Az amerikai kereskedelmi háború a legnagyobb világgazdasági kockázat

A globális intézményi befektetői közösség szerint az amerikai gazdaságpolitikai intézkedések okozta esetleges kereskedelmi háború vált mára a legnagyobb világgazdasági kockázattá.

Az amerikai kereskedelmi háború a legnagyobb világgazdasági kockázat

Az Oxfordi Egyetem Londonban működő gazdasági elemzőrészlege, az Oxford Economics által elvégzett, a ház szakértői által pénteken ismertetett globális kockázati felmérés szerint Donald Trump amerikai elnök hivatalba lépése óta jelentősen nőtt azoknak a gazdasági szereplőknek az aránya, akik így vélekednek.
    

A vizsgálatba bevont befektetési társaságok 45 százaléka - a válaszadók legnagyobb egyedi csoportja - nevezte a következő két év legnagyobb kockázati tényezőjének azt a lehetőséget, hogy Donald Trump amerikai elnök intézkedései kereskedelmi háborúhoz vezetnek.
    

Az Oxford Economics londoni elemzői hangsúlyozzák, hogy a negyedévvel ezelőtti  hasonló felmérésben a résztvevőknek még csak a 27 százaléka tartotta ugyanezt a fő világgazdasági kockázatnak.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

 

A cég új felmérése szerint az amerikai gazdaságpolitika okozta kereskedelmi háború lehetőségét a válaszadók 76 százaléka sorolta a három legnagyobb globális kockázati tényező közé az eggyel korábbi vizsgálatban mért 54 százalék után.
   
Az Oxford Economics felmérésébe bevont gazdasági szereplőknek több mint a fele érzékeli úgy, hogy az elmúlt három hónapban nőtt a világgazdasági növekedés meredek ívű lassulásának kockázata.
   
A ház szerint növekszenek a befektetői félelmek az európai folyamatokkal kapcsolatban is. A populizmus előretörését, mindenekelőtt a radikális francia Nemzeti Front vezetője, Marine Le Pen elnökválasztási sikerének lehetőségét a válaszadók 44 százaléka - a legnagyobb egyedi csoport - sorolta az európai gazdaságot fenyegető három fő kockázat közé az Oxford Economics felmérésében.
   
Más nagy londoni házak vizsgálatai is azt mutatják, hogy az európai befektetői közösséget komolyan aggasztja ez a lehetőség.
    

A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő által az európai intézményi befektetői körben elvégzett új kockázati felmérés eredményei szerint a vizsgálatba bevont 1100 befektetési társaság legnagyobb egyedi csoportja, 63 százaléka a populizmus előretörését és az euróövezeti válság ebből eredő újbóli fellángolását tartja a legnagyobb kockázatnak. Az amerikai kereskedelmi politika protekcionista fordulatának veszélyeit az európai befektetési cégek 22 százaléka sorolta a legfőbb kockázati tényezők listájának első helyére.
    

Egy másik nemzetközi hitelminősítő, a Fitch Ratings szimulációs forgatókönyveket tartalmazó tanulmánya szerint a populista és EU-szkeptikus pártok támogatottságának jelentős erősödése - különös tekintettel a több nagy euróövezeti országban esedékes idei választásokra - felélesztheti az euróövezet esetleges szétforgácsolódásával kapcsolatos befektetői félelmeket is.
    

A Fitch számításai szerint e feltételezett sokkhatás az euróövezeti periféria szuverén kötvényhozamait hatalmas mértékben, 200 bázisponttal emelné, és ezt a térségi részvénytőzsdék egyszeri, 30 százalékos zuhanása kísérné. A központi eurógazdaságokban a szuverén adósságpapírok hozama a hitelminősítő stresszhelyzeti forgatókönyve szerint nem emelkedne, de a tőzsdei árfolyamok ezekben a gazdaságokban is 15 százalékkal zuhannának.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

A Budapesti Ingatlan Nyrt. nem fizet osztalékot

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) nem fizet osztalékot, erről a társaság kedden tartott éves rendes közgyűlésén döntöttek - közölte a BIF kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 05. 02. 17:00
Megosztás:

Már lehet pályázni a kamatmentes, uniós forrású beruházási hitelre

A vállalkozások keddtől igényelhetik az uniós forrású kamatmentes beruházási hitelt, legfeljebb százmillió forint értékhatárig - tájékoztatta a programot lebonyolító Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MTI-t.
2024. 05. 02. 16:30
Megosztás:

Még egy ideig nem csökkentene a Fed, de legalább nem is emel

Tegnap este fejeződött be a Fed kétnapos kamatdöntő ülése, ahol– egyhangúlag – az 5,25-5,5 százalékos szinten tartották a kamatsávot, ami megfelelt a piac és az elemzők várakozásainak.
2024. 05. 02. 16:00
Megosztás:

A PannErgy Nyrt. nem fizet osztalékot

A PannErgy Nyrt., nem fizet osztalékot a tavalyi év után, a társaság adózott eredményét teljes egészében az eredménytartalékba helyezi - közölte a PannErgy kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján a közgyűlés határozatát.
2024. 05. 02. 15:30
Megosztás:

Kedvezőtlen volt az április a fogyasztói bizalomra nézve az Egyesült Államokban

Romlott áprilisban, immár a harmadik egymást követő hónapban a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.
2024. 05. 02. 15:00
Megosztás:

Jelentősen nőtt az Eximbank nyeresége

A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) 2,25 milliárd forintról 18,583 milliárd forintra növelte a nyereségét tavaly éves összevetésben - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett beszámolóban.
2024. 05. 02. 14:30
Megosztás:

Csalódást keltő előrejelzés miatt ütötték az AMD-t

Nagy figyelem övezte az Nvidia legfőbb vetélytársának számító vállalat első negyedéves gyorsjelentését.
2024. 05. 02. 14:00
Megosztás:

Nagyot lendített az EU-tagság Közép-Európa gazdaságán

Jelentős felzárkózási lendületet adott az EU-tagság eddigi húsz éve a közép-európai uniós gazdaságoknak - áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kedden Londonban ismertetett tanulmányában.
2024. 05. 02. 13:30
Megosztás:

Az OMV jobb eredménye a MOL részvényárát is növelheti

Az OMV idei első negyedéves gyorsjelentése kedvező képet nyújtott a cég tevékenységéről.
2024. 05. 02. 13:00
Megosztás:

A kereskedők belementek az üzemanyagárak csökkentésébe

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.
2024. 05. 02. 12:30
Megosztás:

Megtekinthető a 2024-2028-as Konvergencia Program

A kormány fokozatosan csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot a következő években, miközben a magyar gazdaság az egyik legnagyobb növekedést érheti el az Európai Unióban - áll a Pénzügyminisztérium (PM) által az Európai Bizottságnak megküldött Konvergencia Programban a szaktárca keddi tájékoztatása szerint.
2024. 05. 02. 12:00
Megosztás:

Történelmi jelentőségű a kínai államfő budapesti látogatása

Hszi Csin-ping kínai államfő jövő heti hivatalos magyarországi látogatása mérföldkő lesz a két ország közötti kapcsolatok történetében és új lendületet adhat az együttműködés erősítésében, valamint fontos globális hatásokkal is jár - jelentette ki Gong Tao, Kína magyarországi nagykövete kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
2024. 05. 02. 11:30
Megosztás:

Az 5 legjobb mémcoin, amelyeket nem szabad kihagynod ebben a piaci visszaesésben

A jelenlegi kriptopiaci visszaesés számos lehetőséget kínál a profitszerzésre. A mémcoinok éppen a kriptovilág középpontjában állnak. Ma az öt legígéretesebb mémcoinról fogunk beszélni: KangaMoon (KANG), Dogecoin (DOGE), Pepe (PEPE), Shiba Inu (SHIB) és Bonk (BONK). Nézzük meg, miért ők a legjobb mémcoinok, amelyeket érdemes most vásárolni.
2024. 05. 02. 11:05
Megosztás:

A Eurowag üzemanyagtöltő hálózatot épít ki Európában

A Eurowag üzemanyagtöltő-állomás hálózatot épít ki Európa legfontosabb tranzitútvonalain, amelynek szolgáltatásai kizárólag tehergépjárművek számára érhetőek el - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 05. 02. 11:00
Megosztás:

Hatással vannak-e a nagyobb kulturális események a részvényárakra?

Aki még ismerkedik az értékpapírok, a tőzsde világával annak az egyik első dolog, amit meg kell tanulnia, hogy az nem önmagában működik, külső hatások nélkül. Az értékpapírok árára, a tőzsdei mozgásokra mindennemű globális, sőt néha lokális események hatással lehetnek.
2024. 05. 02. 10:30
Megosztás:

Vegyes kezdés az európai tőzsdéken

Vegyes indexekkel indult a kereskedés csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon.
2024. 05. 02. 10:00
Megosztás:

Két éves hátrányt dolgozott le a lakáspiac áprilisban

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, és a feladott lakáshirdetések száma is jelentősen növekedett, ami további élénkülést vetít előre 2024-re vonatkozóan. - áll az ingatlan.com áprilisi kereslet-kínálati összesítőjében.
2024. 05. 02. 09:30
Megosztás:

Alig mozdult a forint árfolyama

A forint árfolyama csütörtök reggelre alig változott az euróval és a svájci frankkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben, a dollár ellenében viszont 0,3 százalékkal erősödött.
2024. 05. 02. 09:15
Megosztás:

Hiányosak a diákok pénzügyi ismeretei

Az internetes bankolásban járatosak a magyar fiatalok, a biztosítások adta lehetőségekről viszont keveset tudnak - közölte a DUE Médiahálózat az általa indított Nagy Diák Pénzügyes Teszt eddigi eredményei alapján kedden az MTI-vel.
2024. 05. 02. 08:30
Megosztás:

Folytatják a Légi és Gépipari Képzőközpont fejlesztését Békéscsabán

Tovább fejlesztik a Légi és Gépipari Képzőközpontot Békéscsabán, a szakképző intézmény egymilliárd-hétszázmillió forintot nyert el energetikai korszerűsítésre, új oktató műhelyek kialakításra és gépbeszerzésre.
2024. 05. 02. 08:00
Megosztás: