A Brexit válság folytatódik

Egy második népszavazás lehet az egyetlen út az Egyesült Királyság számára, mivel eddig minden kilépési indítvány amely a Képviselőház elé került, sikertelen volt. Theresa May miniszterelnök lemondott, és egy második népszavazásra történő indítvány egyre valószínűbb.

A Brexit válság folytatódik

Május utolsó hetében úgy tűnt, hogy még May pártjának magas rangú konzervatívjai is készen állnak arra, hogy visszavonják a szavazást arról, hogy az Egyesült Királyság kilépjen-e az EU-ból. Az Egyesült Királyság politikája hatással van az FTSE 100 Indexre és a fontra, amit az iFOREX kereskedelmi platformján nyomon követhet.

Philip Hammond lett a legmagasabb szintű konzervatív, aki azt mondja, hogy támogatna egy második népszavazást, amely hatással lenne azokra a Konzervatív vezetőjelöltekre, akik nem támogatják a megállapodást. Úgy tűnik, hogy mivel a kilépési törvényjavaslatot nem sikerült érvényesíteni, a vezetés kénytelen lesz a döntést az emberek kezébe adni általános választásokon vagy egy másik népszavazáson keresztül.

Egyes konzervatívok beleegyeznének egy megállapodás nélküli kilépésben

Néhányan a konzervatív pártban beérnék az első népszavazás eredményével. Közülük két vezetőjelölt, Boris Johnson és Dominic Raab is kijelentette, hogy az ő irányításuk alatt az Egyesült Királyság 2019. október 31.-vel elhagyja az EU-t. Raab még azt is javasolta, hogy készen áll arra, hogy figyelmen kívül hagyja azokat parlamenti lépéseket, amelyek a megállapodás meghiúsításáról szólnak. Ez egy nagyon merész kijelentés, és valószínűleg bizalmatlanságot eredményezne. A legkonzervatívabb, Esther McVey azt mondta, hogy nyugodt pihenőt szeretne az EU-tól egy megállapodás nélküli Brexittel, és nem hajlandó újratárgyalni a visszavonási megállapodást.

A Munkáspártnak más terve van

Jeremy Corbyn, a brit munkáspárt vezetője úgy véli, hogy nem lesz a közeljövőben egy második népszavazás, és egy jobb Brexit megállapodásról szeretne tárgyalni. Nem játszik nyílt lapokkal, így a politikai nézeteit a nyilvános ellenőrzés ellen védi. Amennyiben nem sikerül brüsszellel jobb feltételekről megállapodni, akkor az általános választások vagy egy második népszavazás lenne a következő lépés. Úgy véli, hogy a Munkáspárt jobb megállapodást köthetne és ugyanabba az irányba kell haladnia, amikor a nyílvánosság a Brexitre szavazott. Corbyn kijelentette, hogy Munkáspártja egy jobb feltételekkel rendelkező megállapodásról szóló tárgyalásokat folytatna, amely magában foglalná a vámuniót és a munkavállalók jogainak és a környezetvédelem normáinak nagyobb védelmét.

Ezek a megjegyzések megkérdőjelezik a Munkaerő kampányát. A Corbyn most nyitja meg a lehetőséget, hogy a munkaerőpiaci kampányt a Brexit-üzlet javára nyújthassa bármely második népszavazás során, nem pedig az EU-ban való fennmaradás lehetőségének. Azt is elmondta, hogy mindent megtesz, hogy megállítsa a nem foglalkozó Brexit-et, amely magában foglalhatja a konzervatív mérsékeltekkel való együttműködést, hogy a kormány leálljon.

A Munkáspárt preferenciája még mindig egy általános választás, vagy egy előrehozott második népszavazás a hét elején, hogy azt mondhassa támogat egy szavazást bármilyen megállapodásról. A mozgósítás azután indult, hogy az Európai Parlamenti választásokon a Munkáspárt a szavazás 14%-ával harmadik helyre szorult vissza.

Hozzászólások

Irán urándúsítás felé tett lépései még visszafordíthatók

Még visszafordíthatók azok a lépések, amelyeket Irán tett az engedélyezett szint feletti urándúsítás irányába - jelentette ki az Európai Unó kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn Brüsszelben.
2019. 07. 16. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az EU szankciókat vezet be Törökország ellen

Az Európai Unió szankciókat vezet be Törökország ellen a Ciprus partjai mellett megkezdett illegális török próbafúrások miatt - döntöttek egynapos brüsszeli ülésükön az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfőn.
2019. 07. 16. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Brexit: Senki sem akar választást vagy újabb népszavazást

A kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért és az ezzel járó miniszterelnöki posztért versengő két jelölt egyaránt kijelentette hétfőn, hogy nem akar előrehozott parlamenti választást, sem újabb népszavazást a brit EU-tagságról.
2019. 07. 16. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezért kell vigyázni a bébiételekkel

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) két tanulmánya is megállapította, hogy a bébiételek nagy részét nem megfelelően ajánlják hat hónapnál fiatalabb babáknak és sok ételnek túl magas a cukortartalma.
2019. 07. 16. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Varga Judit: Méltatlan az igazságszolgáltatásban dolgozók bére

Ősszel indulnak a konkrét viták az igazságügyi alkalmazotti és a bírói bérek rendezésének részleteiről, jövőre pedig remélhetőleg megkezdődik a folyamat - közölte az igazságügyi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.
2019. 07. 16. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fennáll a kormányválság veszélye Csehországban

Továbbra is fennáll a kormányválság veszélye Csehországban.
2019. 07. 16. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tanoncokat toboroz a brit kormány a Brexit utáni kereskedelmi tárgyalásokra

Kereskedelmi tárgyalási szakértők képzésére hirdetett tanfolyamot hétfőn a brit kormány. A képesítést szerző tanoncok a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) utáni külkereskedelmi tárgyalások lebonyolításában vehetnek majd részt.
2019. 07. 16. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Alan Turing portréja lesz az új 50 fontoson

Alan Turing matematikus portréja szerepel a két év múlva forgalomba kerülő új brit 50 fontos bankjegyen.
2019. 07. 16. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így csökkentek a rezsiköltségek

Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei Magyarországon: egy kétkeresős háztartás villamos energia- és földgázköltsége az átlagos jövedelmükhöz képest a korábbi időszak 4 százalékos értékéről ugyanis 3,4 százalékra mérséklődött 2019 júniusában a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legújabb, júniusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata szerint.
2019. 07. 16. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

4IG elemzés

2019. 07. 16. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Appeninn elemzés

2019. 07. 16. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2019. 07. 16. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2019. 07. 16. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2019. 07. 16. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2019. 07. 16. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Macron: Belső reformokra van szükség az EU-ban

Belső reformokra van szükség az Európai Unióban, és csak azt követően lehet szó bővítésről - hangsúlyozta Emmanuel Macron francia elnök hétfőn Belgrádban.
2019. 07. 16. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Közbeszerzést nyert a 4iG

A 4iG nyerte el a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal távoktatási licenszek beszerzésére kiírt közel 1,9 milliárd forintos közbeszerzést - közölte a 4iG Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2019. 07. 16. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új vezérigazgató a Mavir élén

Biczók Andrást nevezték ki hétfőtől a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. élére - közölte a társaság az MTI-vel.
2019. 07. 16. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Versenyfelügyeleti eljáráss indult egy szoláriumos vállalkozás ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Chocolate Brown szoláriumokat üzemeltető Sun System Kft. ellen - közölte a GVH hétfőn az MTI-vel.
2019. 07. 16. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

100 ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás

Ezen a héten több mint 100 ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás, az ország 418 településén, valamint négy Budapesti kerületben - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes-szóvivője hétfőn az MTI-t.
2019. 07. 15. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások: