Újabb felvásárlás a magánegészségügyi piacon

Újabb akvizíció rajzolja át a hazai magánegészségügyi szolgáltatók térképét: a komplex járóbetegellátó és egynapos sebészeti központ RMC Clinics tulajdonosa, a romániai székhelyű MedLife S.A. felvásárolta a hazai érsebészet nemzetközi szinten is elismert központját, a VP-Med Kft-t.

Újabb felvásárlás a magánegészségügyi piacon

A komplex járóbetegellátó és egynapos sebészeti központ RMC Clinics mögött álló nemzetközi egészségügyi szolgáltató vállalat, a MedLife S.A. újabb akvizíciót hajtott végre Magyarországon: meglévő két hazai vállalata mellé megvásárolta Magyarország vezető magánérsebészeti központját, a VP-Med Kft-t. A szeptember végén lezajlott felvásárlással az RMC Clinics érsebészeti szolgáltatásokkal bővíti a többek között magzati diagnosztikát, gyermekgyógyászatot, fogászatot és egynapos sebészetet is magába foglaló portfólióját.

„Olyan partnert kerestünk, aki működésében és felépítésében is hasonlít az RMC Clinics meglévő szervezeti struktúrájához. Emellett fontos volt, hogy a hitvallásunk is hasonló legyen: mindkét szervezeti kultúrában prioritás a folyamatos szakmai fejlődés, az utánpótlásnevelés és a páciensközpontú hozzáállás.” - mondta Dr. Csermely Gyula, a MedLife csoport magyarországi igazgatója.

Az akvizíció elsőszámú szakmai előnye, hogy a meglévő több mint száz szakorvoshoz további kiváló, munkájukat hasonló színvonalon végző szakember csatlakozik. Az RMC Clinics kitűzött célja volt az egynapos sebészeti szolgáltatásainak bővítése, az érsebészeti klinika felvásárlása pedig támogatni tudja ezt. A VP-Med Kft-t alapító és vezető, nemzetközileg elismert érsebész és visszér specialista Dr. Szabó Attila továbbra is kulcsszerepet kap a vállalat vezetésében.

A két vállalat egyformán fontosnak tartja az oktatást és az utánpótlásnevelést, szakmai céljaikat ebből a szempontból sem volt nehéz összehangolni. Az RMC Clinics-nél akkreditált mentorrendszerrel támogatott szonográfusképzés folyik, a VP-Med Kft. pedig már indulásakor is oktatóközpontként működött. A cél jelenleg a két szervezet működésének egységesítése. A cégcsoport további bővülést tervez a következő években, úgy a járóbetegellátás, mint az egynapos sebészeti beavatkozások területén. 

Marad a nyári tarifa a horvát autópályákon

Október 1-jétől is marad a nyári tarifa a horvát autópályákon - tájékoztatott a horvát autópályákat kezelő vállalat (HAC).
2024. 10. 01. 14:30
Megosztás:

Alacsony a regisztrált álláskeresők száma

Az álláskeresők száma továbbra is rendkívül alacsony - hívta fel a figyelmet keddi közleményében Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
2024. 10. 01. 14:00
Megosztás:

Új elnököt választottak az energiakereskedők

A Magyar Energiakereskedők Szövetsége (MEKSZ) Boross Norbertet választotta meg a földgáz- és villamos energia szektor kereskedelmi vállalatait tömörítő szakmai szövetség elnökévé - jelentette be a szövetség kedden.
2024. 10. 01. 13:30
Megosztás:

Végre találhatunk 10 százalék alatti kamattal személyi kölcsönt

Októbertől ismét van 10 százalék alatti nyilvánosan meghirdetett személyi kölcsön kamat. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a top-kamatukkal 10-11 százalék környékén billegő bankok közül a következő hetekben többen is léphetnek. A számukra fontos – nagyobb összeget hosszabb futamidőre igénylő – ügyfeleket hamarosan ők is a Cofidis mostani lépésének megfelelően 9-essel kezdődő hitelkamattal fogják csábítani.
2024. 10. 01. 13:00
Megosztás:

Kamatvágásoktól hangos Európa és Amerika is

Vártnak megfelelő olasz és német infláció: a tegnap publikált adatok alapján Olaszországban a várakozásoknak megfelelően 1,2 százalékról 0,8 százalékra csökkent az infláció, míg Németországban 2,0 százalékról 1,8 százalékra mérséklődött a harmonizált inflációs mutató, ami ugyancsak megfelelt a várakozásoknak.
2024. 10. 01. 12:30
Megosztás:

Ismét elárasztják a világot a kínai turisták?

A kínai Aranyhét egyhetes ünnepe alatt számos kínai érkezik turistaként Európába és a világ több kedvelt pontjára.
2024. 10. 01. 11:30
Megosztás:

Sztrájk tört ki az USA kikötőiben

Az Egyesült Államok keleti partján sztrájkba léptek a kikötői dolgozók az alacsony bérezés miatt.
2024. 10. 01. 11:00
Megosztás:

Csúcson az S&P 500; Jerome Powell további kamatcsökkentést vetített előre

Az S&P 500 hétfőn rekordmagasan zárt, annak ellenére, hogy Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke kijelentette: az amerikai jegybank nem siet további kamatcsökkentéseket végrehajtani. A Dow Jones is minden idők legmagasabb záróértékét érte el.
2024. 10. 01. 10:30
Megosztás:

Amerikában emelkedtek, Európában oldalaztak a kötvényhozamok; 397 felett az EUR/HUF

Az USA-ban a héten megjelenő munkapiaci adatok előtt, különösebb makrogazdasági adat hiányában is emelkedtek a kötvényhozamok tegnap; a tízéves hozam 5 bázisponttal, 3,8%-ig kúszott vissza.
2024. 10. 01. 10:00
Megosztás:

Mit jelenthetne egy 10 dolláros fogadás a DTX tőzsdén egy 10 000%-os emelkedés után? A BNB és BOME birtokosokat sokkolták az előre jelzett nyereségek

A magas növekedési potenciállal rendelkező kriptovalutákba való befektetés korai szakaszban hatalmas nyereséget hozhat. A múlt heti szakértői előrejelzés a DTX Exchange (DTX) kapcsán megrengette a kripto közösséget, beleértve a Binance Coin (BNB) és a Book Of Meme (BOME) közösségeit is.
2024. 10. 01. 09:30
Megosztás:

Az autóipar esése miatt gyengélkedtek az európai tőzsdék; csökkent a BUX

A páneurópai STOXX 600 1%-kal alacsonyabban zárt, a múlt heti történelmi csúcs után. Az FTSE 100 1, a DAX 0,8, a CAC 40 pedig 2%-kal mérséklődött. Az európai autóipari részvények szerepeltek a legrosszabbul: 4%-kal csökkentek, ezzel lejjebb húzva mindegyik fő indexet.
2024. 10. 01. 09:00
Megosztás:

Kiemelkedő első fél évet zárt a Vajda-Papír

A Vajda-Papír Kft. újabb kiemelkedően eredményes fél évet zárt, nettó árbevétele meghaladta a 34 milliárd forintot az egy évvel korábbi 29 milliárd forint után, konszolidált adózás előtti nyeresége 3,2 milliárd forintra nőtt a tavalyi 1,67 milliárd forintról - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.
2024. 10. 01. 08:00
Megosztás:

Itt az NGM nagy terve: jövőre ingatlant is lehet venni a nyugdíjpénztárból

Egy éven át lakásvásárlásra is lehet majd használni a nyugdíjpénztári megtakarításokat egy tervezet szerint. Az NGM azt reméli, 300 milliárd forint mozdul meg így a piacon - derül ki a Bank360.hu tudósításából.
2024. 10. 01. 07:30
Megosztás:

LNG-tankerhajót vásárol a MET Csoport a dán Celsiustól

Követve a vállalat cseppfolyósított földgázzal kapcsolatos növekedési stratégiáját, a svájci központú MET Csoport partnerségi megállapodást kötött első LNG-hajójának megépítéséről a Celsius Csoporttal. A tankerhajót a tervek szerint 2027-ben szállítják le.
2024. 10. 01. 07:00
Megosztás:

Négy magyar munka is díjat kapott a legrangosabb designversenyen

A 2024-es Red Dot Design díjátadón négy elismerést is hazahoztak magyar tervezők a Graphasel Design Stúdió színeiben. A Red Dot az egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi designverseny, amely három kategóriában díjazza a legjobb alkotásokat: termékdesign, márka és kommunikációs design, valamint koncepciótervezés. A díjazott projektek között szerepel a Herz New York Coffee Roasters környezetbarát csomagolása, a Moena Wermut boros címkéje és a Pátzay pincészet arculata. A Dorothea Hotel Budapest látogatóirányítási rendszere is kiemelkedő művészi és innovációs elismerést kapott.
2024. 10. 01. 06:30
Megosztás:

Mi van a számok mögött? Mi igaz az inflációs adatokból?

A PCE infláció ugyan jobb lett pénteken (2,2 százalék a várt 2,3-mal szemben), de a maginfláció 2,6-ról 2,7 százalékra emelkedett, pedig a havi 0,1 százalékos inflációs mutató itt is jobban alakult, mint a várt 0,2 százalék.
2024. 10. 01. 06:00
Megosztás:

Hampton by Hilton márkanév alatt nyílik újra egy szálloda az Erdélyben

Hampton by Hilton márkanév alatt nyílik újra egy szálloda az Erdélyi-szigethegység közkedvelt turisztikai térségében, a jósikafalvi (bélesi) víztározó partján Kolozs megyében – számolt be hétfőn a tulajdonos vállalkozás közlése alapján a Ziarul Financiar.
2024. 10. 01. 05:30
Megosztás:

Májusban helyezik üzembe a ZalaZONE nagy sebességű oválpályáját

Október végére befejeződik az aszfaltozás, jövő májusban pedig üzembe helyezik a zalaegerszegi járműipari tesztpálya nagy sebességű oválpályáját - közölte a hétfői sajtóbemutatón az AVL-ZalaZONE Próbapálya Kft. ügyvezetője.
2024. 10. 01. 05:00
Megosztás:

Az OPUS TITÁSZ Zrt. közel 42 milliárd forintból fejleszti hálózatát

Az OPUS TITÁSZ Zrt. mintegy 42 milliárd forint értékben fejleszti hálózatát az általa villamos energiával ellátott tiszántúli vármegyékben - jelentette be a cég áramhálózati vezérigazgató-helyettese hétfőn sajtótájékoztatón Debrecenben.
2024. 10. 01. 04:30
Megosztás:

A vártnál erőteljesebben lassult a német infláció

Az elemzők által vártnál jelentősebben lassult a németországi infláció szeptemberben éves szinten a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis előzetes adatokon alapuló hétfői jelentése szerint.
2024. 10. 01. 04:00
Megosztás: