Miért zárta be a Korona Takarék a sajóbábonyi fiókját?

Olvasóink kérésére megkerestük a Korona Takarék vezetőségét és számos kérdést intéztük hozzájuk a Sajóbábony városi fiók és bankautomata bezárása témakörében. A Korona Takarék Takarékszövetkezet írásos válaszát változtatás nélkül közöljük.

Olvasóink kérésének eleget téve egy kérdéscsokorral kerestük meg a Korona Takarék-ot, és az alábbiakra kerestük a választ.

Kérdéseink voltak:

1. Honlapjukon azt olvashatjuk, hogy a takarékszövetkezeti fúzió azzal az előnnyel is jár, hogy az ügyfeleik a korábbinál több fiókban tudják intézni ügyeiket, sőt még a kisebb települések is hozzá juthatnak korszerű banki szolgáltatásokhoz. Mindezekkel ellentétben miért volt szükség mégis Sajóbábony városában a helyi Korona Takarék fiókjának bezárására?

2. Van-e remény arra, hogy Sajóbábonyban egy megújult fiók fog nyílni a jövőben? Tervezik-e újranyitni a fiókot?

3. Egyeztettek-e a sajóbábonyi fiók bezárásával kapcsolatban a helyi városvezetéssel?

4. Miért volt szükség a fióktelep bezárása után a városi bankautomatát is lezárni, melyet a lakosság jelentős része használt?

5. Várható-e a térségben Korona Takarék Fióktelep nyitása a környéken, amely a sajóbábonyi ügyfeleket is kiszolgálhatja?

A Korona Takarék Takarékpénztár válasza:

A KORONA Takarék Takarékszövetkezet tagja a TAKARÉK Csoportnak. A magyarországi pénzintézetek közül a Takarék Csoport rendelkezik messze a legszélesebb, országos fiókhálózattal, közel annyi fiókot üzemeltetünk, mint az összes többi bank együttvéve. Sajnos a piaci részesedésünk messze elmarad az 50 százalékos aránytól, ezért elkerülhetetlenné vált fiókhálózatunk hatékonyságának jelentős javítása: a jól működő kirendeltségek korszerűsítése és átalakítása, a krónikusan veszteséges, alig használt, sok esetben leromlott fizikai állapotú kirendeltségek összevonása, elköltöztetése. Ez utóbbiak évek óta sok millió forintos veszteséget okoztak takarékszövetkezetünknek, ami miatt a jól működő fiókjaink fejlesztésére sem jut forrás.

 

A fiókhálózat hatékonyságának áttekintésekor arra is figyelemmel kellett lennünk, hogy az elmúlt években a bankolási szokások is jelentősen megváltoztak: legtöbben ma már összekötik pénzügyeik intézését a közeli, nagyobb településeken végzett bevásárlásokkal, szabadidős tevékenységgel. A a banki fiókhálózat csökkentése nemzetközi és egyben országos jelenség is, ami alól a takarékok sem lehetnek kivételek versenyképességük kockáztatása nélkül: a 10 legnagyobb magyarországi bank fiókszáma 28 százalékkal csökkent egy évtized leforgása alatt.

Fiókhálózatunk korszerűsítése komoly pénzbe kerül és csak ott érdemes beruházni, ahol a befektetés meg is térül majd. Az eddig a krónikusan veszteséges fiókokra fordított költségek megtakarításával tehát olyan fejlesztéseket tudunk elindítani, amelyek minden ügyfelünk hasznára válik.

Amit ajánlani tudunk valamennyi kedves sajóbábonyi ügyfelünknek:

- A takarékszövetkezetünk korszerű, (számlacsomagtól függően ingyenes, vagy nagyon kedvező díjtételű) INTERNETBANK SZOLGÁLTATÁST biztosít minden ügyfelének, így a banki utalásaikat kényelmesen otthonról is intézhetik,

- A kisvárosban működik másik ATM, és bankkártyával rendelkező ügyfeleink 150 e. Ft. összeghatárig havonta kétszer ingyenesen készpénzt tudnak felvenni bármely bankjegykiadó automatából, amennyiben az ehhez szükséges nyilatkozatukat benyújtották,

- Ügyfeleink bankkártyájukkal költségmentesen vásárolhatnak.

Tudjuk és őszintén megértjük, hogy a sajóbábonyi fiókunk összevonása kellemetlenséget okoz a településen élő azon ügyfeleinknek, akik eddig a fiókban intézték pénzügyeiket, és más alternatív megoldást nem fogadtak el.

Számukra személyes ügyintézésre a KORONA TAKARÉK bármelyik fiókjában továbbra is lehetőség van.

 

A legközelebbi fiókjaink elérhetősége:

Fiók Címe:

Fiók Távolsága:

Utazási idő:

Telefonszáma:

Miskolc, Széchenyi út 70. 

11,12 km

12 perc

+36-46/505-217

Szirmabesenyő, Mátyás király út 9.

8,33 km

9 perc

+36-46/527-215

Sajószentpéter, Kossuth út 179.

7,19 km

8 perc

+36-48/432-562

 

Az ideális megoldás feltételezhetően az lenne, ha minden településen bankfiók vagy legalább egy bankautomata működne, ami messze meghaladja takarékok lehetőségeit. Nem lehetünk ott mindenki 350 méteres körzetében, de 10-15 kilométeres körben igen. Semelyik másik magyarországi kereskedelmi bank nem rendelkezik ilyen országos lefedettséggel.

A veszteséges kirendeltségek összevonásának, elköltöztetésének ellenére a Takarék Csoport marad a legelérhetőbb pénzintézet az országban, pénzügyi szolgáltatásokkal. A KORONA TAKARÉK számára továbbra is fontos cél a helyi értékek megőrzése, támogatása, a vidéken élő emberek ellátása korszerű pénzügyi szolgáltatásokkal. Ezzel a magyarországi bankszektorban egyedülálló feladat hárul ránk, amit mi a legjobb tudásunkkal körültekintően igyekszünk elvégezni.

Orbán Viktor megkapta a harmadik oltást

Megkapta a koronavírus elleni harmadik oltást Orbán Viktor miniszterelnök, sajtófőnöke tájékoztatása szerint a Moderna vakcináját vette fel.
2021. 10. 17. 14:00
Megosztás:

A chiphiány Csehországot sem kíméli

Több mint 250 ezerrel kevesebb személyautót gyártanak az idén a chipek hiánya miatt Csehországban, ez a cseh autóipar számára mintegy 200 milliárd koronás (2800 milliárd forint) veszteséget jelent - közölte a cseh autóipari szövetség vasárnap.
2021. 10. 17. 13:00
Megosztás:

Visszatért a világ első játékfilmes forgatócsoportja a Nemzetközi Űrállomásról

Visszatért a Földre vasárnap a világ első forgatócsoportja, amely játékfilmen dolgozott a világűrben.
2021. 10. 17. 12:00
Megosztás:

Egész napos koncertsorozattal ünnepli október 23-át a Concerto Budapest

Hazánk zenéje előtt tiszteleg Keller András és a Concerto Budapest a Magyar Kincsek Ünnepén október 23-án, a budapesti Zeneakadémián rendezett egész napos programsorozaton.
2021. 10. 17. 11:00
Megosztás:

Megduplázódott a felhasználókra irányuló informatikai támadások száma

Duplájára nőtt az egyéni felhasználókra jutó átlagos napi informatikai támadások száma január óta - közölte az ESET felmérése alapján: míg 2021 első harmadában 1392 volt gépenként a napi támadási kísérletek száma, ez a második harmadra megduplázódott, napi 2756 támadási próbálkozással.
2021. 10. 17. 10:00
Megosztás:

Így alakult a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt péntekihez képest 1,50 százalékos emelkedéssel, 54 764,34 ponton zárt a héten.
2021. 10. 17. 09:00
Megosztás:

Az 5 legfontosabb tudnivaló a gyógyszerismertetéssel kapcsolatos törvény módosításáról

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) összefoglalót tett közzé a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII. törvény (Gyftv.) legfrissebb módosításairól. A 2021. június 29. óta hatályos, elsősorban gyógyszerismertetéssel kapcsolatos rendelkezések módosításait és az ehhez kapcsolódó OGYÉI értelmezést a DLA Piper ügyvédi iroda szakértői összegezték.
2021. 10. 17. 07:00
Megosztás:

Virtuális 3D-s ikertestvért építenek a fényeslitkei intermodális terminálnak

Felépítik a fényeslitkei East-West Gate (EWG) intermodális terminál valósághű virtuális ikertestvérét (Digital Twin), amely valós időben, 3D-ben követi a logisztikai központ folyamatait és működését – a vonatok, a kamionok, a daruk, a szállítójárművek mozgását és az áruk útját. Egy magyar startup és az EWG együttműködésében fejlesztett megoldás komplexitását tekintve világújdonságnak számít. A MaxWhere a logisztikai központ valamennyi alrendszerének információját begyűjti, feldolgozza és valós időben jeleníti meg, ezzel a folyamatok tervezhetőségét, optimalizálását és a hatékonyság növelését segíti az Ipar 4.0 elveinek megfelelően, a terminál saját 5G-hálózatán. A megoldást a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége szervezésében megrendezett Kelet-Európai Intermodális Konferencián mutatták be.
2021. 10. 17. 06:00
Megosztás:

Csaknem 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok

Közel 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok a koronavírus-gyanús betegek tesztelésére - olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon.
2021. 10. 17. 05:00
Megosztás:

Erdogan sikeres együttműködésben bízik a következő német kormánnyal is

Recep Tayyip Erdogan török elnök szombaton Isztambulban kijelentette, hogy a formálódó új német kormánnyal is ugyanolyan sikeresen kíván együttműködni, mint tette Angela Merkel leköszönő német kancellár kormányával.
2021. 10. 17. 03:00
Megosztás:

EuCET: az EU-nak a szuverén nemzetállamok közösségére kell épülnie

Az Európai Unió Civil Együttműködési Tanács (EuCET) tagszervezetei szerint egy olyan európai közösség megteremtése szükséges, amely szuverén nemzetállamok együttműködésére épül - olvasható az EuCET szombaton Budapesten zárult konferenciájának zárónyilatkozatában.
2021. 10. 17. 02:00
Megosztás:

Ennyi család igényelt otthonfelújítási támogatást

Több mint 50 ezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást összesen mintegy 65 milliárd forint értékben - mondta a közösségi oldalán szombaton közzétett videójában Novák Katalin.
2021. 10. 17. 01:00
Megosztás:

Adománykonvoj a rászorulókért

Idén októberben ismét hosszú kamionsor haladt át Budapest történelmi belvárosán, magyar és nemzetközi élelmiszeripari és – kereskedelmi cégek által biztosított, mintegy 33 tonnányi rakománnyal. Az élelmezési világnapi akciót az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) valamint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közösen szervezte immáron 16. alkalommal.
2021. 10. 17. 00:01
Megosztás:

Négy rádiós pályázaton hirdetett nyerteseket a Médiatanács

Többszöröse – bizonyos esetekben több tízszerese – a napi-, heti- és havilapok lapszámának weboldalainak/oldalainak látogatottsága a terjesztett példányok számánál – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti ülésén elfogadott új tanulmányából. A grémium a szerződéses vállalások és a termékmegjelenítésre, támogatásra vonatkozó szabályok megszegése miatt szabott ki bírságot, valamint figyelmeztetett szolgáltatókat, és rádiós frekvenciapályázatokkal kapcsolatos döntéseket is hozott – többek között két vidéki és két fővárosi médiaszolgáltatási lehetőség pályázati eljárásában állapított meg nyerteseket.
2021. 10. 16. 23:00
Megosztás:

Több mint háromszorosára ugró új gépjárműértékesítés az első kilenc hónapban

Az előrejelzésnek megfelelően jól teljesített az AutoWallis értékesítése az év első három negyedévében, a tavaly lezárt tranzakciók mellett az organikus növekedésnek is köszönhetően. A Nagykereskedelmi üzletág az év első felében tapasztalt növekedési ütemnél is gyorsabban bővült, melyben több mint négyszer annyi, míg a Kiskereskedelmi üzletágban majdnem háromszor több új gépjármű talált gazdára, mint 2020 hasonló időszakában. A szolgáltatások terén is kedvező volt a trend: a szervízórák és a bérleti napok száma is több, mint duplázódott.
2021. 10. 16. 22:00
Megosztás:

Elindul a TalentA oktatási és támogatási program a női gazdálkodók számára Magyarországon

2021. október 15-én Magyarországon a vidéki nők világnapján bejelentették a női gazdáknak szóló TalentA oktatási ösztöndíjprogramot. A programot kezdeményezte és koordinálja a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat, a Magyar Női Unió Egyesület támogatásával.
2021. 10. 16. 21:00
Megosztás:

Rendkívüli közgyűlést tartott a BÉT

A közgyűlés a hatáskörébe tartozó napirendi pontok esetén jóváhagyólag határozott, továbbá megerősítette az Igazgatóság által közgyűlési jogkörben a járványügyi veszélyhelyzetre vonatkozó szabályozás alapján korábban meghozott döntéseket is.
2021. 10. 16. 20:00
Megosztás:

A Magyar Bankholding lízingtársaságainál is igényelhető a Széchenyi Lízing Go! termék

Már a Magyar Bankholding lízing leányvállalatainál is elérhető a Széchenyi Lízing GO! a Széchenyi Kártya Újraindítási Program új terméke. Az állami támogatásnak köszönhetően a lízing konstrukció éves kamata fix 0,5%, ezzel segítve a hazai vállalkozásokat a pandémiás időszakból való kilábalásban.
2021. 10. 16. 19:00
Megosztás:

Sikerrel zárult a hazai rendezésű versenyjogi világtalálkozó

Lezárult a világ versenyhatóságait tömörítő Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) éves online konferenciája, amelynek az idei évben a magyar versenyhatóság adott otthont. A rendezvény jelentős nemzetközi érdeklődés mellett több, a jövőnket formáló témát előtérbe helyezett.
2021. 10. 16. 18:00
Megosztás:

Kiderült, hogyan fizetnek a fiatalok

Általában kevesebb, mint a megkérdezett fiatalok fele alkalmazza a legújabb fizetési megoldásokat – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Az okostelefonos érintéses alternatívát csak 26 százalékuk használja rendszeresen, a QR-kódos fizetést pedig 16 százalékuk. A többség vagy próbálta, de nem járt sikerrel, esetleg nincs rá alkalmas készüléke, azonban szép számmal vannak azok is, akiknek van fizetésre is használható készülékük, mégsem nyitottak a használatára.
2021. 10. 16. 17:00
Megosztás: