4 tanfolyam ötlet, ami bármikor jól jöhet

Az iskolában rengeteg dologról tanulunk, kisebb-nagyobb részletességgel. Ennek a tudásnak azonban a legnagyobb része amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan tűnik is el. A felsőoktatásban szerzett képesítés már nagyobb garancia, de még egy egyetemi diploma sem biztosít minden tudást, amelyre munkánk során szükségünk lehet.

4 tanfolyam ötlet, ami bármikor jól jöhet

Az alábbiakban összegyűjtött tanfolyamok olyan képesítést adnak, amellyel kiegészíthetjük már megszerzett tudásunkat. Ezeknek a kurzusoknak további előnye, hogy meglehetősen olcsón, és gyorsan elvégezhető. Ráadásul, a legtöbb képzésnek nincs, vagy csak minimális jelentkezési feltétele van, ezért szinte mindenki számára nyitottak.

Nem kell megijedni, az alacsony ár nem rossz minőséget jelent. MIndössze arról van, szó, hogy ezekben a témákban kevesebb a tananyag, így a kurzus is rövid időn belül teljesíthető. Nézzük, melyek azok a tanfolyamok, amelyek bárkinek, bármikor jól jöhetnek.

Aranykalászos gazda tanfolyam

Az aranykalászos gazda képzés meglepő módon nem csak annak hasznos, aki az agrár szektorban szeretne elhelyezkedni. Miért? Magyarországon jogszabály mondja ki, hogy csak az vásárolhat 1 hektárnál nagyobb termőföldet, aki bejegyzett földműves, vagyis rendelkezik valamilyen mezőgazdasági képesítéssel. Az ilyen jellegű képesítés megszerzésének leggyorsabb módja az aranykalászos gazda képzés. Ezért, ha földvásárláson gondolkodsz (és nem végeztél mezőgazdasági tanulmányokat), első dolgod legyen beiratkozni egy aranykalászos gazda tanfolyamra.

A tanfolyamra bárki jelentkezhet, de van két előfeltétele: az egyik az alapfokú iskolai végzettség, a másik pedig egy egészségügyi alkalmassági vizsgálat. A képzés alapvetően 480 órából áll, de előzetes tudással akár 50 órára is redukálni lehet a kurzus hosszát. Az aranykalászos gazda képzés másik nagy előnye, hogy online is végezhető, ezért az ország egész területén elérhető.

Azt azonban ne gondoljuk, hogy az aranykalászos gazda tanfolyam csak a papír miatt jó. A tanfolyam során olyan alapvető tudást lehet elsajátítani, ami szükséges egy önálló gazdaság gördülékeny és biztonságos üzemeltetéséhez. A képzésen az elméleti részen kívül gyakorlati órákat is kapnak a résztvevők. Ezáltal jártasságot szereznek a növénytermesztésben, állattenyésztésben és a különböző munkagépek kezelésében is.

Produktivitás kurzus

Sokan küzdenek azzal, hogy nem tudnak elég jól fókuszálni a munkájukra. Ha te is ilyen nehézségektől szenvedsz, jelentkezz egy produktivitás növelő online tréningre. Elsőre talán feleslegesnek tűnhet, de aki már részt vett rajta, rögtön megérzi a hatását. A Triplázd meg a produktivitásod! kurzus egy nyereséges befektetés, amennyiben nem szereted, ha kifolyik az idő a kezed közül.

A rohanó világban egyre nehezebb összpontosítani. Rengeteg inger ér minket, elhalmoznak a teendők, és nem jut idő a kikapcsolódásra és feltöltődésre. A produktivitás növelő kurzusok viszont hatalmas segítséget jelentenek. Ezeket a tréningeket általában time management tanfolyamnak is hívják, mivel a kurzuson lényegében a helyes időbeosztást lehet megtanulni. A helyes időbeosztás pedig rendkívül fontos nem csak a munkában, hanem az élet minden területén.

A megfelelő időbeosztással leginkább az egyéni vállalkozóknak és a home office-ban dolgozó alkalmazottaknak gyűlik meg a baja. Ezért érdemes időt szánni egy produktivitás növelő képzésre, mert a képzéssel töltött idő akár napok alatt is megtérülhet.

Maga a képzés nem drága, kevesebb, mint 10 000 forintból megoldható. ÉS, mivel a tanfolyam online, bármikor teljesíthető. Érdemes minél hamarabb jelentkezni, mert annál előbb kapcsolhatsz át a maximálisan hatékony munkavégzési módba. Hajrá!

WordPress tanfolyam

A WordPress tanfolyam rendkívül egyszerű, mégis egy halom pénzt kereshetsz az elvégzése után. A kurzus során megtanítják, hogy hogyan lehet gyorsan, programozás nélkül elkészíteni egy honlapot. Ha pedig belejössz, sorra teljesítheted az ilyen jellegű megrendeléseket.

Ma már semmit nem lehet eladni egy jól működő honlap nélkül, hiszen legtöbben az interneten szereznek információt egy-egy cégről, vagy szolgáltatásról. Pont emiatt állandóan szükség lesz profi honlapkészítőkre.

A WordPress tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik szívesen dolgoznak otthonról, és nem idegenkednek az alkotó munkától. Maga a kurzus 1-3 hét alatt teljesíthető, és az ára is bőven a megengedhető kategóriába tartozik. Ha tehát egy könnyen és gyorsan elsajátítható szakmára vágysz, a WordPress tanfolyam nem okozhat csalódást.

Óvodai dajka tanfolyam

Az óvodai dajka tanfolyamra általában nők szoktak jelentkezni, de ez nem kitétel. A képzést 3 hónap alatt el lehet végezni, ami valójában nem olyan hosszú, és gyorsan megtérül. Dajkaként nem muszáj egy óvodában dolgozni, helyette vállalhatunk bébiszitter munkákat is.

Manapság is számtalan családnak van szüksége bébiszitterre. A szülők pedig szeretik olyanra bízni a gyerekeket, aki ért is hozzájuk. Ezért a dajka képzés különösen is hasznos. Arról nem is beszélve, hogy bébiszitterként az egész világot be lehet járni, mivel rengeteg a külföldi lehetőség is.

Az óvodai dajka tanfolyam nem drága, az árát pedig egy-két hét alatt meg tudjuk keresni utána. Ha szívesen foglalkozol gyerekekkel, és van elég türelmed hozzájuk, ennél jobb munkát nem is találhatsz.

Az 5 legjobb altcoin, amit érdemes most azonnal megnézned

Habár a piac az utóbbi időkben erősödött egy kicsit, a medvés hangulatot ezzel még nem sikerült megtörni. Az elemzők szerint az előértékesítések még ilyen körülmények között is jó választásnak bizonyulnak. Alábbi cikkünkből 5 olyan projektet ismerhetsz meg, amelyek előértékesítése jelenleg is zajlik, egyesek ráadásul már dollármilliókat gyűjtöttek.
2024. 07. 22. 00:01
Megosztás:

Ingyenes dzsesszfesztivált rendeznek Székesfehérváron

Ismét megrendezik augusztus 8-10. között az Alba Regia Feszt jazzfesztivált, amely Székesfehérvár belvárosában két színpadon, ingyenes koncertekkel várja a jazz, pop, funky és világzene kedvelőit.
2024. 07. 21. 23:00
Megosztás:

Bő kétszeres forgalomnövekedés a budapesti újlakás-piacon

A tavalyi mélypont után az idei első fél évben látványos növekedést produkált a budapesti újlakás-piac. Éves alapon az új kínálat 90%-kal, a forgalom pedig bő kétszeresére bővült –derül ki az OTP legfrissebb, publikus beruházói és értékesítői adatokból összeállított Budapesti Újlakás Értéktérképéből.
2024. 07. 21. 22:00
Megosztás:

Donald Trump szigorított biztonsági intézkedések közepette tartotta választási gyűlését

Szigorított biztonsági intézkedések közepette tartotta Donald Trump választási gyűlését szombaton Michigan államban, az elsőt az után, hogy egy héttel korábban merényletkísérletet hajtottak végre ellene.
2024. 07. 21. 21:00
Megosztás:

Zöld hidrogént előállító berendezést fejleszt az SZTE és a Ganzair

Sorozatgyártásra alkalmas, 1 MW teljesítményű zöld hidrogént előállító vízelektrolizáló berendezést fejleszt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Ganzair Kompresszortechnika Kft. egy uniós támogatással megvalósuló, 1,246 milliárd forint költségvetésű projekt keretében - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
2024. 07. 21. 20:00
Megosztás:

Vigyázz, kész, Völgy! - elkezdődött a 33. Művészetek Völgye Fesztivál

Július 19-én megnyitotta kapuit a 33. Művészetek Völgye Fesztivál, amely egészen július 28-ig koncertekkel, színházi és irodalmi előadásokkal, sok-sok tánccal, alkotó- és gyerekprogrammal tölti meg Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd udvarait.
2024. 07. 21. 19:30
Megosztás:

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a munkaerőpiacról közöl adatokat, a Pénzügyminisztérium (PM) a büdzsé júniusi részletes adatait teszi közzé.
2024. 07. 21. 19:00
Megosztás:

Növekvő forgalomban minimálisan emelkedett a BUX a héten

Növekvő forgalom mellett minimálisan emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX, mégis pénteken 72 940,89 ponton történelmi csúcson zárt, 0,95 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
2024. 07. 21. 18:00
Megosztás:

Esőzések, áradások sújtják Kínát

A heves esőzések áradásokat okoztak a hétvégén Délnyugat-Kínában, a katasztrófában nyolcan meghaltak, több mint 30-an eltűntek. A kínai meteorológiai központ vasárnapi jelentése szerint heves szélviharokkal és esőzésekkel két trópusi ciklon is közeledik Kína keleti partjai felé.
2024. 07. 21. 17:00
Megosztás:

A FIAT fennállásának első 125 évét köszönti, és mosolyogva tekint a jövőbe

Véget ért a FIAT 125. évfordulójára szervezett „Mosolyogva tekintünk a jövőbe” rendezvény a torinói Lingotto épületben. Az esemény egyszerre ünnepelt egy olyan évfordulót, amit kevés autógyártó él meg, és köszöntötte egy új fejezet kezdetét a FIAT sikerektől övezett, társadalmilag releváns, az autóipar élvonalában eltöltött történetében, amelynek során mindvégig ügyfélközpontú szemlélet jellemezte a márkát. A kulcsfontosságú eseményen (amelyet a következő linken tekinthet meg) a nemzetközi sajtó és a különböző közintézmények képviselői – köztük a vállalkozási és Made in Italy miniszter, Adolfo Urso szenátor, a szenátus alelnöke Licia Ronzulli szenátor, továbbá a képviselőház termelési, kereskedelmi és turisztikai bizottságának elnöke Alberto Luigi Gusmeroli, a régió elnöke Alberto Cirio és nem mellesleg Torinó polgármestere, Stefano Lo Russo. – mindemellett a Stellantis csoport felső vezetése is részt vett: jelen volt John Elkann, a Stellantis elnöke, Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója, valamint Olivier Francois, a FIAT vezérigazgatója és a Stellantis marketing igazgatója.
2024. 07. 21. 16:00
Megosztás:

Magyarországon is terjeszkedik a globális piacvezető biogáztechnológiai cég

A hazai szerves-, illetve biohulladék feldolgozása napjaink egyik legaktuálisabb környezetvédelmi kérdése, a vonatkozó jogszabályok és elképzelések pedig már rövid távon is a biogáz-előállítás jelentős növekedését hozzák magukkal. Ezért is fontos, hogy a közelmúltban tulajdonost váltott a világ elsőszámú biogáztechnológiai cége, az Anaergia, amelynek új tulajdonosa más érdekeltségeivel már jelen van Magyarországon, most pedig biogázüzemek létrehozását is kilátásba helyezte.
2024. 07. 21. 14:00
Megosztás:

Teljesen átalakíthatja a magyar gazdák életét az éghajlatváltozás

Sorra dőlnek a melegrekordok Magyarországon, miközben egyre többeket foglalkoztatnak a klímaváltozás várható következményei. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint az éghajlatváltozás érezhető élelmiszerdrágulást hozhat a következő 10 évben. A felmelegedés inflációra gyakorolt hatása attól is függ, hogy a gazdaságok milyen mértékben képesek alkalmazkodni a változó éghajlathoz. Az OTP Bank agrárszakértői szerint a hazai agrárvállalkozók megfelelő stratégiával akár előnyükre is fordíthatják a helyzetet.
2024. 07. 21. 13:00
Megosztás:

Turistákra leselkedő csalókra figyelmeztet az Erste

A kedvelt üdülőhelyeket nem csak a turisták, hanem a bankkártyákra, banki adatokra vadászó bűnözők is előszeretettel látogatják. Az Erste nyári kampánya a biztonságos fizetést, bankkártya- és mobilhasználatot helyezi a középpontba. A bank nyáron sem hagyja, hogy a csalók beárnyékolják ügyfelei pihenését: tájékoztatójában a lehetséges visszaélések mellett arra is felhívja a figyelmet, hogyan tarthatjuk biztonságban a pénzünket.
2024. 07. 21. 12:00
Megosztás:

Az olaszoknál folytatta európai terjeszkedését a hozzánk ősszel érkező Omoda

Július elején újabb európai piacra lépett be a Chery Group az Omoda és Jaecoo márkákkal, Olaszországban teljes körű szolgáltatással elindult a kínai gyártó járműveinek értékesítése. A társaság globális terjeszkedési stratégiája szerint 2030-ig világszerte több mint 60 piacon jelenik meg ez a két brand, szeptemberben Magyarországon is megkezdik az Omoda 5 forgalmazását.
2024. 07. 21. 11:00
Megosztás:

Mitől zöldül be a hajad a strandon? Nyári hajproblémák és megelőzésük

Július 22. nemcsak a Haj Világnapja, hanem Magdolna, a fodrászok védőszentjének napja is. A népi hiedelem szerint az ezen a napon levágott haj szerencsét hoz. Manapság el is kél a szentek segítsége, hiszen a klímaváltozás okozta egyre gyakoribb extrém magas hőmérséklet és a tűző nap fejbőrünk és hajszálaink egészségére is negatív hatással vannak. Míg a bőr fényvédelmének fontosságáról mindenki hallott már, azt kevesen tudják, hogy nyáron a hajunkat is védeni kell az UV-sugárzástól.
2024. 07. 21. 10:00
Megosztás:

Moonbag és WienerAI befektetők az Algotech előértékesítés felé fordulnak a profitmegosztás bejelentése után

A kriptopiac jelentős volatilitást mutat, a befektetők folyamatosan keresik a jövedelmező lehetőségeket.
2024. 07. 21. 09:00
Megosztás:

Együttműködés a KSH és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara között

Együttműködési megállapodást írt alá a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK). Célja a hazai vállalkozások adatszolgáltatói terheinek csökkentése, a szakmai párbeszéd, valamint a rendelkezésre álló információk hatékony megosztása a vállalkozások felé versenyképességük növelése érdekében.
2024. 07. 21. 08:00
Megosztás:

Júliusban karácsony? A forróság fűti az online kereskedelmet

A tartósan szélsőséges forróság nem csak a hőmérő higanyszálát tornázta fel, hanem az online vásárlási lázat is. A júliusi kánikulában a ventilátorok, mobil klímák és légkondicionálók értékesítése rekordokat döntött a Pepita.hu adatai szerint. A medencék és kiegészítőik, valamint az árnyékolás termékek, öntöző és párásító eszközök nagy része is most talált gazdára. A Pepita.hu raktára és a logisztikai részlege jelenleg a karácsonyi szezon szintjén teljesít.
2024. 07. 21. 07:00
Megosztás:

Hogyan csináljunk 1000 dollárból 100 000 dollárt a Dogecoin (DOGE), a Shiba Inu (SHIB) és az ETFSwap (ETFS) segítségével

A kriptovaluta piac híres arról, hogy szerény befektetéseket jelentős vagyonná alakít, gyakran megdöbbentően rövid idő alatt. Számos kripto szakértő szerint 1000 dollárját akár 100 000 dollárrá is változtathatja Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) és ETFSwap (ETFS) segítségével.
2024. 07. 21. 06:00
Megosztás:

Rekordot állított be a belföldi használtautó-piac: milyen autómárka most a menő?

A DataHouse ma közzétett előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon közel 457 ezer személygépkocsi cserélt gazdát az első félévben. Ez az érték 12,4 százalékkal haladja meg a tavalyi első félév volumenét. A JóAutók.hu várakozása szerint jelentős az esély arra, hogy éves szinten megdől a használtautó-piac forgalmának 2022-ben elért 825 ezres csúcsa.
2024. 07. 21. 05:00
Megosztás: