4 tanfolyam ötlet, ami bármikor jól jöhet

Az iskolában rengeteg dologról tanulunk, kisebb-nagyobb részletességgel. Ennek a tudásnak azonban a legnagyobb része amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan tűnik is el. A felsőoktatásban szerzett képesítés már nagyobb garancia, de még egy egyetemi diploma sem biztosít minden tudást, amelyre munkánk során szükségünk lehet.

4 tanfolyam ötlet, ami bármikor jól jöhet

Az alábbiakban összegyűjtött tanfolyamok olyan képesítést adnak, amellyel kiegészíthetjük már megszerzett tudásunkat. Ezeknek a kurzusoknak további előnye, hogy meglehetősen olcsón, és gyorsan elvégezhető. Ráadásul, a legtöbb képzésnek nincs, vagy csak minimális jelentkezési feltétele van, ezért szinte mindenki számára nyitottak.

Nem kell megijedni, az alacsony ár nem rossz minőséget jelent. MIndössze arról van, szó, hogy ezekben a témákban kevesebb a tananyag, így a kurzus is rövid időn belül teljesíthető. Nézzük, melyek azok a tanfolyamok, amelyek bárkinek, bármikor jól jöhetnek.

Aranykalászos gazda tanfolyam

Az aranykalászos gazda képzés meglepő módon nem csak annak hasznos, aki az agrár szektorban szeretne elhelyezkedni. Miért? Magyarországon jogszabály mondja ki, hogy csak az vásárolhat 1 hektárnál nagyobb termőföldet, aki bejegyzett földműves, vagyis rendelkezik valamilyen mezőgazdasági képesítéssel. Az ilyen jellegű képesítés megszerzésének leggyorsabb módja az aranykalászos gazda képzés. Ezért, ha földvásárláson gondolkodsz (és nem végeztél mezőgazdasági tanulmányokat), első dolgod legyen beiratkozni egy aranykalászos gazda tanfolyamra.

A tanfolyamra bárki jelentkezhet, de van két előfeltétele: az egyik az alapfokú iskolai végzettség, a másik pedig egy egészségügyi alkalmassági vizsgálat. A képzés alapvetően 480 órából áll, de előzetes tudással akár 50 órára is redukálni lehet a kurzus hosszát. Az aranykalászos gazda képzés másik nagy előnye, hogy online is végezhető, ezért az ország egész területén elérhető.

Azt azonban ne gondoljuk, hogy az aranykalászos gazda tanfolyam csak a papír miatt jó. A tanfolyam során olyan alapvető tudást lehet elsajátítani, ami szükséges egy önálló gazdaság gördülékeny és biztonságos üzemeltetéséhez. A képzésen az elméleti részen kívül gyakorlati órákat is kapnak a résztvevők. Ezáltal jártasságot szereznek a növénytermesztésben, állattenyésztésben és a különböző munkagépek kezelésében is.

Produktivitás kurzus

Sokan küzdenek azzal, hogy nem tudnak elég jól fókuszálni a munkájukra. Ha te is ilyen nehézségektől szenvedsz, jelentkezz egy produktivitás növelő online tréningre. Elsőre talán feleslegesnek tűnhet, de aki már részt vett rajta, rögtön megérzi a hatását. A Triplázd meg a produktivitásod! kurzus egy nyereséges befektetés, amennyiben nem szereted, ha kifolyik az idő a kezed közül.

A rohanó világban egyre nehezebb összpontosítani. Rengeteg inger ér minket, elhalmoznak a teendők, és nem jut idő a kikapcsolódásra és feltöltődésre. A produktivitás növelő kurzusok viszont hatalmas segítséget jelentenek. Ezeket a tréningeket általában time management tanfolyamnak is hívják, mivel a kurzuson lényegében a helyes időbeosztást lehet megtanulni. A helyes időbeosztás pedig rendkívül fontos nem csak a munkában, hanem az élet minden területén.

A megfelelő időbeosztással leginkább az egyéni vállalkozóknak és a home office-ban dolgozó alkalmazottaknak gyűlik meg a baja. Ezért érdemes időt szánni egy produktivitás növelő képzésre, mert a képzéssel töltött idő akár napok alatt is megtérülhet.

Maga a képzés nem drága, kevesebb, mint 10 000 forintból megoldható. ÉS, mivel a tanfolyam online, bármikor teljesíthető. Érdemes minél hamarabb jelentkezni, mert annál előbb kapcsolhatsz át a maximálisan hatékony munkavégzési módba. Hajrá!

WordPress tanfolyam

A WordPress tanfolyam rendkívül egyszerű, mégis egy halom pénzt kereshetsz az elvégzése után. A kurzus során megtanítják, hogy hogyan lehet gyorsan, programozás nélkül elkészíteni egy honlapot. Ha pedig belejössz, sorra teljesítheted az ilyen jellegű megrendeléseket.

Ma már semmit nem lehet eladni egy jól működő honlap nélkül, hiszen legtöbben az interneten szereznek információt egy-egy cégről, vagy szolgáltatásról. Pont emiatt állandóan szükség lesz profi honlapkészítőkre.

A WordPress tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik szívesen dolgoznak otthonról, és nem idegenkednek az alkotó munkától. Maga a kurzus 1-3 hét alatt teljesíthető, és az ára is bőven a megengedhető kategóriába tartozik. Ha tehát egy könnyen és gyorsan elsajátítható szakmára vágysz, a WordPress tanfolyam nem okozhat csalódást.

Óvodai dajka tanfolyam

Az óvodai dajka tanfolyamra általában nők szoktak jelentkezni, de ez nem kitétel. A képzést 3 hónap alatt el lehet végezni, ami valójában nem olyan hosszú, és gyorsan megtérül. Dajkaként nem muszáj egy óvodában dolgozni, helyette vállalhatunk bébiszitter munkákat is.

Manapság is számtalan családnak van szüksége bébiszitterre. A szülők pedig szeretik olyanra bízni a gyerekeket, aki ért is hozzájuk. Ezért a dajka képzés különösen is hasznos. Arról nem is beszélve, hogy bébiszitterként az egész világot be lehet járni, mivel rengeteg a külföldi lehetőség is.

Az óvodai dajka tanfolyam nem drága, az árát pedig egy-két hét alatt meg tudjuk keresni utána. Ha szívesen foglalkozol gyerekekkel, és van elég türelmed hozzájuk, ennél jobb munkát nem is találhatsz.

Kell-e félteni a munkánkat az AI-tól?

Bár a világban egyre többen használják munkájuk során a mesterséges intelligenciát (AI), Magyarországon a felsővezetők közel fele még nem látja tisztán felhasználásának lehetőségeit, igaz, ugyanennyien nyitottak is az alkalmazására. Egyelőre semmi konkrét jel nem utal arra, hogy elveszi a munkánkat a mesterséges intelligencia – bár a hazai vállalatoknak még nincs egyöntetű válasza arra, hogy milyen hatással lesz az AI a munkaerőpiacra. A Randstad egyik globális kutatása szerint azonban a munkavállalóknak határozottabb véleményük van: több mint felük az AI előnyeit látja, közel felük izgatott a mesterséges intelligenciában rejlő munkahelyi lehetőségeket illetően.
2024. 02. 29. 05:30
Megosztás:

Végrendelettel tudják egyenlően elosztani közös vagyonukat a mozaikcsaládban élő szülők

Népszerű a végrendelet: tavaly mintegy öt százalékkal többen tettek végintézkedést közjegyző közreműködésével, mint 2022-ben. Gyakran végrendelkeznek azok a házaspárok, akiknek több kapcsolatból is született gyermekük, ők így tudják egyenlően elosztani közös vagyonukat. A törvényes öröklési rend ugyanis hátrányosan érintheti azt a korábbi kapcsolatból született gyermeket, akinek a szülője hamarabb hal meg. Az élettársakra is jellemző, hogy végrendelkeznek egymás javára, ők ugyanis, a házastársakkal ellentétben, a törvényes öröklési rend alapján nem örökölnek egymás után.
2024. 02. 29. 05:00
Megosztás:

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. Az e-autózási piacon vegyesek a várakozások: egyre nőhet az ilyen járművek aránya, gyártásuk azonban még hat évig drágább lehet, mint a hagyományos kocsiké – véli a megkérdezettek többsége. A KPMG szerint a beszállítók felől érkező kezdeményezések egyre fontosabbak a versenyképesség fenntartásához, de a gyártók számítanak rájuk olyan lépéseknél is, mint például az új fogyasztói igények feltárása és kiszolgálása, vagy a kutatás-fejlesztésre szánt források ügyes csoportosítása.
2024. 02. 29. 04:30
Megosztás:

Egészségpénztári tag vagy? Akkor jó hírünk van számodra!

Gyorsan emelkedett a taglétszám, és a befizetések is csúcsra jártak az egészség- és önsegélyező pénztáraknál. 81 milliárd forinttal a kifizetések is rekordot döntöttek tavaly, az adókedvezménnyel növelt megtakarításaikat elsősorban gyógyszerek kiváltására és magánorvosi ellátásra költik a tagok - írja elemzésében a Bank360.hu.
2024. 02. 29. 04:00
Megosztás:

Egy új rendelet miatt nagyobb forgalomra számít a Magyar Posta

Nagyobb forgalomra számít a Magyar Posta azt követően, hogy március 28-tól minden internetes kereskedőnek fel kell tüntetnie a céget a lehetséges kiszállítók közt - mondta a Magyar Posta Zrt. marketingkommunikációs főigazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
2024. 02. 29. 03:30
Megosztás:

A 6%-os lakáshitel már jónak számít, de van annál jobb is?

Tovább csökkent az államilag nem támogatott, piaci lakáshitelek kamata, amihez a bankok további egyedi kamatkedvezményeket is adhatnak. Ez jó hír lehet azoknak az ingatlanvásárlást tervezőknek, akik nem jogosultak a kamattámogatott hitelekre. Budapesten nőttek, a vármegyeszékhelyeken stagnálnak a lakásárak.
2024. 02. 29. 03:00
Megosztás:

Nyugat-balkáni telco infrastruktúra projektbe fektet a PortfoLion

A Telekom Szerbia mintegy 1800 telekommunikációs tornyának megvásárlásával új régiós szolgáltatót hoz létre egy nemzetközi befektetői konzorcium. A tranzakcióban részt vesz az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners, amely ezzel első digitális infrastruktúra befektetését zárja, ez egyben a tőkealapkezelő első projektje a nyugat-balkáni régióban.
2024. 02. 29. 02:30
Megosztás:

Otthonfelújítási program 2024 - most már gyerek sem kell hozzá!

Nemcsak a gyermekesek kaphatnak otthonfelújítási támogatást 2024-ben, melyről a money.hu számolt be részletesen. Nézzük, mit kell tudni a 2024-es otthonfelújítási támogatásokról.
2024. 02. 29. 02:00
Megosztás:

Tavaszi szünet 2024 – Változás miatt így folytatódik a tanítás a tavaszi szünet után

Tavaszi szünet 2024 – Fontos változás jön, így folytatódik a tanítás a tavaszi szünet után! Idén egyszerre lesz az óraátállítás és az iskolai tavaszi szünet, fontos bejelentés érkezett mert a gyerekeket is megviselheti az órák átállítása! Nem változik az iskolák napi kezdése, marad a 8 óra, nem lesz 9 órás kezdés. Részletek a cikkünkben.
2024. 02. 29. 01:00
Megosztás:

Az energiaárak emelése miatt ismét eluralkodik a félelem

Egyre kevésbé bíznak az emberek az energiaellátás jövőjében – derül ki az EY nemzetközi energetikai jelentéséből. A válaszadók alig a harmada (30%) hisz abban, hogy az energia megfizethető marad, tízből heten (72%) pedig már most se tudnák kigazdálkodni, ha 10 százalékkal megemelkedne a villanyszámlájuk.
2024. 02. 29. 00:30
Megosztás:

Berúgta az ajtót a Bitcoin

A Bitcoin (BTC) szerda délután merészen átlépte a bűvös 60.000 dollárt, és ezzel elindult hódító útjára.
2024. 02. 29. 00:01
Megosztás:

Átalakul a fővárosi és az agglomerációs közösségi közlekedés rendszere

Támogatta a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés új rendszerét szabályozó, március elsejével életbe lépő együttműködési megállapodást szerdán a Fővárosi Közgyűlés.
2024. 02. 28. 23:30
Megosztás:

Rovarhotelekkel ismerkednek a gyerekek

A szemléletformálást a legkisebb korosztály körében érdemes elkezdeni - mondta az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint a tárca természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Zöld Dunakanyar Program keretében megvalósuló rovarhotel projekt átadóján Vácon.
2024. 02. 28. 23:00
Megosztás:

Nettó áramexportőr lett Románia

Nettó áramexportőr lett tavaly Románia: az áramexport 42 százalékkal nőtt az előző évihez képest, 8,2 terawattórára (TWh), az import ugyanakkor 27 százalékkal csökkent, 5,1 terawattórára - írja az economica.net az országos elosztó hálózatot működtető Transelectrica adatai alapján.
2024. 02. 28. 22:30
Megosztás:

Csak úgy repkedtek ma a melegrekordok

Megdőlt az országos napi melegrekord és a csaknem 130 éves fővárosi hajnali melegrekord kedden - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján szerdán.
2024. 02. 28. 22:00
Megosztás:

A migráció nem megoldás a holland munkaerőhiányra

Hosszabb távon a migráció nem tudja megoldani Hollandiában a munkaerőhiányt - olvasható a holland gazdaságpolitikai elemző intézet (CPB) szerdai közleményében.
2024. 02. 28. 21:30
Megosztás:

A nyersolaj árfolyama: a piac az OPEC+ megállapodás meghosszabbítását várja

A nyersolaj árfolyama az elmúlt két napban 2,5%-kal nőtt a fizikai piacon tapasztalható erős kereslet, illetve gyenge kínálat miatt, azonban ma reggel csökkent a Brent jegyzése.
2024. 02. 28. 21:00
Megosztás:

Karbonvám kötelezettség – még pár nap és lejár a határidő!

Az importáruk karbonintenzitását ellensúlyozó mechanizmus (CBAM) egy olyan rendszer, amelyet az Európai Unió hozott létre a kibocsátási kockázat csökkentése érdekében. A CBAM célja, hogy az uniós országokba behozott termékek szén-dioxid-kibocsátását megfelelően számontartsa és ellensúlyozza. Az első CBAM adatszolgáltatási kötelezettség határideje eredetileg január 31. volt, de ezt végül kitolták 30 nappal, így van még pár nap felkészülni. – foglalja össze a Niveus Consulting Group.
2024. 02. 28. 20:45
Megosztás:

Varsóban is felhörrentek a traktorok

Az Európai Unió zöld megállapodása, az ukrán áruk behozatala, valamint a prémes állatok tenyésztésének lengyelországi korlátozása ellen tiltakoztak kedden Varsóban a lengyel gazdák ezrei, képviselőiket vezető politikusok fogadták, előrelépés viszont a gazdák szerint nem történt.
2024. 02. 28. 20:30
Megosztás:

Irodalom érettségi előtt állsz? Akkor itt egy módszer, amivel hatékony lehetsz!

Irodalom érettségire felkészítő könyvek jelentek meg a könyvesboltok toplistáin - ez is mutatja, hogy idén a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés a diákok és a szülők részéről. De megjelent egy új, digitális felkészítő alkalmazás is, amelyet a 2024-es követelmények alapján fejlesztettek.
2024. 02. 28. 20:00
Megosztás: