Kézműves magyar termékek vására a Millenárison
A vásáron közel 100 kiállító - magyar kistermelők és kézműves gazdák - termékeit kóstolhatják meg a látogatók, a kínálatban a többi között sajtok, sonkák, kolbászok, lekvárok, mézek, olajok, aszalt gyümölcsök, csokoládék, borok és pálinkák szerepelnek. A rendezvény díszvendége Erdély, így a közönség megismerkedhet egyebek mellett a gyergyószentmiklósi gyümölcsszörpökkel, a kolozsvári zöldségrémekkel, a farkaslaki kürtőskaláccsal és a Keményfalváról érkezett mustárral. A programokat főzőbemutató, a meghívott termelőkkel való beszélgetések és kézműves foglalkozások is színesítik.
Ha az ember sokáig külföldön tartózkodik, honvágya lesz, és vágyakozni kezd a család, az otthon és hazai ízek után - mondta Schmittné Makray Katalin, az esemény fővédnöke a pénteki megnyitón Budapesten, hozzátéve: az "egyenízek és gyorséttermek" világában nagyon lényeges visszatalálni az eredeti magyar ízekhez. Pap Krisztián, a vásár ötletgazdája, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy a rendezvény célja közel hozni egymáshoz a vásárlókat és a termelőket, kereskedőket. Magyarországon "nagy szó" magyar ízeket kóstolni, de a vásáron mindez megvalósul - ígérte. További információkat a rendezvényről a www.kezmuvesmagyarizek.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.