Gyorstalpaló a kertápolásról: mindent a nyári gyeptrágyáról

Aki még csak most kezd úgy igazán foglalkozni kertjével, az még vajmi keveset tud arról, hogyan kell trágyázni, hogyan lehet a talaj minőségén javítani, mikor érdemes kiszórni a nyári gyeptrágyát. Mi itt és most szeretnénk neked segíteni, mert bizony mi is voltunk a Te cipődben. 

Gyorstalpaló a kertápolásról: mindent a nyári gyeptrágyáról

Kezdőnek lenni nem egy hálás pozíció, ám minden megtanult praktika, minden megjegyzett trükk segíteni fog abban, hogy a kerted néhány éven belül csodakertté váljon, amelynek az egész utca csodájára jár.

Honnan tudod, hogy eljött az idő a nyári gyeptrágyázásra?

A kert nagyon sokban hasonlít egy élő szervezetre, ám egy dologra igencsak lassan képes: ez a jelzés. Míg nekünk a gyomrunk korog, mikor ideje tápanyagot szereznünk, addig a föld, csupán lassan növekedő fűvel, rosszabb esetben egyéb gyanús jelekkel tud jelezni, hogy bizony eltűnt belőle minden tápanyag.

A jól funkcionáló föld megteremtéséhez szerves DMC típusú tápanyaggondozásra lesz szükséged. A földnek humuszra van szüksége az egészséges növekedéshez, ezt azonban csak a megfelelő, növényeknek készült termékekkel juttathatod belé.

Nyáron minek tápanyagot juttatni a talajba?

Mivel egyre szélsőségesebb körülményeket tapasztalunk - mint a tavaszi hóesés -, így muszáj minden kerttulajdonosnak felelősségteljesen felkészíteni kertje talaját a különböző időjárásokra, köztük a hirtelen érkező nyári forróságra, amelyet a klíma változása hoz a nyakunkra.

A talaj támogatása nem nehéz. A gyeppel bőkezűnek kell lenni, jól el kell látni tápanyagokkal. Te is csak akkor bírod az egész napos huzavonát, ha tele van a hasad. Ne locsold a kertet agyon, sajnos a sok jóhoz hamar hozzászokik majd a talaj, és a későbbiekben ez csak gondot okoz majd. A legnagyobb melegben is csupán naponta egyszer érdemes öntözni, 35°C alatt pedig 2-3 naponta. 

A talajjavítás nagyon fontos hiszen ezzel biztosíthatod, hogy minden, amit teszel a kerted érdekében, ahhoz meg van a megfelelő alapod.

Tápanyagok, amelyekre szükséged lesz

Tehát a kert földjét folyamatosan táplálni kell. A DMC Antagon talajjavítója és az Esstence Origó két nagyon fontos segítség, amellyel felkészítheted a nyárra a kertedet. A DMC egy kiváló kiegészítő, hiszen szerves alapú tápanyaggondozáshoz rájuk mindig lehet számítani. 

Tápanyagozni és jó minőségű, vegyszermentes kondicionálóval rásegíteni a kertre persze nem lesz elég. A különböző növényeiddel külön-külön kell törődnöd. 

Ha pedig már kezdenél belegabalyodni, hogy mihez mit és mennyit kell használni, hát készíts róluk egy listát. Minden fontos információt pötyögj le és nyomtasd ki, vagy írd ki hagyományosan egy füzetbe. Így aztán mindig mindent vezethetsz, és ha esetleg szakember segítségére szorulnál, mindenről be tudsz számolni a kis jegyzeted alapján, a bajt is sokkal hamarabb tudjátok együtt megoldani!

Hozzászólások

Növekedési kötvényt bocsátott ki a KÉSZ csoport

Huszonkét milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramja keretében a KÉSZ csoport - tájékoztatta a társaság szerdán az MTI-t.
2021. 06. 16. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Durván emelkedhetnek az építési költségek

Az építőipari vállalkozások az építési költségek (például építőanyagok, munkaerőköltségek) országos szinten 5-9 százalékos, Budapesten viszont több mint 10 százalékos áremelkedésére számítanak a második fél évben - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2021. 06. 16. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így fizethetünk kevesebb adót

Érdemes kihasználni a legújabb adóügyi könnyítést, amely szerint a koronavírus-válság miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó. A kérelmeket idén év végéig lehet benyújtani - tájékoztatta Izer Norbert az MTI-t.
2021. 06. 16. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon szerda reggel.
2021. 06. 16. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A gabonafélék drágulása húzta a felvásárlási árakat

Áprilisban 15,5 százalékkal volt magasabb a mezőgazdasági termékek átlagos felvásárlási ára, mint egy évvel azelőtt; a növénytermesztési és kertészeti termékek árát a gabonafélék és az ipari növények árának emelkedése hajtotta fel, ezek 23,3 százalékkal drágultak tavaly április óta - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján elérhető adatokból.
2021. 06. 16. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola

Magyarországon teszteli egyik új fejlesztését, az újrahaszosítható papírpalackot a Coca-Cola - jelentették be keddi sajtótájékoztatójukon Budapesten a cég képviselői.
2021. 06. 16. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megérkezett a munkaerő-piac Tindere: elrajtolt a Pozi

Négy rövid videó, pár alapinformáció megadása és már mehet is a jelentkezés a kiszemelt állásra – ennyire egyszerű és gyors lehet az álláskeresés az itthon egyedülállónak számító Pozi mobilalkalmazással. A megoldás a vállalkozások számára is nagy előnyöket tartogat, hiszen akár egy hét alatt lebonyolítható a toborzási folyamat az applikáció segítségével.
2021. 06. 16. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A globális űrtávközlési szolgáltatók közé léphet a 4iG

A globális űrtávközlési szolgáltatók közé léphet a 4iG: a tőkepiaci társaság és két leányvállalata a Hunagro DigiTel, valamint a CarpathiaSat előzetes megállapodást kötött az izraeli Space-Communication Ltd.-vel (SpaceCom) a társaság 51 százalékos részvénycsomagjának megszerzéséről zártkörű tőkeemeléssel - közölte a 4iG Nyrt. az MTI-vel kedden.
2021. 06. 16. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Közösségi finanszírozás: novembertől megnyílik az uniós piac a hazai crowdfunding szolgáltatók számára

Óriási növekedési potenciált rejt magában a már engedéllyel és gyakorlati tapasztalattal rendelkező, közösségi finanszírozásban érdekelt üzleti szolgáltatók számára, hogy novembertől minden EU-tagállamnak közvetlenül alkalmaznia kell az európai közösségi finanszírozást szabályozó uniós rendeletet. A jövő novemberig tartó átmeneti időszak, valamint a megnyíló uniós piacok ugyanakkor azoknak az üzleti szereplőknek is hatalmas lehetőséget jelentenek, amelyek még csak most indítanák el crowdfunding szolgáltatásukat – hívja fel a figyelmet a Kapolyi Ügyvédi Iroda.
2021. 06. 16. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nincs változás: tovább drágul a termőföld

A 2019. évi 1,593 millió forintról tavaly 1,673 millió forintra, 5%-kal nőtt az eladott termőföldek átlagára hektáronként a NAV – egyelőre nem teljeskörű – adatai alapján. A legnagyobb mértékben (18%-kal) Fejér megyében emelkedtek az árak. Nógrád, Pest és Heves megyékben is 10%-ot meghaladó mértékű volt a drágulás. Három megyében látunk termőföldár csökkenést, a legnagyobb arányút (-8%) Zala megyében.
2021. 06. 16. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2021. 06. 16. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Masterplast elemzés

2021. 06. 16. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzes

2021. 06. 16. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Opus elemzés

2021. 06. 16. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2021. 06. 16. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2021. 06. 16. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hogyan él a lottó ötös nyertese? Megmutatja!

Hírt adott magáról az a szerencsés játékos, aki helyesen tippelte meg az Ötöslottó 13. hetében mind az 5 számot, így végül 2,8 milliárd forintot nyert. A nagynyertesek számára fenntartott kérdőív kitöltése ugyan nem kötelező, de a nyertes mégis úgy döntött, hogy megoszt magáról, lottózási szokásairól és pénzügyi terveiről néhány információt. Ezekből például kiderült, hogy mire költi az összeget, továbbá, hogy a pénzügyi tudatosság jegyében szakértői segítséget is hajlandó igénybe venni.
2021. 06. 16. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kilőtt az online vásárlás a pandémia alatt

A pandémia alatt mintegy felével nőtt azoknak a száma, akik főbevásárlásaikat hosszútávon is online tervezik elvégezni, és negyedével csökkent azoké, akik továbbra is elsősorban üzletekben vásárolnának - derül ki a világ vezető logisztikai vállalata, a UPS 2021-es Smart E-commerce Report című jelentéséből. A kutatásban Európa-szerte 10 000 fogyasztót kérdezett meg, arra keresve a választ, hogy a közelmúltban lezajlott világjárvány milyen hatással bírhat az e-kereskedelem fogyasztói keresletére az elkövetkező évek során.
2021. 06. 16. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarország-Portugália másképp: hol, mennyit kell dolgozni egy fővárosi lakásért és egy óceánparti vagy balatoni nyaralóért?

Portugália fővárosában, Lisszabonban közel 170 millió forint kell a kínálat alapján egy 100 négyzetméteres lakáshoz. Budapesten elég 75 millió. A mostani portugáliai nettó átlagfizetést 34 évig kellene félretenni a szóban forgó lakáshoz. A budapestinek az árát 22 évi magyar átlagbér fedezné, tehát a fővárosokban a magyar szurkolók örülhetnek jobban. A nyaralóknál viszont fordított a helyzet, a legszebb strandokkal rendelkező portugál óceánpart környékén 19 évnyi portugál nettó átlagfizetés kellene egy 100 négyzetméteres nyaralóhoz, siófoki társáért 23 évre járó magyar fizetésre lenne szükség.
2021. 06. 16. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megint irányt váltott az építőipar

Továbbra is változékonyan szerepel az építőipar, az ágazat termelése áprilisban csökkent. A rendelésállomány viszont növekedett.
2021. 06. 16. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások: