk 2024 felé, a kriptovaluta piac tele van lehetőségekkel azok számára, akik korlátozott költségvetéssel dolgoznak. Míg a Bitcoin és az Ethereum magas áraik miatt sokak számára elérhetetlenek lehetnek, számos olyan altcoin van, amelyek kedvező áron kaphatók, de jelentős növekedési potenciállal bírnak.
2024. 10. 07. 16:00
Megosztás:

Fordul a piac? Már nem várnak annyi kamatvágást

Egy kicsit lassan kapcsoltak a piacok. A forint már javában a gyengülés útjára lépett szeptember végén, amikor az ún. forward kamatráta üzletek még úgy köttettek, hogy például egy év távlatában a három hónapos hozamra 4,7 százalékos kamatot becsültek a piaci szereplők (FRA 12x15).
2024. 10. 07. 15:30
Megosztás:

Felmérték a magyarok szolidaritási hajlandóságát

A 11 évvel a korábbi adatokhoz képest jelentősen nőtt a magyar lakosság tájékozottsága arról, hogy a világszerte előforduló katasztrófahelyzetekben Magyarország is rendszeresen segítséget nyújt a bajba jutott országoknak – derült ki a HAND Szövetség és a Medián közös kutatásából. A válaszadók szerint ugyanakkor az ún. fejlődő országokban zajló események nincsenek közvetlen hatással Magyarországra, és nem is tartják prioritásnak az ottani történések nyomon követését. A Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség a magyar EU-elnökség idején valósítja meg szemléletformáló projektjét.
2024. 10. 07. 15:00
Megosztás:

Nyolc hónapja töretlen a fogyasztás bővülése hazánkban

Nyolc hónapja töretlen a fogyasztás bővülése: augusztusban 4,1 százalékra gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése - áll az NGM mai tájékoztatásában.
2024. 10. 07. 14:30
Megosztás:

A bankváltás segítheti a karácsonyi készülődést is

Év vége előtt számlánkra érkezhet több tízezer forint „ingyenpénz”, ha új pénzintézetnél kezdünk el bankolni, vagy jelenlegi bankunk számlavezetési szolgáltatását ajánljuk ismerőseinknek, akik megfogadják ezt – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 10. 07. 14:00
Megosztás:

Kedvező magyar gazdasági adatokkal indul a hét itthon

Ma reggel kiskereskedelmi forgalmi adatokat tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal az augusztusi hónapra vonatkozóan: havi alapon emelkedett a forgalom, 0,8 százalékkal.
2024. 10. 07. 13:30
Megosztás:

Online diákvetélkedőt hirdetett meg a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) online élelmiszerbiztonsági-fenntarthatósági diákvetélkedőt hirdetett meg - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 07. 13:00
Megosztás: