Gyorstalpaló a kertápolásról: mindent a nyári gyeptrágyáról

Aki még csak most kezd úgy igazán foglalkozni kertjével, az még vajmi keveset tud arról, hogyan kell trágyázni, hogyan lehet a talaj minőségén javítani, mikor érdemes kiszórni a nyári gyeptrágyát. Mi itt és most szeretnénk neked segíteni, mert bizony mi is voltunk a Te cipődben. 

Gyorstalpaló a kertápolásról: mindent a nyári gyeptrágyáról

Kezdőnek lenni nem egy hálás pozíció, ám minden megtanult praktika, minden megjegyzett trükk segíteni fog abban, hogy a kerted néhány éven belül csodakertté váljon, amelynek az egész utca csodájára jár.

Honnan tudod, hogy eljött az idő a nyári gyeptrágyázásra?

A kert nagyon sokban hasonlít egy élő szervezetre, ám egy dologra igencsak lassan képes: ez a jelzés. Míg nekünk a gyomrunk korog, mikor ideje tápanyagot szereznünk, addig a föld, csupán lassan növekedő fűvel, rosszabb esetben egyéb gyanús jelekkel tud jelezni, hogy bizony eltűnt belőle minden tápanyag.

A jól funkcionáló föld megteremtéséhez szerves DMC típusú tápanyaggondozásra lesz szükséged. A földnek humuszra van szüksége az egészséges növekedéshez, ezt azonban csak a megfelelő, növényeknek készült termékekkel juttathatod belé.

Nyáron minek tápanyagot juttatni a talajba?

Mivel egyre szélsőségesebb körülményeket tapasztalunk - mint a tavaszi hóesés -, így muszáj minden kerttulajdonosnak felelősségteljesen felkészíteni kertje talaját a különböző időjárásokra, köztük a hirtelen érkező nyári forróságra, amelyet a klíma változása hoz a nyakunkra.

A talaj támogatása nem nehéz. A gyeppel bőkezűnek kell lenni, jól el kell látni tápanyagokkal. Te is csak akkor bírod az egész napos huzavonát, ha tele van a hasad. Ne locsold a kertet agyon, sajnos a sok jóhoz hamar hozzászokik majd a talaj, és a későbbiekben ez csak gondot okoz majd. A legnagyobb melegben is csupán naponta egyszer érdemes öntözni, 35°C alatt pedig 2-3 naponta. 

A talajjavítás nagyon fontos hiszen ezzel biztosíthatod, hogy minden, amit teszel a kerted érdekében, ahhoz meg van a megfelelő alapod.

Tápanyagok, amelyekre szükséged lesz

Tehát a kert földjét folyamatosan táplálni kell. A DMC Antagon talajjavítója és az Esstence Origó két nagyon fontos segítség, amellyel felkészítheted a nyárra a kertedet. A DMC egy kiváló kiegészítő, hiszen szerves alapú tápanyaggondozáshoz rájuk mindig lehet számítani. 

Tápanyagozni és jó minőségű, vegyszermentes kondicionálóval rásegíteni a kertre persze nem lesz elég. A különböző növényeiddel külön-külön kell törődnöd. 

Ha pedig már kezdenél belegabalyodni, hogy mihez mit és mennyit kell használni, hát készíts róluk egy listát. Minden fontos információt pötyögj le és nyomtasd ki, vagy írd ki hagyományosan egy füzetbe. Így aztán mindig mindent vezethetsz, és ha esetleg szakember segítségére szorulnál, mindenről be tudsz számolni a kis jegyzeted alapján, a bajt is sokkal hamarabb tudjátok együtt megoldani!

Hozzászólások

VPN-szolgáltatókat blokkol Oroszország

Elkezdte blokkolni a VyprVPN és az Opera VPN szolgáltatót csütörtökön az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor).
2021. 06. 18. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A brit felnőttek több mint 80 százalékát beoltották

A csütörtökön ismertetett legfrissebb adatok szerint a brit felnőtt lakosság több mint 80 százaléka megkapta a koronavírus elleni oltás első dózisát, és csaknem 60 százaléknak mindkét adagot beadták.
2021. 06. 18. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Delta elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Opus elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kedvezménykártyával élénkítenék a fővárosi turizmust

Úgynevezett Restart Budapest kedvezmény- és programkártya elindításával élénkítenék a fővárosi turizmust szakmai szervezetek, az idén megújult kártya harmadik vendégéjszakát, ingyenes fővárosi közlekedést és fürdő belépést kínál, és számos más kedvezmény is jár vele.
2021. 06. 18. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Józsefvárosi közétkeztetés: valótlanságot állít az önkormányzat, az összes jogsértés megállt a bíróság előtt

A sajtóban megjelenő híresztelésekkel ellentétben valótlan, hogy jogtalanul bírságolta meg a józsefvárosi önkormányzatot a Közbeszerzési Döntőbizottság.
2021. 06. 18. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szoftverrobotok csökkenthetik a súlyos munkaerőhiányt

A koronavírus-járvány lecsengésével szinte az összes szektorban rendkívül pozitívak a kilátások, ugyanakkor a cégek életét napjainkban a munkaerőhiány nehezíti meg. Ma már viszont sok olyan pozíció létezik, ami nagyon egyszerűen kiváltható szoftverrobotok alkalmazásával. Szőnyi András, a Mortoff üzletfejlesztési vezetője arról beszélt, hogy a technológia különböző applikációk használatában, fájlok konvertálásában, adatfeldolgozásban és komplex riportok generálásában is a vállalatok hasznára válhat úgy, hogy a már meglévő munkatársakkal kreatívabb feladatokat tudnak végeztetni.
2021. 06. 18. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb adóügyi fizetési kedvezményeket jelentett be a NAV

A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára, Izer Norbert a szerdai napon újabb fizetési kedvezményeket jelentett be a koronavírus-járványt követő gazdasági helyreállítás keretében. A fizetési halasztásra és a részletfizetésre, valamint az adótartozás mérséklésére vonatkozó igényeket 2021 végéig lehet benyújtani, Karácsony Balázs, a BDO adóigazgatója gyakorlati példákon keresztül foglalta össze az intézkedések előnyeit.
2021. 06. 18. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyors ügyintézést ígér az MVM Démász a napelemes csatlakozók számára

Az MVM Démász a növekvő igények miatt felgyorsította a háztartási napelemes rendszerek hálózatra csatlakoztatását - közölte a szolgáltató az MTI-vel csütörtökön.
2021. 06. 18. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Budapesti útdíj bevezetését sürgeti a Levegő Munkacsoport

Minden személy- és tehergépkocsira kiterjedő budapesti útdíj bevezetéséért indít petícióta Levegő Munkacsoport. A kilométer-és szennyezés-arányos útdíj a teherautók esetében jelenleg is létezik országunkban mintegy 7100 kilométeren, ezt bővítenék ki Budapest egész területére, kiterjesztve a személygépjárművekre is, méghozzá úgy, hogy a városi útdíjból származó bevételt részben visszajuttatnák a rászoruló budapestieknek, részben pedig a környezetkímélőbb közlekedésre fordítanák.
2021. 06. 18. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Négycsillagos szálloda épül Debrecenben

Négycsillagos, 155 szobás üzleti szálloda épül Debrecen belvárosában, a 8,2 milliárd forint értékű beruházás alapkövét csütörtökön tették le a cívisvárosban.
2021. 06. 18. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagy osztalékot fizet a Telekom macedón leányvállalata

A Magyar Telekom leányvállalata, a Makedonski Telekom AD - Skopje (MakTel) a 2020. üzleti év után 1,38 milliárd macedón dénár (mintegy 7,90 milliárd forint) osztalék kifizetéséről határozott a csütörtöki közgyűlésén - közölte a Magyar Telekom a tőzsde honlapján csütörtökön.
2021. 06. 17. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Uniós támogatással fejlesztette a képzéseit a MATE

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) több mint 315 millió forint uniós támogatással fejlesztette a duális és kooperatív képzéseit 2017 szeptembere és 2021 májusa között - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.
2021. 06. 17. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben

Csökkent áprilisban az építőipari termelés az euróövezetben és az EU-ban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön publikált jelentése alapján.
2021. 06. 17. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A CNN nem helyettesíthető tokenekként értékesíti archívumának tartalmát

A CNN amerikai hírtelevízió nem helyettesíthető tokenekként (NFT) értékesíti az elmúlt több mint négy évtized meghatározó történelmi eseményeiről készített beszámolóit.
2021. 06. 17. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedett a munkanélküliek száma az USA-ban

Másfél hónapja először emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten, jóllehet számos bizonyíték mutatja, hogy a gazdaság és a munkaerőpiac stabilan lábal kifelé a világjárvány által okozott recesszióból.
2021. 06. 17. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások: