Üröm az örömben az evezős világbajnokságon

Lőrincz Attila szövetségi kapitány szerint örülni kell az olimpiai kvalifikációs evezős világbajnokságon elért ezüstéremnek és az ötödik helyezésnek, de rányomta a bélyeget a csapat hangulatára, hogy Belgrádban nem sikerült kvótát szerezni.

Üröm az örömben az evezős világbajnokságon

A nem olimpiai versenyszámban induló Furkó Kálmán, Szabó Bence összeállítású könnyűsúlyú kettes a tavalyi évhez hasonlóan ezüstérmet nyert a szerb fővárosban, ami a szövetségi kapitány szerint várható volt.

"Kicsit lejátszott volt a könnyűsúlyú kettes döntője az erőfölény és a pályakülönbség szempontjából is" - mondta Lőrincz Attila az MTI-nek, majd rátért a kétszeres olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz szereplésére is. "Bendegúz eléggé elcsigázott lett a zárónapra, mert belelovagolta magát az igazságtalan kiemelésbe, ráadásul pechje is volt a széllel".

A szakvezető arra utalt, hogy a végül másodikként záró holland rivális a harminc éves magyar sportoló előfutamában kapott helyet, csakúgy mint a vasárnap bronzérmet szerző új-zélandi.

"Mi már a legelején gondoltuk, hogy ez a két versenyző a legjobb négyben lesz, de akik a kiemelést végezték, nem így gondolták" - hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy a Budapest Evezős Egyesület versenyzője hiába nyerte meg a reményfutamot, mivel a következő napokban megváltozott a szélirány, ezért az esélyek sem voltak egyenlők a pályák között a kvótaszerzésre. "Számára bekerülni a C döntőbe becsületbeli ügy volt, ez a minimum. Ezt követően viszont azt láttam rajta, hogy ő nem ezért jött, és nyilván megpróbálta, de már elcsigázott volt".

A Juhász Adrián, Simon Béla duó huszadik lett a kormányos nélküli ketteseknél, ami a kapitány szerint nem a szeszélyes időjáráson múlt. Úgy vélte, még ha szerencséje is lett volna az egységnek a pályával, akkor is csak csökkent volna a különbség azokkal a csapatokkal szemben, amelyek továbbmentek, de nem tűnt volna el. A sportvezető arra is rávilágított, hogy Juhász és Simon a válogatott legidősebb tagja, így mindkettőnek el kell gondolkodnia, bele tud-e vágni a folytatásba a családi elkötelezettségek mellett.  

A könnyűsúlyú egypárban ötödikként záró Galambos Péter is a tapasztaltabb versenyzők közé tartozik, és Pétervári-Molnárhoz hasonlóan túl nagy falatnak bizonyult számára a szeles hatos pálya a szombati fináléban.

"Az elején még nem volt akkora a pályahátrány, de a felétől egyre nagyobb takarásba került az egyes és a kettes pálya, így Peti szélben maradt, a többiek pedig kevésbé" - jegyezte meg a szövetségi kapitány, ráadásul a Galambos melletti pálya üres volt, ami tovább nehezítette a helyzetet, osztrák ellenfele ugyanis egy hajóbalesetben megsérült, így visszalépett a döntőtől. "Szép eredmény az ötödik hely annak ellenére, hogy szerintem éremért csatázhatott volna. Aranyra kevés esélye volt, de a lengyel fiúval egy éremre bejöhetett volna, mivel az azt megelőző napokban is vele csatázott. Akkor szándékosan nem ment bele, de most már visszatekintve lehet, hogy kellett volna, mert akkor jobb pályára kerül".

Lőrincz elmondása szerint a könnyűsúlyú egypárban kétszeres Európa-bajnok magyar evezős nem volt megelégedve a teljesítményével, jövőre pedig a hazai kontinensviadalon vonzó lehet számára a nem olimpiai számok közé tartozó szám, kétpárban azonban kvótát osztanak a jövő évi, párizsi olimpiára, ezért az MTK Budapest sportolójának a közeljövőben el kell döntenie, hogy melyik versenyszámban kötelezi el magát 2024-re.

"Vegyes érzésekkel jöttünk haza, az ezüstéremnek és az ötödik helynek is örülni kell, de nem sikerült kvótát szerezni, ami egy kicsit rányomta a bélyegét a hangulatra. Nem mondom, hogy hajszálon múlt, mert nem, most át kell gondolni a felkészülést, és a lehetőségeket" - fogalmazott a kapitány, aki szeptember végéig adott gondolkodási időt a versenyzőknek a jövőre nézve.

Története legnagyobb akvizícióját zárta le a Navigator Investments

Több éves egyeztetés után lezárta a Navigator Investments Nyrt. története legnagyobb akvizícióját, a Győrújbaráton működő Julius-Globe felvásárlását - tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.
2024. 04. 13. 04:00
Megosztás:

Hogyan lehet pénzt keresni az interneten? A BluestoneMining megtanítja, hogyan keress napi 1000 dollárt!

Ahogy változnak az idők, az emberek hozzáállása az energiához is megváltozott. Egyre inkább támaszkodnak a megújuló energiák, mint a nap- és szélenergia újrahasznosítására, hogy üzemanyagot biztosítsanak az új energiájú felhőbányászat műveleteikhez, ezzel jelentősen csökkentve a bányászati költségeket és integrálva a fennmaradó erőforrásokat. Az elektromosság beépül a hálózatba. Ez nemcsak sok energiát takarít meg, hanem magas profitot is generál, lehetőséget adva a befektetőknek az új energiáforrásokban rejlő lehetőségek felismerésére. A kriptovaluta gyorsan mozgó világában a leegyszerűsítés és a nyereségesség kulcsfontosságú. A kezdők számára, akik vonzó lehetőséget keresnek stabil jövedelem generálására minimális erőfeszítéssel, a felhőbányászat vonzó lehetőséget kínál. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a felhőbányászat fogalmát, különös tekintettel a BluestoneMining bemutatására, mint a felhőbányászat terén élen járó márkára, és módokat, hogy segítsünk Önnek naponta 1000 dollárt vagy annál többet keresni.
2024. 04. 13. 03:00
Megosztás:

A magyar nyugdíjasok nagyon korán halnak Európában - mi ennek az oka?

A magyar nyugdíjasok korai halálozása: Tények és tényezők - Magyarországon a nyugdíjasok korai halálozásának ténye számos kutatás és statisztika tükrében is megállapítható. A jelenség hátterében álló okok többdimenziósak és összetettek, ezért alapos vizsgálatot igényelnek.
2024. 04. 13. 02:00
Megosztás:

Gazdagodj meg ezen a hétvégén: Sorsdöntő Csillagjegy Horoszkóp Április 13-14-re!

Pénzügyi Horoszkóp: Április 13-14-i hétvégére. Milyen szerencseszámokkal lottózz? Milyen befektetésben gondolkozz? Megtudhatod horoszkópunkból.
2024. 04. 13. 01:00
Megosztás:

A Dogeverse több láncon futó mém érméje máris áttörte a 2 millió dollárt

A legújabb a kriptók hosszú sorában a Shiba Inu ihlette vicces tokenek közül a mémek rajongói és a kripto befektetők azonnal felfigyeltek erre az új érmére. Főleg azok, akik a cross-chain (vagyis a láncokon átívelő) képességekben látják a holnap mém érméinek sikerét.
2024. 04. 13. 00:01
Megosztás:

Lassult a brit gazdaság növekedési üteme februárban

Februárban is nőtt a brit gazdaság teljesítménye, de számottevően lassabb ütemben, mint januárban.
2024. 04. 12. 23:30
Megosztás:

Idén korábban indult a spárgaszezon

A hirtelen jött felmelegedés miatt idén tavasszal a megszokottnál három héttel korábban indult a spárga szedése a hazai kertészetekben, a zöldség iránt egyre nagyobb az érdeklődés a magyar piacon is - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) pénteken az MTI-vel.
2024. 04. 12. 23:00
Megosztás:

A nemzetgazdasági miniszter a leggyorsabban fejlődő hazai cégekkel tárgyalt

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta csütörtökön annak a 13 hazai cégnek a felsővezetőjét, amelyek a Financial Times 8. éves rangsorolása alapján Európa leggyorsabban növekvő gazdasági társaságai közé tartoznak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.
2024. 04. 12. 22:00
Megosztás:

Csökkent az olasz ipari termelés februárban

Februárban már a 13. egymást követő hónapban csökkent az ipari termelés Olaszországban éves összehasonlításban.
2024. 04. 12. 21:00
Megosztás:

Márciusban nagyjából a jegybank előrejelzési szerint alakult az infláció

Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
2024. 04. 12. 20:00
Megosztás:

Az elmúlt évtizedek legnagyobb célját tűzte ki maga elé a hazai járműipar

Az elmúlt 30 év legnagyobb sikertörténete a járműipar, és a magyar gazdaságpolitika célja, hogy az ország 2030-ra a nyugati és a keleti járműipar kapcsolódási pontja legyen - erről Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára beszélt egy budapesti konferencián, csütörtökön.
2024. 04. 12. 19:30
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2024. 04. 12. 19:00
Megosztás:

Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.
2024. 04. 12. 18:35
Megosztás:

Lecseréli gázhajtású buszait Kaposvár

Idén megkezdődik és a tervek szerint 2027-ben befejeződik a kaposvári közösségi közlekedésben szolgálatot teljesítő, sűrített földgázzal és biogázzal üzemelő autóbuszok elektromos meghajtású járművekre történő cseréje - jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön.
2024. 04. 12. 18:00
Megosztás:

Nőtt az orosz kőolaj importja Csehországban előző évben

Csehország tavalyi kőolajbehozatalának 58 százaléka a Barátság vezetéken keresztül Oroszországból érkezett, ez az arány két százalékponttal több, mint 2022-ben - közölte Jaroslav Pantucek, a cseh kőolajvezetékeket kezelő állami kézben lévő Mero társaság vezérigazgatója csütörtökön Prágában.
2024. 04. 12. 17:30
Megosztás:

A "Chelsea" és a "Los Angeles Dodgers" tulajdonosa hogyan építi fel pénzügyi birodalmát?

Todd Boehly bevételt generál a unalmas, de megbízható éves kifizetésekből, amelyekből egy többmilliárd dolláros sport- és szórakoztatóipari birodalmat épít. A 50 éves milliárdos befektető, aki az Eldridge Industries kockázati tőkevállalat társalapítója és vezérigazgatója, és az eszközállomány összértéke 70 milliárd dollár, számos vállalkozás tulajdonosa.
2024. 04. 12. 17:14
Megosztás:

Megkezdődött az egyeztetés az állami fenntartású egyetemek bérfejlesztéséről

Az állami fenntartású egyetemek bérfejlesztéséről kezdődött egyeztetés a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), valamint az állami egyetemek képviselői között csütörtökön - tudatta a tárca innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkársága az MTI-vel közleményben.
2024. 04. 12. 17:00
Megosztás:

Megkezdődik a kukorica vetése Zala vármegyében

Április közepén megkezdődik a kukorica, a napraforgó és a szója vetése Zala vármegyében. A kukorica tervezett vetésterülete csaknem 30 ezer hektár, a napraforgóé pedig meghaladja az 5 ezer hektárt - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) vármegyei elnöke az MTI-vel.
2024. 04. 12. 16:30
Megosztás:

Emelkedett a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozama

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 25 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.
2024. 04. 12. 16:00
Megosztás:

Ismét sztrájkotak a sopronkövesdi Autoliv Kft. dolgozói

A sopronkövesdi Autoliv Kft. dolgozói újabb, ezúttal 24 órás sztrájkot tartottak, miután a munkáltató nem teljesítette a szakszervezet bérköveteléseit - tájékoztatta a Vasas Járműbiztonsági Alkatrészgyártó alapszervezet titkára az MTI-t csütörtökön, az akciót követően.
2024. 04. 12. 15:30
Megosztás: